Wrzucę informacyjnie notkę odnośnie meczu Pucharu Tunezji.
CS Sfaxien - AS Marsa Typ: Obie drużyny strzelą gola
> TAK @ 2.20 w Bet365
0-1 dla Marsy, jednak warto było pograć coś w stronę gości nawet po ~4.50, co do BTSa to spodziewam się zwrotu. Bet365 miał nieprawidłową datę i w przerwie meczu, nadal wisiał do obstawiania.
Buki zaoferowały nam spore zrzutki na gości. Z poziomu 8.00 do 4.00~. Powodem takich ruchów jest zapewne informacja, że po stronie gospodarzy nie zobaczymy zawodników, którzy pełnią obowiązki reprezentacyjne (szczerze, nie specjalnie wiem, co to za rozgrywki, w każdym bądź razie w niedziele Tunezja gra z Mali). Wśród nich znajdują się podstawowy bramkarz CSS, czyli Rami Jridi (15/0), Ali Maaloul (14/9, kto wie, czy nie jeden z najskuteczniejszych obrońców na świecie
), Karim Aoudhi (pomocnik, 14/1), Zied Derbali (obrońca, 15/0), Yassine Meriah (pomocnik, 15/0) oraz Ali Manser (pomocnik, 11/2). Dla zobrazowania jak są to poważne braki, wrzucam grafikę z ostatniego ligowego spotkania CSS [na czerwono, zaznaczono brakujący zawodnicy]
Widać, że to trzon zespołu. Już samo powołanie do reprezentacji niech będzie wystarczającym argumentem przemawiającym za jakością tych zawodników. Sfaxien próbował interweniować w związku i złożył prośbę o przełożenie spotkania, związek jednak odrzucił ich prośbę i grać będą bez swoich kadrowiczów. Z drugiej strony goście ponoć w trakcie okienka transferowego wzmocnili swoje szeregi i mają zamiar powalczyć z osłabionym rywalem.
Przy normalnych składach Sfaxien byłoby zdecydowanym faworytem, jednak te absencje sprawiają, że Marsa może tu realnie powalczyć.
Z nieoficjalnych doniesień tak ma wyglądać skład gospodarzy na dzisiejszy pojedynek:
4-2-3-1: Gaaloul (0/0) - Hannachi (13/2), Ben Salah (2/0), Hkimi/Lejmi (6/0|1/0),
Mahjbi (4/0) - Kamoun (4/0), Sokari (5/1) -
Mosrati (9/0), Harbaoui (9/1),
Ayayi (13/5) -
N'Douassel (13/5).
Widać skład mocno rotowany. Szczególnie eksperymentalnie ma wyglądać linia defensywna, natomiast z przodu trener zamierza rzucić wszystko co najlepsze. Stąd też chyba najlepszą opcją zdaje się być over bramkowy lub jakiś bts? Poczekam na kursy na bts i wybiorę coś pomiędzy overem i btsem. Po 8.00 jeszcze bym spróbował coś w stronę gości, 4.00 to już dla mnie bez wartości. Zobaczymy jak do południa będą się zachowywać kursy.
@ Zdecydowałem, że pogram BTS. Sfaxien mimo swoich nieobecności nadal jest w stanie to wygrać, ewentualnie jakiś bramkowy remis. Nie odważę się po takich kursach grać X2, ale Marsę jak najbardziej stać na strzelenie bramki, stąd też BTS dla mnie przy tak eksperymentalnej defensywie gospodarzy jest typem jak najbardziej godnym polecenia