>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

The Masters - kwalifikacje (26-29.10.2009)

Status
Zamknięty.
assitalia 6K

assitalia

Użytkownik

Co prawda do najbardziej znanego nierankingowego turnieju snookerowego w tym sezonie jeszcze sporo czasu, przed nim jeszcze między innymi UK Championship, ale kwalifikacje rozpoczęły się już dzisiaj.

Tak jak w przypadku odbytych już dwóch turniejów tego sezonu krótka informacja na temat Mastersa.

W obecnej formie w turnieju Masters bierze udział 18 zawodników. Pierwsza 16 rankingu jest zapraszana do rozgrywek automatycznie. Jedno z dwóch ostatnich miejsc otrzymuje zawodnik, który wygra dziką kartę w specjalnie organizowanym turnieju kwalifikacyjnym. Drugą dziką kartę przyznają organizatorzy według własnego uznania. Dwaj zawodnicy z dzikimi kartami rozgrywają mecze z 15. i 16. zawodnikiem z rankingu o wejście do ścisłej 16 Mastersa.

Kwalifikacje potrwają 4 dni, poniżej przedstawiam ich rozpiskę:

Dzień 1:
Poniedziałek, 26.10.2009
godzina: 11:00

1. Matthew Selt - Ben Woollaston 3-4
2. Liu Song - Sam Baird 4-2
3. Martin Gould - Chris Norbury 4-3
4. Ken Doherty - Michael White 2-4
5. Atthasit Mahitthi - David Gray 1-4
6. Jimmy White - Andrew Norman 4-1
7. Daniel Wells - Jimmy Robertson 4-1
8. Lee Page - Bjorn Haneveer 2-4

Dzień 1:
Poniedziałek, 26.10.2009
godzina: 17:00

9. David Gilbert - Zhang Anda 1-4
10. Andrew Higginson - Noppadol Sangnil 4-1
11. Simon Bedford - Craig Steadman 4-1
12. Mark Joyce - James Wattana 1-4
13. Tom Ford - Joe Jogia wo:4
14. Matthew Couch - Brendan O’Donoghue 4-2
15. Robert Milkins - David Hogan 4-2
16. Barry Pinches - Jordan Brown 4-2

Dzień 2:
Wtorek, 27.10.2009

17. Barry Hawkins - Ben Woollaston 1-5
18. Fergal O’Brien - Liu Song 4-5
19. Gerard Greene - Martin Gould 3-5
20. Michael Holt - Michael White 5-3
21. Stephen Lee - David Gray 3-5
22. Ian McCulloch - Jimmy White 3-5
23. Rory McLeod - Daniel Wells 5-0
24. Ricky Walden - Bjorn Haneveer 5-0

Dzień 2:
Wtorek, 22.08.2009

25. Dave Harold - Zhang Anda 2-5
26. Judd Trump - Andrew Higginson 1-5
27. Matthew Stevens - Simon Bedford 5-1
28. Stuart Bingham - James Wattana 4-5
29. Joe Swail - Joe Jogia 2-5
30. Anthony Hamilton - Matthew Couch 5-0
31. Jamie Burnett - Robert Milkins 3-5
32. Jamie Cope - Barry Pinches 2-5

Dzień 3:
Środa, 28.10.2009

33. Ben Woollaston - Liu Song 5-1
34. Martin Gould - Michael Holt 4-5
35. David Gray - Jimmy White 5-4
36. Rory McLeod - Ricky Walden 5-2
37. Zhang Anda - Andrew Higginson 3-5
38. Matthew Stevens - James Wattana 5-3
39. Joe Jogia - Anthony Hamilton 1-5
40. Robert Milkins - Barry Pinches 4-5

Dzień 3:
Środa, 28.10.2009

David Gray - Rory McLeod 2-5
Anthony Hamilton - Barry Pinches 5-0
Andrew Higginson - Matthew Stevens 5-1
Ben Woollaston - Michael Holt 5-3

Dzień 4:
Czwartek, 29.10.2009

Andrew Higginson - Anthony Hamilton 5-3
Ben Woolaston - Rory McLeod 1-5

Dzień 4:
Czwartek, 29.10.2009

Rory McLeod - Andrew Higginson 6-1

Spotkanie I rundy eliminacji będą toczone do 4 wygranych frejmów. Wszystkie pozostałe rundy do 5 wygranych partii.

Oficjalny LIVE Mastersa &gt;&gt;&gt; LIVE

Sportingbet proponuje następujące kursy na zwycięzce kwalifikacji (od II rundy):

Na mecze poranne pierwszej rundy kwalifikacyjej spóźniliśmy się, ale na te rozpoczynające się od 17 już nie.
Tak przedstawiają się kursy na te spotkania u bukmachera BWIN:

Zapraszam do dyskusji na temat eliminacji do &quot;Turnieju Mistrzów&quot;.. ;)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Z tego co widzę to bardzo dobrze, że zupełnie zapomniałem o meczach porannych.
Sensacyjnie, już w 1 rundzie eliminacji do Mastersa odpadli, rewelacyjny ostatnio Ken Doherty i mistrz kwalifikacji poprzednich dwóch turniejów Matthew Selt. Awans natomiast uzyskał zwycięzca WSS w Pradze - Jimmy White.

Na popołudnie zagrałbym, licząc, że tym razem obejdzie się bez niespodzianek, lekko na Milkinsa i Joyce&#39;a, którzy mieli udane eliminacje do Grand Prix, a także na Higginsona, Gilberta i Pinchesa, których rywale to zdecydowanie niższa półka snookerowa.

Niestety nie zagram, ani Bwin, ani też Sportingbet nie pozwalają łączyc tych meczów na kuponie. Parodia.. :|

Edit: Na szczęscie BAH nie jest ograniczony pod tym względem i taki właśnie mały tasiemiec za niską stawkę składający się z tych 4 typów został zagrany.. ;)

bdn 3

bdn

Użytkownik
No widze, ze Jimmy White ogral pierwszego rywala. W nastepnym pojedynku moze byc juz znacznie ciekawszy kurs, a The Whirlwind bardzo chce zagrac w przyszlorocznym Mastersie. Po cichu, a nawet bardzo głośno liczy na to, ze dostanie dziką karte od organizatorów, dzieki wygranej w Pradze. Jednak na to bym nie liczyl, bo faworytem do dzikiej karty jest Liang Wenbo. Sam Jimmy pewnie tez ma tego swiadomosc, dlatego mysle, ze sie spręży w tych kwalifikacjach i jezeli juz odpadnie to napewno nie szybko.. Czekamy na kursy na dzien jutrzejszy. Dzisiaj jeszcze nie ma co stawiac, bo jak widac kilka niespodzianek juz bylo, m.in. odpadl Ken Doherty (nie wiem co sie z nim ostatnio dzieje), czy Matthew Selt..

bdn 3

bdn

Użytkownik
No i kolejna niespodzianka, nie zobaczymy juz Mark&#39;a Joyce (1-4) hehe Higginson zgodnie z planem (4-1), czekamy na reszte.. ????

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No i kolejna niespodzianka, nie zobaczymy juz Mark&#39;a Joyce (1-4) hehe Higginson zgodnie z planem (4-1), czekamy na reszte.. ????
No można się było tego spodziewać dlatego, jak zwykle, kwalifikacji nie ma co grać na poważnie.

Niespodzianką popołudniowych gier jest na pewno porażka Gilberta. Odpadnięcie Joyce&#39;a trochę mniejszą. Mimo wszystko grał z nie byle kim bo z James&#39;em Wattaną.

Na jutro rano kolejne 16 par, w których to już znajdują się tak znani gracze jak Stevens, Trump, Lee czy Walden.

Oferta Sportingbet -

Uaktualniłem równiez pierwszy post o to kto zostanie zwycięzcą kwalifikacji, wcześniej jakoś przegapiłem te zakłady.. ;)

bdn 3

bdn

Użytkownik
No i jest moj faworyt hehe Widze, ze na sportingbet szanse rozlozyli na rowno, bo na unibet na Jimmy&#39;ego White&#39;a jest 1.98, a na McCulloch&#39;a 1.75.. Dla mnie to lepiej, wieksze AKO bedzie, bo i tak bym gral na Jimmy&#39;ego.
Kurcze, na chwile obecna na unibet sa tylko pojedynki z godz. 11.00 wiec do wyboru 8spotkan. Na pierwszy rzut oka napewno ciekawie zapowiada sie pojedynek dwoch Michael&#39;ów - Holt&#39;a i White&#39;a, i choc buk faworyzuje starszego z nich to mysle, ze moze tu byc roznie i White moze pokusic sie o druga w tych kwalifikacjach niespodzianke, po tym jak pokonal Doherty&#39;ego.. Z tych przedpołudniowych gier widze dwoch zdecydowanych faworytów: Ricky Walden i Barry Hawkins, wiec zrobie tripla na J.White, Walden i Hawkins, przy ako 2.77 ????

Assitalia a Ty masz jakies ciekawe propozycje na dzisiejsze mecze??

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No i jest moj faworyt hehe Widze, ze na sportingbet szanse rozlozyli na rowno, bo na unibet na Jimmy&#39;ego White&#39;a jest 1.98, a na McCulloch&#39;a 1.75.. Dla mnie to lepiej, wieksze AKO bedzie, bo i tak bym gral na Jimmy&#39;ego.
Kurcze, na chwile obecna na unibet sa tylko pojedynki z godz. 11.00 wiec do wyboru 8spotkan. Na pierwszy rzut oka napewno ciekawie zapowiada sie pojedynek dwoch Michael&#39;ów - Holt&#39;a i White&#39;a, i choc buk faworyzuje starszego z nich to mysle, ze moze tu byc roznie i White moze pokusic sie o mala niespodzianke.. Z tych przedpołudniowych gier widze dwoch zdecydowanych faworytów: Ricky Walden i Barry Hawkins, wiec zrobie tripla na J.White, Walden i Hawkins, przy ako 2.77 ????

Assitalia a Ty masz jakies ciekawe propozycje na dzisiejsze mecze??
Zgadzam się z Toba jeśli chodzi o White&#39;a. Jimmy jest zmobilizowany aby wygrać tą dziką kartę bo dostać raczej nie dostanie, podobno zapewnioną ją ma już Wenbo więc staremu (wice)mistrzowi pozostaje tylko wygranie kwalifikacji.
Rywal przecietny - Ian McCulloh myśle, że po takim kursie (1.83) warto na White&#39;a zagrać.

Z innych pojedynków pewniakami wydają się być Walden (1.20), Hawkins (1.33), Stevens (1.33) i Harold (1.36). Cała czwórka gra ze snookerzystami zajmującymi odległe miejsca w rankingu, którzy nie posiadają praktycznie żadnego doświadczenia nie wspominając juz o sukcesach. W tych meczach wykluczam więc niespodzianki.

Ciekawy jest też typ na Milkinsa po 1.83. W GP grał wyśmienicie i sądzę, że może też namieszać w kwalifikacjach do Mastersa. Rywalem jest Jamie Burnett, a więc gracz o bardzo podobnych umiejętnościach. Sądzę jednak, że forma jest po stronie Anglika i to on awansuje do kolejnej rundy.

Powinien tez wygrać Swail, ale raczej nie będe obstawiał awansu Irlandczyka z Północy choć kurs jest jak na to z kim gra finalista zeszłorocznego Welsh Open zaskakująco wysoki. Nie zapominajmy jednak, że w tym sezonie Joe przynajmniej na razie formą nie imponuje.

Zdecydowanie odpuszczam pojedynki Trumpa, Lee, Cope&#39;a czy też Hamiltona. Ci bardziej znani wcale nie są tam tak zdecydowanymi faworytami jak wskazują nam to kursy. W tych meczach szukałbym niespodzianki jaką bylby awans mniej znanego snookerzysty do kolejne rundy eliminacji Masters-a.

bdn 3

bdn

Użytkownik
No i jak by to bylo jakby niespodzianki nie bylo.. ???? Albo Woolaston jest taki silny, albo Selt i teraz Hawkins tacy ciency???? Jimmy po ładnym kursie wygral 5-3, Walden bez problemów 5-0.. A mial byc taki sympatyczny tripelek, a zawiodl gracz, ktory nie mial prawa przegrac heheh ⛔

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
No i jak by to bylo jakby niespodzianki nie bylo.. ???? Albo Woolaston jest taki silny, albo Selt i teraz Hawkins tacy ciency???? Jimmy po ładnym kursie wygral 5-3, Walden bez problemów 5-0.. A mial byc taki sympatyczny tripelek, a zawiodl gracz, ktory nie mial prawa przegrac heheh ⛔
Dałeś jednak Hawkinsa, ja chciałem zagrać tripel wlaśnie bez niego. On już raz mnie załatwił. Nie mniej jednak przegrać nie powinien.

White świetnie, mam nadzieję, ze wygra te kwalifikacje ???? Walden 5-0, tu można było się pokusić jak podczas kwalifikacji do Shanghai Masters z Dohertym o DW.. ;)

A powiedz gdzie zagrałeś akumulowany kupon na te mecze? W Sportingbet nie można, a w Bwin i BAH są tylko mecze na rano bądź popołudnie.

bdn 3

bdn

Użytkownik
Assitalia widzialem w Twoim temacie, ze postawiles na Jimmiego, ze wygra kwalifikacje hehe Tez trzymam za niego kciuki, wiec miejmy nadzieje ze wygra ;-)
Co do kuponu akumulowanego to zagralem w UNIBET, choc jak stawialem to byla tylko oferta z godz. 11, dlatego skleilem tripla z tej oferty. W 1dniu jak lukalem to oferta byla na wszystkie mecze dnia, wiec nie wiem czemu teraz zrobili pół na pół..

A masz moze info kto wygral pojedynek Lee-Gray, bo cos nie moge znalesc ?

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Podczas dzisiejszych kwalifikacji sypnęło niespodziankami.

Dla mnie najbardziej szokujące sa porażki Hawkinsa i Harolda. Szczególnie przegrana Dave&#39;a boli bo zepsuł mi fajny tripelek. Szkoda ale chyba nikt się nie spodziewał, że Zhang Anda będzie w stanie urwać więcej niż jednego frejma, a co dopiero wygrać ten pojedynek.

Kolejne niespodzianki na szczęscie wczoraj przewidziałem. Trump, Cope&#39;a i Lee nie sprostali rywalom. Jedyna pomylka dotyczyła Hamiltona, który niespodziewanie, gładko ograł Coucha 5-0. Dobrze również polecałem by nie grać Swaila. W tym sezonie Irlandczyk jest w koszmarnej formie.

Nie zawiódł Milkins, kurs 1.83 byl tu warty gry chociaż wygrać mógł bardziej zdecydowanie. Przy stanie 4-1 jednak Burnett wziął się do roboty i zrobiło się 4-3, na szczęscie dla Anglika ósmy frejm okazał się ostatnim w tym pojedynku.
Podobnie było z Jimmym Whitem, któremu szczerze kibicuje aby wygrał te eliminacje.

Pewniakami okazali się Stevens i Walden. Obaj pewnie pokonali mało znanych przeciwników.

Ogólnie rzecz biorąc dzień udany choć gdyby nie porażka Harolda to oprócz sporej skuteczności snookerowych przewidywań mógłbym się również pochwalić kolejnym plusem w temacie.
Nie można jednak mieć wszystkiego.. ????

Jutro kolejny dzień eliminacji do Mastersa, wieczorem, jak zwykle wrzucę screen z kursami na kolejny etap w drodze do prestiżowego turnieju mistrzów.

bdn 3

bdn

Użytkownik
Rozpiska, ktora podales chyba jest zla, bo jest ze wszystkie mecze 1/16 sa o godzinie 10.00 (ich czasu), a o 16.00 sa juz cwiercfinaly.. Tak wnioskuje, poniewaz unibet znowu podal tylko polowe spotkan - tych z godziny 11.00, czyli wyglada na to, ze pozostale 4pary zagraja o 17.00, wiec nie bedzie czasu na cwiercfinaly :-D Jezeli sie myle to mnie popraw ;-)
Unibet podal takie kursy na przedpoludniowe pojedynki:

11:00 Holt, M - Gould, M 1,60 2,22
11:00 Walden, R - McLeod, R 1,30 3,25
11:00 White, J - Gray, D 1,55 2,32
11:00 Woollaston, B - Liu Song 1,70 2,05

Po raz kolejny nie zawacham sie zagrac Jimmiego, tym bardziej, ze rywal wydaje sie mniej wymagajacy od poprzedniego, a i kurs duzo nizszy, wiec i buk sie w koncu przekonal do White&#39;a :-D Boje sie troche grac Holta i Waldena, w obawie przed kolejnym niespodziewanym wynikiem (a takie pewnie jeszcze zobaczymy). Ciekawie sie zapowiada z kolei pojedynek Woollaston-Song. 22letni Anglik pokonal juz Selt&#39;a i Hawkins&#39;a, natomiast 4lata starszy Chińczyk Baird&#39;a i O&#39;Brien&#39;a, czyli mimo wszystko mniej wymagajacych rywali. Po tym co juz zobaczylismy, mysle ze Woollaston moze sporo tu namieszac, wiec w tym pojedynku stawiam na niego, tym bardziej ze unibet wystawil fajny kurs na niego. Wiec taki dubel White &amp; Woollaston za wieksza kwote moze elegancko wejsc:)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Według tego co pisze worldsnooker.com, a więc oficjalna witryna snookera to jutro również zostaną rozegrane cwierćfinały.

Bardziej ufam im niż bukom, które już nieraz udowodniły, że o snookerze mają takie pojęcie co ja o krykiecie.. ;)

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Przepraszam, ze post pod postem ale chce wrzucić ofertę na jutro i napisać o niej kilka zdań.

Jak widać, wszystkie mecze startują od 11. Racje więc miała oficjalna strona internetowa snookera, która pisała, że jutro odbędą się równiez ćwierćfinały (godzina 17).

Eliminacje wchodzą w decydująca fazę, pozostało 16 najlepszych zawodników i raczej mało kto się spodziewal, ze właśnie taka szesnastka dotrwa do środy.
Brak Doherty&#39;ego, Harolda, Cope&#39;a, Trumpa czy Binghama, a obecność Wattany, Woolastona czy też Chińczyków Zhanga i Songa należy uznać za ogromną sensację.
Taki zestaw nazwisk w tej fazie turnieju kwalifikacyjnego wskazuje, że bardzo ciężko było jak do tej pory trafic kto wygra poszczególne pojedynki.

Na jutro oferta ciekawa aczkolwiek mnie kompletnie te pary pod względem bukmacherskim nie podchodzą.
Mimo to wypatrzyłem sobie dubelka White (1.60) + Higginson (1.40) i właśnie na zwycięstwa tych dwóch angielskich snookerzystów jutro postawię.

O Jimmym już wcześniej zostało napisane bardzo dużo, myślę, że szansa jaka się przed nim otworzyła powinna zostać przez wielokrotnego wicemistrza świata wykorzystana. Prawda jest taka, że najgroźniejsi rywale do tego upragnionego miejsca w Mastersie już odpadli. Mowa tu oczywiście o wymienianych wcześniej Dohertym, Copie czy Trumpie. Tak naprawdę na placu boju, jeśli chodzi o poważnych kandydatów, pozostal tylko Walden i jeżeli on gdzieś się potknie do zwycięzca WSS z Pragi dopnie swego. Rywala w 1/8 ma średniego. Gray to nie jest snookerowy geniusz i sądzę, że spokojnie powinien go ograć i liczyć na szczęscie w losowaniu.

Do White&#39;a dorzucam Higginsona, który przekonal mnie dziś pokonując Trumpa. Śledziłem bacznie live z tego meczu i &quot;Trampek&quot; nie mial za dużo do gadania. Andrew od jakiegoś czasu jest w dobrej formie i myślę, że po cichu liczy, że uda się zagrać w Mastersie. Rywal. Nie ma co tu dużo pisać. Mało znany Chinczyk, który jednak radzi sobie w tych eliminacjach wyśmienicie. Mam jednak nadzieję, że jutro jego przygoda z tegorocznym Mastersem skończy się na Higginsonie.

Odradzam grę na Stevensa, Waldena i Milkinsa. Po takich kursach nawet nie raczę spojrzeć na te pojedynki, oczywiście, pod kątem bukmacherskim.. ;)

bdn 3

bdn

Użytkownik
Rzeczywiscie, miales racje wiec zwracam honor :spokodfhgfh: Teraz sprawdzilem na unibet to juz dodali pozostale 4mecze. Zeby wczesniej byla pełna oferta tez bym sie pokusil zagrac na Higginsona, ale juz puscilem dubelka na Jimmiego i Woollastona i pozostaje czekac na dobre wiesci :)
Trafnie oceniles szanse J.White&#39;a na koncowy sukces, ktore sporo wzrosly po odpadnieciu najgroznieszych rywali i tez mysle, ze jest na najlepszej drodze.. Szkoda, ze w unibet nie ma opcji na koncowy triumf bo widzialem ze jak stawiales to byly 34zł ..

assitalia 6K

assitalia

Użytkownik
Rzeczywiscie, miales racje wiec zwracam honor :spokodfhgfh: Teraz sprawdzilem na unibet to juz dodali pozostale 4mecze. Zeby wczesniej byla pełna oferta tez bym sie pokusil zagrac na Higginsona, ale juz puscilem dubelka na Jimmiego i Woollastona i pozostaje czekac na dobre wiesci :)
Trafnie oceniles szanse J.White&#39;a na koncowy sukces, ktore sporo wzrosly po odpadnieciu najgroznieszych rywali i tez mysle, ze jest na najlepszej drodze.. Szkoda, ze w unibet nie ma opcji na koncowy triumf bo widzialem ze jak stawiales to byly 34zł ..
Ja grałem w Sportingbet. Widze, że tam już także nie ma takiego zakładu.
Trudno się im w sumie dziwić skoro z dziesięciu największych, według Sportingbet faworytów tych eliminacji na placu boju pozostało zaledwie trzech..
Mam nadzieję, że ogromna chęć White&#39;a do zakwalifikowania się do Mastersa + wykruszenie się najgroźniejszych rywali zadecyduje o końcowym sukcesie słynnego &quot;The Whirlwind&quot;.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom