>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Telekom Cup 2013 (20-21.07.)

Status
Zamknięty.
S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Chodziło mi tylko o to, że są to mecze towarzyskie. Jest to jakiś tam sobie turniej, który niby oglądają całe Niemcy, ale tak naprawdę jest to nic poważnego. Powtórzę się, że pograłem BVB tylko i wyłącznie dlatego, że kurs na nich był w mojej opinii zawyżony. Oglądając 60min w wykonaniu HSV i 60min w wykonaniu Borussii uważam, że Borussia zagrała lepszą piłkę.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Jakieś wnioski? ;)
Gladbach pozytywnie zaskoczyło, nie chce bawić się we wróżkę, no ale moim zdaniem załatali luki po tych trzech piłkarzach, którzy odeszli przed poprzednim sezonem. Na tle BVB wyglądali nieźle i przed chwilą mimo srogiej lekcji od Bayernu, gra była dobra.
Bayern to oczywiście kosmiczna jak na dzisiejsze czasy drużyna, całkiem fajnie radzi sobie Thiago Alcantara, konkurencję będzie zapewne chciał robić Xherdan Shaqiri, który też parę razy błysną. Nie grał Gotze, a myślę że też może ciekawie się wkomponować.
Co do Dortmundu, to słaby turnie. Zabrakło chyba przede wszystkim prawego skrzydła, gdzie nie było Polaków, z 3 dużych transferów tylko Papastathopoulos grał. Hofmann i Durm nieźle się prezentowali. Myślę, że trzeba poczekać na spotkania do których BVB przyłoży się bardziej.
A HSV, najsłabsza drużyna turnieju odpadła na starcie z rywalizacji, ale też oni chyba nie chcieli nawet się starać. Bo ani VDV za wiele nie grał, ani Rudņevs, a jak grali to przebywali bardziej na boisku, bo Hamburg raczej nie atakował. W ich przypadku trzeba również poczekać na kolejne spotkania.
Sumując warto było śledzić ten turniej. Specjalnie w wynikach nie było też niespodzianek.

Otrzymane punkty reputacji: +1
S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Wniosek dla mnie po tym turnieju jest głównie jeden: @2,1 na czyste zwycięstwo Bayernu w Superpucharze pograłem już dzisiaj grubiej. A za mniejsze pieniądze dołożyłem jeszcze -1 po @3,8.
Czym ma straszyć BVB? Lewym, który nie zagrał absolutnie nic? Plątał się swoimi własnymi nogami. Schieberem, który nie potrafił strzelić na pustą bramkę? Reusem, który na moje oko również jest bez formy? Na za tydzień wróci już pewnie Błaszczykowski, który miał grypę żołądkową i wylądował nawet w szpitalu, ale sam Bayernu nie pokona.
Poza tym forma Bayernu. 9 goli w 120 min. Piłka chodząca jak po sznurku. Genialne asysty, radość w zespole. Ewidentnie cieszyli się grą.
Oczywiście powiecie, że to były tylko mecze towarzyskie, że Borussia zmęczona, że Superpuchar to całkiem inna bajka i BVB się zmobilizuje, ale ja nie widzę najmniejszej opcji by mogli cokolwiek ugrać z tak grającym Bayernem.
Może i jestem kibicem Bayernu, ale taki kurs to dla mnie gwiazdka z nieba.

Otrzymane punkty reputacji: +1
esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
To ja rowniez rzucę swoje trzy grosze na temat tego turnieju. Zacznę od najsłabszej ekipy, czyli HSV.
Widziałem ich w meczu z Anderlechtem w środku ostatniego tygodnia (wygrali 3:1) i zagrali zdecydowanie lepiej niż z Bayernem i Dortmundem. Na pewno na najlepsza wersje drużyny Finka trzeba jeszcze poczekać, bo w Gladbach nie pokazali nic, kompletnie. Defensywa zaprezentowała się fatalnie i jeśli podobnie będzie w sezonie, to skończą poza czołową &#39;10&#39;.
Dortmund widziałem podczas obozu w Austrii, gdzie trenowali dość mocno, ładowali akumulatory. Tak jak wspomniał Dariusz, tutaj w Gladbach brakowało Polaków, chociaż Ci młodzi nie grali źle. Ponadto pamiętajmy nie było ściągniętych graczy do ofensywy. Ogólnie w Austrii widać było, iż będzie dobrze. Turniej w Gladbach w okrojonym składzie im nie wyszedł, ale na wnioski jakieś dalekosiężne nie ma co się mocno nakręcać. Ta drużyna ma czas.
Gladbach - na pewno świetny turniej, bardzo fajnie grali. Z Dortmundem jak równy z równym, Favre dobrze dobrał nowych graczy, fajnie ich ustawił. Sprawdził sobie wszystkich graczy w dwóch meczach, kiedy grali po 60 minut. Mogli się podobać z BVB, z Bayernem do bramki na 0:1 grali jak równy z równym, potem to był mecz jednego aktora. Niemniej w trakcie sezonu na pewno będą groźni i mogą powalczyć o 3. miejsce z kilkoma innymi drużynami, ale przede wszystkim jednak - muszą poprawić skuteczność. Bayern jednak w 1. kolejce raczej ich rozjedzie.
Bayern wypadł bardzo dobrze pod kierownictwem Pepa. Widać już pierwsze rysy Pepa na tej drużynie, zwłaszcza przy wyprowadzaniu piłki od obrony (stoperzy szeroko przy linii bocznej, defensywny pomocnik schodzi do środka, boczni obrońcy wysoko). Do tego charakterystyczna cecha z Barcy - szukanie trójkątów, ostry pressing i wychodzenie do prostopadłych piłek z bocznych sektorów, urywanie się obrońcom przez skrzydłowych, bądź wejścia z drugiej linii - coś jak robi to Alexis, Pedro czy Messi w FCB do podań Xaviego czy Iniesty. Bayern via Guardiola będzie grał jednym defensywnym pomocnikiem - najbardziej pokrzywdzony będzie Gustavo - bo Thiago pokazał, że na &#39;6&#39; może zagrać, na turnieju wypadł bardzo przyzwoicie, kilka zagrań było mega, kilka zagrał gorzej, ale bilans zdecydowanie na plus. Martinez dostanie na pewno szanse na stoperze. Bastian, Thiago będą mogli zagrać rowniez wyżej. Bardzo fajnie wypadł Toni Kroos (obok Thiago ulubiony piłkarz Bayernu). Ogólnie serce się kraja jak widzę Thiago w trykocie Bawarczyków, ale cóż... tak miało być.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Niestety nie było mi dane obejrzeć dzisiejszych spotkań, ale po wynikach nasuwa się jeden wniosek: Bayern ograł 5:1 zespół, który wczoraj pokonał Dortmund. Jak Klopp czegoś nie zrobi to wejdą w sezon jak Chelsa w Nowy Rok, albo Real Madryt jesienią. Może się nie znam, ale co by nie mówili ludzie z Borussi to źle robią, że trzymają Lewego na siłę. Do tego brak Goetze. Myślę, że może nie być za dobra atmosfera, ale wiadomo, że to się nie przedostanie do prasy. Tak czy inaczej zrobili z Lewego i jego managera idiotę, a może raczej oni sami z siebie zrobili. Nie zmienia to postaci rzeczy. Co do Bayernu jak można udoskonalić doskonałość ? Alcantera gra naprawdę porywająco, mają już więc napastników na pierwszy, drugi i trzeci skład.

nakladka 221

nakladka

Użytkownik
Mecz meczowi nierówny ;). Tak jak pisał @Krysti, Borussia była po najcięższym obozie przygotowawczym, a ten turniej potraktowała towarzysko. Wielki Menago Kucharski wyśmiewany jest przez dziennikarzy niemieckich za swoja pazerność i brak profesjonalizmu. Lewy również jest po tej całej telenoweli inaczej oceniany przez dziennikarzy i tym bardziej kibiców. Ja uważam, że BVB śmiało powalczy z Bayernem w tym sezonie. Są nowy a młodzi Hofmann czy Durm fajnie się zapowiadają. Niewielu pewnie wie, że już przy transferze Gotzego władze przekonywały Guardiole, że niemiec będzie właściwszym graczem dla klubu niż chciany przez Pepa Neymar. Równie duże zaskoczenie choćby u Sammera była wypowiedź nowego szkoleniowca, że chce Thiago albo nikogo, a jak twierdził Sammer mają świetnych graczy na pozycje &quot;6&quot; - Martineza, Schweinstiger czy Gustavo. Ja bym się bardziej zastanaiwał czy warto marnować styl wypracowan przez Juppa 4-2-3-1, na przypuszczalny, którym będzie grał Bayern 4-1-4-1 lub 4-3-3.
Na dzień dzisiejszy Bayern ma na pewno kadrowo najlepszą drużynę. Jednak gdzie dużo gwiazd, ktoś będzie w ważnych meczach jednak musiał grzać ławkę + Sammer z Hoenessem nie dają sobie tak rządzić klubem jak Guardiola będzie chciał. To tak w ramach pokazania tego, że w Monachium takiej idylli nie ma. Sezon będzie ciekawy i wg mnie dużo bardziej wyrównany.

K 246

krysti24

Użytkownik
W pełni się zgadzam z @nakładką. Bayernowi będzie w tym sezonie ciężej niż wszyscy przypuszczają, zobaczycie. BVB w Telekom Cup to nie była ta Borussia, którą zobaczymy w przyszłym sezonie, jestem tego pewien. Nie ma co wyciągać daleko idących wniosków. Tu już widzę, że po śmiesznym turnieju towarzyskim przepowiada się BVB grę jak Chelsea w nowy rok, czy Real jesienią.. Czasami mnie naprawdę załamujecie.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
W pełni się zgadzam z @nakładką. Bayernowi będzie w tym sezonie ciężej niż wszyscy przypuszczają, zobaczycie. BVB w Telekom Cup to nie była ta Borussia, którą zobaczymy w przyszłym sezonie, jestem tego pewien. Nie ma co wyciągać daleko idących wniosków. Tu już widzę, że po śmiesznym turnieju towarzyskim przepowiada się BVB grę jak Chelsea w nowy rok, czy Real jesienią.. Czasami mnie naprawdę załamujecie.
Ja wiem jedno, dla drużyn wielkich nie ma meczy do stracenia, a jak są to te drużyny mogą być co najwyżej bardzo dobre. Nie ważne czy to mecz o stawkę czy nie, ważne żeby wygrywać i nie spoczywać na przewadze 1 gola. Tak grała Barcelona, tak grał Bayern. Już niedługo superpuchar i zobaczymy, no chyba, że to też jeszcze nie ten moment na pokazanie się drużyny z Dortmundu. Oprócz analizy tych meczy z Telekom uważam, że problemem może być właśnie Lewy, a także osłabienie drużyny brakiem Goetzego, a nie widzę godnego następcę na niego. Więc nie wyciągnąłem wniosków po samych meczach. I przypominam, że nie na darmo podałem przykłady Realu i Chelsy, jedna i druga drużyna po spadku formy bardzo się odbiła, ja tylko pisałem o początku sezonu dla Dortmundu. No, ale jak to w bukmacherce i sporcie wszystko zweryfikują wyniki i nasze konta u buków.

esperanza10 506

esperanza10

Użytkownik
Oprócz analizy tych meczy z Telekom uważam, że
Przecież Ty sam napisałeś, że w niedziele meczów nie oglądałeś, wiec na jakiej podstawie wyciągasz wnioski? Livesports nie zawsze prawdę Ci powie.
Ja wiem jedno, dla drużyn wielkich nie ma meczy do stracenia, a jak są to te drużyny mogą być co najwyżej bardzo dobre.
United również ostatnio dostali w czapkę od jakichś tam gwiazd z Tajlandii, czyli co? Twoja teoria do nich również pasuje, nie będą o nic walczyć w następnym sezonie. Pójdę dalej - Arsenal ogrywa jakiś potentatów na tournee w Azji, czyli będzie mistrzem?
osłabienie drużyny brakiem Goetzego, a nie widzę godnego następcę na niego.
Mogłeś spokojnie sprawdzić sobie kadrę drużyny jaka przyjechała do Gladbach, a jaki skład jest awizowany do gry w następnym sezonie, przynajmniej w momencie kiedy wszyscy będą zdrowi. Brak Piszczka na prawej obronie, brak Kuby na prawym skrzydle (choć młodzi Niemcy nie wypadli źle), brak Aubameyanga i przede wszystkim również Mchitariana, który podczas meczów w Austrii pokazał, że następcą Götze może zostać.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Przecież Ty sam napisałeś, że w niedziele meczów nie oglądałeś, wiec na jakiej podstawie wyciągasz wnioski? Livesports nie zawsze prawdę Ci powie.

United również ostatnio dostali w czapkę od jakichś tam gwiazd z Tajlandii, czyli co? Twoja teoria do nich również pasuje, nie będą o nic walczyć w następnym sezonie. Pójdę dalej - Arsenal ogrywa jakiś potentatów na tournee w Azji, czyli będzie mistrzem?

Mogłeś spokojnie sprawdzić sobie kadrę drużyny jaka przyjechała do Gladbach, a jaki skład jest awizowany do gry w następnym sezonie, przynajmniej w momencie kiedy wszyscy będą zdrowi. Brak Piszczka na prawej obronie, brak Kuby na prawym skrzydle (choć młodzi Niemcy nie wypadli źle), brak Aubameyanga i przede wszystkim również Mchitariana, który podczas meczów w Austrii pokazał, że następcą Götze może zostać.
1. W niedzielę nie oglądałem, w sobotę owszem
2. Tak United też jak najbardziej uważam, za drużynę bardzo dobrą, ale nie wybitną. Nawet ktoś na tym forum grał progresją każdy mecz jaki grali, że wygrają tylko 1 golem. Totalny minimalizm, zresztą jak w całej angielskiej. Objąć prowadzenie i przestać grać... Kilka razy się to na nich zemściło, a jak by w pierwszym meczu z Realem w LM ich pokonali, (na co naprawdę mieli realne szanse), a nie grali na remis, może by dalej zaszli w LM. Tyle na temat Man. Utd.
3. Tak wiem, że nie mieli części zawodników w Borussi, ale o to właśnie chodzi, że w Bayernie nawet jak by był szpital dla 3 mają następnych 6, równie dobrze grających. W Borussi brak Piszczka, Kuby i paru innych, Lewy wkur... na wszystko i drużyna gra jak gra.
Chcę jeszcze dodać, że ja absolutnie nie przekreślam Borussi po tych 2 śmiesznych 60 minutowych meczach, ale na teraz to dla mnie zły prognostyk. Oczywiście będą jeszcze dziesiątki następnych. Prawdziwy sprawdzian będzie już w sobotę. Ja w każdym razie jak jeden z kolegów wyżej gram na czyste zwycięstwo Bayernu.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
2. Tak United też jak najbardziej uważam, za drużynę bardzo dobrą, ale nie wybitną. Nawet ktoś na tym forum grał progresją każdy mecz jaki grali, że wygrają tylko 1 golem. Totalny minimalizm, zresztą jak w całej angielskiej. Objąć prowadzenie i przestać grać... Kilka razy się to na nich zemściło, a jak by w pierwszym meczu z Realem w LM ich pokonali, (na co naprawdę mieli realne szanse), a nie grali na remis, może by dalej zaszli w LM. Tyle na temat Man. Utd.
United drużyną bardzo dobrą ale nie wybitną?
No tu kolego ciężko się zgodzić naprawdę...
Rok rok walka o mistrzostwo Anglii walka w LM a pamiętajmy że United nie ma nieograniczonego budżetu jak co poniektóre kluby wystarczy spojrzeć że w środku pola gra Carrick i... no właśnie to wszystko.
To co napisałeś że wygrywają jednym golem to właśnie zaprzeczenie Twojego pierwszego zdania.
Właśnie to odróżnia wybitne drużyny od bardzo dobrych nie ważne w jakim stylu ważne że tydzień w tydzień zdobywają 3 punkty to właśnie odróżnia wielkich od maluczkich...
Nie zemściło się na nich to kilka razy a właściwie tylko raz właśnie w meczu na Old Trafford z Realem ale waga tego meczu była wielka...
Gdyby nie ta czerwona kartka Real by nie przeszedł dalej i mówię Ci to kolego jako kibic zespołu z Madrytu;)

Nie sugerował bym się grą Borussi w tym śmiesznym pucharze jednakże odejście Goetzego trochę zaboli,Mchitarin nie wykuruje się na Bayern sam Aubameyang to trochę chyba za mało jak na razie żeby już w superpucharze pokonać Bayern no chyba że z miejsca pokaże coś wielkiego ten chłopak jest do tego zdolny.
Patrząc jednak na kadrę Bayernu wzmocnienia i fakt że Guardiola którego zwolennikiem nie jestem i uważam że nie powtórzy sukcesu Juppa jest jeszcze za krótko w klubie z Monachium i jeszcze nic nie zacznie zmieniać z czystego serca polecam:
Bayern win 1.90 Bet365

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom