>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Toyota Handball Bundesliga 2011/2012

Status
Zamknięty.
ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Jutro będzie świetna okazja, by po raz kolejny zarobić nieco grosza. HSV będzie we własnej hali mierzyć się z Magdeburgiem. Obu drużynom bacznie przyglądam się od dosyć dawna. Hamburg zdecydowanie obniżył loty. Od kilku meczów na prawdę coś z tą drużyną się dzieje na minus rzecz jasna. W ostatnim ich meczu ze słabym rywalem, liczyłem na ich pewne zwycięstwo, bo sądziłem, że słabszy okres musi przeminąć. Tak się nie stało i HSV wygrało tylko jedną bramką. Nie tak dawno byliśmy także świadkami ich przegranej z bezpośrednim rywalem Kiel. Ogólnie rzecz biorąc ta gra w ostatnim czasie nie układa się najlepiej. Magdeburg, który jest gdzieś podwieszony z tyłu za głównymi drużynami radzi sobie naprawdę świetnie. Bardzo dobrze radzą sobie na wyjazdach. W 8 meczach wygrali aż 6 razy. HSV gra u siebie i na pewno będzie groźne w tym meczu. Jak jednak pokazał ostatni mecz z HSG, w obecnej dyspozycji można nawiązać z nimi walkę. Handi wystawione przez bukmacherów jest bardzo atrakcyjne. Biorąc pod uwagę dobrą formę gości i nie najlepszą gospodarzy, to dodatnie handi na Magdeburg wygląda okazale. Nie taki potwór straszny jak go rysują..
HSV - Magdeburg | Magdeburg +5,5 [1,87] Bwin ⛔
//Magdeburg bez kapitana Fabiana van Olphena i Jure Nateka, wątpliwy występ Alesa Pajovicia, czyli sami najlepsi gracze. Hopkirk//

dab1967 7

dab1967

Użytkownik
VfL Gummersbach - THW Kiel
Jeszcze sezon, dwa temu to byłby mecz kolejki, jednak kłopoty finansowe, a co za tym idzie kadrowe drużyny gospodarzy utrudniają jakąkolwiek walkę na równi z Zebrami. Mecz zapewne będzie oglądało może nie komplet ale z 10 tys. widzów w hali w Köln. Tam właśnie rozgrywa swoje mecze drużyna gospodarzy. Co można o niej napisać, na pewno nie tak wyobrażali sobie pierwszą rundę, 16-sta pozycja w tabeli, tylko 3 wygrane, 2 remisy i aż 12 porażek. Ostatnie 6 meczów, to 5 porażek i jeden remis. Tragedia. Po sprzedaniu bramkarza Gorana Stojanovicia do Lowen tracą bardzo dużo bramek, baaaa mają najwięcej straconych goli w HBL, średnia na mecz to aż 33 straconej bramki ( zdobytych 28 goli na mecz). Liderem zespołu jest na pewno najlepszy strzelec tej drużyny Adi Pfahl ( 109 bramek, 4-rta pozycja w ogólnej kwalifikacji strzelców HBL). Wyróżnić można też skrzydłowego Zrnicia, oraz kołowych blondyna Wienceka oraz grającego niegdyś w Kiel- Igora Anicica. Myślę, że gospodarze rzucą te 25-27 bramek i nie będę się denerwował o mój typ...
Co do Kiel, nie sposób jest wymienić lidera drużyny, bo go po prostu nie ma ???? Wszyscy są gwiazdami. Od bramkarza do kołowego sami wielcy. Z moich informacji wiem, że nikt nie jest kontuzjowany, tak więc ostatni mecz w tym roku, przerwa 2 miesiące HBL, i będzie ogień :cool:. Kiel miało przerwę 5 dni ostatni mecz (a raczej sparing z czerwoną latarnią ligi) więc na pewno są wypoczęci, no chyba, że ostro balowali na święta ???? . Najlepszy atak w lidze 32 bramki na mecz, no ale i też najlepsza obrona 23 stracone na mecz. Ostatnio grał Palicka więc myślę, że i dziś zagra, choć ostatnio ma lepsze &quot;runy obronione&quot; niż Titi :razz:.
Aha, i najważniejsze Kiel 17 zwycięstw, KOMPLET, mogą dziś pobić rekord Lemgo z 2003 roku. Tak więc w ataku na pewno nie odpuszczą, jeśli chodzi o spinkę w obronie to mam nadzieję, że troszeczkę tak ;)

Mój typ na dzisiejszy mecz:
Over 59,5 goli, kursy 1,72 - 1,87 zależy od bukmachera.
⛔(25:28)
Transmisja w Sport1( dawny DSF) oraz w większości bukmacherów np. bet365.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Po raz kolejny, do typowania wybieram mecz HSV. Spróbuję tym razem wytypować under/over. Fakt, linia nie jest wysoka. Wynosi ona 55,5 bramki. Mi w tym meczu widzi się jednak underowy wynik. Po tej &quot;przerwie&quot; świątecznej można spodziewać się u zawodników trochę rozluźnienia. Podobnie jak we wczorajszym meczu Kiel widać było dużą niefrasobliwość. HSV gra u siebie i z początku myślałem nad zagraniem na nich handi. Goście to drużyna, która w lidze w meczach wyjazdowych rzuca najmniej bramek. Wkalkulujmy w to jeszcze dobrą postawę bramkarzy HSV i o over może być ciężko. Magdeburg pośrednio z tego względu nie mógł wywieźć w miarę sensownego rezultatu. Ile to razy zawodnik wychodził na czystą pozycję i była szansa na dogonienie zespołu na 5,6 bramek, to świetnie pokazywali się bramkarze. Uważam, że do overa potrzebna jest gra obu zespołów. Jeśli rzucać będą tylko gospodarze no to over siłą rzeczy nie padnie. W zasadzie zatwardzenie może złapać obie te drużyny. Wszystko to dla dobra kuponu.
Hamburger - Goppingen | Poniżej 55,5 bramki [1,90] Bwin ⛔ 34:29

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Huttenberg - Grosswallstadt✅(29:32)
Typ: Grosswallstadt
Kurs: 1,60
Stawka: 4j /10j
Bukmacher: Bah, Tobet, Expekt

Data spotkania: 27.12.2010 godz. 19:00
Huttenberg był typowany jako najsłabszy zespół ligi, ale radzi sobie, jak na swoje możliwości nieźle. Do tej pory 7 punktów a mocniejszy według mnie Eintracht tylko 2. Huttenberg przed sezonem nie przeprowadził żadnych poważniejszych wzmocnień, grają składem z drugiej ligi. Utrzymanie się z w Bundeslidze tego zespołu byłoby dużym zaskoczeniem. Dzisiaj niewiadomą jest występ ważnego piłkarza Floriana Laudta. Grosswallstadt to zespół bardzo solidny, który ze słabszymi bardzo rzadko przegrywa. Po kontuzji wrócił ważny Weinhold, do tego Maas. Kontuzjowany jest pierwszy bramkarz Galia, ale ostatnio młody zastępca Wolf równie dobrze się spisywał. Obrona gości wygląda bardzo dobrze, w ataku doświadczeni Kneer i Weinhold powinni sobie poradzić z obrona gospodarzy. Według mnie Grosswallstadt powinno wygrać.

Zdarzenie: Magdeburg - Wetzlar⛔(31:25)
Typ: Wetzlar+3,5
Kurs: 1,85
Bukmacher: Expekt, Bet365, Pinnacle

Data spotkania: 27.12.2010 godz. 20:15
Magdeburg nadal bez bardzo ważnych: Fabiana van Olphena i Jure Nateka, niewiadomą jest występ Alesa Pajovicia. Bez tych graczy skład wygląda dużo słabiej. Bez Olphena i Nateka atak jest bardzo osłabiony. Jeśli nie zagra Pajović, to w obronie będzie musiał go często zastępować Jurecki, co też odbije się w ataku. Drugi kołowy Landsberg to nic specjalnego. Wetzlar to bardzo solidny zespół. W drużynie dobrze się układa, utrzymano cały skład z poprzedniego sezonu. Doszedł dobry bramkarz Marinović. Od nowego sezonu dołączy dobry leworęczny gracz Muller z Lowen. Bardzo aktywny w zespole Wetzlar jest kołowy Kristjansson a obrona Magdeburga słabo radzi sobie z dobrymi kołowymi. Dzisiaj Wetzlar bez długotrwale kontuzjowanego Mraza, Kevin Schmidt był w ostatnich dniach chory na grypę. Według mnie Wetzlar nie powinien przegrać wyżej niż 3 bramkami.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP

Zdarzenie: Lemgo - Flensburg✅(31:29)
Typ: over 56,5
Bukmacher: Tobet, Bet365, Expekt, Bwin

Data spotkania: 07.12.2012 godz. 20:15
Lemgo bez Schneidera i Smolera. Pod koniec pierwszej rundy po kontuzji wrócił bardzo ofensywny leworęczny gracz Rolf Hermann. Ogólnie zespół ma dużo lepszy atak niż obronę. Teraz w składzie wielu młodych graczy nastawionych na ofensywę. Przed sezonem sprzedany bramkarz Galia i podstawowy obrońca Iljes. Flensburg bez kołowego Knudsena. Goście mają zdecydowanie lepszy skład, bardzo dobrzy rozgrywający z mocnym rzutem. Zespół też nastawiony ofensywnie. W rywalizujących drużynach bardzo dobrzy skrzydłowi, pewni wykonawcy karnych. Według mnie suma goli powinna być wyższa niż 56.

Otrzymane punkty reputacji: +3
psm 921

psm

Użytkownik
Wt 2012-02-07 20:15
TBV Lemgo - SG Flensburg-Handewitt⛔
typ-2(-2,5)
kurs 2,00
expekt Bardzo ciekawy typ w zwiazku chocby z oslabieniami o ktorych napisal Hopkirk.Z brakiem Knudsena poradzia sobie jakos reprezentacja Danii to poradzi sobie i Flensburg.Goscie przegrali w tym sezonie zaledwie 4 spotkania.2 z liderem THV Kiel,a takze z wiceliderem Fusche i sasiadem z tabeli Hamburgiem.F-H dobrze sobie radzi z reszta stawki co sprawia ze sa aktualnie na 4 pozycji w niemieckiej bundeslidze i walcza o 3 lokate z majacym tyle samo punktow Hamburgiem.W pierwszym spotkaniu tych ekipa z polnocy pokonala pewnie Lemgo 32-26 i sadze ze i dzis wyjda z tej potyczki zwyciesko.Wiadomo,handi troche ryzykowne ale mysle ze świeżo upieczeni Mistrzowie Europy Eggert i Hansen poprowadza dzis SG do pewnej wygranej.Fusche i HSV wygrywaly w tej hali roznica 4 i 8 goli.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Grosswallstadt - Gummersbach⛔(32:33)
Typ: Under 57,5
Kurs: 1,87
Bukmacher: Bwin, Expekt

Data spotkania: 08.02.2012 godz. 20:15
Grosswallstadt to zespół defensywny, który rzadko wygrywa dużą różnicą bramek. Skład dosyć wąski, dopiero w poniedziałek po urazach wrócili bardzo ważni w ataku: Weinhold, Kormann, Larsson. Obrona wygląda dobrze, w bramce niezły Galia. Gummersbach jest w bardzo ciężkiej sytuacji. Po kłopotach finansowych skład jest dużo słabszy. Najważniejsi gracze późno wrócili po ME: Pfahl, Wiencek, Putics. Kontuzjowany jest rozgrywający Schindler. Gummersbach na wyjazdach strzela znacznie mniej bramek. Według mnie suma goli powinna być niższa niż 58.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy

Zdarzenie: Flensburg - Frisch auf Goppingen✅(32:28)
Typ:
Frisch auf Goppingen+5,5
Bukmacher: Pinnacle, Bet365, Expekt, Bwin

Data spotkania: 15.02.2012 godz. 20:15
Flensburg dzisiaj bez kołowego Heinla, prawdopodobnie bez Knudsena, problemy z urazami mają Mocsai i Bastian. Brak dwóch kołowych to duże osłabienie. W ostatnim meczu pucharowym na Węgrzech jako kołowi próbowani byli Djordjic i Kaufmann. Większość zawodników gospodarzy grało na ME i widać obniżkę formy. Goppingen bez bardzo ważnego rozgrywającego Haaßa i Kneule, po kontuzji może wrócić ważny w obronie Anusić. Dzisiaj już powinien zagrać nowy nabytek Bozidar Merkicevic. Goppingen w tym sezonie ma słabsze wyniki, ale to zespół nadal solidny, potrafiący zagrać bardzo dobrze w obronie. Handicap jest dosyć wysoki, nawet jak Flensburg zacznie bardzo skutecznie to myślę, że końcówka będzie zdecydowanie słabsza z powodu zmęczenia. Według mnie Goppingen nie powinno przegrać więcej niż 5 bramkami.​

Otrzymane punkty reputacji: +4
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy

Zdarzenie: Wetzlar - Grosswallstadt⛔(19:20)
Typ:
Wetzlar-2Ah
Bukmacher: Bet365, Expekt, Tobet

Data spotkania: 16.03.2012 godz. 19:45
Wetzlar ostatnio seria 4 porażek, ale to jest zespół bardzo solidny, szczególnie mocny u siebie. Dzisiaj tylko bez skrzydłowego Hahna. Jest kilka mniejszych problemów, ale nie powinny one mieć wpływu na grę. Skład utrzymany z poprzedniego sezonu, bardzo dobra atmosfera. Grosswallstadt według mnie jest słabszy niż Wetzlar. Na wyjazdach tracą bardzo dużo ze swojej siły. Problemy zdrowotne ma rozgrywający Kohrmann. Czterej najważniejsi gracze byli uczestnikami meczu towarzyskiego Niemcy - Islandia, co musiało utrudnić przygotowania do dzisiejszego pojedynku. Grosswallstadt ma wąski skład, słaby atak, co jest mocno widoczne w meczach wyjazdowych. Według mnie Wetzlar u siebie powinien wygrać minimum trzema bramkami.​

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy

Zdarzenie: Balingen-Weilstetten - Hamburg✅(21:26)
Typ:
Hamburg-4,5
Bukmacher: Bet365, Bwin, Tobet

Data spotkania: 28.02.2012 godz. 20:15
Balingen-Weilstetten to zespół nastawiony tylko na utrzymanie w lidze. Skład jest słaby, ale zespół wygrywa najważniejsze mecze, szczególnie u siebie. Trener potrafi odpowiednio ustawić zespół defensywnie. Kontuzjowani są Sascha Ilitsch, Morten Slundt, Daniel Wessig i Kai Hafner. Problem z barkiem ma Alvanos. Osłabienia może nie są takie ważne, ale gospodarze rzadko potrafią nawiązać walkę z mocnym rywalem. Hamburg ostatnio w kryzysie, jednak z takim przeciwnikiem powinien sobie dosyć spokojnie poradzić. Zawodnicy doświadczeni, dobrzy technicznie powinni rozpracować agresywną obronę gospodarzy. U gości kilku zawodników po kontuzjach, długotrwale kontuzjowany bramkarz Bitter, Carlen. Według mnie Hamburg powinien wygrać minimum 5 bramkami.

Zapraszam do pisania analiz i przemyśleń

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP

Zdarzenie: Lubbecke - Bergischer⛔(26:20)
Typ:
Over 57,5
Bukmacher: Bwin, Tobet

Data spotkania: 11.04.2012 godz. 20:15
Zespoły nastawione są zdecydowanie na atak. Gospodarze przeciw słabszym drużynom, szczególnie u siebie, grają bardzo ofensywnie. Często idą na wymianę ciosów. Dzisiaj kontuzjowani są leworęczni rozgrywający K. Svensson i Malte Schroder. Druga linia będzie wyglądała następująco: Niemeyer, D. Svensson, Vuković, czyli zdecydowany atak. Niemeyer i D. Svensson powinni być bardzo groźni w ofensywie. Bergischer skład ma niezły, ale już zanotował za dużo porażek w ważnych meczach, żeby się utrzymać. Zatrudniono niedawno dobrego obrońcę Prieto, ale za dużo to nie zmieniło w stylu gry. Na środku rozegrania jest znany z Vive Kielce Henrik Knudsen. Goście na pewno myślą o pozytywnym rezultacie, ale musieliby zagrać bardzo dobrze w ataku, bo w obronie nie mają za dużo opcji. Według mnie suma goli będzie większa niż 57.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Kursy

Zdarzenie: Rhein Neckar Lowen - Lubbecke✅(30:24)
Typ:
Lubbecke+6,5
Bukmacher: Bwin, Tobet, Bet365, Pinnacle

Data spotkania: 14.04.2012 godz. 19:00
Według mnie za wysoki handicap. Lowen na pewno nie jest takie mocne jak w poprzednim sezonie, poza tym nigdy nie był to bardzo solidny zespół. Wielu zawodników wraca po urazach, ostatnio ciężki mecz z Hamburgiem. Większość piłkarzy brała udział w kwalifikacjach olimpijskich lub meczach towarzyskich. Lubbecke to zespół słabszy, który dużo dużo traci na wyjazdach, ale przeciwko mocniejszym przeciwników potrafi pokazać się z dobrej strony. Rzadko goście przegrywają wysoką różnicą bramek. W składzie wielu zawodników z dużymi umiejętnościami, ograniem w poważnych reprezentacjach. Goście dzisiaj nadal bez leworęcznych rozgrywających Schrodera i K. Svenssona, ale pozyskano już na zastępstwo starszego piłkarza Petterssona, do składu wrócił mniej ważny Just. Według mnie handicap prawidłowy to 5Ah.

eror26 39

eror26

Użytkownik
Zdarzenie: HSV Hamburg - TBV Lemgo
Typ:
over 58,5
Kurs: 2.05
✅(31:30)
Stawka: 7j /10j
Bukmacher: Bwin

Spotkanie pomiędzy 4 i 7 zespołem Bundesligi rozpocznie się o godzinie 20.15 w Hamburgu, gdzie gospodarze walczący o LM będą chcieli zapewne zdobyć dwa punkty.Obie ekipy posiadają w swoich szeregach zawodników o bardzo dobrych umiejętnościach strzeleckich, więc o zdobycze bramkowe jestem spokojny. W pierwszej rundzie TBV Lemgo przegrało na własnym parkiecie 28-36, mecz był prowadzony w szybkim tempie z duża ilością kontra ataków. W meczach między tymi drużynami zawsze było overowo w poprzednim sezonie Hamburg wygrał u siebie 38-33, a dwa lata wcześniej 32-31. Uważam że dzisiaj będzie podobnie a over 58,5 spokojnie zostanie pokryty.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Fusche Berlin-Bergischer(+7,5) 2 1,85 Milenium ⛔

Warto według mnie złapać ten handicap.Niewątpliwie gospodarze dużo mocniejsi,walczą o top 3 a goście o utrzymanie,Lisy też mocne u siebie 12-1-1 a goście na wyjeździe ledwie 4 zwycięstwa.Ekipa z Berlina zapewne wygra to spotkanie ale czy aż ośmioma golami to wątpie bo przed nimi w weekend mecz w Lidze Mistrzów.Fusche jedzie do Hiszpanii by powalczyć z Ademarem i Niemcy faworytem w tym spotkaniu nie są więc trzeba powalczyć a,że rewanż w domu to każda bramka będzie się liczyć więc wątpie,że dzisiaj będą się specjalnie spinać by wygrać wysoko.

35-27 :?

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Zdarzenie: Rhein Neckar Lowen - Lemgo✅(30:30)
Typ:
Lemgo+3,5
Bukmacher: Pinnacle, Expekt, Bwin

Data spotkania: 24.04.2012 godz. 20:15
Bah, Unibet+4,5 ; Tobet+4Ah. Lowen jest po bardzo ciężkim meczu w Pucharze EHF z Goppingen. Wynik 33:32 jest dosyć słaby, w piątek rewanż na wyjeździe. Gospodarze bez długotrwale kontuzjowanych Groetzkiego i Lunda. Mało prawdopodobny jest występ kapitana Gensheimera, który ma uraz po meczu pucharowym. Lemgo ostatnio w bardzo dobrej formie. Świetne mecze przeciwko Kielowi i Hamburgowi. Do składu wrócił bardzo ofensywny leworęczny gracz Hermann. Bardzo dobrą formę po przerwie na reprezentacje prezentuje bramkarz Lichtlein. Atak gości jest solidny: Patrail, Strobel, Hermann pokazują duże umiejętności, do tego dochodzą niezłe skrzydła. Brakuje zmienników na rozegraniu, ale Lowen też nie ma tak szerokiego składu wskutek urazów. Według mnie Lemgo nie powinno przegrać więcej niż 3 bramkami.

Otrzymane punkty reputacji: +14
hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP

Zdarzenie: Rhein Neckar Lowen - Fuchse Berlin⛔(31:29)
Typ: Fuchse Berlin

Kurs: 2,30
Bukmacher: Pinnacle, Tobet, Sportingbet, Bet365

Data spotkania: 02.05.2012 godz. 20:15
Lowen w słabszej formie. W ostatnich dniach odpadli z europejskich pucharów przeciw Goppingen, zaledwie remis u siebie z Lemgo, gdzie Lemgo mało wykorzystywało najlepszych graczy: Hermann i Patrail(po tym meczu odszedł z Lemgo). Długotrwale kontuzjowani są: Groetzki i Lund. Szczególnie brak Lunda jest widoczny, ponieważ jest on pierwszym rozgrywającym i ważnym piłkarzem w obronie. Dosyć słabo wygląda obrona. Gospodarze to był zawsze zespół nastawiony ofensywnie, z szerokim składem, ale po stracie głównego sponsora znacznie się osłabili. Fuchse w bardzo dobrym nastroju po awansie do FF Ligi Mistrzów. Goście w lidze niemieckiej grają świetnie. Oprócz Kielu mogą każdego pokonać. Skład nie jest szeroki, ale Berlin jest bardzo mocny jako kolektyw. Dobrze prezentuje się obrona i duet bramkarzy. Według mnie Fuchse Berlin powinno wygrać ten mecz.

hopkirk 3,2K

hopkirk

Forum VIP
Tabela

Zostały 4 kolejki do końca i zrobiła się bardzo ciekawa sytuacja na dole tabeli. Wcześniej pisałem, że spadkowicze są praktycznie pewni, ale będzie jeszcze parę nerwowych chwil na parkiecie. Wetzlar po długim rozpatrywaniu przez władze ligi stracił dwa punkty za zwycięstwo u siebie z Goppingen (użycie nieuprawnionego gracza Klimovitza). Wetzlar przed sobą ma bardzo ciężkie mecze, natomiast Huttenberg gra u siebie z Balingen-Weilstetten i na wyjeździe z Bergischer. O zwycięstwa w tych meczach będzie ciężko, ale Huttenberg już przy awansie do Bundesligi potrafił mocno zaskoczyć. Emocji rywalizacji Huttenberg i Wetzlar dodaje, że są to bardzo bliscy sąsiedzi. Miasta dzieli zaledwie 8km. Ogólnie myślę, że Wetzlar zostanie w lidze. Huttenberg to beniaminek, zespół niedoświadczony w Bundeslidze. Nawet dzisiaj będzie ciężko o zwycięstwo u siebie z Balingen, które ma podobnie słaby skład, ale potrafi grać w ważnych meczach.

Kursy

Zdarzenie: Lubbecke - Wetzlar⛔(25:25)
Typ: Lubbecke-2,5

Kurs: 2,05
Stawka: 3j /10j
Bukmacher: Pinnacle, Bwin

Data spotkania: 12.05.2012 godz. 19:00
Mocno spadają kursy na Wetzlar z powodu walki o utrzymanie. Wiele osób typuje odpuszczenie meczu przez Lubbeckę, ale według małe jest prawdopodobieństwo takiej sytuacji. Lubbecke u siebie to zespół bardzo silny. Skład solidny, bardzo dobrzy gracze na rozegraniu. Po kontuzji wrócił niezły leworęczny gracz Schroder, który dobrze się pokazał na FF Pucharu Niemiec. Niedostępni są pozostali leworęczni, czyli K. Svensson i
Petersson. Wetzlar to typowy zespół własnego parkietu, na wyjeździe słabo grają w ataku. Dzisiaj nie wiadomo czy zagra bardzo ważny gracz Daniel Valo. Według mnie Lubbecke wygra minimum 3 bramkami.

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Hamburger-Kiel 2 1,55 Bet365 ✅

Kiel już ma zagwarantowane nr 1 w lidze i w sumie nie musi się spinać w tym meczu ale to są jednak spotkania prestiżowe.Hamburger słabo gra w tym sezonie,choć szanse mają na Ligę Mistrzów spore no ale trzeba wygrywać.Jutro niezwykle ciężkie spotkanie przed gospodarzami,niedawno w pucharze obie ekipy się spotkały i Kilonia wygrała dwoma golami.Kilonia w lidze dominuje 29 meczy 29 zwycięstw i według mnie chcą skończyć sezon z kompletem zwycięstw co jest bardzo realne.

Otrzymane punkty reputacji: +5
obserwator-m 9,1K

obserwator-m

Forum VIP
HSV(+2.5) - Kiel @ 1.65 Bwin⛔
a wg mnie lepszą opcją na ten mecz jest handicap w stronę gospodarzy z ciut wyższym kursem... dlaczego ?
Otóż Kiel jak już wspomniał dzidzok ma zagwarantowane 1.msce, a gospodarze walczą z Fuchse i R-Neckar o 3.miejsce dające udział w LM - to raz.
2 - HSV u siebie jest niepokonane w tym sezonie
3 - skoro Kiel wygrało 2 w pucharze, to teraz może odpuścić nieco, skoro grają tylko o prestiż
4 - od sezonu 2007/08 bilans jest 7-2-1 na korzyść Kiel, ALE Hamburg tylko 2 razy przegrał więcej niż 2 bramkami i oba te mecze były w Kilonii (3 i 5 bramkami), w Hamburgu wszystkie mecze były na styku 1-2 bramki dla którejś drużyny
Wg mnie za pół godziny będziemy świadkami kolejnego meczu na styku i skłaniam się ku walczącym gospodarzom, dlatego handicap 2.5 biorę śmiało
E; a jednak...

D 25,5K

dzidzok

Użytkownik
Hamburger jest naprawdę słaby w tym sezonie jak na potencjał tej ekipy.Wiedziałem to przed meczem i to spotkanie tylko utwierdziło mnie w tym przekonaniu.Tu już nie chodzi o sam wynik bo Kilonia to klasa światowa ale o styl w jaki przegrali.Goście niemal od początku do końca kontrolowali przebiegu spotkania,Hamburger sporo prostych błędów,sporo wykluczeń,sporo goli dali sobie wrzucić i mimo wysokiego wynku ich skuteczność w ataku też nie porażała (przynajmniej optycznie).

Na popołudnie jeszcze dwa typy:

Eintracht Hildesheim-Hannover Burgdorf under 58,5 1,53 Bet365

Gospodarze to ostatnia drużyna Bundesligi z zaledwie 4 punktami na koncie a Hannover jest obecnie dwunasty z dorobkiem 22 punktów.Faworytem goście niewątpliwie ale utrzymanie niemal pewne,choć teoretycznie punkcika brakuje.Wątpie by obie ekipy jakoś specjalnie się rozstrzelały,potencjału zbyt dużego w ataku nie mają i raczej underowo się zapowiada.W Hannoverze było 31-24 dla Burgdorfa,dzisiaj zapewne spotkanie będzie bardziej zacięte ale z podobną liczbą bramek według mnie.Linia 57 też nie powinna pęknąć ;)

Fusche Berlin-GroBwallstadt(+6,5) 2 1,8 Bet365

Fusche wciąż walczy o Ligę Mistrzów,dzisiejsza wygrana pozwoli im odskoczyć od Hamburgera,który przegrał z Kiel i Lisy zapewne wygrają pytanie tylko jaką różnicą goli.Goście już praktycznie utrzymani,na koncie 22 punkty i 5 punktów przewagi nad spadkiem ale wątpie,że Huttenber wygra ostatnie 3 spotkania tak więc utrzymanie jest i GroBwallstadt powinno zagrać bez żadnej presji w tym spotkaniu.Na 8 ostatnich spotkań między tymi zespołami Fusche tylko raz pokryło tą linię i to na wyjeździe.Gospodarze pewnie mocno zmotywowani po porażce Hamburgera ale mimo wszystko nie sądze by wysoko pokonali gości.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom