Ja mam takie typki, i bardzo krotkie komentarze.
Janda - Malysz 1 1.45
Malysz obecnie przezywa kryzys, a Jakub skacze coraz lepiej, moze nie sa to skoki na walke z najlepszymi, ale dyspozycja Czecha jest co najmniej solidny i niestety dla nas na Adama w obecnej formie to w zupelnosci starczy.
Morgerstrern-Koch 1 1.30
Pojedynek dwoch Austriakow, Morgi powoli wraca do swojej najlepszej formy i prezentuje sie z konkursu na
konkurs coraz lepiej, natomiast Martin Koch dobre skoki przeplata fatalnymi, w Insbrucku prezentuje sie raczej blado.
Jacobsen-Hautamaeki M. 1
Najlepszy z Norwegow w Insbrucku prezentuje swietna forme, broniac honoru Norwegow, byl dwa razy najlepszy na treningach, a i w kwalifikacjach wypadl bardzo dobrze. Co prawda Fin zdaje sie wracac do formy, ale jeszcze nie jest ona wystarczajaca by pokonac Jacobsena.
Loitzl - Olli 1 1.22
Loitzl w takim "gazie" jak teraz nie byl nigdy, prowadzi w
TCS, wygral swoj pierwszy
konkurs, wczoraj w kwalifikacjach byl najlepszy. Olli nieobliczalny skoczek, moze skoczyc b. daleko ale rowniez przecietnie, dzis zdaje mi sie ze nie ma szans z Austriakiem.
S. Ammann miejsce 1-3 1.45
Typ chyba bardzo pewny patrzac na ostatnie wystepy Szwajcara w poprzednich konkursach i kwalifikacjach je poprzedzajacych, Szwajcar zawsze nie najlepiej prezentowal sie w kwalifikacjach i treningach, a w konkursie wypadal fantastycznie. Dla mnie pewniak.
Typy 1 SERIA:
Chedal-Schoft 1 1.30
Francuz bardzo solidnie sie ostatnio prezentuje, regularnie zajmujac wysokie miejsca, wczoraj w kwalifikacjach tez sie dobrze zaprezentowal, wiec dzis powinien przesoczyc Schoft o kilka metrow.
Kofler - Kranjec 1 1.20
Austriak po beznadziejnym poczatku powoli wraca do formy jaka prezentowal w poprzednich sezonach i z kazdym konkursem czuje sie coraz pewniejszy, natomiast Sloweniec nie moze sie odnalesc na skoczni w Insbrucku.
Rosliakov-Watase 1 1.32
Rosjanie prezentuja sie bardzo dobrze, natomiast Watase jak i wszyscy Japonczycy juz nie, jak to bylo na poczatku sezonu, w kwalifikacjach i treningach Watase prezentowal sie mizernie.
Egenhoffer-Stoch 1 1.15
Mlody Austriak skacze juz bardzo dobrze i powtarzalnie w przeciwienstwie do Kamila, Kamil jak narazie zawodzi na pelnej linii i nie widze szans w walce z Austriakiem.
Koudelka - Vaculik 1 1.10
Czeski pojedynek, co tu duzo pisac, Koudelka zdecydowany faworyt, skacze dalej i zdecydowanie lepiej technicznie.
Decombes - Tochimoto 1 1.70
Francuz ostatnio prezentuje sie coraz lepiej chcac dorownac swojemu rodakowi Chedalowi, wczoraj w kwalifikacjach skoczyl bardzo ladnie bo 123,5 m i dzisiaj powinien poradzic sobie z Japonczykiem.
I pare bardziej ryzykownych typow:
Koch - Chedal 2 3.20
Schmitt - Vassiliev 1 1.70
Olli - Jacobsen 2 1.50
I calkiem dziki
Jacobsen miejsce 1 kurs 30
, postawilem za 2zl
Ogolnie dzisiejsze zawody na
juz po pierwszej serii niestety , no ale coz jak pisal TBM skokow nie gra sie za duze pieniadze.