>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tennis by Lutek

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +597 PLN (10-2-5) wtorek: 0-1 -150 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 1:30

#45 :hokej:
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers
over 6,5 ▶ [1,86] *(9/10) ✅
------------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
200 PLN / PW: 172 PLN

Dla mnie to jeden z najbardziej opłacalnych typów ostatnich tygodni. Wiadomo w jaki sposób toczą się pojedynki pomiędzy dwiema ekipami i dziś spodziewam się kontynuacji; od dużej dawki bramek po wybite zęby i krew na lodzie.

#46 :hokej:
Vancouver Canucks OT @ Los Angeles Kings
▶ [2,06] *(7/10) ✅
-------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 106 PLN

Postanowiłem ponadto dać jeszcze szansę Nucks. Przegrali ostatnio już 3 mecz z Kings, którzy konsekwentnie wykonują tutaj swoją pracę. Coach Króli, Darryl Suter zastosował bardzo skuteczną taktykę gry opartej głównie na defensywie oraz skutecznym utrzymywaniu krążka w powerplay, dodatkowo w połączeniu z bardzo pewnym siebie Quickiem między słupkami okazali się być nie do zdarcia przez czasami wręcz nieinteligentnych na lodzie Orek. Oni doskonale wiedzą ,że dziś mogą przedłużyć jeszcze swoje nadzieje i sądze że 3 porażki z rzędu to wystarczająca dawka, by w końcu wyciągnąć wnioski i nieco rozgryźć ścianę w Los Angeles. Już w ostatnim meczu ich gra wyglądała nieco lepiej, tak więc dziś, jeszcze po powrocie Daniela Sedina są jak najbardziej moim zdaniem warci &quot;strzału&quot;.

+278 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +875 PLN (12-2-5) środa: 2-0 +278 PLN

#47 :hokej:
Florida Panthers @ New Jersey Devils
over 5 ▶ [1,90] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
110 PLN / PW: 100 PLN

Diabły w ostatnim meczu dokonali rzeczy dość niepojętej osiągając szybko prowadzenie w postaci 3:0 po czym równie szybko wynik przeszedł na korzyść Panter, którzy wygrali w rezultacie 4:3. Podkreśliła się tym samym kolejny raz zasada, że w NHL zbyt błyskawiczne wyjście na prowadzenie może się okazać złe w skutkach. Ponadto z obu stron trenerzy byli zmuszeni na zmiany swoich bramkarzy - po drugim bardzo słabym meczu Theodora w ekipie Kotów i jeszcze gorszym występie Martina Brodeura, którego zastąpił Hedberg. Devils dziś muszą koniecznie pójść za ciosem, bo w przypadku kolejnej porażki ich sytuacja stanie się dość niekorzystna. Oszczędzę sobie mimo wszystko typowanie tutaj zwycięzcy, ale over jest jak najbardziej w zasięgu patrząc na ostatni potencjał strzelecki obu ekip.

#48 :hokej:
St. Louis Blues @ San Jose Sharks OT
▶ [1,96] *(7/10) ⛔
-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
105 PLN / PW: 101 PLN

Stan serii 2:1 na korzyść Blues, jednak Rekiny zdołali wygrać pierwszy mecz w St. Louis i dziś przed nimi spora szansa, by wyrównać bilans po drugim spotkaniu u siebie w HP Pavillion. Przedwczoraj nie dali co prawda popisu w swojej hali przegrywają 4:3, gdzie głównym ich mankamentem był zdecydowanie penaltykill, dzięki któremu Nutki ustrzelili aż 3 gole. Dziś muszą wyciągnąć stanowcze wnioski i myślę, że trener Sharks zdaje sobie z tego sprawę modyfikując nieco linie na przodach na: Marleau, Clowe i Havlata oraz Thorntona, Pavelskiego i Couture. O powerplay się nie martwię, bo nawet przy tak rozgarniętej defensywie Nutek zdołali dosyć skutecznie utrzymywać krążek w grze. Tak więc dziś ciężar odpowiedzialności spadnie głównie na Niemiego i pewne tłumienie przewagi w PP Nutek, bo pod względem ofensywnym powinno być zgodnie z planem. Stawiam na Sharks.

-215 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +660 PLN (12-2-7) czwartek: 0-2 -215 PLN

#49 :hokej:
Philadelphia Flyers @ Pittsburgh Penguins
over 7 ▶ [1,90] *(9/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
200 PLN / PW: 180 PLN

Tutaj standardowo over. Linie co prawda z meczu na mecz wystawiają coraz wyższą, ale mimo wszystko warto moim zdaniem ryzykować. Pens ostatnio w końcu pokazali się z lepszej strony, nie popełniając głupich kar, grając pewniej w defensywie i przedewszystkim niezwykle skutecznie na przodach wykorzystując każdą gafę jaką popełniali flyboys. Dziś staną na głowach, by to wygrać i szczerzę wątpie, by skupiali się w tym wypadku na swoich plecach.

#50 :hokej:
Detroit Red Wings @ Nashville Predators OT
▶ [1,90] *(8/10) ✅
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
110 PLN / PW: 100 PLN

Wings nie wykorzystali ostatnio swoich dwóch szans w Michigan przegrywając już 3-1 w serii. Preds byli po prostu lepsi w każdym aspekcie gry i dziś najprawdopodobniej będą chcieli to skończyć na własnej tafli wykupując bilet na kolejną rundę. Co do Skrzydeł; szkoda ich, bo tak na prawdę wierzyłem że są w stanie tutaj coś zdziałać, ale z tak pogubioną defensywą, gdzie największą robotę wykonuje praktycznie ponad 40 letni Lidstorm i Jimmy Howard między słupkami, nie są w stanie nic wskórać. Nie mówiąc już , że mają kilka asów na przodach, a skuteczność jak zaginęła pod koniec sezonu zasadniczego ,tak udziela się jej brak do dziś. Stawiam na Predators.

-100 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +560 PLN (13-2-8) piątek: 1-1 -100 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 21:00 , 0:30 i 4:00

#51 :hokej:
Washington Capitals OT @ Boston Bruins
▶ [2,65] *(7/10) ✅
-----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 165 PLN

Stołeczni na tle Niedźwiedzi nie wypadają źle jak mogłoby się wydawać, mogę nawet rzec że radzą sobie całkiem nieźle i niewykluczone (choć nie chcę spekulować), że mogą tutaj sprawić niespodziankę już w I rundzie. Stan serii 2:2. W pierwszy meczu w Waszyngtonie przegrali dość pechowo, gdzie słabszy dzień zaliczył wychwalany przezemnie w bramce Holtby, jednak poza tym pozostali spisali się całkiem przyzwoicie. W drugim meczu wspomniany Holtby zagrał już po profesorsku, podobnie jak pozostali gracze, którzy wykonali swoją robotę jak należy i moim zdaniem spokojnie można ich obarczyć optymizmem przed dzisiejszym meczem w Bostonie. Bruins mają Thomasa, na którego zawsze można liczyć, jednak pozostałej śmietance widać że brakuje już tego głodu sukcesu jak chociażby w poprzednich playoffach oraz pewnej dominacji w ofensywie, a mam na myśli Lucic`a , Seguin`a , Bergeron`a czy Marchanda i Kreiciego , którzy nie zanotowali a ni jednego punktu na obu liniach w ciągu ostatnich 4 spotkań, choć mimo wszystko zdołali wygrać dwa mecze. Imponujące. Dokładnie tydzień temu również Bostonie, Capitals grali ze sporym nakładem w swoją defensywę i konsekwentnie - lecz dopiero po dogrywce zanotowali sukces. Dziś poszukam swojej szansy po raz drugi.

#52 :hokej:
New Jersey Devils OT @ Florida Panthers
▶ [1,87] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
120 PLN / PW: 104 PLN

Tutaj pojedynek Diabłów z Panterami, stan serii również na remis i poza kilkoma wpadkami Brodeura, Devils wydają mi się być tutaj wciąż faworytem do wygrania rywalizacji. Potwierdzili to głównie w ostatnim meczu, gdzie od początku do samego końca dominowali w Newark i tymbardziej cieszy fakt, że znacznie lepiej wypadł wspominany Brodeur notując shutout. Jak będzie dziś? Liczę głównie na to ,że w końcu weszli w optymalne obroty, bo żeby zbliżyć się kolejnej rundy to jedna albo druga ekipa musi dziś ten mecz wygrać. Miejmy nadzieję ,że będzie to bardziej doświadczony, solidniejszy i na tle całego sezonu po prostu lepszy team jakim są Diabły z Martym na czele ???? .

#53 :hokej:
Chicago Blackhawks OT @ Phoenix Coyotes
▶ [2,22] *(7/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 122 PLN

Hawks nie ukrwyam, ale zawiedli mnie w tej rywalizacji. Nie można zwalać na pewno tego na brak szczęscia pomimo faktu, że zostały rozegrane 4 dogrywki. Bardziej trzeba szukać luk i przytłumienia w całej defensywie czy zawodzących liniach na przodzie. Feniksy w ostatnich dwóch meczach w Chicago od samego początku rozgryzali całą formacje Hawks, jednak ostateczne boom nastąpiło za każdym razem w III tercji, a robotę dokończyli po raz kolejny po dogrywkach. Jakoś ciężko mi wierzyć, by Hawks zdołali tą serie wygrać, ale myślę że broni jeszcze nie poddali i jak najbardziej po wyciągnięciu stanowczych wniosków mogą tutaj ograć Kojoty. Ich główną bolączką to na pewno uginające się nogi defensorów w samych końcówkach, gdzie już 3-krotnie dali sobie odebrać przewagę - ostatnio nawet dwóch bramek w ciągu kilku minut. Dziś między słupkami Hawks prawdopodobnie Emery zastąpi Crawfroda, miejmy nadzieję że będzie to słuszne posunięcie.

+167 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +727 PLN (15-2-9) sobota: 2-1 +167 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 18:00 &amp; 1:00

#54 :hokej:
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers OT
▶ [2,19] *(8/10) ✅
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 119 PLN

#55 :hokej:
Pittsburgh Penguins @ Philadelphia Flyers
over 7 ▶ [2,08] *(8/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 108 PLN

Już o godzinie 18 kolejne starcie najciekawszej pary tej rundy. Pens w końcu zdołali wyciągnąć stanowcze wniosi i z wielkim uporem, lecz konsekwentnie wybrnęli z opresji i wygrali dwa spotkania z rzędu. Za pierwszym razem było to standardowe pójscie za ciosem z lekkim zabezpieczeniem na tyłach, ale już w ostatnim meczu było widać spory nakład w defensywe obu ekip (Pens wygrali 3:2). Dziś Lotnicy będą mieli sporą okazje, by zakończyć ten spekltakl w Filadelfii. Pytanie tylko, czy w porównaniu do przedwczorajszego meczu, będą w stanie znaleźć ponownie sposób na najbardziej niepewnego pingwina jakim jest Fleury? Sądze, że z ich wariacją i destrukcyjnym atutem na przodach, dodatkowo z niezłym powerplayem mogą dziś dopiąć swego. Nie przyjdzie to z taką łatwoścą jak w pierwszych 3 meczach grając u boku z tak zdeterminowanymi Penguins, ale oni nie należą do ekipy rzędu tych, które wypuszczają tak łatwo przewagę 3 meczy mając praktycznie na rzut beretem kolejną rundę. Myślę, że dziś dokończą robotę u siebie. Dodatkowo z uporem maniaka gram tutaj over. Bramki będą - to pewne.

#56 :hokej:
Los Angeles Kings OT @ Vancouver Canucks
▶ [2,67] *(7/10) ✅
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 167 PLN

Kings mają więcej atutów w defensywie, Kings mają Quicka, Kings mają ostatnio większe urozmaicenie w grze; chociażby względem powerplay czy penaltykill oraz skuteczną taktyke na Nucks, która wychodziła zgodnie z planem przez ostatnie 4 mecze. Canucks jednak dopieli swego i w pełnej determinacji zdołali wygrać ostatnio w Los Angeles z powracającym Danielem Sedinem u boku. Ponadto zmiana z Luongo na Schneidera między słupkami wyszła im zdecydowanie na lepsze. Czy podołają jednak i tym razem z głodnymi sukcesów Królami ? Goście jeśli zastosują się do swojej taktyki z poprzednich starć, to przy wyczekiwaniu na szereg błędów, które Nucks mają nawyk popełniać - dziś nie pozostawią złudzeń i wygrają serie. Value spore i ja z tego korzystam.

+186 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Boston Bruins @ Wash. Capitals OT @ 2,07 // Pinnacle x 100zł

Mecz za moment, więc tak króciutko:

Chłopaki wczoraj odwalili kawał dobrej roboty w Bostonie, a więc dziś liczę że w Waszyngtonie postawią kropkę nad i. Bruins jak już wspominałem - to nie ten sam team co rok temu, a Caps najwyraźniej odkupują tutaj swoje winy za sezon regularny. Są na misji, którą dziś na mój gust ostatecznie zrealizują.

Później poprawię.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +813 PLN (17-2-11) niedziela: 2-2 +86 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 1:00

#58 :hokej:
New York Rangers @ Ottawa Senators OT
▶ [2,05] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 105 PLN

Co do zbliżających się spotkań, to przykułem dziś wzrok na mecz pomiędzy Sens i Rangers. Na początek warto tutaj zwrócić uwagę na Andersona, który w ostatnim meczu zaliczył czyste konto na ponad 40 oddanych strzałów w MSG z Rangersami, co na prawdę jest wielką sztuką na tym terenie. Przyznam szczerze, że pomijając ten pierwszy mecz w Nowym Jorku, który przegrali 4-2, to w pozostałych widać że to Sens podejrzewam ku zaskoczeniu niektórych prezentują się lepiej, pewniej i przedewszystkim skuteczniej. Lundqivst wykonuje swoją robotę, ogólnie defensywa poza nielicznymi mankamentami również bez zarzutu, ale co się dzieje z ofensywą Rangers? Gdzie jest snajper Gabornik, który nie zmieścił jeszcze żadnego krążka, gdzie jest Dubinsky albo Stepan? Niestety sam Henryk nie będzie ich ratował wiecznie z opresji. Poza świetnym ostatnio Andersonem czy doświadczonym Spezzą, który dał o sobie znać przedwczoraj w NY strzelając 2 gole, bardzo dobrą robotę odwala tutaj na tyłach również Erik Karlsson, który przy swojej niezwykłej szybkości na łyżwach nie ma sobie równych. Stan serii 3:2 na korzyść dla Senatorów i są w na tyle dogodnej sytuacji, że dzisiaj po krótkiej przerwie znów zagrają w Kanadzie i tak sobie myślę, że wraz z powracającym do składu kapitanem Alfredssonem zrobią tutaj niemalże wszystko, by nie przepuścić tak znakomitej okazji na awans. Przed rozpoczęciem rywalizacji faworyzowałem tutaj delikatnie własnie Senatorów i mam cichą nadzieję ,że dziś wykonają swoją robotę i nie podzielą losu Capitals, którzy nie zdołali wykorzystać podobnej okazji wczoraj u siebie.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) Tenis kwiecień: (0-1) -100 PLN

ATP Barcelona ,start: 11:00

#59 ???? Kevin Anderson (RSA) vs. Malek Jaziri +5 (TUN) ▶ [1,91] *(7/10) ⛔
-----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 91 PLN
Obaj lubią bardziej hard niż nawierzchnie pokroju tej w Barcelona, ale z drugiej strony czy tak niepewny gracz pokroju Andersona może tutaj odprawić gładko odkrycie zeszłego sezonu? Anderson, który poza często ratującym go serwisem, nie dysponuje jakimś znaczącym arsenałem i nawet w przypadku wygranej Afrykanina, ten Handicap jest do pokrycia. A szczerze wątpie, by był tutaj pogrom. Start o 11:00

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) Tenis kwiecień: (0-2) -200 PLN

ATP Barcelona ,start: 13:00 &amp; 14:30

#60 ???? Atilla Balazs (HUN) vs. Lukas Lacko (SLO) ▶ [1,65] *(7/10) ⛔
#60 ???? Rui Machado (POR) vs. Victor Hanescu (ROU) ▶ [1,52] *(7/10) ✅
---------------------------------------------------------------
▶ Buk:
Ako: 2,50 / Stawka: 100 PLN / PW: 150 PLN

skopał mi dziś dupe tenis - nie da się ukryć ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +713 PLN (17-2-12) poniedziałek: 0-1 -100 PLN

#61 :hokej:
Florida Panthers OT @ New Jersey Devils
▶ [2,47] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 147 PLN
Co nieco na temat tego meczu zostało opisane w dziale NHL.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) Tenis kwiecień: (0-3) -300 PLN

ATP Barcelona ,start: 11:00

#62 ???? Bernard Tomic (AUS) vs. Albert Montanes (ESP) ▶ [1,91] ⛔ *(8/10)
-----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 91 PLN

Nawierzchnia może nie odpowiada do końca Berniemu tak jak w przypadku Montanesa, ale mimo wszystko młody wilk z Australii to level nieco wyższy i w dodatku udowodnił ostatnio ,żę mimo wszystko na cegle coś zademonstrować potrafi.

Nie wiem ile tam było, ale chyba 5-6 meczboli niewykorzystanych przez Tomica.. nie mówiąc o brejkpointach, których było 2x więcej. Bernie to pewna lokata na przyszłosć.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +613 PLN (17-2-13) wtorek: 0-1 -100 PLN

#63 :hokej:
Washington Capitals @ Boston Bruins
under 5 ▶ [2,02] *(8/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 102 PLN

Trudny mecz do wytypowania, aczkolwiek Miśki są tutaj na pewno w lepszej sytuacji po tym jak wybrnęli ze stolicy. Patrząc jednak na dotychczasowe pojedynki, to seria niezwykle wyrównana z obu stron pod każdym niemalże względem. Wcześniej wspominałem, że obie linie ofensywne Bruins nieco przygasły z Lucicem, Seguinem, Bergeonem czy Krejcim na czele, ale ostatnio coś drgnęło i ruszył nawet powerplay. Z drugiej strony weteran Thomas kontra rookie Holtby - w decydującym meczu w Bostonie (wnioski same się narzucają). Mam mieszane uczucia co do zwycięzcy tego meczu i na pewno nie skreślałbym tutaj Capitals, choć gospodarze powinni na zdrowy rozsądek nie przepuścić już tej okazji na własnych śmieciach.

Osoboście zdecydowałem ,że pogram tutaj under bramkowy. Myślę ,że zobaczymy tutaj trochę iście defensywnej rywalizacji z początkowych spotkań z nutką gry psychologicznej po obu stronach. W szczególności Thomas, ale i Holtby powinni zadbać tutaj konsekwentnie o swoje zaplecze.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +715 PLN (18-2-13) środa: 1-0 +102 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 1:00

#64 :hokej:
Ottawa Senators OT @ New York Rangers
▶ [2,51] *(7/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 151 PLN
Dziś po północy ostateczna rozgrywka pomiędzy Rangersami a Sens w MSG. Pisałem już trochę na temat obu ekip wcześniej i dziś zamierzam trzymać przy awansie do kolejnej rundy właśnie Kanadyjczyków wobec których upatrywałem szansę jeszcze przed rozpoczęciem tych playoffów. Senatorzy zgodnie z przewidywaniami, potrafili tutaj dotrzymać kroku Strażnikom przez całą serie i na pewno na uwagę zasługuję dwukrotne zdobycie przez nich Nowego Jorku, nie mówiąc już że w ciągu całego sezonu ten bilans wynosi 4-1 na ich korzyść. Oczywiście Rangers też kilkukrotnie potrafili ograć Senatorów w Ottawie, jednak Strażnicy to ligowa #1 podczas gdy Senatorom nie dawano tutaj zbytnio szans - a jednak wiedzą gdzie ich miejsce w szeregu. Goaltending po obu stronach miewa się dobrze i na pewno swoją robotę odwali tutaj Lundqvist, podobnie jak mam pewność co do Andersona, który tutaj w NY w niemal każdym meczu zalicza dobre wyniki (2 shutouty w tym sezonie, co na prawdę robi wrażenie). Wspominana przezemnie przytłumiona ofensywa Rangersów pokazała nieco rogów w ostatnim meczu, ale prawdziwy sprawdzian przed nimi zdecydowanie dziś na własnym terenie, tak więc będzie na pewno ciekawie. Rangersi są tutaj faworytem i nie ma co ukrywać, wielu oczekuje od nich przejścia do kolejnej rundy i nie podzielenia losu chociażby drugiej jedynki - Canucks czy Wings , Bruins albo Sharks, jednak Kanadyjczycy pokazali się tutaj z na prawdę dobrej strony i nie sądze, by poddali dziś broń i na tym zaprzestali. Sens to silny underdog i dziś dam im kolejny raz szansę.
#65 :hokej:
New Jersey Devils @ Florida Panthers OT
▶ [2,05] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 105 PLN

W drugim pojedynku pomiędzy Panterami a Diabłami również doszło do wyrównanych pojedynków i bitw do samego końca. Szczerze powiedziawszy, to Panterom ogromnych szans nie dawałem w tej rywalizacji jako młody team i trochę mniej doświadczony na tle Devils. Jednak oni potrafili tutaj przyciąć nieco rogi Diabłom i dali się niewątpliwie poznać od walecznej strony. Game #6 wychodziła całkowicie pod dyktando Devils w Newark oddając ponad 40 strzałów, ale dobrą robotę wykonał Clemmenssen pomimo utraty trzech krążków, czego nie można powiedzieć o Martym, gdzie nawet pomimo mniejszej sile rażenia Kotów w tym meczu, znów nie błysnął, z resztą widać jego nierówną postawę przez całą tą serie. Devils ponadto charakteryzują się niezłym rozgrywaniem krążka w PP i to ich kluczowa sprawa, która w każdym meczu sieje zagrożenie dla Panter. Sami jednak robią sporo bezmyślnych kar, grają dosyć niepewnie w defensywie i gospodarze udowodnili, że są w stanie to konsekwentnie i cwanie wykorzystać. Poza tym mają niezawodnego Krisa Versteega, który strzelił 8 goli spośród 10 meczów przeciwko Devils. Spodziewam się więc tutaj wyrównanego meczu, jednak z lekką nawiązką dla Panter, którzy dodatkowo grają u siebie.

-200 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +515 PLN (18-2-15) czwartek: 0-2 -200 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 3:00

#66 :hokej:
Nashville Predators OT @ Phoenix Coyotes
▶ [1,96] *(8/10)
▶ Buk:
/ Stawka:
105 PLN/ PW: 101 PLN

#67 :hokej:
Nashville Predators @ Phoenix Coyotes
under 5 ▶ [1,75] *(9/10)
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
135 PLN/ PW: 101 PLN

A więc przed nami II runda playoffów i na początek bramkarski duel pomiędzy Pekką Rinnie a Mike Smithem, którzy spełnili dotychczas swoje zadanie na wysokim poziomie. Dla mnie mimo wszystko faworytem do wygrania tej serii są Preds z nieco większym urozmaiceniem w grze i bardziej narzucającą się konsekwencją. Kojotom zdarzały się wpadki, szczególnie w pierwszych starciach z Hawks, a więc z tak doświadczonym zespołem z Tennessie może być tutaj o wiele ciężej. Ponadto po tej parze na pewno nie można się spodziewać w przyszłości zbytniego festiwalu bramek biorąc pod uwagę zdolności defensywno-bramkarskie z PK włącznie. Stawiam na Preds + under.

(Seria VII) Tenis kwiecień: (0-4) -400 PLN

WTA Stuttgart ,start: 21:00

#68 ???? Petra Kvitova (CZE) vs. Angelique Kerber (GER) ▶ [2,26] *(7/10)
-------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 126 PLN

Ponadto, wybrałem sobie na dziś jeden mecz ze Stuttgartu. Kerber jest na fali i prześladuje tym każdą napotkaną zawodniczke już od jakiegoś czasu. Wczoraj wręcz zdemlolowała Woźniacki, tracąc przy tym jedynie 3 gemy. Forma jej sprzyja i niesądze, by dziś na tym zaprzestała tymbardziej z zawodniczką pokroju Kvitovej, która wielkiego arsenału nie posiada. Kurs wart ryzyka.

-340 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +275 PLN (18-2-17) piątek: 0-2 -240 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 21:00

#69 :hokej:
Washington Capitals OT @ New York Rangers
▶ [2,47] *(7/10) ⛔
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 147 PLN

#70 :hokej:
Los Angeles Kings OT @ St. Louis Blues
▶ [2,52] *(7/10) ✅
----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 152 PLN

Zdecydowałem ,że jednak jeszcze nie odpuszczę. Forma nieco przygasła, ale dziś trudno przejść obojętnie obok tych spotkań. W obu meczach poziom ekip jest znacznie wyrównany i playoffy w tym roku udowodniły dotychczas, że gra u siebie może tu mieć na prawdę niewielkie znaczenie. Caps pokazali w końcu na co ich stać w poprzedniej rundzie z Bruins i myślę ,że mogą tutaj po raz drugi sprawdzić niespodziankę, tymbardziej że rok temu wyeliminowali już Rangersów w I rundzie. Co do Kings, to sprawa ma się podobnie, z tym że prezentują dość przybliżony styl do Blues i tutaj też do końca nie faworyzowałbym &#39;pewnie&#39; niebieskich.

Biorąc pod uwagę dotychczasowe potyczki i zaskakujące wyniki w I rundzie, myślę że jak najbardziej można tutaj wciąż szukać niespodzianek, z resztą - jak już pisałem wyżej - tak jak Capitals, tak samo Kings nie odbiegają poziomem od swoich rywali jak mogłoby się to wydawać. Value spore.

+52 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +11
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VII) NHL playoffs: +327 PLN (19-2-18) sobota: 1-1 +52 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką&quot; start: 21:00

#71 :hokej:
New Jersey Devils @ Philadelphia Flyers
over 5,5 ▶ [2,26] ✅ *(8/10)
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN/ PW: 126 PLN

Devils choć szczęsliwie i z okazałym trudem można powiedzieć wybrnęli z opresji po tej I rundzie w rywalizacji z Panterami. Ogólnie może ich gra nie przedstawiała się najgorzej, ale mimo wszystko nie było to w pełni odzwierciedleniem tego na co ich stać. Teraz przyjdzie im się zmierzyć z Lotnikami, którzy zaprezentowali bardzo skuteczny i typowo &quot;dirty&quot; hokej. Strzelić potrafią, jednak równie dobrze są w stanie zostawić nieco w tyle biorąc pod uwagę ich skłonności do otwartej gry. Brodeur jak i Bryzgalov nie są w swojej najlepszej dyspozycji, dodatkowo to I pojedynek - w Filadelfii, tak więc nie sądze by tutaj priorytetem był nakład w defensywe obu ekip od samego początku. Stawiam na over.

#72 :hokej:
Nashville Predators OT @ Phoenix Coyotes
▶ [1,87] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka:
115 PLN / PW: 100 PLN

W tym meczu po raz kolejny pójdę w strone Preds. Pierwszy mecz zakończył się trochę pechowo dla ekipy z Tennessie, tymbardziej że to własnie oni byli ekipą przeważającą i do samego końca mogłoby się wydawać - mającą ten mecz w swoim zasięgu, jednak po raz kolejny katem okazał się Majk Smith i dość szczęsliwa postawa Kojotów, która im towarzyszy od początku tych rozgrywek. Dziś liczę na inny obraz gry i przedewszystkim na pewniejszego Rinnie`go między słupkami. Potencjał drzemie w nich spory i spokojnie mogą pofatygować się jutro o wyrównanie serii. Stawiam na Preds.

+11 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) NHL playoffs: +338 PLN (20-2-19) niedziela: 1-1 +11 PLN

#1 :hokej:
Washington Capitals OT @ New York Rangers
▶ [2,40] *(8/10) ✅
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 140 PLN

Stan serii na korzyść Rangers, którzy wygrali pierwszy mecz u siebie. Dziś drugie spotkanie obu ekip i spodziewam się nieco większego zaangażowania Stołecznych. Branden Holtby, który zanotował bardzo dobrą serie z Bruins, pierwszy mecz w MSG trochę mu nie wyszedł i nie był zdecydowanie pewnym punktem między słupkami. W III tercji przy obu golach dla NYR jak sam stwierdził, były one całkowicie do wyłapania jednak po tym sukcesie w Bostonie i ogólnym zainteresowaniu wokół jego osoby, zawitała w końcu lekka presja i stąd słabszy dzień przy debiucie w Nowym Jorku. Dziś uważam, że wnioski pewne zostaną wyciągnięte i zobaczymy takiego Holtbiego ,który jeszcze kilka dni temu tłumił szarże Niedźwiedzi. Wobec całego zespołu zarzutów tutaj nie mam wielkich, funkcjonował dość dobrze powerplay , stworzyli kilka bardzo dobrych akcji, potrafili grać z kontry (Laich &amp; Chimera ???? ) czy solidnie w defensywie, która na prawde odwala kawał dobrej roboty. Rangers standardowo: solidnie od początku do końca przy niezłym prowadzeniu krążka, ale i tak pojawiały się często problemy z tyłami Stołecznych. Liczę dzisiaj na wspominanego wyżej Holtbiego oraz kontynuowanie dobrej postawy całego zgrania zespołu Caps, bo przy odrobinie lepszej skuteczności są jak najbardziej w stanie trafić Henrykowi.

Otrzymane punkty reputacji: +11
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) NHL playoffs: +478 PLN (21-2-19) poniedziałek: 1-0 +140 PLN

#2 :hokej:
New Jersey Devils OT @ Philadelphia Flyers
▶ [2,43] *(7/10) ✅
------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 143 PLN

Dziś jedyne starcie II rundy pomiędzy Devils a Flyers. Pierwszy mecz w Filadelfii wygrany przez gospodarzy, choć Diabły do końca nie chcieli się poddać i można powiedzieć, że momentami dyktowali warunki na tafli. Szczególnie I tercja była pod ich dyktando oddając aż 15 strzałów przedzierając się przez zagubioną defensywę Flyers i testując dość niepewnego tamtego wieczoru Bryzgalova. W drugiej tercji Lotnicy nieco podkręcili tępo i szybko wyszli na prowadzenie po dwóch błędach Brodeura, który znów nie zaliczył najlepszego meczu ,ale mimo wszystko wypadł lepiej niż Bryzgalov, który niemrawy był od samego początku i zdecydowanie nie jest ostatnio najpewniejszym punktem Lotników. Po obu stronach tych błędów możnaby trochę naliczyć po otwierającym meczu i tak na prawdę do ostatnich minut końcowy rezultat był niewiadomą. Lotnicy ostatecznie wygrali po dogrywce. Dziś więc spodziewam się nieco większego zaangażowania ze strony Devils, bo na pewno poziomem nie ustępują swoim rywalom. Liczę tutaj przedewszystkim na ich niezawodny penaltykill czy dość skuteczny powerplay i w końcu na jakieś lekkie przebudzenie Kovalchuka, który papiery niewątpliwie na dobrą gre posiada, ale gdzieś tam się zagubił ostatnio. Stawiam na Devils i wyrównanie przez nich stanu serii.

Otrzymane punkty reputacji: +7
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
Statystyki za Kwiecień (1.4 - 30.4) po 74 podanych kuponach:

Kupony podane : 76
Kupony trafione : 34
Kupony nietrafione : 40
Kupony zwrócone : 2
Suma stawek : 8,505 PLN
Suma wygranych : 7,844 PLN
Zysk/Strata : -661 PLN
Yield : -7,34%

Bilans ogólny od zapoczątkowania tematu: +5287 PLN (12.08 - 30.04)

Sierpień: +3033 PLN
Wrzesień: -1582 PLN
Październik: +498 PLN
Listopad: +353 PLN
Grudzień: +1291 PLN
Styczeń: -66 PLN
Luty: +1746 PLN
Marzec: +675 PLN
Kwiecień: -661 PLN

Ten miesiąc nieco słabszy, jednak to tylko zmotywuje bardziej do lepszego wyniku w maju ????

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VIII) NHL playoffs: +621 PLN (22-2-19) wtorek: 1-0 +143 PLN

#3 :hokej:
New York Rangers OT @ Washington Capitals
▶ [2,00] *(7/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka:
100 PLN / PW: 100 PLN

Przyglądając się obu meczom, które zostały rozegrane w tej serii narzuca mi się wniosek, że tutaj walka może trwać do samego końca. Jedna jak i druga ekipa prezentuje zbliżony poziom. W pierwszym spotkaniu Rangersi wykorzystali atut swojej tafli wraz z pomocą nieco przestraszonego wówczas Holtbiego w bramce Caps, jednak w drugim meczu Stołeczni postawili znaczny opór i to oni dominowali w większości meczu, a sprawę w kapitalny sposób zakończył pod sam koniec Alex Ovechkin golem z PP. Tym razem Rangersi przylatują do stolicy i już pod nieco mniejszą presją będą tutaj narzucać swoje tempo od samego początku, poza tym dla mnie zagadką będzie dyspozycja Holtbiego, który w poprzedniej serii z Bruins po dwóch bardzo dobrych meczach w Bostonie opuścił nieco z tonu w Waszyngtonie i skończyło się na porażce Caps. Nie wątpie w jego umiejętności, jednak sądze że III mecz jest tutaj w zasięgu Rangers.

Otrzymane punkty reputacji: +3
Do góry Bottom