toolmajster
Użytkownik
Witam,
To moje drugie podejście do prowadzenia własnego tematu ze statystykami. Pierwszy zamknąłem po kwartale i mimo, że pierwsze 2 miesiące były udane i temat awansował do VIP typów, wszystko zepsułem niepotrzebnie ryzykując i zwiększając stawki. Odetchnąłem, odkułem się i wracam do gry. Tym razem idę po rozum do głowy i zamierzam inaczej grać i redagować temat.
BTW: Dzięki wszystkim za ciepłe słowa, wsparcie i wymianę poglądów.
Kluczowe informacje:
- Dyscypliny: Tenis, Koszykówka, Piłka nożna, Sporty walki
- Typy: Większość typów będzie podparta analizami, czasami będą suche typu (brak czasu). Nie gram taśm, ani nawet dubli, a także kursów poniżej 1,3.
- Bukmacher: Unibet, Pinnacle, czasami najwyższy kurs u innych buków
- Stawkowanie: Będę podawał stawki w skali od 1/10 do 10/10, co będzie sugerowało jak bardzo jestem przekonany do danego typu. Proszę pamiętać, że typ 10/10 nie oznacza all in, ale najwyższą obraną stawkę.
- Statystyki: Będę zamieszczał statystyki (yield, % wygranych, średni kurs) i aktualizacje po każdej serii 20 typów. Na pewno pojawią się też refleksje i komentarze.
Przykład:
Turniej: ATP Pustki Cisowskie
Spotkanie: Didi vs Tool
Typ: Didi (+4,5 gemów)
Kurs: 2,50
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 4/10
Wynik: 6:0,6:0
Rozliczenie:
Wygrana: (2,5 x 4) - 4 = 6
Bilans: +6
Yield: (+6: 4) * 100% = 150,0%
To moje drugie podejście do prowadzenia własnego tematu ze statystykami. Pierwszy zamknąłem po kwartale i mimo, że pierwsze 2 miesiące były udane i temat awansował do VIP typów, wszystko zepsułem niepotrzebnie ryzykując i zwiększając stawki. Odetchnąłem, odkułem się i wracam do gry. Tym razem idę po rozum do głowy i zamierzam inaczej grać i redagować temat.
BTW: Dzięki wszystkim za ciepłe słowa, wsparcie i wymianę poglądów.
Kluczowe informacje:
- Dyscypliny: Tenis, Koszykówka, Piłka nożna, Sporty walki
- Typy: Większość typów będzie podparta analizami, czasami będą suche typu (brak czasu). Nie gram taśm, ani nawet dubli, a także kursów poniżej 1,3.
- Bukmacher: Unibet, Pinnacle, czasami najwyższy kurs u innych buków
- Stawkowanie: Będę podawał stawki w skali od 1/10 do 10/10, co będzie sugerowało jak bardzo jestem przekonany do danego typu. Proszę pamiętać, że typ 10/10 nie oznacza all in, ale najwyższą obraną stawkę.
- Statystyki: Będę zamieszczał statystyki (yield, % wygranych, średni kurs) i aktualizacje po każdej serii 20 typów. Na pewno pojawią się też refleksje i komentarze.
Przykład:
Turniej: ATP Pustki Cisowskie
Spotkanie: Didi vs Tool
Typ: Didi (+4,5 gemów)
Kurs: 2,50
Bukmacher: Pinnacle
Stawka: 4/10
Wynik: 6:0,6:0
Rozliczenie:
Wygrana: (2,5 x 4) - 4 = 6
Bilans: +6
Yield: (+6: 4) * 100% = 150,0%