Dyscyplina: Piłka Nożna - Turcja, Super Lig
Godzina: 18:00
Spotkanie: Fenerbahce Stambuł - Yeni Malatyaspor
Typ: 2
Kurs: 4,66
Bukmacher: 1xbet
Analiza:
Jak to mam w zwyczaju tabela na początek:
Fenerbahce u siebie ma bilans 2 zwycięstw, 4 remisów i 2 porażek natomiast ich rywal na wyjazdach zanotował 3 zwycięstwa, 3 remisy i 3 porażki. Niesłychany to sezon w tureckiej lidze, zespół, który co roku walczy o mistrzostwo kraju, w tym gra fatalnie i walczy o utrzymanie się w lidze. Z pewnością Fenerbahce ma skład dużo mocniejszy niż wskazywałoby miejsce w tabeli ale tam chyba nie ma chemii między zawodnikami, bo nawet zmiana trenera nic nie dała i zespół dalej gra słabo. Ostatnio odpadli tez z pucharu Turcji przegrywając u siebie z drugo ligowym zespołem Umraniyespor 0-1. Presja w zespole jest ogromna i widać, że piłkarze sobie z nią nie radzą. Dziś znów ciśnienie na ten mecz będzie ogromne i wielka presja zwłaszcza ze strony kibiców ale psychicznie gracze Fenerbahce nie wiem czy po raz kolejny nie zawiodą. Ja tutaj wolę iść w stronę niespodzianki, bo Malatyaspor gra bardzo solidnie, na nich tutaj presja ciążyć nie będzie, bo mimo tego, że gospodarze są przy końcu to oni tutaj są faworytem i z pewnością goście tutaj będą mieli większy luz psychiczny. Do tego spodziewam się, że goście raczej będą próbowali grać z kontry niż rzucać się do ataków a Fenerbahce w tym sezonie w ataku pozycyjnym kompletnie sobie nie radzi. Nic no próbuję tutaj niespodzianki chociaż według tabeli to znowu nie jest taka niespodzianka. Fenerbahce przegrywał w tym sezonie już z teoretycznie słabszymi zespołami niż Malatyaspor więc próbujemy na gości.
Absencje w Fenerbahce:
pierwszy bramkarz Tekin (14 występów w tym sezonie) i bramkarz Ersu (bez występu w tym sezonie), obrońca Skrtel (16 występów w tym sezonie, 1 gol na koncie), pomocnicy Guctekin (1 występ w tym sezonie) i Tolga Cigerci (bez występu w tym sezonie) i napastnik Frey (11 występów w tym sezonie, 3 gole na koncie, drugi najlepszy strzelec w drużynie)
Absencje w Malatyaspor:
pod znakiem zapytania stoją występy obrońców Akca (8 występów w tym sezonie) i Akbas (bez występów w tym sezonie) i pomocnika Cagiran (13 występów w tym sezonie)
3-2