Hejka :
hokej:
Tak miedzy posiłkami świątecznymi trochę rozkminialem sklady i ewentualnego zwycięzcę. I myślę ze jeżeli druzyny podejda do turnieju poważnie to kwestia wygranej rozstrzygnie sie miedzy Magnitką a drużyną Kanady. I właśnie tak patrzylem w ich skład to bramkarze grają za oceanem w
ahl i niższych lig, statystyki takie sobie, wyróżnia sie zach Fuckale wybrany z wysokim numerem draftu chyba w 2015 przez Habs. Dwa lata temu wygrał ten turniej. Gracze z pola to w znacznej części gracze z ligi NLA plus bezrobotni z przeszłościa z
NHL z których mozna wyróżnić Biekse i Moora. Skład napewno dość solidny ale myślę ze do ogrania przez rosyjski zespół. Trener Jandacz klocki juz poukladal i dysponuje na obecna chwilę rownymi formacjami, liderzy sa w formie jest wielu, wielu klasowych graczy i napewno jednym z atutów to zgranie , czego moze trochę brakować kanadyjczykom , szczególnie linia obrony potrafi stanąć na wysokości zadania. Myślę ze powazne podejście do tego turnieju i zaangażowanie moze dac tutaj zwyciestwo w całym turnieju bo i kibice i władze Magnitki cenią ten turniej. Ja bede im kibicował ale to jedno, sportowe argumenty tez mają by ten puchar wygrać. Kurs bardzo ciekawy a nawet bym powiedzial ze zawyżony biorac pod uwagę personalia druzyn
Magnitka win Spengler Cup kurs 3.5
fortuna
Myślę,że typ bardzo prawdopodobny, choć po mojemy kurs ok
Fakt Kanada ze słabymi bramkarzami, ale są Kyle Quincey, Maxim Norreau, Kevin Bieksa, Maxim Lapiere, Matt Di Agostini, Dominic Moore, Zach Boychuk, Andrew Ebeert...ma kto grać. Kanadyjskie parcie na bramke,tradycje turniejowe, te sprawy
ale fakt kluczem może być zgranie. I tutaj duży + dla ekipy z
KHL.
Co do jutrzejszych meczy, to Davos w swojej lidze kiepsko. Bardzo słaby sezon, są w dole tabeli i ich gra pozostawia sporo do życzenia. Mimo dozwolonych posiłków z Zug (Simion) i Lugano(Klasen), nie daje im większych szans w tym turnieju. Ale w meczu otwarcia ze zgrywającą się Kanadą?
Ja chyba pójdę w opcje bramkowe. Nie prześledziłem dokładnych statów,ale to turniej obfitujący w bramki. W zeszłym sezonie w dniu otwarcia padło 15 goli w 2 meczach.
Rozdzielając jutrzejsze mecze to ja to widzę tak:
W ostatnich 3 turniejach w meczach Davos - Kanada padło 23 gole. Co daje nam 7,5 na mecz. Świąteczny
hokej, pełne trybuny ... over 5.5 @ 1.50
Z kolei w meczu Trinca z Magnitką jakoś bardziej spodziewam się zaciętego spotkania, bo ekipy zgrane z solidną obroną under 6,5 @ 1.57... opcja o której pisałem na obie strzelą w 1 tercji jak najbardziej do grania po ciągle dobrym kursie,mimo,że już poleciał. Szkoda,że nie ma opcji postawić na strzelców w
fortunie :]
Zobaczymy jak to jutro wyjdzie
Pozdrawiam ????