>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

trading w przerwie meczu

zdzisiu-krecin 123

zdzisiu-krecin

Użytkownik
zakladam ten temat majac nadzieje na opinie doswiadczonych graczy. interesuje mnie trading w trakcie przerwy meczu w pilce noznej. wyczytalem na roznych forach, ze gdy jest remis do przerwy i rynek jest plynny kurs na remis w trakcie 15minutowej przerwy nieznacznie rosnie (pare tickow). uzywajac geeks toya i oczywiscie wirtualnych pieniedzy postanowilem zabawic sie w tradera.

Otrzymane punkty reputacji: +3
zdzisiu-krecin 123

zdzisiu-krecin

Użytkownik
jak widac na zalaczonym zdjeciu, dalem LTD po gwizdku konczoncym pierwsza czesc. wyczekalem, az kurs lekko urosnie i daem Back zyskujac 7,03 GBP.
poprowadze ten temat liczac, ze ta strategia moze generowac zyski. prosze o opinie. z gory dzieki.

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
Jestem ciekaw kolejnych eksperymentów oraz ich wyników, byłbym bardzo wdzięczny gdybyś dalej wklejał screeny (z mojego małego doświadczenia wiem że kursy na over w przerwie meczu lubią ciut polecieć, czasem było to nawet 4-5 ticków, co przy odpowiednim banku mogłoby dać ciekawe rezultaty). Niestety nie wgłębiałem się zbytnio w ten aspekt i nie potrafię powiedzieć jakie to były ligi oraz przy jakich wynikach HT miało to miejsce.

zdzisiu-krecin 123

zdzisiu-krecin

Użytkownik
dramat. chcialem zawojowac dwa rynki na raz. straty niepowetowane. -16 GBP na celtiku z glasgow i -38 GBP na aberdeen v hearts. gdzies przeczytalem, ze to jest bezpieczny trading bo kursy sa w miare stabilne. dziekuje za taka stabilnosc. ciezki kawalek chleba tak samo jak LTD.

Otrzymane punkty reputacji: +1
bartek159 67

bartek159

Użytkownik
Czasami w przerwach zdarza się tak, że praktycznie nikt nie handluje, a co za tym idzie mamy niewielkie ruchy kursów.
Ja dzisiaj przed meczem Celtic Rangers troszkę skubnąłem. Obroty były bardzo dobre jak na szkocką ligę. Możesz napisać jakie operacje wykonałeś Zdzisiu ?

zdzisiu-krecin 123

zdzisiu-krecin

Użytkownik
Czasami w przerwach zdarza się tak, że praktycznie nikt nie handluje, a co za tym idzie mamy niewielkie ruchy kursów.
Ja dzisiaj przed meczem Celtic Rangers troszkę skubnąłem. Obroty były bardzo dobre jak na szkocką ligę. Możesz napisać jakie operacje wykonałeś Zdzisiu ?
zdzisu wykonal operacje typu: lay na remis w meczu aberdeen po kursie: 2,46 i potem ciecie strat w momencie gwizdka na druga polowe. zobowiazanie na lay bylo ok 950 funtow. liczylem na 2-4 ticki do gory i sprzedaz, a skonczylo sie -38 funtow. celtic to samo. zobowiazanie lay na remis po kursie 2,46 i ciecie strat w trakcie gwizdka na druga polowe i strata 18 funtow. przynajmniej juz wiem, ze to bajka, ze kursy przewaznie ida do gory, a raczej sa stabilne. tzn moze i tak jest ale gdzie tu zarobek skoro straty sa niedoodrobienia skoro wczoraj podczas meczu totenhamu zakonczonego &quot;skutecznym&quot; tradingiem w przerwie zarobilem 7 funtow. ciezko po trzech rynkach wyciagac wnioski. ale na pierwszy rzut oka zauwazam podobienstwo do strategii LTD. ciulanie, ciulanie i w koncu slabszy dzien i kamien od nowa pod gore. jestem zdzisio a nie syzyf ;)

bartek159 67

bartek159

Użytkownik
zdzisu wykonal operacje typu: lay na remis w meczu aberdeen po kursie: 2,46 i potem ciecie strat w momencie gwizdka na druga polowe. zobowiazanie na lay bylo ok 950 funtow. liczylem na 2-4 ticki do gory i sprzedaz, a skonczylo sie -38 funtow. celtic to samo. zobowiazanie lay na remis po kursie 2,46 i ciecie strat w trakcie gwizdka na druga polowe i strata 18 funtow. przynajmniej juz wiem, ze to bajka, ze kursy przewaznie ida do gory, a raczej sa stabilne. tzn moze i tak jest ale gdzie tu zarobek skoro straty sa niedoodrobienia skoro wczoraj podczas meczu totenhamu zakonczonego &quot;skutecznym&quot; tradingiem w przerwie zarobilem 7 funtow. ciezko po trzech rynkach wyciagac wnioski. ale na pierwszy rzut oka zauwazam podobienstwo do strategii LTD. ciulanie, ciulanie i w koncu slabszy dzien i kamien od nowa pod gore. jestem zdzisio a nie syzyf ;)
To na początku zrób tak aby zobowiązanie nie wynosiło 950 funtów tylko 9 funtów. Zdecydowanie mniej zaboli. Ucz się na małych stawkach.
Tak w ogóle to możesz mi wyjaśnić dlaczego grałeś LAY na remis skoro do przerwy widniały wyniki remisowe ? Przecież w przerwie kurs na remis powinien zlecieć w dół o jakieś 1-3 ticki, a nie urosnąć tak jak Ty sugerowałeś. Nie rozumiem Twojej operacji. Poobserwuj trochę rynków najpierw ;) Na pewno zauważysz często powtarzający się schemat jeśli tak to można nazwać.

favago 69

favago

Użytkownik
Tak w ogóle to możesz mi wyjaśnić dlaczego grałeś LAY na remis skoro do przerwy widniały wyniki remisowe ? Przecież w przerwie kurs na remis powinien zlecieć w dół o jakieś 1-3 ticki, a nie urosnąć tak jak Ty sugerowałeś. Nie rozumiem Twojej operacji. Poobserwuj trochę rynków najpierw Na pewno zauważysz często powtarzający się schemat jeśli tak to można nazwać.
Wydaje mi się, że on tego lay&#39;a dał przed meczem (LTD), a w przerwie tylko straty chciał ciąć. W innym wypadku faktycznie brak tu logiki ;)

Otrzymane punkty reputacji: +1
zdzisiu-krecin 123

zdzisiu-krecin

Użytkownik
nie moge tu zamieszczac linkow z innego forum zdaje sie.
ale warunkiem podstawowym tej strategii jest remis do przerwy. wtedy chwile przed gwizdkiem sedziego konczacym pierwsza czesc dajemy lay by za chwile zrobic back z malym zyskiem. no niestety. obserwuje to od kilku spotkan. bo zanim wrzucilem skrinszota z totenhamem wczoraj to obserwowalem troche rynki i one szly do gory. minimalnie ale szly by w chwili rozpoczecia drugiej polowy wrocic praktycznie do pierwotnej wersji (tej przed przerwa). szczerze mowiac tez logiczne wydaje mi sie, ze jesli jest remis do przerwy to ludzie zaczynaja robic Back bo ten wynik staje sie coraz bardziej prawdopodobny. sczegolnie przy kursie 2,5. no ale strategia mowila cos innego. a co do pieniedzy. sa to wirtualne funty, ktore oferuje geeks toy w wersji treningowej. wiec lepiej grac za duza kase i widziec jakie moga byc konsekwencje. no ale nie ma tego zlego co by na dobre nie wyszlo. od jutra probuje grac back i szukac mniejszy lay w trakcie przerwy. zobaczymy. wtedy rzeczywiscie moze pare razy nie wejsc. w koncu dwa razy wejdzie i bedzie spory plus ????

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
No zgadza się, nie spojrzałem na kursy. No to ja już w ogóle nie rozumiem takiego ruchu w takim razie ????
za pierwszym razem zagral w przerwie lay draw i wyszło mu na plus i teraz zagrał 2 kolejne mecze myśląc że w przerwie kurs na remis pójdzie w górę.
No i tu właśnie pies pogrzebany bo zagral 2 rynki w ktorych wynik HT był 0-0, więc nie było uzasadnienia aby kurs na remis szedl w górę, ludzie rzucili się na backowanie remisu i ten poleciał w obu przypadkach w doł, stad te straty.
tak mi sie wydaje przynajmneij ;)

marian78 20

marian78

Użytkownik
tak, bo kolega jeszcze może nie wie, ale na pewno teraz zwróci uwagę na to, że patrzy się najpierw na tendencję
czyli jeżeli ludzie zabierają w wiekszości Backa, to znaczy że prawdopodobnie back zaraz pójdzie w dół i opłaci się go wziąć
w Betfair główna zasada to wychwytywanie tendencji ... tak samo robi się w czasie gry live, jeżeli widzę że drużyna zaczyna grać przeciwko mojemu typowi to już po chwili kontruję w drugą stronę
nie czekam na szczęście, kontruję od zaraz jak tendencja ulega zmianie
szczerze powiem, że tym schematem w koszu under/over na koszu korei, europy i filipin udało się uzbierać 500 Euro w miesiąc - mając 150 Euro i stawkując najwyżej 70E
a co drugi mecz na live trzeba kontrować (oczywiście kontra nie zawsze się sprawdzi, ale powiedzmy tak w 70% przypadków, co i tak znacznie podnosi skuteczność ogólną)

zdzisiu-krecin 123

zdzisiu-krecin

Użytkownik
zakladam ten temat majac nadzieje na opinie doswiadczonych graczy.
dzieki ???? jeden z celow testu spelniony ????

a tak powaznie... musze nauczyc sie czytac wykresy i obserwowac tendencje. totenham w pierwszym meczu przewazał i ich prowadzenie bylo kwestia czasu. dlatego przy remisie do przerwy kurs skoczyl w gore (na remis). i udalo sie ugrac pare tickow. wczoraj celtic tez mial przewage i byl faworytem ale tez godnego przeciwnika. derby to derby. kurs na remis zmalal nieznacznie. ale mecz aberdeen v hearts mimo przedmeczowego faworyta (goscie) ukladal sie typowo na remis. i kurs na remis w trakcie przerwy spadl. duza strata. tu nie ma sztywnych przedmeczowych zasad, ktorych nie mozna lamac. moj blad. za dlugo jestem gamblerem. trzeba nauczyc sie elastycznosci i podarzac za glosem ludu.

marian78 20

marian78

Użytkownik
na pewno jak zaobserwujesz ze 100 przerw i rozpoznasz dobrze ich tendencje , zwłaszcza tendencje dominujące i odpowiedz sobie dlaczego właśnie tak jest
to jesteś już solidny krok do przodu
zwróć też uwagę na zwyklych bukmacherów w tym czasie, bo czuję że ludzie kierują się kursami z bet365, pinnacle czy bwin , czyli z ich lajfów
czuje, że jeżeli pod koniec połowy kursy lecą bardzo na dół, szybciej niż kursy np. na bwin - co wynika z różnych emocji (czasami z tzw. psychologii masy, czyli większość idzie dokładnie tak jak inni) , to prawdopodobnie w przerwie nastąpi ich wyrównanie itp.
fajna sprawa, prawda, od Ciebie bardzo dużo zależy ... nie od gry a od Ciebie : &gt;
moim zdaniem gra live na Betfair jest fascynująca, bo użytkownik tutaj może porządzić

T 22,8K

tadzin

Użytkownik
czuje, że jeżeli pod koniec połowy kursy lecą bardzo na dół, szybciej niż kursy np. na Bwin - co wynika z różnych emocji (czasami z tzw. psychologii masy, czyli większość idzie dokładnie tak jak inni) , to prawdopodobnie w przerwie nastąpi ich wyrównanie itp.
akurat z tymi kursami to różnie bywa i z reguły betfair rządzi się swoimi prawami i bukmacher również swoimi i mimo że jest spora różnica kursów to się ona nie wyrównuje.
ostatnio parę razy grywałem overy w trakcie przerwy i kursy betfair różniły się gdzieś tak że betfair dawał 50%-50% szans na under/over, z kolei bwin około 45%-55% na under/over i kursy się nie wyrównały. Tak więc ja proponuję odpuścić takie patrzenie i skupić się wylacznie na betfair.

bartek159 67

bartek159

Użytkownik
Dokładnie. Kursy praktycznie w 99% przypadków nie wyrównają się z kursami jakie są u buków. Można jedynie rzucić okiem i zauważyć jak owe kursy się poruszają.
Zdzisiu, a tak w ogóle to nie musisz handlować w przerwach jedynie na remisach. Można przecież próbować na CS&#39;ach w również w przerwie ;)

Do góry Bottom