Federer Roger - Murray Andy
Typ: Dokładny wynik 0:2
Kurs: 3.75
Bukmacher: Sportingbet
Dzisiaj w ostatnim meczu grupowym spotkają się Roger Federer i Andy Murray. W grupie tej gdzie grają jeszcze Francuz Simon i zastępujący Roddicka Stepanek wydarzyć może się jeszcze sporo, nawet Czech przy ewentualnej porażce Federera i wygraniu swojego meczu może awansować. Oczywiście są to tylko spekulacje, a wielkim faworytem będzie niewątpliwie Simon. Federer jednak zupełnie nie musi interesować się drugim spotkaniem, jeśli Szwajcar wygra z Murrayem awansuje do półfinału. Zupełnie jednak nie wierzę w zwycięstwo Szwajcara, oglądałem jego dotychczasowe dwa pojedynki na tym turnieju i swą formą nie zachwycił mnie. W pierwszym meczu przegrał z Francuzem, który może i jest regularnym zawodnikiem ale akurat Roger w normalnej swojej formie powinien go zdecydowanie pokonać, a tak się nie stało. W drugim pojedynku również nie zachwycił, choć ograł Radka Stepanka, ale cóż to był za przeciwnik, który na szybko jest ściągany z wakacji w Tajlandii i zupełnie nie jest przygotowany do tego turnieju, zresztą to dopiero 26 tenisista rankingu
ATP... Andy Murray natomiast ograł w pierwszym swoim meczu Roddicka, a w drugim poradził sobie bez większych problemów z Simonem, z którym dzień wcześniej przegrał Federer. Nie wierzę w to że Szwajcar nagle się przebudzi i zacznie grać olśniewająco, nie jest w formie po prostu, bardziej boję się o to by Andy zwyczajnie nie odpuścił tego spotkania, oszczędzając siły na półfinał. Jednak po tym co zaprezentowali w swoich dotychczasowych meczach w tym turnieju, uważam że Anglik jest w o wiele wyższej dyspozycji i mam nadzieje że nie odpuści tego spotkania. Przemawia za nim dodatkowo to że prowadzi w bezpośrednich pojedynkach ze Szwajcarem, a takim argumentem rzadko, który tenisista może się pochwalić. Ostatni ich pojedynek niecały miesiąc temu wygrał właśnie Anglik.