kupon #185
???? New York Knicks - Brooklyn Nets 1 @1.42
???? Phoenix Suns - Charlotte Bobcats(+9) 2 @1.92
???? Toronto Raptors - Detroit Pistons 1 @1.68
AKO @4.58
6/10
Expekt
kupon #186
???? Phoenix Suns - Charlotte Bobcats 2 @4.81
2/10
Expekt
Phoenix Suns - Charlotte Bobcats(+9) 2 @1.92 Expekt
Wczoraj oglądałem mecz Lakersów z Bobkami i mimo tego, że Lakers od optymalnej formy są tak dalecy jak Daniel Sikorski od strzelania bramek to i tak mi drużyna Bobcats zaimponowała. Przez dłuższy czas prowadzili z drużyną z Kaliforni, mieli chyba nawet +18 by potem dać się przegonić bodajże 8 punktami, a w końcu doprowadzić do porażki tylko jednym punktem. Jak zwykle dobre zawody grał Kemba Walker, Sessions też pokazał się z dobrej strony przeciwko swoim niedawnym kolegom z zespołu. Mullens zagrał bardzo dobrą pierwszą Q, ogólnie także Bobcats bardzo dobrze wypadki na tablicach bo mieli aż 54 zbiórki czyli o 6 więcej od Lakers, co przy Howardzie jest dobrym osiągnięciem. Oglądałem także ostatni mecz Suns z Kings i tak naprawdę Suns zagrali bardzo słabo. Gdyby nie strzelecka impotencja i debilne wybory rzutów i podań w niektórych sytuacjach graczy Kings w 3 i 4Q zapewne by ten mecz przegrali. Muszę jednak pochwalić tutaj Gortata który zagrał jeden z najlepszych meczów w tym sezonie, przede wszystkim w defensywie (praktycznie całkowicie wyłączył z gry Cousinsa), zaliczył 6 bloków i ogólnie grał bardzo dobrze także w ofensywie. Myślę, że drugiego tak dobrego meczu nie zagra pod rząd i bez tego będzie bardzo ciężko Suns wygrać z Bobkami, a tym bardziej pokryć ten dość duży handicap.
New York Knicks - Brooklyn Nets 1 @1.42 Expekt
Jeżeli zagra Carmelo, a jest game-time call czyli pewnie zagra to powinni tutaj łatwo wygrać Knicks. Mieli dzień odpoczynku po wpi*rdolu w meczu z Rockets (w którym Anthonego zabrakło), natomiast Brooklyn wczoraj po raz kolejny pokazał jak słabi są w drugich połowach. Kolejny raz zauważam, że Nets grają bardzo dobrze w pierwszej połowie, a potem dostają po dupach - nie wiem skąd to się bierze, czy ze słabego przygotowania kondycyjnego (wątpię) czy też po prostu z główki, ale taki jest fakt. Jeżeli podopiecznym Mike'a Woodsona będą tak siedziały rzuty za trzy jak zazwyczaj we własnej hali to o wynik jestem spokojny, z resztą nawet jak nie będą siedziały to z Carmelo w składzie nie powinni mieć problemu. Jeżeli nie zagra jednak Anthony to nie grałbym tego typu.
Toronto Raptors - Detroit Pistons 1 @1.68 Expekt
Sam w to nie wierzę, ale mam zamiar dziś postawić na Raptors. Wczoraj trochę po nich pojechałem, zagrałem na Cavaliers i oglądałem ten mecz i muszę stwierdzić, że nie pozostawili Cavsom złudzeń. Bardzo dobry mecz zagrał Jose Calderon i Demar Derozan, także dużo wnieśli z ławki Anderson i Johnson. Pomimo tego, że Raptors zagrali naprawdę dobrze to trzeba także powiedzieć, że Cavaliers wyraźnie im pomogli swoimi głupimi decyzjami w 3 i 4 Q. Dzisiaj grają z Detroit, drużyną która na wyjeździe jest równie tragiczna jak Toronto, oba teamy mają po dwa zwycięstwa, jednak Toronto o dwie porażki więcej, jednak Toronto u siebie to już z lekka inna drużyna, ostatnio bardzo pewnie puknęli Dallas i Houston. Paradoksalnie, Toronto grają lepiej bez Lowryego co zauważył wczoraj amerykański komentator, który słusznie stwierdził, że dużo więcej dzielą się piłką, jest więcej asyst, a co za tym idzie mniej przewidywalna gra. Do składu Pistons wraca Stuckey, który jednak nie wiadomo jak się zaprezentuje po kontuzji, z resztą to nie ma aż tak dużego znaczenia jak dla mnie. Jeżeli tylko Raptors nie odstawią jakiegoś kabaretu to powinno być zwycięstwo.