>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tenis/piłka all-in 1,2 dziennie - Mario_pl

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Witam ????

Temat zakładam do testów, celem sprawdzenia pewnej strategii, zdyscyplinowania się, analizowania spotkań no i po to, aby podzielić się z Wami swoimi propozycjami, a nuż ktoś skorzysta do podbicia kuponu. Mile widziane konstruktywne komentarze.

Założenia strategii:
1) Typujemy raz dziennie
2) Dzienny target kursowy: ~1,20
3) Stawka: all in
4) Celem jest zbadanie, ile wyniesie seria betów trafionych pod rząd i dobranie do tej strategii systemu zarządzania budżetem.

Co i jak obstawiamy ? Będzie to w znakomitej większości tenis (ATP - World Tour i Challenger Tour oraz WTA Tour - handi setowe i wynik spotkania), ale i piłka nożna (overy, podwójna szansa). Typujemy codziennie, jednak nie na kompletnym musie - będą zdarzać się dni bez betów, szczególnie końcówki turniejów, gdy oferta tenisowa jest uboga. Wszystkie zakłady stawiane przed meczem. Osiągnięcie zakładanego celu powinno zająć około miesiąca.

Na początek wirtualny budżet w wysokości 500 jednostek. Jeśli testy dadzą zadowalający rezultat, do gry wejdą pieniążki. Zobaczymy ile wyniesie najdłuższa seria. Zaczynamy!

PS. Bukmacher - Pinnacle ????

Bet #1
ATP Indian Wells - QF
20.03.2015 / 20:00
Tomas Berdych - Roger Federer
Roger Federer (+1,5 seta) @ 1,206
✅

Mocno mnie zdziwił dość wysoki jak na Fediego kurs na wygranie seta. Nie widzę przesłanek do zwycięstwa Berdycha w tym spotkaniu 2-0. Berdych ma kompleks top10 i już od dłuższego czasu zawodnicy z tego rejonu rankingu są dla niego przeszkodą nie do ominięcia. Federer gra w Indian Wells świetnie i pewnie odprawiał jak dotąd swoich rywali, nie widać póki co oznak zmęczenia u króla. Berdych z kolei musiał się sporo napocić w R16, żeby ograć swojego rodaka Rosola. &quot;Wyserwować swoje i czekać na błąd przeciwnika&quot; to zbyt mało, jak na mecz z Federerem - co sprawdza się z niżej notowanymi ogórkami nie jest imho wystarczające, aby móc poważnie zagrozić Szwajcarowi. H2H obu panów to 11-6 na korzyść Federera, Na tych 17 spotkań tylko jedno Czech wygrał bez straty seta. Liczę, że ta liczba nie ulegnie zmianie po wieczornym ćwerćfinale ????

stawka: 500 j.
wynik: 4-6, 0-6 ✅ // król nie zawiódł, pierwsze koty za płoty ;)
budżet: 603 j.

Otrzymane punkty reputacji: +7
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #2
ATP Challenger Irving - QF
21.03.2015 / 17:00
Alexander Zverev - Gilles Muller
Muller @ 1,215
✅

W cieniu &quot;piątej lewy welkiego szlema&quot; trwa Challenger w Irving, ćwierćfinały. Na samym początku alert pogodowy - prognozy są bezlitosne, dzisiaj w Texasie ma lać cały dzień, więc na rezultat meczu trzeba będzie trochę dłużej poczekać.

Najwyżej rozstawiony Gilles Muller zagra z Alexem Zverevem, pogromcą Jerzego Janowicza. Muller jest faworytem turnieju i jeśli kondycja nie spłata mu figla, powinien ten turniej wygrać i zainkasować 125 punktów rankingowych oraz 18 000 dolarów. Muller w tym sezonie gra kapitalnie mimo zaawansowanego wieku, Luksemburczyk ma świetny serwis i ładnie rozrzuca po korcie przeciwników, jest regularny w grze i opanowany. Dzisiaj zagra z młodzikiem, który przeciera swoje szlaki w głównym tourze. Zverev lepiej czuje się na cegle, zaś na kortach twardych jego wyniki nie powalają. Nie przywiązywałbym zbyt dużej wagi do zwycięstwa Zvereva nad Janowiczem - Szopa jest w stanie ograć każdy zdrowy tenisista, który ma dwie ręce i nogi i umie prawidłowo trzymać rakietę. Muller powinien wygrać w dwóch setach, jeśli Zverev zdoła dojechać do TB, to i tak będzie spory sukces.

stawka: 603 j.
wynik: 2-6, 6-3, 4-6 ✅ // A jednak Zverev się postawił, na końcu na korcie zwyciężyło jednak doświadczenie.
budżet: 732,64 j.

Otrzymane punkty reputacji: +7
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #3
ATP Miami - Kwalifikacje R48
23.03.2015 / 15:00
Gianluigi Quinzi - Thiemo de Bakker
de Bakker @ 1,217
✅

Po jednodniowej przerwie czas na kolejny typ. Dzisiaj rozpoczynają się kwalifikacje do turnieju w Miami. Na warsztat biorę spotkanie młodego Gianluigiego Quinziego z Holendrem de Bakkerem. Quinzi jest typowym ziemniakiem, specjalizuje się w grze na cegle i póki co grywa w Challengerach i Futuresach, zdobywając doświadczenie i punkty rankingowe. Quinzi póki co nie osiągnął żadnych wymiernych sukcesów i także nie stanowił zagrożenia dla tenisistów grywających w głównym tourze. De Bakker to zawodnik o wiele bardziej doświadczony i uniwersalny jeśli chodzi o nawierzchnię - radzi sobie dobrze zarówno na mączce, jak i na kortach twardych. W latach 2009-2014 zwyciężał w ośmiu turniejach rangi Challenger. Przewaga doświadczenia i uniwersalność pod względem nawierzchni to moim zdaniem atuty, które dzisiaj doprowadzą Holendra do II rundy kwalifikacji.

stawka: 732 j.
wynik: 4-6, 6-4, 2-6 ✅ // Znowu trzysetówka ;)
budżet: 891,48 j.

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #4
ATP Miami - Kwalifikacje R24
24.03.2015 / 15:00
Edouard Roger-Vasselin - Chase Buchanan
Roger-Vasselin @ 1,263
✅

Druga runda kwalifikacji do turnieju w Miami, spotykają się Roger-Vasselin i Chase Buchanan. Ponownie szans dla tego beta upatruję w różnicy doświadczeń. Francuz był już w swojej karierze w top40 rankingu ATP, jest ponadto świetnym deblistą, mistrzem (wraz z Benneteau) French Open, zdobywcą 8 tytułów deblowych w głównym tourze i dwukrotnym finalistą turniejów ATP World Tour w singlu. Przeciwnikiem Vasselina jest Amerykanin Chase Buchanan, który wczoraj wyeliminował z kwalifikacji Brytyjczyka Jamesa Warda. Chase to typowy challengerowiec, nie osiągnął jeszcze żadnych wymiernych sukcesów, grywa zarówno na cegle jak i na hardzie, ale wciąż nie może przebić się do głównego touru. Nie sądzę, aby Buchanan zagroził Francuzowi, jeden wygrany set to imho max jego możliwości na ten moment.

stawka: 891 j.
wynik: 6-2, 6-3 ✅
budżet: 1125,81 j.

Otrzymane punkty reputacji: +6
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #5
ATP Miami - R96
25.03.2015 / 23:00
Ruben Bemelmans - Juan Monaco
Monaco (+1,5 seta) @ 1,204
✅

Czas na rozgrywki turnieju głównego w Miami. Kwalifikant z Belgii Ruben Bemelmans kontra Argentyńczyk Juan Monaco. Po raz kolejny przewaga doświadczenia po stronie tenisisty, w którego kierunku idzie mój zakład, tym razem jednak z handi setowym. Bemelmans to wieczny challengerowiec, zwycięzca trzech turniejów tej rangi. Trzeba przyznać że w tym sezonie Bemelmans jest w formie (bilans 20-7), jednak zagrał tylko jedno spotkanie w głównej drabince turnieju ATP, które zresztą przegrał. Można śmiało stwierdzić, że Belg wygrywa te spotkania, w których jest faworytem. Przeciwnikiem Belga będzie Juan Monaco, zdobywca ośmiu tytułów w singlu i trzech w deblu. W tym roku Argentyńczyk zdążył już dotrzeć do finału turnieju w Buenos Aires, gdzie musiał uznać wyższość Rafy Nadala. Monaco preferuje grę na cegle zaś Bemelmans korty twarde. Belg osiąga lepsze wyniki na szybszych nawierzchniach, ale umówmy się, że z zawodnikami, którzy Juanowi Monaco mogą czyścić buty. Zawodników dzieli jednak różnica klas. Reasumując, nie sądzę, aby Bemelmans zagrał dzisiaj spotkanie życia i klepnął Monaco bez straty seta. Odważniejsi mogą iść w czysty win Argentyńczyka, ja poprzestaję na handi setowym, bo to w zupełności wystarczy do osiągnięcia moich założeń, a jest bardzo prawdopodobne, żeby nie powiedzieć - pewne.

stawka: 1125 j.
wynik: 5-7, 7-6(4), 4-6 ✅ // OK, to trzeba skomentować ???? Z całego spotkania do oglądania nadawał się tylko pierwszy set. Potem zaczęło się WTA i obaj panowie mocno się starali, aby tego spotkania nie wygrać. Lepszy w tej sztuce okazał się Belg, mimo że Monaco do samego końca dzielnie psuł proste piłki. Najważniejsze jednak, że bet zaliczony.
budżet: 1355,31 j.

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #6
ATP Miami - R96
26.03.2015 / 16:00
Mikhail Kukushkin - Steve Johnson
Johnson (+1,5 seta) @ 1,195
✅

Drugi dzień zmagań w Miami, spotkanie Kazacha Mikhaila Kukushkina i Amerykanina Steve&#39;a Johnsona. H2H między panami to 2-0 na korzyść Johnsona, oba spotkania wygrane bez straty seta. Kukushkin w tym roku gra w kratkę - finał w Sydney (dodajmy: w mega mizernie obsadzonym turnieju), potem bęcki w czterech kolejnych turniejach, potem nagłe przebudzenie i sroga lekcja tenisa dla Włoszków w Pucharze Davisa (Bolelli i Seppi po 3-0) i znowu oklep. Dodatkowo dwa krecze i to całkiem niedawno, raz z powodu przeziębienia i ostatnio w Indian Wells (coś z ramieniem). Co do stylu gry to imho takie tam przebijanie bez polotu, mnie w każdym razie nie porywa. W Kazachu podoba mi się jednak to, że na korcie trzyma nerwy na wodzy, co przekłada się na małą ilość niewymuszonych błędów. Na Johnsona to wszystko to raczej za mało, Amerykanin gra w tym sezonie regularnie i spełnia oczekiwania w spotkaniach z niżej notowanymi zawodnikami. Jego przygody z turniejami kończą się w spotkaniach z gwiazdami touru (Berdych, Anderson czy Nishikori). W Indian Wells Amerykanin grał świetnie i udało mu się wywalić z turnieju samego Ivo Karlovica. Steve ma bardzo mocny serwis, świetny FH, trzyma się raczej linii końcowej, ale od czasu do czasu i siatkę odwiedzi. Kukushkin będzie miał mega trudne zadanie żeby go pokonać, zwłaszcza w ojczyźnie Jankesa, tym bardziej w obliczu jego niedawnych kłopotów zdrowotnych. Z tych względów sądzę, że set dla Amerykanina to prawdopodobieństwo graniczące z pewnością.

stawka: 1355 j.
wynik: 6-4, 3-6, 6-2 ✅ // Niestety dzisiaj Johnson bez ikry, przyznam że przeceniłem Amerykanina, masa UE, serwis rzadko siedział. Seta zdołał jednak wygrać.
budżet: 1619,53 j.

Otrzymane punkty reputacji: +4
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #7
ATP Miami - R64
27.03.2015 / 17:30
Dominic Thiem - Feliciano Lopez
Lopez (+1,5 seta) @ 1,285
✅
Tym razem moją uwagę przyciągnęło spotkanie Lopeza z wonderkidem z Austrii Thiemem. Thiem był gwiazdą sezonu 2014, w którym dotarł do finału turnieju w Kitzbuhel oraz do czwartej rundy US Open. Sprawił parę niespodzianek, jego wyższość musieli uznawać m. in. marudny Stasiek, Gilles Simon i ... Feliciano Lopez (do tego wrócimy za chwilę) ;) Niestety w obecnym sezonie Austriak gra padaczkę i nie pokazał nic wielkiego (no może poza pokonaniem Gulbisa, ale to raczej nie jest w tym sezonie trudne ;) Bilans 5/7 d... nie urywa, Austriak popełnia masę niewymuszonych błędów i jeśli tylko przeciwnik nie jest drewniakiem lub fabryką błędów, zaczynają się kłopoty. Widziałem środowy mecz Austriaka ze Schwartzmanem i to była parodia, festiwal przełamań i błędów. Lopez to solidna firma, co prawda latka już nie te co kiedyś, ale gra swoje, zarówno na cegle, jak i na hardzie. Gra urozmaicona w obrębie całego kortu (dużo akcji s&amp;v), bardzo mocny serwis, doświadczenie deblowe dość spore. Lopez też czasami popełnia głupie błędy, ale potrafi się ogarnąć. Często zdarza mu się długo wchodzić w mecze i przegrywać pierwsze sety, potem jednak przejmuje inicjatywę. W tym sezonie Hiszpan ma już na koncie ćwierćfinał w Indian Wells (m. in. kosztem Nishikoriego), 4. rundę Australian Open i finał w Quito. Owszem, zdarzyły się mu dwie wpadki - z Ilhanem i Bedene. Owszem, w jedynym rozegranym z Thiemem spotkaniu poległ 0-3, ale wtedy Austriak grał turniej życia na Flushing Meadows, dzisiaj jest cieniem zawodnika z tamtego okresu. Kurs na wygranie seta przez Hiszpana jest dość wysoki, ale wart uwagi, gdyż jedynie jakaś ciężka kontuzja mózgu Lopeza mogłaby sprawić, że oddałby to spotkanie w dwóch setach, biorąc pod uwagę to, co ostatnio prezentuje na korcie Thiem.
stawka: 1619 j.
wynik: 7-6(4), 4-6, 6-3 ✅ // A jednak nastąpiła kontuzja mózgu, ale nie na tyle ciężka, żeby przegrać w dwóch setach.
budżet: 2080,94 j.

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #8
ATP Miami - R64
28.03.2015 / 16:00
Gilles Simon - Mikhail Kukushkin
Simon (+1,5 seta) @ 1,181
✅
Tym razem spotykają się dwaj przebijacze, więc przebijania będzie sporo. W tym przebijaniu lepszy technicznie i bardziej cierpliwy jest moim zdaniem Simon, co przekłada się na lepsze osiągnięcia w tym sezonie po stronie Francuza (tytuł w Marsylii, półfinał w Rotterdamie). Simon generalnie słabiej radzi sobie w spotkaniach z servicemanami (tegoroczne porażki z Berdychem, Janowiczem czy Kohlschreiberem), a Kukushkina do takich na pewno nie można zaliczyć. Francuz świetnie gra w defensywie i potrzeba naprawdę sporej skuteczności i cierpliwości, żeby zmusić go do błędu. Dlatego też oceniam, że Gillou wygra przynajmniej jednego seta. O Kukushkinie pisałem przy okazji meczu z Johnsonem. W tym spotkaniu Kazach co rusz dawał Amerykaninowi prezenty, ale Jankes nie chciał ich przyjąć i w kluczowych momentach przy serwisie Kukuszkina walił fh w siatkę, albo gdzieś w trybuny. Ten mecz przegrał głównie w swojej głowie. Simon nie będzie krępował się takich prezentów przyjąć, a sam nie powinien sprawiać ich Kazachowi zbyt wiele. Jako że mamy sporą nadwyżkę w stosunku do planu 1,2 dziennie, dzisiaj kurs nieco niższy. Mam nadzieję, że Kazach nie skreczuje, ale w meczu z Johnsonem raczej mu nic nie dokuczało.
stawka: 2080 j.
wynik: 6-3, 6(5)-7, 6-0 ✅
budżet: 2459,12 j.

Otrzymane punkty reputacji: +5
mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #9
ATP Miami - R32
29.03.2015 / 18:30
Jack Sock - Dominic Thiem
Sock (+1,5 seta) @ 1,25
⛔

Po raz drugi stawiam na set dla przeciwnika Thiema. Pisałem o Austriaku przy okazji meczu z Lopezem, w którym młodzian okazał się górą po trzysetowym pojedynku. Trzeba przyznać że nagle wrzucił drugi bieg i w porównaniu z wcześniejszą dyspozycją zaczął grać skuteczniej, ale Lopez też nie jest bez winy, gdyż w trzecim secie właściwie sam się połamał, a wcześniej nie wykorzystał break pointów. Dzisiaj naprzeciwko Thiema stanie inny młody tenisista - Amerykanin Jack Sock, który prezentuje się rewelacyjnie po rekonwalescencji. W Indian Wells dotarł do 4. rundy, a w Miami wyeliminował wczoraj Fabio Fogniniego. Sock dysponuje świetnym serwisem i porusza się genialnie w obrębie całego kortu, dodatkowo jest świetnym deblistą - wraz z Vaskiem Pospisilem mają w dorobku mistrzostwo Wimbledonu i jeszcze świeży tytuł w Indian Wells. Sock i Thiem spotkali się tylko raz na turnieju pokazowym Boodles, gdzie górą był Sock w trzech setach. Przewiduje zacięty pojedynek, nie sądzę, aby Austriak łatwo ograł Socka, mimo, iż po ostatnim swoim meczu odpoczywał o dzień dłużej niż Amerykanin.

stawka: 2459 j.
wynik: 4-6, 3-6 ⛔ Sock nic dziś nie grał, funkcjonował tylko serwis, wymiany fatalnie. Thiem niemal bezbłędny.
budżet: 0 j.

piaskowa5 0

piaskowa5

Użytkownik
Każda passa niestety zawsze się kończy. Teraz czekamy na wyciągnięte wnioski i gre już na prawdziwe stawki ! pozdro i trzymam kciuki !!

O 98

ozon1

Użytkownik
Masz dobra skutecznosc , ja jednak postawilbym na bezpieczenstwo i gral plasko kazdy typ za 10% budzetu , taka gra wydaje sie bardzo monotonna , srednio z typu mialbys 2% budzetu , a 2% budzetu w rok daje ze 100 ponad 100000 , postwilbym na powolny wzrost kapitalu.

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Dzięki za komentarze ????
Zdecydowanie za wcześnie, żeby wchodzić z pieniędzmi, za mało mam danych do tego aby stwierdzić, jaki system stawkowania dobrać. Dlatego typy podaję dalej, mimo że typy są na sucho, to jednak odpowiedzialność za to, co piszę na forum motywuje do rzetelności. Sądzę, że po podaniu co najmniej 50 typów będzie można formułować pierwsze wnioski.
Co do wczorajszej porażki sprawa wyglądała tak, że jak zobaczyłem plan gier (zanim buk wystawił kursy), to rozważałem trzy spotkania - Andersona z Mayerem (+1,5), Berdycha z Tomicem (czysty win), i właśnie Socka z Thiemem (+1,5). Od Andersona odstraszyła mnie wolniejsza nawierzchnia w Miami i jego słaby występ z Querreyem, a Berdycha odpuściłem po tym, jak grał z Chungiem i przez to, że nie widziałem jeszcze żadnego meczu Tomica w tym sezonie. Jak się okazało, trafiłem na jedyną wtopę ????
@Edit Nasunęła mi się jeszcze taka myśl - zbadałem skuteczność typów tenisowych z kursami w przedziale 1,10 - 1,40 na dużej próbie spotkań na poziomie ATP i WTA i wygląda to tak:
- handicap +1,5 seta na faworyta kursowego: 96/111 (86,48%)
- czysty win faworyta kursowego: 66/82 (80,49%).
Oczywiście bezpieczniejsze są typy z kursami niższymi, ale czasem bywało tak, że po analizie typu i sprawdzeniu kursu, odrzucałem dobry typ, bo kurs wynosił 1,3 lub wyżej. Dlatego też od teraz będę nieco bardziej elastyczny kursowo. Będą się zdarzały typy z kursami wyższymi, oczywiście bez przesady (max 1,40) i nie za często - jedynie w wypadkach, gdy będę miał prawie absolutną pewność. Zobaczymy jak wpłynie to na skuteczność.

Typujemy zatem dalej, a więc mój pomysł na dziś (a właściwie na jutro):
Bet #10
ATP Miami - R32
Grigor Dimitrov - John Isner
31.03.2015 / nie przed 01:30
Dimitrov (+1,5 seta) @ 1,307
⛔
Big John i jego zabójczy serwis kontra zwinny Bułgar, znany kiedyś jako &quot;baby Federer&quot;. Nie pokusiłbym się o stawianie na czysty win któregokolwiek zawodnika w tym meczu, ale twierdzę, że Dimitrov powinien spokojnie wygrać przynajniej seta. Isner poza serwisem ma mocny forehand, którym potrafi niszczyć, ale jego słabym punktem jest motoryka i w sumie trudno się dziwić, bo 100 kg żywej wagi nie może poruszać się po korcie ze zwinnością. Dimitrov z kolei czuje się świetnie w każdym rejonie kortu, sam ma nie najgorszy serwis i potrafi kapitalnie konstruować punkty, zarówno rozrzucając przeciwnika po korcie zza linii końcowej, czy grając przy siatce. W defensywie też gra świetnie i jeśli tylko return Bułgara będzie funkcjonował dobrze, Isner może mieć problemy z utrzymaniem podania. Mankamentem Dimitrova w tym sezonie jest psychika, która negatywnie wpływa na skuteczność jego zagrań (porażka z Harrisonem w Acapulco, oddanie seta Krajinovicovi). Z kolei Isner gra w kratkę, choć w Indian Wells zaszedł rundę dalej niż Dimitrov. Dodatkowo wolna nawierzchnia w Miami sprawia, iż środek ciężkości gry przesuwa się z serwisu na wymiany, co powinno być wykorzystane przez Dimitrova.
wynik: 6(2)-7, 2-6 ⛔

mr-white 190

mr-white

Użytkownik
Żeby dodać coś od siebie, bo zastanawiasz się nad stawkowaniem i &#39;danymi&#39;.
Ogólnie uważam że masz spoko pomysły, te Twoje przegrane (Dimitrov i Sock) to jedne z tych przeczące wszystkim zasadom i prognozom, tym bardziej że typowałeś tylko sety, takie przegrane się jednak zdarzają i mimo że nie powinny to nie ma co się zniechęcać, bo według mnie masz dobry pomysł.
Co do stawkowania to grając w ten sposób mógłbyś grać po 1k na kupon, ja osobiście bym coś takiego robił jakbym grał po 1.2 - 1.35 kursy dziennie, nie wiem w jaki zysk celujesz i jaki masz budżet, zawsze to może być po 1k, 3k, albo tylko 500 czy 200 zł na kupon, to już od Ciebie zależy, jakieś stałe 20% budżetu początkowego na kupon myślę by Ci przyniósł spore zyski.

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Hehe, mam nadzieję, że dla odmiany nie będzie teraz serii 8 pudeł z rzędu ????
Bet #11
ATP Challenger Le Gosier - R32
Omar Jasika - Hyeon Chung
2.04.2015 / 00:00
Chung @ 1,294
⛔
Dzisiaj schodzimy o poziom turniejowy niżej, bo szczerze mówiąc jestem mega zdziwiony tak wysokim kursem na Koreańczyka. Hyeon Chung w ubiegłym tygodniu rozegrał swoje pierwsze mecze w głównej drabince turnieju ATP World Tour i przyznam szczerze, że w starciu z Berdychem zaprezentował się bardzo obiecująco, mimo porażki w dwóch setach, a wcześniej wyrzucił z turnieju Granollersa. Dzięki temu występowi jest już właściwie jedną nogą w top100 ATP. Koreańczyk w tym sezonie ma świetny bilans (22-7) i wystąpił w pięciu challengerach, z których jeden wygrał, w jednym był finalistą, a w dwóch półfinalistą. Kim jest jego przeciwnik ? To Australijczyk, który też jest u progu przełomu w swojej karierze, tyle tylko, że o jeden poziom rozgrywkowy niżej. Jasika w tym sezonie próbuje przebić się z Futuresów do Challengerów na razie z mizernym skutkiem - tułaczka po kwalifikacjach, udało mu się jedynie dwukrotnie wystąpić w głównej drabince Challengera i jego przygoda kończyła się na pierwszej rundzie. Ponadto był finalistą jednego futuresa. W Miami udało mu się sensacyjnie wyeliminować Aljaza Bedene, jednak Słoweniec przyleciał na Florydę świeżo po zwycięstwie w Irving, gdzie wskutek pogodowej zawieruchy był zmuszony grać 3 spotkania w ciągu 2 dni. Dzisiaj czynnik zmęczenia może zaszkodzić jedynie Jasice, który przebijał się przez dwustopniowe kwalifikacje do głównej drabinki. Jednak nawet wypoczęty Australijczyk w mojej opinii nie powinien zagrozić Chungowi, którego mam wrażenie już niedługo będziemy widywać częściej w głównym tourze.
wynik: 6-3, 2-6, 6-4 ⛔ no, mamy już 3 wtopy, zostało jeszcze 5 dla równego rachunku ????

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #12
WTA Miami - SF
Carla Suarez Navarro - Andrea Petkovic
2.04.2015 / 19:00
Suarez Navarro (+1,5 seta) @ 1,312 ✅

Nie liczyłbym tutaj na łatwą przeprawę dla Petko, w mojej ocenie mecz potrwa długo, mimo, że lekką faworytką jest Hiszpanka. Andrea dysponuje fajnym siłowym uderzeniem, świetnie returnuje i niekiedy jej petardy są ciężkie do odebrania, a trzyma się głównie linii końcowej. Minusem Niemki są częste błędy, tak przy serwisie, jak i w wymianach. Hiszpanka to przebijaczka i doświadczona deblistka, potrafi jednak zamiatać forhendem, a przy siatce powinna dziś być górą. Kontroluje niewymuszone błędy i w wymianach jest cierpliwa. W tym turnieju obie panie idą jak burza, ale to Carla musiała spędzić jak dotąd więcej czasu na korcie z uwagi na trzysetówki z Venus Williams i naszą Agnieszką. Andrea wyrzuciła z turnieju świetne: Makarovą i Karolinę Pliskovą. Stawką tego spotkania jest finał turnieju, ja idę leciutko w stronę pięknej (?) Carli.

wynik: 6-3, 6-3 ✅

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #13
ATP Miami - SF
Tomas Berdych - Andy Murray
3.04.2015 / 19:00
Murray (+1,5 seta) @ 1,270
✅
Takie coś pobieram z pocałowaniem w rękę ???? Jedynym zagrożeniem dla tego typu jest to, że panicz sobie po prostu odpuści, ale nie sądzę. Powiem więcej - w finale szykuje się imho kolejny zmulający Murol. W tym turnieju obywaj panowie zaliczyli zadyszki - Murray musiał zagrać trzy sety z Thiemem, a Berdych powinien już dawno spakować walizki po meczu z Tomicem (przypomnijmy: Australijczyk miał 4 piłki meczowe i chyba zaszkodził mu nadmiar koksu...). Berdych i jego kompleks top10 to nie jest błaha sprawa, to jest coś, co prześladuje Czecha od dłuższego czasu i nie sądzę, aby był on gotowy do przejścia Murraya, tym bardziej 2-0.
wynik: 4-6, 4-6 ✅

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #14
T-Mobile Ekstraklasa
Cracovia - Lechia Gdańsk
4.04.2015 / 13:00
remis lub Lechia @ 1,342
⛔
Przyszedł czas na wypełnienie tego, co jest w tytule tematu (tenis/piłka). Cele spotykających się drużyn są zgoła odmienne. O ile Lechia walczy o jak najlepszą pozycję wyjściową w grupie mistrzowskiej przed podziałem punktów, o tyle Cracovii pozostała taka sama walka, ale w odniesieniu do grupy spadkowej. Ekipa Podolińskiego na wiosnę gra piach, zdołała wygrać tylko z Piastem Gliwice i nie uniknęła zaszczytnego miejsca wśród trofeów Błękitnych ze Stargardu Szczecińskiego. Z kolei Lechia w wiosennej odsłonie naszej Ekstraklasy nie gra efektownie, ale EFEKTYWNOŚCI ciężko im odmówić: 14 punktów w 6 spotkaniach przy 5 strzelonych bramkach to wynik bardzo dobry, chociaż bardziej wymagającym kibicom pozostawia niedosyt. Do Krakowa Lechiści jadą najsilniejszym składem, zarząd klubu przestawił ciężar polityki transferowej z &quot;byle kogo za byle co&quot; na kupowanie z głową i jak na razie taka polityka przynosi efekty. W tym meczu widzę albo remis albo zwycięstwo Gdańszczan - mimo, iż jest to Ekstraklasa i czasami wyniki spotkań wymykają się logice, to nie podejrzewam biało-zielonych o łatwe tracenie punktów przed kluczowym meczem z Legią, tym bardziej z tak mało wymagającym przeciwnikiem, jakim jest w tym sezonie Cracovia.
Pinnacle nie oferuje podwójnej szansy w meczach piłkarskich, stąd też wyliczyłem kurs przy proporcjonalnym stawkowaniu na zwycięstwo Lechii (58,08% stawki) i remis (41,92% stawki).
wynik: 3-2 ⛔

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #15
ATP Challenger Le Gosier - F
Edouard Roger-Vasselin - Ruben Bemelmans
5.04.2015 / 21:30
Roger-Vasselin (+1,5 seta) @ 1,238
⛔
Oczy tenisowego świata dzisiaj skupione są raczej na Murolu w Miami, ale do rozstrzygnięcia pozostały jednak 3 challengery. W jednym z nich, w Gwadelupie, na nawierzchni twardej, w finale spotkają się Francuz Edouard Roger-Vasselin i Belg Ruben Bemelmans. Zawodnicy rankingowo są zbliżeni, ale nie powinno to zmylać, bo za każdym z nich stoi inny tenisowy bagaż doświadczeń. Belg to challengerowiec z ambicjami, ale bez sukcesów. Francuz to utytułowany deblista i niegdysiejszy zawodnik top40. W tym turnieju Roger-Vasselin sprawił sporą niespodziankę, eliminując z gry Baghdatisa. Z kolei Ruben, poza meczem z dogorywającym Mahutem raczej nie może się pochwalić tym, że pokonał kogoś chociażby zbliżonego poziomem do siebie. Z tej dwójki Francuz jest lepszy technicznie, konsekwentniejszy i regularniejszy na korcie. Wg mnie Rubenowi w którymś momencie zapali się lampka z niewymuszonymi błędami, a Francuz to wykorzysta. Przynajmniej w takim stopniu, aby na swoim koncie zapisać minimum jednego seta.
wynik: 6(6)-7, 3-6 ⛔ // W pierwszym secie Francuz miał Rubena na tacy, 4-2 i się sam połamał. Potem już równia pochyła. Trzeba pochwalić Belga, bo dzisiaj był skuteczniejszy i psuł mniej piłek niż zwykle, mimo, że grę utrudniał spory wiatr.

mario_pl 1,2K

mario_pl

Użytkownik
Bet #16
ATP Casablanca - R32 (CLAY)
Albert Ramos-Vinolas - Mikhail Kukushkin
6.04.2015 / 13:30
(Prognozowane opady deszczu - możliwe opóźnienie / przerwy w spotkaniu)
Ramos-Vinolas (+1,5 seta) @ 1,266 ✅

Rozpoczynamy 9 tygodni głównego cyklu turniejów na nawierzchni ziemnej w sezonie. W pierwszej rundzie turnieju w Casablance mamy pojedynek Ramosa z Kukushkinem. Zaczniemy od Kazacha, ne ukrywam że lubię przeciwko niemu grać, gdyż jego styl gry jest bezpłciowy, nie ma jakiegoś jednego wyróżniającego elementu. Serwis - słabiutko, żadnego mocnego uderzenia końcowego, w głowie raczej porządek, ale wraz z długością meczu wykładniczo narasta liczba niewymuszonych błędow. Do tego Kukushkin nie grywa zazwyczaj na cegle, w zeszłym sezonie zaliczył powalający na łopatki blans 5/10, z czego tylko jeden mecz wygrał bez straty seta (z Turkiem Ilhanem w Hamburgu). Przeciwnikiem Kukushkina będzie clayowy weteran z Hiszpanii - Albert Ramos. Ramos co prawda nie jest utytułowanym tenisistą (jego największe osiągnięcie to finał turnieju w... Casablance w 2012 roku), wygrał też kilka challengerów. Ma zdecydowanie mocniejszy od Kazacha serwis i świetną broń w postaci morderczego FH. Czasami jednak Albert ma problemy z celownikiem i część tych forhendów ląduje w siatce. Ten sezon zaczął z mieszanym szczęściem, w trzech ceglanych turniejach odniósł raptem dwa zwycięstwa, ale na przykład w Indian Wells, gdzie nawierzchnia do najszybszych nie należy, dotarł do trzeciej rundy, gdzie sprawił trochę kłopotów samemu Nole. Obaj zawodnicy to baselinerzy, więc gra będzie oparta na przebijaniu z okolic linii końcowej. Idę w strone Ramosa jako zawodnika bardziej ogranego na cegle i prezentującego w mojej opinii bardziej efektywny styl gry.

wynik: 1-6, 6-2, 3-6 ✅ // Pierwszy set padaczka, w drugim z kolei Kukushkin dostał zaćmy, a trzeci set Ramos przegrał na własne życzenie, marnując aż 7 okazji na przełamanie Kazacha.

Otrzymane punkty reputacji: +2
Do góry Bottom