Dzisiaj zostaną rozegrane dwa spotkania kończące 9 kolejkę spotkań w Tureckiej pierwszej lidze. Kurs na zwycięstwo Fenerbahce lekko niskawy [1,30] więc ja odpuszczam, chociaż gospodarze powinni to spotkanie spokojnie wygrać.
Ja natomiast próbuję zagrać drugi mecz, a mianowicie
Mersin - Genclerbirligi.
Mersin po świetnym początku sezonu w ostatnich czterech kolejkach zdobyło tylko jeden punkt. Ale jak popatrzymy na rywali z jakimi grali, to widać że te porażki są jak najbardziej uzasadnione. Fenerbahce[1:2], Besiktas[0:1] to czołówka ligi, Sivasspor[1:0] zespół zbierający punkty przede wszystkim na własnym stadionie gdzie są piekielnie mocni. Ogólnie oglądałem fragment spotkania zarówno z Fenerką jak i Besiktasem i mogę szczerze powiedzieć, że momentami prowadzili grę, robili fajne akcje, ale jednak półka jeszcze nie ta. U siebie Mersin nie błyszczy, na cztery mecze tylko jedno zwycięstwo, ostatnie dwa spotkania przegrane.
Genclerbirligi to przede wszystkim zespół własnego boiska, gdzie radzą sobie wyśmienicie. Ale za to na wyjazdach grają kompletną padakę. Cztery spotkania i tylko jeden punkt, wysokie porażki z zespołami, którym nawet nie w głowie walka o Play-Offy. Bilans bramkowy też bardzo słaby - 2:10. Myślę, że dzisiaj gospodarze w końcu przerwą złą passę i uda im się zgarnąć trzy punkty, bo z kim mają wygrywać jak nie z zespołami pokroju Genclerbirligi.
Mersin - Genclerbirligi 1 | 1,90 Bet365 2:1