P. Wąsek vs D. Kubacki 1 @1,52 STS
T. Zajc vs L. Kos 1 @1,47 STS
ako @2.23 STS Kwalifikacje 28.12
Witam wszystkich w dniu dojadania dojadania jarzynowych i schabowych, ale już jutro pora zacząć
TCS, ostatnio bardzo blado moje typy bo 1/3 ale trochę niespodzianek było i zaskoczeń, których się nie spodziewałem. Przechodząc już do konkretów: podjąłem się postawić na taki dubelek na podwojenie stawki, stawka solidna ale bez szaleństw. Pamiętać trzeba, że gra idzie o grubo kasę i tutaj nie powinno być odpuszczania nawet w kwalifikacjach, pary h2h i zbliżające igrzyska to tylko dwie przesłanki, które kierują tym myśleniem. Ranga
TCS wreszcie wraca na swoje miejsce, bo przecież ostatnie lata to większa kasa była w
Raw Air.
Pierwszy typ opieram na obecnej formie, niestety ale Dawid jest narazie cieniem samego siebie, skacze bez przekonania i chyba jest w tej ekipie na
TCS w nadziei, że w końcu odpali ale....Widząc jego skoki podczas MP gdzie belka ustawiona była na wysokości lasu, a on z ledwością zajmuje 5 lokatę wyprzedzając minimalnie Wolnego i Hulę.... no cóż i tak bywa. Paweł Wąsek bo o nim teraz mowa to młody chłopak, który obecnie jest w lepszej dyspozycji - brązowy medalista MP, po pierwszej serii był na 2 miejscu, ma okazję aby być w składzie na olimpiadzie, która tuż tuż. Tutaj nie ma już kalkulacji tylko każdy z nich na 100% będzie chciał udowodnić swoją wartość. Nie myślcie, że opieram tylko typ tylko na MP, ale skacząc w ostatnim konkursie PŚ w Engelbergu w niedzielę to młody po pierwszej sierii był 11 i wyprzedzał Dawida o 33,5 pkt( 42 miejsce).
Drugi typ, a dokładnie idę w stronę niedocenianego tydzień temu T. Zajca, to właśnie przez niego w ostatnim konkursie poległ mój jeden z kilku kuponów, ale na przestrzeni całego weekendu to nie mogłem uwierzyć, jak młody Słoweniec od tak zaczął oddawać skoki na miarę ścisłej czołówki PŚ - trzecie miejsce w sobotnim konkursie. Żeby nie było tak słodko to gość nigdy nie miał spektakularnych wyników w Oberstdorfie ale na przeciwko staje rodak L.Kos, obaj bardzo młodzi, większe doświadczenie posiada Timi, w ostatnim konkursie poza jednym skokiem oddanym w niedziele w pierwszej serii, to w każdej próbie był lepszy od swojego rodaka, ba, on był w top 10 praktycznie w każdej próbie. Mam nadzieję, że Zajc nie wypalił tylko na jeden
konkurs z formą i podtrzyma poziom również jutro, a zarazem też oczekuje dobrych skoków Lovro na poziomie drugiej - trzeciej dziesiątki.
Odnośnie typów przeciwko Granulatowi, to też się zgadzam, gość nie równy i nie wiadomo kiedy zaliczy kolejną wpadkę gdy go ściągnie do prawej standardowo. Liczę również na dobre skoki K.Peiera, nie wiem czemu ale polubiłem gościa bo oddaje solidne skoki i tylko brak szczęścia aby zanotował podium, szkoda mi go nawet się zrobiło w tą niedziele gdy znowu był 4. Co do całej reszty, no to cóż Ryoyu i Karl top, będą się bić o zwycięstwo, a kto dołączy do nich? Nie mam bladego pojęcia, wystarczy jeden słaby skok, nie przejście do drugiej serii i dziękuje do widzenia - np. Lindvik pasuje do takiego scenariusza albo T. Zajc.
Nasi tzn. Stoch może dołączyć do czołówki i liczę na niego, reszta to niewiadoma, a wcale bym się nie zdziwił jakby Doleżal oddelegował jednego lub dwóch naszych po turniejach w Niemczech i do Austrii udać się w czteroosobowym składzie. Kwas jaki jest w tej kadrze po wywiadzie A. Małysza tylko utwierdza mnie w tym przekonaniu. Obym się mylił.... Moim zdaniem niebawem zmiana całego sztabu nieunikniona.