>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

• Nowy projekt na forum!
    Podziel się swoim kuponem!

• Zaobserwuj nasze profile na Insta, X oraz FB i zgarnij gwarantowaną nagrodę!
    SOCIAL MEDIA!

Tennis by Lutek

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: +57 PLN (4-0-4) czwartek: 3-2 +154 PLN

#10 ???? Novak Djokovic (SRB) vs. Andy Murray (GBR) ▶ [3,43] ✅
---------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 243 PLN
Murray dał dziś zarobić.. teraz czas na NHL. Mecz z Lighting, przekopiowany z poprzedniej strony i kolejne dwa zagrane przed momentem.

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 1:00

#9 :hokej:
New York Rangers @ Tampa Bay Lighting OT
▶ [2,38] ✅
-------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW:
138 PLN

Jak już niejednokrotnie podkreślałem, lubię grać Lighting na ich terenie nawet gdy po drugiej stronie ekipy pokroju Rangers. Ogólnie forma Błyskawic wygląda nieźle, przedewszystkim ze strony ofenswnej czy nawet dobrze spisującego się Garona w bramce, który zdecydowanie poprawił się na przełomie ostatnich tygodni - co cieszy. Rangersi wywieźli dziś w nocy komplet na rzecz Huraganów, ale nie było to do końca łatwe dla nich spotkanie i dziś moim zdaniem przeciwnik równie niewygodny i mogący tutaj namieszać. W tym sezonie Lighting już raz zdołali pokonać Rags tymbardziej, że prezentowali wtedy nieco gorszy poziom niż teraz. Stawiam na gospodarzy.

#11 :hokej:
New Jersey Devils @ Washington Capitals OT
▶ [1,80] ⛔
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 125 PLN / PW:
100 PLN

Trudno mi zaufać Stołecznym po tym niejednym już wybryku z przeszłości, jednak najbliższej nocy kilka czynników przemawia na ich korzyść. Na pewno teren, ciężki mecz i nieco podłamująca się regularność Diabłów czy brak Brodeura, ponieważ Hedberg do najwyższej klasy bramkarzy tutaj nie należy. Poza tym Capitals pokazali się z niezłej strony w swoich 3 ostatnich meczach i są niewątpliwie na widelcu jeśli chodzi o tegoroczne PO, tak więc ewentualna porażka najbliższej nocy w Waszyngtonie z ekipą, która grała wczoraj mecz w Bostonie i jest nieco rozregulowana - będzie tutaj sporym zaskoczeniem. Stawiam na Caps.

#12 :hokej:
Dallas Stars OT @ Edmonton Oilers
▶ [2,01] ✅
-----------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
101 PLN

Nafciarze niestety nie imponują i poza przebłuskującą momentami ofensywą wiele argumentów ostatnio pozytywnych nie posiadają, a ich brak został przedewszystkim ukazany w ostatnim meczu z Blues. W zasadzie zawsze staram się nie lekceważyć tej ekipy i dokładnie zastanawiam się przed danym posunięciem, tak jak dziś w przypadku ich pojedynku z Gwiazdkami. Stars z koleji można powiedzieć że nieco złapali regularności w swojej grze i postawili sobie na cel najlepszą ósemkę w tym sezonie. Przez ostatnie 10 dni wygrali 4 z 5 spotkań potykając się jedynie przedwczoraj z Pingwinami po bardzo wyrównanym i ładnym meczu, gdzie zadecydowały karne. Prawde mówiąc, jeśli Stars myślą w tym roku po raz pierwszy od sezonu 2007/2008 o playoffach, to będą musieli kontynuować to, co zaczeli w poprzednich dniach.. tymbardziej że przed nimi kilka ciężkich spotkań. Nafciarze pozbawieni już szans, będą na pewno chcieli wyjść jak najlepiej przed swoimi kibicami, ale w moich oczach faworytem są Gwiazdki.

+119 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) Tenis marzec: +243 PLN (1-0)

ATP Acapulco &amp; Delray Beach ,start: 0:00 &amp; 1:15

#13 ???? Stanislas Wawrinka (SUI) vs. Fernando Verdasco (ESP) ▶ [1,87] ✅
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 87 PLN

Starcie umysłowych gigantów. Obaj lubią się popisać na korcie ,jednak z dwojga złego zawsze byłbym za Hiszpanem, który po falstarcie w Sao Paulo i szopce w Buenos Aries wszedł w pozytywne obroty tutaj w Meksyku.

#14 ???? Andy Roddick (USA) vs. Kevin Anderson (RSA) ▶ [1,79] ⛔
----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 79 PLN

Lubię Andiego i już zaczynałem mieć lekkie obawy, że całkowicie się zagubił po słabym początku sezonu. Tutaj w USA wydaje się być wszystko okej i myślę ,że korzyść swojego terenu oraz doświadczenie i moim zdaniem większy arsenał przemówi dziś na jego korzyść po czym odprawi z kwitkiem Kevina. Roddick o ile pamiętam, nie wykorzystał osioł gargamelski 4-5 matchpointów w 2 secie.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: +176 PLN (6-0-5) piątek: 2-1 +119 PLN

Dwa spotkania na początek, po południu dorzucę 2-3.

#15 :hokej:
Toronto Maple Leafs OT @ Montreal Canadiens
▶ [2,15] ✅
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
115 PLN

Na początek podbijam konsekwentnie na Leafs. Ze stołka poleciał trener Ron Wilson po tej ciężkiej trwodze jaka ciążyła nad całym zespołem. Sądze więc ,że przed nimi czas zmian i w końcu nastąpi jakiś zwrot w grze. Canadiens pozbawieni udziału w PO, podczas gdy ekipa z Toronto wciąż takie szanse zachowuje i mam nadzieję ,że zdołają jeszcze poważnie do tego podejść i spróbować powalczyć. Niezwykle ważny dla nich mecz, który może się okazać przełomowy, tymbardziej że mają później 2 dni przerwy ,które mogą odpowiednio wykorzystać na ustawienie drużyny w odpowiednim kierunku.

#16 :hokej:
St. Louis Blues @ San Jose Sharks OT
▶ [1,93] ⛔
-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 110 PLN / PW:
102 PLN

Rekiny starają się jak mogą, grając coraz lepiej w ofensywie ostatnio ale niestety ze skutecznością jest na bakier, a jeszcze większą zaporą okazał się Miller 2 dni temu z Sabres, który przechodzi ostatnio rewelacyjny okres. W konsekwencji w dwóch meczach strzelili tylko 1 gola, wygrywając z Flyers. Dziś mogłoby się wydawać, że przeciwnik równie ciężki do przełamania, bowiem Blues słyną z wiadomo jakiej siły na tyłach, jednak ich grafik jest na tyle napięty przy tych wyjazdach, że już powoli widać pierwsze tego oznaki. Niestety zmęczenie spowodowane intensywną grą i dodatkowo podróże graczy mają wpływ ogromny i przekład na grę. Tak więc sobie myślę że Rekiny zdołają w końcu pójść za ciosem i nieco się otworzyć w akcie desperacji. Mają trochę punktów do odrobienia za ten mizerny okres, więc czas najwyższy przejść na płytką wodę.

#17 :hokej:
Pittsburgh Penguins @ Colorado Avalanche OT
▶ [2,20] ⛔
-----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
120 PLN

Drugie starcie obu ekip w tym sezonie. Ogólnie rzecz biorąc - Pingwiny mają już zapewniony praktycznie start w tegorocznych playoffach, podczas gdy Lawiny wciąż walczą o swój pobyt na zachodzie i mogłoby się wydawać, że poza ostatnią wpadką u siebie z niedocenianymi Jackets wszystko idzie w dobrym kierunku. Pingwiny są tutaj faworytem patrząc na ich bilans ostatnich spotkań, gdzie wygrali 7 z 10 rozgrywanych meczów. Ja jednak jestem zdania, że Avs mają predyspozycje by takie mecze wygrywać, a ostatnia porażka z Kurtkami mam nadzieję ,że zmotywuje ich bardziej, bo na pewno nie myślą się poddać na takim etapie, gdzie szanse o najlepszą 16 wciąż są w zasięgu. Stawiam na Avalanche.

-95 PLN

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: +176 PLN (6-0-5) piątek: 2-1 +119 PLN

#18 :hokej:
Nashville Predators OT @ Florida Panthers
▶ [1,84] ✅
------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW:
101 PLN

Pantery pomimo lekkich przebłysków, swej agresywności czy chociażby poprawy gry z PP wcale mi nie imponują. Mogłoby się wydawać, że wygląda to w miarę OK do czasu, aż nie wylecieli z Winnipeg tak szybko jak tam się znalezli po srogim pogromie 7-0. Nie widać było tamtego wieczoru żadnego polotu z ich strony i przedewszystkim chęci - jedynie bezradność. Nie sądze, że taki obraz gry powtórzy się dzisiaj na własnym terenie, ale nie uważam też by mogli przeciwstawić się z tak ogranym i solidnym zespołem jak Predatorzy. Na wyjazdach może nie są świetni, ale mimo wszyskto nie można ich skreslać w żadnym z meczów. Stawiam dziś przeciwko Kotom, bo po prostu uważam ,że w danej chwili będzie im ciężko wygrać z ekipą pokroju Preds.

#19 :hokej:
Anaheim Mighty Ducks @ Los Angeles Kings OT
▶ [1,79] ✅
▶ Buk:
100 PLN

Tutaj swoją uwagę całkowicie przychylam na strone Kings, którzy są na dobrej drodze by w końcu udowodnić że posiadają prócz żelaznej i solidnej defensywy także sporo mocy na przodzie. Taki efekt był widoczny w zeszłym tygodniu z Hawks, czy nawet z Preds kilka dni później choć trafili w tamtym meczu tylko 1 gola, oraz ostatnio na pewno w meczu z Dzikusami. Kaczorów nie powinno się nigdy skreslać, bo ich głównym priorytetem jest PO w tym sezonie i włożyli przez ostatnie tygodnie sporo pracy pod tym względem. Mimo wszystko grali dziś wyczerpujący mecz z Flames, a w ich przypadku nawet te najmniejsze maratony mają sporo znaczenia i na pewno będą przekładać się kondycyjnie wobec całej ekipy. Los Angeles to teren trudny do zdobycia, poza tym Kings również zachowali jeszcze szansę na PO tego sezonu i łatwo się nie poddadzą. Sądze, że to oni są tutaj faworytem i jeśli tylko kontynuują dyspozycje z zeszłego tygodnia to o wynik jestem pewny. Stawiam na Kings.

+201 PLN

Otrzymane punkty reputacji: +10
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: +282 PLN (9-0-7) sobota: 3-2 +106 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 18:30

#20 :hokej:
Boston Bruins OT @ New York Rangers
▶ [2,43] *(4/10) ⛔
---------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
143 PLN

Niedźwiedzie nadużyli mojego zaufania wiele razy i staram się jak najczęsciej omijać mecze z ich udziałem, jednak w takiej sytuacji, po takim kursie - nawet pomimo tego że grają W Nowym Jorku myślę że warto próbować. Obsada bramkarska w przypadku obu ekip obsadzona będzie prawdopodobnie w pełnym wymiarze; Lundqvist vs. Thomas. Poza tym wczorajsza porażka Bruins u siebie może ich nieco podbudować, tymbardziej że w tym sezonie jeszcze nie wygrali z Rangersami i dziś będą robić na pewno wiele, by to zmienić.

#21 :hokej:
New Jersey Devils OT @ New York Islanders
▶ [1,75] *(8/10) ⛔
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 135 PLN / PW:
101 PLN

Diabły po lekkim przestoju najpierw byli blisko w Bostonie, a przedwczoraj w końcu dopięli swego po czym bardzo pewnie i w niezwykle łatwy sposób pokonali w Stolicy Caps. Tym razem przylatują do Nowego Jorku, gdzie Isles po dość wyczerpującym ,ale wielkim zwycięstwie pokonali Bruins. Faworytem oczywiscie są Diabły i uważam ,że po tym odbudowaniu się w Waszyngtonie wszystko będzie podążać w dobrym kierunku, tymbardziej że Isles pomimo przebłysków jak dzisiaj w Bostonie - do regularnych ekip ostatnio nie należy.

#22 :hokej:
Dallas Stars @ Calgary Flames OT
▶ [1,92] *(6/10) ⛔
----------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 110 PLN / PW:
101 PLN

Flames zrobili na mnie wrażenie już w meczu z Kojotami, gdzie poprawili znacznie swoją postawe w defensywie oraz zaczęli w końcu grać agresywniej i bardziej pomysłowo z PP. 2 dni temu starali się jak najbardziej podtrzymać to co zaczęli w Phoenix, jednak Kaczorom jak to zwykle bywa szczęscie dopisywało tamtego wieczoru bardziej. Nie mówię, że Flames powinni wygrać tamto spotkanie ale mogę stwierdzić że poprawili nieco swoją grę przez ostatnie dwa mecze. Stars również solidnie, zagrali fajny mecz z Pingwinami i ostatnio z Nafciarzami, ponadto podobnie jak Flames priorytetem teraz dla nich są playoffy. Zamierzam zaufać dziś gospodarzom i sądze, że będą w stanie wejść powoli na odpowiednie tory i zachować jeszcze jakieś szanse na dobry wynik w tym sezonie.

#23 :hokej:
Florida Panthers @ Ottawa Senators OT
▶ [1,87] *(7/10) ⛔
----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 115 PLN / PW:
100 PLN

Pantery zaliczyły dziś kolejną wpadkę u siebie z Preds. Nie zagrali już co prawda tak słabo jak z Jets, ale nie zdołali znaleźć sposobu na Rinniego w bramce gości oddając w całym spotkaniu multum strzałów, jednak niecelnych. Dziś przed nimi kolejne trudne zadanie, tymbardziej że Sens przechodzą ostatnio lepszy okres i dziś na pewno są w korzystnejszej sytuacji niż gospodarze, którzy grają drugi mecz z rzędu. Stawiam na Sens.

#24 :hokej:
Colorado Avalanche @ Minnesota Wild OT
▶ [2,00] *(6/10) ⛔
▶ Buk:
100 PLN

Lawiny w dzisiejszym meczu u siebie pokazali znów złe oblicze całego teamu. Nie zrobili nic szczególnego, by choć w niewielkim stopniu powalczyć z Pingwinami, ponadto niezawodny był dziś Fleury tak więc efekt był jeszcze bardziej bolesny. Wcześniej podobna sytuacja miała miejsce z Jackets - również u siebie. Rodzi się pytanie, czy są w stanie teraz za 3 razem na wyjeździe coś zmienić? Nie sądze, by spisali się równie źle ponieważ Dzikusy do fachowców również nie należą, ale u siebie potrafią być mocni i po srogiej porażce z Wings mieli trochę czasu na odpoczynek i wyciągnięcie wniosków. Tak więc aktualna forma i mecz dzisiejszej nocy sprawia ,że to Wild wydają się być faworytem.

(* - oszacowane przezemnie prawdopodobieństwo powodzenia typu.)

-560 pln

Otrzymane punkty reputacji: +8
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -278 PLN (9-0-12) niedziela: 0-5 -560 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 2:00

#25 :hokej:
Buffalo Sabres @ Winnipeg Jets OT
▶ [1,88] *(7/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka: 115 PLN / PW:
101 PLN

Można być pod wrażeniem niezłej formy wyjazdowej Sabres i przedewszystkim fenomenalnego ostatnio Millera między słupkami, ale ja mimo wszystko przychylę się tutaj na szalę Jets. Dla obu ekip to typowy &quot;must win&quot; jednak to Jets są ekipą, która rozdaje karty na własnym terenie przez cały sezon, a poza tym wygrali 5 spośród 6 ostatnich meczów przeciwko Sabres i uważam ,że są w na tyle dobrej dyspozycji ze swoimi kluczowymi ofensorami ,że mogą zadbać o punkty na własnym terenie. Odrzutowce tym razem.

Otrzymane punkty reputacji: +11
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -177 PLN (10-0-12) poniedziałek: 1-0 +101 PLN

#26 :hokej:
Chicago Blackhawks @ St. Louis Blues OT
▶ [1,78] *(8/10) ✅
-----------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 130 PLN / PW:
101 PLN

Na sam początek jeden mecz, który przykuł moją uwagę. Mowa tutaj o rewelacyjnych ostatnio Blues, którzy powrócili własnie z dość dłuuuuugiego road tripu i na sam początek podejmować będą Hawks. W tym roku obie ekipy spotykali się aż 5 raz, w tym 4-krotnie górą byli panowie z Chicago, jednak trzeba podkreślić że w tamtym okresie ta ekipa poczyniała sobie zdecydowanie lepiej aniżeli teraz. Nutkom nie można wiele złego zarzucić, wygrali 7 spośród 10 ostatnich meczów, w tym aż 5 spotkań na wyjeździe, gdzie dotychczas na tle całego sezonu spisywali się średnio poza domem. Hawks wydawać by się mogło ,że powoli próbują wyjść z kryzysu i po szeregach błędów m.in w defensywie, czy braku zgrania pod nieobecność Toewsa coś tam zaczyna iskrzyć i funkcjonować lepiej, przedewszystkim z Emerym w bramce. Mimo wszystko Blues udowodnili w ostatnim okresie, że poza żalaznymi tyłami z nieźle prezentującym się Halakiem na czele, również potrafią strzelać i przynosiło to pozytywne efekty. Nie można na pewno tutaj skreślać do końca Hawks, ale uważam że na tak ograną ostatnio i regularną ekipe jak Blues, nawet pomimo tego że wracają do siebie z długiego tournee - będzie ciężko przełamać. Stawiam na gospodarzy.

#27 :hokej:
Boston Bruins @ Toronto Maple Leafs OT
▶ [2,30] *(6/10) ⛔
▶ Buk:
130 PLN

Liście nie wygrali w Toronto od dłuższego okresu, jednak po zmianach kadrowych mam nadzieję, że z meczu na mecz będzie to wyglądać coraz lepiej. Pierwszy taki zalążek niezłej gry mieliśmy w Montrealu, gdzie po ciekawie wyglądającym w ich wykonaniu i jednostronnym dość meczu wygrali pewnie z Habs. Dziś goszczą Bruins, którzy nie mogą złapać regularności i to wszystko wygląda jak wygląda. Nie popisał się w Nowym Jorku Thomas, który puszczał wszystk co wypracowali na przodach. Mecz na pewno bardzo ważny dla gospodarzy, tymbardziej że tłok na wschodzie jest ogromny i każde zwycięstwo teraz jest na wagę złota. Stawiam na Leafs.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -177 PLN (10-0-12) poniedziałek: 1-0 +101 PLN

#28 :hokej:
New York Rangers OT
@ New Jersey Devils
▶ [1,95] *(7/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 105 PLN / PW:
100 PLN

W tym meczu zmierzą się dwie na prawdę solidne ekipy, jednak to Rangersi są bardziej regularni i to Rangersi mają Lundqvista, który wygrał niedzielny mecz w Madison Square Garden z Bruins. Diabły złapali lekką zadyszkę, może momentami nieco pechowo, ale dodatkowo w NJ grali przeważnie w kratkę. Nie wiem do końca jak się ma sytuacja z ich najlepszym strzelcem Parise, ponieważ nabawił się jakiegoś urazu w meczu z Capitals, który może mieć przekład na jego dyspozycje w tym meczu - o ile wystąpi. Myślę ,że Strażnicy mają tutaj dogodną sytuacje tymbardziej że na pewno będą chcieli się zrewanżować za dwie ostatnie bardzo pechowe porażki z Devils.

#29 :hokej:
Ottawa Senators @ Tampa Bay Lighting OT
▶ [2,03] *(7/10) ⛔
--------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
103 PLN

Jedziemy dalej.. tym razem przystanek w Tampie. Miejscowe Błyskawice dali sporo zarobić w ostatnim czasie, jadą konsekwentnie do przodu i w aktualnej dyspozycji, z tak przebojową ofensywą trudno będzie ich zatrzymać. Gospodarze wciąż bez Lecaveliera, ale Stamkos wraz z Louisem radzą sobie nieźle i uważam, że z troszkę pogubionymi Senatorami, którzy dodatkowo wystawili rezerwowego rezerwowych, nijakiego Bishopa - będą go w stanie poczęstować niejednym prezentem.

#30 :hokej:
Los Angeles Kings OT @ Nashville Predators
▶ [2,24] *(6/10) ✅
▶ Buk:
124 PLN

Wbrew temu, że Kings mogą się wydawać ekipą typu &quot;raz się uda, raz nie&quot; , mnie się podobają coraz bardziej. Zaczęli w końcu strzelać a ostatnio ich nowy nabytek Carter wpisał się na listę aż dwukrotnie. Predatorzy z ich bestią Rinnie, dodatkowo na własnych śmieciach to trudna do zatrzymania ekipa, jednak Kings udowodnili tydzień temu że potrafią im przysporzyć niemałych problemów, gdzie po na prawdę wyrównanym meczu przegrali tylko 2:1. Jakiś czas temu powiedziałem sobie, że gdy tylko zaczną grać skuteczniej i z większym polotem w ofensywie ,to będę częsciej szukał ich zwycięstw. Kings to dobra marka i nie można ich nigdy skreslać, ponieważ papiery na wygrywanie takich meczów posiadają.

Otrzymane punkty reputacji: +5
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -252 PLN (12-0-15) wtorek: 2-3 -75 PLN

#31 :hokej:
Toronto Maple Leafs OT
@ Pittsburgh Penguins
▶ [2,80] *(5/10) ????
▶ Buk:
180 PLN

Kolejna porażka w Toronto, w dodatku kontuzja Lupula którego występ stoi dziś pod znakiem zapytania. Fakt faktem, strata dwóch puntków ,jednak wrażenie wciąż nie pozostaje najgorsze. Ofensywnie wyglądało to całkiem przyzwoicie, konstruowali sporo ciekawych akcji i co najważniejsze, w końcu funkcjonował powerplay jak powinien. Na uwagę zasługuję na pewno Mikhail Grabovsky, który już w Montrealu zagrał niezły mecz, a dziś w nocy również podnosił ekipę w ważnych momentach. Odstrasza nieco forma Pingwinów i zdecydowany jej brak w przypadku Liści, ale.. nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło - Leafs udowodnili w tym sezonie, że z Pens gra im się dość dobrze wygrywając ogólnie 3 spośród 4 ostatnich spotkań. Nie ma co ukrywać, Pingwiny są dziś wielkim faworytem, aż zbyt wielkim co w tej lidze wydaje się być abstrakcją. Jednak dla mnie Leafs pomimo tego ,że przegrali 7 spośród 8 ostatnich spotkań i dodatkowo grali dziś w Toronto, nadal moim zdaniem posiadają &quot;strzał&quot; i kto wie, może dziś Reimer wypali z formą? Po takim kursie zaryzykuję, tymbardziej że już niejedna ekipa w akcie desperacji pokazała w ostatnim czasie na co ją stać - to samo tyczy się Leafs, od których playoffy uciekają w zastraszającym tempie.

To już jest po prostu kpina... kolejny przesrany mecz, który był na wyciągniecie ręki :;/:

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -352 PLN (12-0-16) środa: 0-1 -100 PLN

Kilka meczy na początek, wieczorem może pogram jeszcze 1-2 spotkania.

#32 :hokej:
Florida Panthers OT @ Philadelphia Flyers
▶ [2,55] *(5/10) ⛔
▶ Buk: WilliamHill / Stawka: 100 PLN / PW: 155 PLN

Pantery nie należą może do regularnych ekip, które wygrywają mecz za meczem jednak warto spojrzeć wstecz ponieważ w ostatnim czasie kilka dobrych rezultatów zanotowali. Na wyjazdach wbrew pozorom gra im się dobrze i poza ostatnią porażką z Jets aż 7-0, wcześniej pokonali takie ekipy jak Devils, Leafs czy Islnders. W dobrej formie obaj bramkarze; Clemmenson jak i Theodore. Flyers potrafią zaskoczyć, jednak całkowicie na odwrót. Zdecydowanie lepiej gra im się na wyjazdach niż w Filadelfii, poza tym Bryzgalov pomimo pewniejszych interwencji w ostatnim czasie wciąż nie jest godzien zaufania z mojej strony, a Pantery arsenał strzelecki niewątpliwie posiadają. Stawiam na gości.

#33 :hokej:
Los Angeles Kings OT
@ Columbus Blue Jackets
▶ [1,71] *(7/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 140 PLN / PW:
100 PLN

Wiele razy pisałem nt. Kings, więcej pisać nie muszę - widać znaczną poprawę i konsekwentnie zamierzam na nich podbijać, w szczególności teraz gdy mają niewiele czasu na zapewnienie sobie szczęsliwej ósemki. Jestem pod wrażeniem ostatnich wyczynów Kurtek, jednak w ich przypadku to trwa i tak już za długo. Zdecydowanie Kings.

#34 :hokej:
San Jose Sharks OT
@ Dallas Stars
▶ [1,96] *(7/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 105 PLN / PW:
101 PLN

Rekiny mają ostatnio na prawdę sporo pecha.. u siebie wygrali jedynie z Flyers po bardzo wyrównanym i ciężkim meczu, później słabe spotkanie z Blues i na koniec porażka z Nafciarzami w karnych, choć byli moim zdaniem lepsi w tym meczu. Dziś wyjazd w Dallas i myślę, że będą w stanie wykorzystać szansę, bo w ich przypadku powoli robi się &quot;last minute&quot; i trzeba w końcu złapać rytm, na co ich mam nadzieję jeszcze stać. Stars pokazali kawał dobrego hokeja na wyjazdach, co może w jakimś stopniu odbić się teraz w ich pierwszym meczu w domu.

#35 :hokej:
Anaheim Mighty Ducks @ St. Louis Blues OT
▶ [1,62] *(9/10) ✅
▶ Buk:
/ Stawka: 160 PLN / PW:
100 PLN

Kurs może w tym meczu nie rozpieszcza i to nieco ryzykowne wyciskać sok w tym przypadku, ale wobec Blues, w dodatku na swoim terenie mam wielkie zaufanie. Kaczki przegrali 4 ostatnie mecze w St. Louis, poza tym powoli uchodzi w nich paliwo i już nie widać tego polotu i finezji w grze z początku roku. Myślę, że Blues zadbają tutaj o swój interes bez większych problemów.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -352 PLN (12-0-16) środa: 0-1 -100 PLN

#36 :hokej:
New York Rangers @ Ottawa Senators OT
▶ [2,06] *(7/10) ✅
▶ Buk:
106 PLN

Czekałem do momentu potwierdzenia bramkarza w NY. Goście zdecydowali wystawić Birona, tak więc szansę Sens w tym meczu znacznie wzrosły. W NY nie ryzykowałbym, jednak w Ottawie z tak dobrą i ograną ofensywą jaką posiadają Senatorzy trudno nie spróbować.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) Tenis marzec: +233 PLN (2-1)

ATP Indian Wells ,start: 22:00

#37 ???? Michael Llodra (FRA) vs. Ernests Gulbis (LAT) ▶ [1,70] *(7/10) ✅
---------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 70 PLN
Wspominałem nie tak dawno trochę na temat Gulbisa i poza faktem, że wymęczył dwa mecze z Darcisem i Fallą, później w w ćwierćfinale podejmując Matosevica pokazał to ,z czego tak na prawdę słynie. Po pierwszym wygranym secie , w kolejnych dwóch zdobył jedynie dwa gemy i oczywistym sytlu pożegnał się z turniejem. Dziś podejmuję Llodre, który na wiele zabawy z Łotyszem na pewno nie będzie miał ochoty. Francuz w tym sezonie radzi sobie na prawdę nieźle i ma na koncie zwcyięstwa chociażby z Tipsarevicem, bardzo wyrównany pierwszy mecz z Del Potro, którego przy odrobinie szczęscia mógł tamtego dnia ograć, ponadto wygrana z Dolgopolovem czy z wspominanym wyżej Gulbisem w I rundzie Australian Open po bardzo jednostronnym i niezwykle prostym meczu dla Michaela. Nawet jeśli Gulbis zdecyduje się na podjęcie jakiejkolwiek inicjatywy w tym meczu, to i tak wiele szans mu nie daję; w górę na pewno weźmie doświadczenie Llodry i jego niewygodny styl, z którym Ernie może mieć problemy. Stawiam pewnie na Michaela.

Otrzymane punkty reputacji: +12
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -491 PLN (14-0-19) środa: 2-3 -139 PLN

#38 :hokej:
Florida Panthers OT @ Pittsburgh Penguins
▶ [3,10] *(5/10) ⛔
▶ Buk:
210 PLN

W tym meczu na pewno większość czynników przypada z korzyścią wobec Pingwinów, chociażby to że wygrali 7 spotkań z rzędu oraz swój teren, podczas gdy Pantery przylatują dzisiaj do Pittsburga na swój ostatni mecz wyjazdowy w tym tygodniu. W następnym czekają ich 4 dosć ważne spotkania u siebie. Nie skreślam tutaj szans Panter pomimo ostatnich dwóch srogich porażek, tymbardziej że prawopodobnie powróci dziś do składu nieobecny ostatnio Kris Versteeg, który może nieco wspomóc na przodach. Poza tym Pens czeka trudne starcie z Bruins w niedziele, a później po chwilowej przerwie z Rangers i Devils. Sądze, że Pantery mogą tutaj namieszać, a patrząc na niepewny mecz Pingwinów ostatnio z Leafs czy z Kojotami może być różnie.

Karne = wszystko jasne.

#39 :hokej:
Winnipeg Jets OT @ Calgary Flames
▶ [2,23] *(7/10) ⛔
------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
123 PLN

W tym meczu przychylę się na szale Jets, którzy są aktualnie lepiej spisującą się ekipą w porównaniu do Flames, a ostatnie wyniki całkowicie to potwierdzają. Zagrali niezły i bardzo wyrównany mecz dzisiaj w Vancouver, poza tym zachowują jeszcze wielkie szansę na najlepszą ósemkę w tym sezonie, więc trzeba szukać punktów u siebie jak i również na wyjazdach. Flames po katastrofalnej serii porażek na własnym terenie odbili się nieco w meczu z Kojotami i ostatnio poszli za ciosem z Habs. Płomienie jednak mają nieco powodów do zmartwień, bowiem przez kontuzje wypadło ze składu sporo podstawowych graczy, szczególnie
osłabiona będzie linia ofensywna. Sądze więc, że Jets mogą tutaj pokusić się o punkty, tymbardziej że gospodarze do najregularniejszych ekip ostatnio nie należą.

lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -691 PLN (14-0-21) piątek: 0-2 -200 PLN

Co tu wiele mówić.. w obstawianiu NHL podobnie jak i w całych rozgrywkach; najpierw jest winning streak danej ekipy, po czym przychodzi &quot;bad run&quot;. Ja aktualnie tkwie w tym drugim mając dodatkowo sporo pecha. Mam jednak nadzieję ,że to minię, najlepiej już tej nocy.

#40 :hokej:
New Jersey Devils OT @
New York Islanders
▶ [1,81] *(7/10) ✅

▶ Buk:
101 PLN

Dla obu ekip będzie to 3 z rzędu pojedynek w ostatnich dniach i liczę tutaj na podobny obraz gry jaki miał miejsce 2 dni temu, kiedy Devils bez większych problemów wygrali z Isles 5-1. W bramce Devils wystąpi Hedberg, jednak nie powinno mieć to większego wpływu , tymbardziej że w ostatnich dwóch meczach w jakich brał udział spisał się nieźle. Isles są już niemal na pewno pozbawieni szans na PO w tym sezonie, z koleji Devils do końca powinni walczyć o dogodne miejsce. Stawiam na Devils.

#41 :hokej:
Philadelphia Flyers @ Toronto Maple Leafs OT
▶ [2,24] *(7/10) ⛔
---------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
124 PLN

Nie wiem dlaczego wciąż daje szansę tej ekipie, która na każdym kroku mnie zawodzi. Może to jest głupie i niedorzeczne, jednak dziś intuicja mi podowiada że to dla nich dogodny spot, by odbić nieco ze złego skrętu w kierunku lepszej dyspozycji, nawet pomimo faktu że Lotnicy ostatnio całkiem nieźle sobie pogrywają. Grunt to utrzmać korzystny wynik, a nie udało się to w ostatnich 3 meczach; najpierw w Chicago, później z Bruins i teraz na końcu z Pingwinami. Jest to realne po raz 4? tymbardziej w przypadku ich sytuacji? &quot;Jeśli nie teraz, to już nigdy&quot;.

#42 :hokej:
Carolina Hurricanes @ Tampa Bay Lighting OT
▶ [1,85] *(7/10) ⛔
----------------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 120 PLN / PW:
102 PLN

Lighting to jedna z najlepiej spisujących się ekip na własnym terenie ostatnich tygodni i zaliczyli jedynie wpadkę ostatnio z Senatorami, głównie z powodu kontuzji Garona, który został zastąpiony tamtego wieczoru przez jedno z najsłabszych ogniw tego zespołu - Rolosona. Trener Lighting zabezpieczył się jednak sprowadzając młodego Tokarskiego do zespołu, który już przedwczoraj pomimo (pechowo) przegranego meczu z Capitals zanotował niezły wynik. Dziś gospodarze podejmować będą Huragany i choć potrafili przysporzyć w ostatnim okresie problemów niejednej ekipię, tak liczę że Lighting zadbają tutaj o swój interes w drodze Playoffów wobec których zachowują jeszcze jakieś szansę.

#43 :hokej:
San Jose Sharks OT @ Phoenix Coyotes
▶ [2,00] *(7/10) ⛔
---------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
100 PLN

W tym meczu bardzo podobna sytuacja, co w przypadku Leafs. Jednak tutaj można wnieść nieco więcej optymizmu wobec ekipy z San Jose, którzy w ostatnich dwóch meczach grali na prawdę dobrze z funkcjonującą ofensywą i poprawnym Niemim w bramcę. Brakło jedynie szczęscia (mecz w Dallas.....). Kojoty również w lekkim dołku i uważam, że Rekiny są tutaj w bardzo korystnej sytuacji by w końcu dopiąć swego i zdobyć 2 punkty. Obszerniejszy komentarz jest zbędny. Stawiam na Rekiny.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) Tenis marzec: +303 PLN (3-1)

ATP Indian Wells ,start: 22:00

#44 ???? Nicolas Mahut (FRA) vs. Juan Monaco (ARG) ▶ [1,80] *(7/10) ✅
-------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 80 PLN

Mahut to solidny gracz, dysponujący niezłym serwisem oraz bardzo dobrą grą przy siatce i już w końcówce zeszłego sezonu uświadomił ,że potrafi być bestią na takich nawierzchniach. Co prawda zbyt szybkiego podłoża tutaj nie ma i bardziej przyczyniałbym się tutaj w stronę Argentyńczyka. Monaco sezon rozpoczął dość pechowo, bowiem trafił już w I rundzie Aussie Open na Kohlscheibera, który w tamtym okresie przechodził zwyżki swojej formy. Później było już tylko lepiej. Wyleciał do Chile i tam nie pozostawił szans rywalizacji wygrywając cały ceglany event. Juan może nie grzeszy umiejętnościami serwisowymi, jednak to wysokiej klasy przebijaka, który łącząc to z regularnością i niezwykłym zaaganżowaniem na korcie walcząc o każdą piłkę potrafi być zmorą dla niejednego grajka - w tym Mahuta. Pozwolę zagrać sobie tutaj Monaco, który moim skromnym zdaniem jest tutaj faworytem.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -691 PLN (14-0-21) piątek: 0-2 -200 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 19:00

#45 :hokej:
Detroit Red Wings @ Nashville Predators OT
▶ [1,80] *(7/10) ✅
▶ Buk:
100 PLN

Wings wciąż bez kluczowych zawodników i większość z nich prawdopodobnie dziś nie wystąpi. Wczoraj z tak okrojonym składem wygrali co prawda u siebie mecz, jednak Kings przegrali na swoje własne życzenie dając sobie wpakować 2 bramki w ostatnich minutach meczu. Ogólnie w słabej dyspozycji był Quick. Skrzydła przez pierwsze 30 minut meczu nie podejmowali w ogóle inicjatywy, oddając łacznie może około 5-7 strzałów. Dopiero później nieco przycisnęli i z słabo dysponowanymi wczoraj Kings wyszło jak wyszło. Na takie bonusy na pewno nie pozwolą Preds, tymbardziej u siebie, gdzie przez większość sezonu rozgrywają na prawdę dobry hokej. Stawiam tutaj pewnie na gospodarzy.

#46 :hokej:
Washington Capitals @ Boston Bruins OT
▶ [1,56] *(8/10) ⛔

#46 :hokej:
Columbus Blue Jackets @ St. Louis Blues OT
▶ [1,41] *(8/10)

-------------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Ako: 2,19 / Stawka: 100 PLN / PW:
119 PLN

Na dokładkę pograłem dość pewnie (zbyt pewnie jak na NHL) wyglądającego doubla. Bruins nie powinni mieć problemów z pogubionymi ostatnio Capitals, w dodatku grającymi fatalnie na wyjazdach. Podobnie w przypadku Blues, którzy w tym sezonie miażdzą u siebie każdego od A do Z.

Otrzymane punkty reputacji: +3
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) Tenis marzec: +303 PLN (3-1)

ATP Indian Wells ,start: 3:00

#47 ???? Ryan Harrison (USA) vs. Victor Troicki (SRB) ▶ [1,84] *(7/10) ✅
--------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 84 PLN

Harrison jak na gracza, który jeszcze nie może do końca odnaleźć swoich umiejętności oraz wykorzystać w pełni atutów jakie posiada dość dobrze wszedł w ten sezon. Nie licząc Australii - tutaj w Stanach do tej pory nieźle. W kwalifikacjach z Cippolą po wyniku można sądzić, że bez problemów pokonał Włocha ,który do lamerów na pewno nie należy. Troicki jak to Troicki.. raz na wozie raz pod wozem, ogólnie nie przepadam za tym tenisistą, przebłyski swoje miewa ,ale posiada strasznie nieokrzesany temperament przez który często utrudnia sobie życie na korcie. Kilka zwycięstw w tym sezonie już zaliczył, ale ostatni mecz z Potro czy Darcisem do wyczynów jego nie należał i nie sądze, by był tutaj w jakimś stopniu wielkim zagrożeniem dla młodego Jankesa. Ostatni raz grali w Szanghaju w zeszłym sezonie i sam miałem wtedy okazję typować zwycięstwo Ryana, który był nawet w nieco gorszej dyspozycji niż teraz i Troickiego bez większych problemów ograł. Stawiam na młodego wilka.

Otrzymane punkty reputacji: +4
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) Tenis marzec: +467 PLN (5-1)

ATP Indian Wells ,start: 19:00

#48 ???? Marcel Granollers (ESP) vs. Tommy Haas (GER) ▶ [2,00] *(7/10) ✅
-----------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 100 PLN

Haas pojawia się w różnych turniejach i pomimo swojego stażu w tenisie potrafi nie raz przysporzyć problemów, tak było przedwczoraj chociażby z Nieminenm, który zauważyłem że nieco gorzej radzi sobie na otwartych kortach niż w hali. Dziś niemca czeka starcie z Hiszpanem i nie sądze, by miał równie łatwą przeprawę jak z wyżej wspominanym finem. Marcel najlepiej czuje się na cegle, ale na twardych kortach grać potrafi, tymbardziej tutaj gdzie dodatkowo nawierzchnia do najszybszych nie należy. Tym razem Granollers.

#49 ???? Feliciano Lopez (ESP) vs. Marcos Baghdatis (CYP) ▶ [2,44] *(6/10) ⛔
-------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 80 PLN / PW: 115 PLN

Z Bagietą jak i Lalo w tym sezonie bywało różnie i choć patrząc wstecz na wyniki obu graczy, to chyba lepiej przedstawiał się Marcos. Zauważyłem jednak, że Lopez do większych imprez przykłada się bardziej i w porównaniu do Marcosa te rezultaty osiąga lepsze. Umiejętnościami Hiszpan na pewno nie ustępuje Bagiecie i mógłbym nawet rzec, że w swojej optymalnej formie mógłby go pokonać, nawet tutaj na twardych. Arsenał do tego posiada dość urozmaicony ze swoim s&amp;v czy świetnym bh. Na mniejszym szczeblu, może i bym próbował Baghdatisa, ale tutaj na Mastersie po takim kursie nie zawaham się strzału na Lopeza, a na pewno nie będzie to jednostronny mecz.

#50 ???? David Ferrer (ESP) vs. Grigor Dimitrov +5 (BUL) ▶ [1,93] *(7/10) ⛔
------------------------------------------------------------------
▶ Buk:
/ Stawka: 100 PLN / PW: 93 PLN

Ferrer to zdecydowany faworyt w tym meczu, ale na pewno nie można odebrać jakichkolwiek szans na walkę młodego wilka z Bułgarii. Grisha to wielki talent, troszkę co prawda niepoukładany jeszcze, ale stać go na wyrównany mecz z Ferrerem. W I rundzie wygrał pewnie z Dodigiem i nie sądze, by myślał zakończyć na tym swój etap w tym turnieju. +5 to spory HC z szansą pokrycia. W poprzednim meczu zeszłego sezonu oglądałem ich mecz w Cinncinatti, gdzie Dimitrov stoczył bardzo wyrównany mecz z Hiszpanem, a przy lepszych wiatrach mógł go nawet wygrać.

Otrzymane punkty reputacji: +6
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -911 PLN (16-0-25) sobota: 2-4 -220 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 22:00

#51 :hokej:
Carolina Hurricanes @ Florida Panthers OT
▶ [1,70] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW:
105 PLN

#52 :hokej:
Los Angeles Kings @ Chicago Blackhawks OT
▶ [1,74] *(8/10) ⛔
▶ Buk:
/ Stawka: 150 PLN / PW:
111 PLN

#53 :hokej:
St. Louis Blues @ Columbus Blue Jackets OT
▶ [2,59] *(5/10) ⛔
▶ Buk:
159 PLN

Dziś krótko i na temat. Pantery podejmują u siebie Huragany, którzy wczoraj wygrali z Lighting. Bardzo ważny mecz dla kotów, którzy będą liczyć się do końca w rywalizacji o tegoroczne playoffy - &quot;must win&quot;.

Jeśli chodzi o Hawks, to w fajnym stylu wygrali ostatnio z Rangers, więc dziś będą mam nadzieję na tyle podbudowani by zrewanżować się z Kings za porażke sprzed 2 tygodni. Jeśli chodzi o Królów, to nie popisali się w dwóch ostatnich meczach i pomimo tego ,że potrafią grać solidnie - dziś stawiam na Hawks.

Tutaj szukanie niespodzianki, moim zdaniem w odpowiednim kierunku. Jackets przegrali wczoraj w St. Louis, a dziś grają rewanż u siebie w Ohio. Biorąc pod uwage ich nienaganną ostatnio grę w domu, myślę że są w stanie sprawić niespodziankę.

Otrzymane punkty reputacji: +1
lutek 9,3K

lutek

Użytkownik
(Seria VI) NHL marzec: -911 PLN (16-0-25) sobota: 2-4 -220 PLN

NHL ~ &quot;włącznie z dogrywką i rzutami karnymi&quot; start: 22:00

#54 :hokej:
Toronto Maple Leafs OT @ Washington Capitals
▶ [2,30] *(8/10) ⛔
▶ Buk: WilliamHill / Stawka: 100 PLN / PW: 130 PLN

Sporo na temat tego meczu zostało napisane w dziale NHL. Od siebię mogę dodać, że tym razem na prawdę wierzę w Leafs, wczoraj grali na nieźle i przedewszystkm pewnie między słupkami w końcu stał Gustavsson, który mam nadzieję że powoli odnajdzie swoją formę, bo czasu zostało niewiele. Caps wczoraj zaskoczyli wszystkich wygrywając w Bostonie, ale mnie to nie rusza bo nawet pomimo fatalnej dyspozycji graczy z Toronto, moim zdaniem Stołeczni poziomem i tak nieco odstępują. Ponadto bilans b2b przemawia tutaj na korzyść gości i myślę ,że to będzie przełomowy moment. Tak czy owak - to moja ostatnia próba.

Otrzymane punkty reputacji: +5
Do góry Bottom