No i jestem kolejną osobą, która żałuje Allena. Mecz fantastyczny, pierwszy, którego rozstrzygnięcie zobaczyliśmy w 11 partii. W 8 partii zrobiło się przezabawnie. Dawno nie widziałem takiego rozluźnienia w jakimś ćwierćfinałowym pojedynku. A 11 partia to już fantastyczna gra taktyczna, wszystkie czerwone bile znajdujące się na stole w lewym, dolnym rogu, który zasłaniała...
bila czarna. W końcu Allen po błędzie Selbyiego dostał szansę na wbicie czerwonej, wykorzystał ją i nawet nieźle wyszedł na bilę czarną. Miał chyba o tyle pecha, że znalazła się ona z prawej strony (patrząc od naszej strony w telewizorze ???? ) stołu, a że Irlandczyk z Północy jest leworęczny, trudniej było mu się złożyć do tego zagrania. Trafił również tzw. ślepy kąt, zepsuł wbicie, a na końcu próby odstawnych nie przyniosły pożądanego efektu. Aha no i pani Michaela wróciła, od razu się milej oglądało niż z Verhaasa... ???? No i ten zabawny, ale miły akcent: triiii ????
Co do półfinałów, jeśli miałbym stawiać to biorę dubelek Ronnie & Mark. Nie widzę innej opcji, żeby ktoś inny miał znaleźć się w finale niż ta dwójka. O'Sullivan dawno nie grał tak pewnie, a Selby pokazał zimną krew w 11 partii, o której wspomniałem wyżej. Na pewno ciężej będzie miał "Rakieta", który trafił na znajdującego się w dobrej formie Marka Williamsa. "Borsuk" tanio skóry nie sprzeda i pojedynek ten może się rozstrzygnąć nawet w przedostatniej lub ostatniej partii, mam nadzieję, że na korzyść Ronniego ????
Co do młodszego Anglika, Selby trafił o wiele lepiej niż O'Sullivan. Aż dziw bierze, że Maguire jest jeszcze w tym turnieju. Być może dlatego, że miał szczęście w drabince, gdzie w pierwszej rundzie trafił na przeciętnego Kinga, a w drugiej na tragicznego Day'a. Selby powinien spokojnie wygrać, jeśli nie, będzie to wg mnie kolejna niespodzianka...
Sory za ot, gdzie można oglądać transmisje polfinalow bo eurosport się dzisiaj wypiął na snookera
Na eurosport.pl jest Eurosport Player, za którego trzeba płacić, jednak ostatnio udało mi się odszukać u wujka Google transmisję z BBC, po wpisaniu frazy:
snooker TV. Była to konkretnie strona
http://pl.zaptiger.com/bilard/snooker/the-masters-2010-snooker-49895/ Musisz jednak mieć SopCasta, TVU, TVAnts, lub Windows Media Player. Często jest na którymś z tych programów. Jakość średnia, ale nie trzeba płacić.