>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tomasz Adamek (43-1, 28 KO) - Kevin McBride (35-8-1, 29 KO) 9.04.2011

Status
Zamknięty.
maloun 20

maloun

Użytkownik
Ciężko będzie trafić czyste KO. Na pewno bardziej prawdopodobne jest, że sędzia przerwie, gdy na mcbride posypie się grad ciosów,ręcznik rzucą lub nie wyjdzie do kolejnej rundy. A KO takie, że pada i Mcbride nie wstaje będzie trudno.
To już jest zgadywanka jak z moim wcześniejszym typem, że walka zakończy się w rundach 7-9 (kurs 4zł). Choć wydaje mi się bardziej prawdopodobny niż wygrana przez KO:p
Trzeba tez zwrócić uwage, że na galach np jak ktoś zostaje położony w jednej rundzie z 3 razy to sedzia macha rękami i dają TKO, a nie KO. Tak na przykład było z Banksem, którego Adamek według mnie znokautował (KO), a wynik walki jest TKO.
Żeby było KO Adamek musiałby znokautować Mcbirde jak Pacman -Hattona, Martinez-Willamsa lub Dimitrenko Sosnowskiego, a raczej nie wierzę, że to Adamkowi się uda. Kurs 4zł stanowczo za niski.
Ja bym KO nie grał nawet po kursie 8zł, weź wejdz na boxrec.com i zobacz jak rzadko daja w walkach zakończonych przed czasem KO, 90% wygranych walk przedczasem to TKO lub RTD.
Adamek może go posłać na deski sędzia doliczy do 6, przerwie a wynik moga podać TKO, a nie KO. Więc tutaj nawet nie jest kwestia tego, że adamek go znokautuje, tylko jak to zinterpretują sędziowie.
Ja ostatecznie postawiłem u buka under 9.5 rund⛔. Zrezygnowąłem z wygra w rundzie 7-9. ALe gdyby u mojego buka było 1,60 na TKO to bym brał, rozumiem, że to jest TKO/RTD czy na RTD też osobno zakład jest?

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
97,5 kilograma wniósł dziś na wagę podczas ceremonii oficjalnego ważenia przed jutrzejszą walką z Kevinem McBridem (35-8-1, 29 KO) Tomasz Adamek (43-1, 28 KO). Mierzący 198 cm rywal Polaka (Adamek ma 187 cm) ważył 129,2 kg.
Dla &quot;Górala&quot;, który ma już na koncie mistrzowskie pasy w kategoriach półciężkiej i junior ciężkiej, potyczka z irlandzkim &quot;Kolosem&quot; będzie szóstą walką w królewskiej&quot; dywizji.
Jeśli Polak zwycięży, we wrześniu zmierzy się w pojedynku o tytuł World Boxing Council z Ukraińcem Witalijem Kliczką.
ringpolska.pl

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
ja myślę, że ta walka będzie wyglądała podobnie do starcia Adamka z Andrzejem.. i TKO najpewniej. 4-5 runda.

maloun 20

maloun

Użytkownik
Ja myślę, że Adamek będzie ostrożniejszy, bo Mcbride mimo, że jest gorszym technicznie pięsciarzem od goloty to ma mocniejszy pojedynczy cios. Golota posyłał na deski swoich rywali szybkością i serią ciosów, a gdy walczył z adamkiem to nie miał nic, ani szybkości, dynamiki wszystko czym by mógł zagrozić adamkowi.
Natomiast Mcbride również wolny, ale pojedynczy cios silniejszy i Adamek będzie ostrożnie na poczatku walczył, wymęczy Kevina i wówczas zacznie obijać jak Golote.
Zgadzam się z Tobą, że walka bedzie wygladała jak z Golotą, ale nie od pierwszej rundy, Adamek tak go zacznie obijać gdzies od 4-tego starcia.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
McBride swoja standardowa waga :] czyli sądzę , że będzie tak jak pisałem. Adamek po prostu zamęczy Kevina i zasypie serią ciosów kończących pojedynek. TKO do 6 rundy dobrze wygląda. ;) Nie ma co się rozpisywać nad tą walką bo nie ma co analizować ????
:idea: Adamek wygra między rundami 1-6 1.72 Sportingbet

Trochę spadły kursy :|

krzysiu 3,3K

krzysiu

Użytkownik
Na którą godzine jest planowany start tej walki. Niby mówią, że od 03-00, ale Waszym zdaniem od której godziny zaczną?

gystlik 14,5K

gystlik

Użytkownik
Main Event&#39;y zaczynaja sie około północy a że miedzy Polską a New Jersey jest 6godzin różnicy to walka powinna zaczac sie po 5 czasu polskiego.

jancio09 35

jancio09

Użytkownik
No i po walce.Tomek wygrał na punkty,bardzo pewnie120-107 i dwa razy 119-108.
Czyli wszystkie rundy dla Tomka.
Nokautu nie było ale była dobra i ciekawa walka jak zawsze gdy Góral jest na ringu.
Adamek zaprezentowal znakomita szybkość co na tle wolnego jak keczap Kevina było wyraźnie widoczne.Świetne kombinacje Adamka,szczególnie kiedy potrafił uderzyć cztery ciosy lewą ręką po rząd w szybkim tempie.
Doskonała praca nóg,uniki,świetna kondycja bo przez dwanaście rund się mocno nie zmęczył a Kevin wieszał sie na Tomku i faulował cały czas.
Adamek nie ryzykował konrolował i walczył dobrze.Dobra bezproblemowa rozgrzewka przed Kliczką.
Podobała mi sie ta walka.
Kevin wytrzymał kondycyjnie i chwała mu za to ale poza trzema moze czterema ciosami nic nie pokazał wielkiego bo nie mógł po prostu.Chyba nigdy nie był tak ośmieszony jak w tej walce.Był nieporadny i wolny o czym wiadomo.Wpadał w liny i szedł do przodu z głową z przodu jak czołg.Ale był wolny.Lewe proste bardziej pchane niż uderzane.
Zaraz sie pojawią komentarze że słaby Tomek bo nie powalił Kevina(pewnie będziecie pisać że spaślaka ale nikt by nie chciał pod tego spaślaka na zabawie sie dostać ;) )ale może to i dobrze.
Na Kliczkę może być za mało jednak jest pewne że Tomek da z siebie wszystko.Jest szybki.bije piękne kombinacje,kondycje ma dobrą(widoczna poprawa).Poprawić obrone i może być pięknie.Ciosu już nie poprawi a z Kliczką i tak ten cios wydaje się mało przydatny.
Największa broń Górala to=psychika.szybkość.technika i pracowitość.
Narazie tyle.

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
Walki nie ogladalem wiec to opinia na sucho, postaram sie nadrobic zaległości. Ale nie znokautowac tak słabego boksera jak Irlandczyk to nie jest powód do zadowolenia, oczywiście walka - walce nie równa ale stary i wolny Gołota zniszczył Kevina, co by było jakby Andrew miał go w latach 90-tych?!
Musze walke jak juz mowiem obejrzec ale , slabo duzo gorzej niz sie spodziewalem.

Dla tych co nie widzieli :
http://www.youtube.com/watch?v=0g24hZ8oCzc

maloun 20

maloun

Użytkownik
Masakra, nie spodziewałem sie ze walka zakóńczy sie na punkty. Zawodnicy którzy wygrali z Mcbrdide i go nie połozyli to Zack Page i Adamek. Tragicznie.
Sama walka nudna, ja wyłaczyłem już po 9 rundzie tv i poszedłem spać ????

bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
zakończył bokserką karierę zniszczonego przez życie Taysona.
Kogo?

Z kim ?
Czytałem wiele komentarzy, że świetna praca nóg, że świetne uniki, ale hola hola, w boksie przecież nie oto chodzi.
Mylisz się, byłu kilku wspaniałych mistrzów , którzy nokautującego ciosu nie posiadali a mieli wspaniały balans i pracę nóg.
BTW Jaka waga ciężka taki pretendent.

konrad140 2,5K

konrad140

Forum VIP
Dobra , musiałem obejrzeć walkę jeszcze raz , bo tą na żywo oglądałem lewym okiem przez prawe ucho ???? ( znaczy taki zaspany byłem , że mało co pamiętam )
Walka była i praktycznie nie ma co wspominać. Co można po niej wywnioskować ? Rzuciła się w oczy przede wszystkim dobra kondycja Adamka , 12 rund w dobrym tempie. Już nie chodzi o to , że McBride stał w miejscu i Tomek go obijał , ale o to że dobre kombinacje , w dobrym tempie w przeciągu całej walki. Kondycja to coś co szwankowało w HW ale wczoraj było już lepiej.
Co do techniki. Nie od dziś wiadomo , że Tomek jest dobrym technicznie bokserem. Walka z McBridem pozwoliła mu przetestować nie które. Kevin niczym worek bujający się na sznurku od lewej do prawej więc nie było problemów aby się pobawić.
Co do nokautu. Ewidentnie było widać , że Tomek chce pełnego dystansu. Bodajże w 10 rundzie McBride trochę się zamroczył , Tomek się cofnął , dał mu czas. Jak by to był Kliczko zapewne byłby wściekły atak. Szkoda , że dałem się złapać na takim kursie , ale mądry to jestem po fakcie :| można było przecież przewidzieć...
Pewne jest, że na Vitalija trzeba więcej aby wygrać. Bardzo będzie się dłużyło te pół roku ale na samą myśl takiej walki .... zresztą nie ma co pisać ???? CZEKAMY :!:

Otrzymane punkty reputacji: +2
bukmachertsw 437

bukmachertsw

Użytkownik
znaczy taki zaspany byłem , że mało co pamiętam )
Chyba na kacu draniu, na kacu ???? ????

Poza tym było coś napisać , żebym mógł pocytowac i sie nie zgodzic a Ty jak zwykle na złość mi moge sie pod twą wypowiedzia podpisac ????

Nawet Adamek co w sumie mógł ściemniać powiedział szczerze , że wiele sie nie zmeczył i ,że to był raczej taki trening. Też sądze , że jakby chciał to by skończył to wcześniej , choc i tak jak widziałem pare walk Kevina to w weekend wyszedl dobrze przygotowany. NAwet w walce z Andrew przed nokautem a wlasciwie TKO ledwo oddychal.
Jednak jak już było pisne w innym temacie o słusznosci badz dyskusji co do walk z Chrisem i Grantem to ta walka to kompletna pomyłka i przysporzyła mu więcej negatywnych opinii niż pozytywnych(tych trzeba prawie , że szukac na siłe )

Trudno nie zgodzić się z Williamsa : Boxingnews24.com Chris Williams: &quot;Byliśmy świadkami walki, która była nieporozumieniem. Obaj pięściarze nie pasują do siebie. Adamek nie miał szans się sprawdzić z McBride&#39;m. Boleśnie nudna walka. Współczuje tym, którzy zapłacili za tę walkę, aby móc ją oglądać w pay-per-view. Jeśli sympatyzujesz z Adamkiem to mogłeś chociaż być zadowolony ze zwycięstwa, ale jeśli szukałeś dobrego boksu musiałeś się bardzo rozczarować. Wyglądało to tak, jakby Adamek walczył z workiem treningowym. To był zwykły trening przed walką z Kliczko&quot;.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom