>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Telekom Cup 2013 (20-21.07.)

Status
Zamknięty.
darius010 1,3K

darius010

Forum VIP

Więc czas na rozgrzewkę przed sezonem. Wraca niemiecka piłka w najlepszym wydaniu, tradycyjnie sezon zaczyna towarzyski turniej organizowany przez Deutsche Telekom, dziś pod nowym nazewnictwem – wcześniej „Liga Total!”. Rozgrywki te są organizowane od 2009 roku, i generalnie cieszą się dużym zainteresowaniem. Jest tak przede wszystkim dlatego, że przeważnie grają najlepsze niemieckie ekipy: Bayern i HSV zaliczyły wszystkie edycje, BVB zagrało dotychczas 2 razy, podobnie Schalke, swój występ odnotowali też Bremeńczycy, czy Mainz. Tym razem debiutantem będzie gospodarz – Borussia Monchengladbach.

Sam rywalizacja sportowa zapowiada się niezwykle ciekawie, zobaczycie galaktyczny Bayern na chwilę przed sezonem. Wzmocniony Dortmundu, który nie ma zamiaru odpuścić walki o mistrzostwo. Hamburg w składzie: Rafael van der Vaart i Artjoms Rudņevs. Gladbach z fenomenalnie wyszkolonym technicznie Juanem Arango, zespół prowadzony przez trenera Luciena Favre, który ma niebywały warsztat i w planie namieszać w czołówce BL.

Konsekwentnie Orange sport nabył prawa do transmisji i zaprezentuje wszystkie spotkania.

Zapraszam do dyskusji.

barca14 84

barca14

Użytkownik
Borussia bez Gotze, który przeszedł do Bayernu i bez tego nowego nabytku, który zapowiadał się na gwiazdę Borussi- Mkhitaryana, który doznał kontuzji w sparingu. Najprawdopodobniej ten drugi nie zagra też w 1 kolejce bundesligi.
Bayern jeszcze bardziej wzmocniony. Doszedł Gotze i Thiago Alcantara, a pożegnali Gomeza, który i tak nie grał za dużo, choć bramki strzelał, jednak były tylko 3 ważne gole w jego poprzednim sezonie.
Zagrał w 21 meczach, 12 raz z ławki, 6krotnie schodził, czyli średnio 41 minuty na mecz.
Reasumując... Bayern jeszcze mocniejszy kadrowo niż w poprzednim sezonie.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Mecze podczas tego turnieju rozgrywane są systemem 2x30 min. Osobiście poczekam na skład jakim Bayern zagra z HSV. Jeśli będzie bez niespodzianek to -1 po kursie 1,91 na Bwin kusi niesamowicie.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bayern to trochę nuda, ale znalazłem fajny zakład. Mianowicie over 6 rożnych. Myślę, że spokojnie pokryją mimo, że spotkanie trwać będzie tylko 60 minut. Uważam, że Bayern przyciśnie HSV, a ci przez większość spotkania będą bronić się na linii osiemnastego metra. Dlaczego tak sroga ocena wobec Hamburga, dlaczego będą się bronić (?) – upraszczając są zdecydowanie słabsi od Monachijczyków, FCB przy nich to istny kosmos, świadczy choćby o tym wyniki z BL kiedy właśnie od Bawarczyków Hamburczycy dostali 9-2. W dodatku HSV sprzedało swojego najlepszego zawodnika: Heung-Min Sona (Leverkusen) i tak serio to nie sprowadzili nikogo znaczącego, kto mógłby role Koreańczyka przejąć, a co za tym idzie tracą jeden z „silników” tej drużyny. Wartym uwagi szczegółem jest to, że organizatorem tego turnieju jest główny sponsor Bawarczyków, więc wypada się pokazać, bo za tym idą konkretne pieniądze. No i oczywiście jest wielkie halo, bo Niemicy lubią ten turniej, jest wielkie wyczekiwanie co pokaże nowy Bayern Josepa Guardioli, fejm musi być.
Typ: Over 6 rożnych Kurs:1,61 Bet365

Otrzymane punkty reputacji: +1
hansa 5,2K

hansa

Użytkownik
20.07. 16:45
Borussia Mönchengladbach - Borussia Dortmund BTS @2.3 3/10 bwin
Jak dla mnie świetny kurs na takie rozwiązanie. Obie drużyny ofensywnie nastawione, zresztą tego nie trzeba tłumaczyć. Gladbach wzmocnione przyjściem Kruse i Raffaela, który na wiosnę w barwach Schalke przypominał tego samego Raffaela, który wymiatał swego czasu w Berlinie. Do tego Herrmann, de Jong i Arango - jest moc. Gladbach u siebie więc odpowiednia napinka jest, szkoda tylko, że Borussia nie ma realnej alternatywy dla ter Stegena.
⛔ 1-0, -3j.
20.07. 18:00
Hamburger SV - Bayern Monachium over 2,5 @1.7 4/10 Dafabet
Po prawdzie to ten over Bayern może pokryć samemu, jeśli HSV coś dołoży to tym lepiej. Faworytem jest aktualny mistrz Niemiec i każde inne rozwiązanie niż jego zwycięstwo byłoby sensacją. Z HSV odszedł Son, ale przecież wrócił z wypożyczenia Calhanoglu, który będąc w KSC niesamowicie się rozwinął i może być objawieniem w Bundeslidze.
✅ 0-4, +2,8j.

K 246

krysti24

Użytkownik
Przestrzegam dzisiaj przed graniem w stronę BVB. Drużyna z Dortmundu jedzie do Gladbach dość mocno osłabiona. Z powodu uraz na 4 tygodnie wypadł najdroższy letni nabytek - Henrikh Mkhitaryan. Do tego dochodzą Aubameyang i Błaszczykowski - obydwu dopadł jakiś wirus. Z drużyną na Telekom Cup udał się co prawda Gundogan, jednak Ilkay był również przeziębiony i nie jest w pełni sił, stąd też jego występ nie jest pewny.
Co do Gladbach, to wiadomo, że drużyna gra u siebie i mobilizacja będzie pewnie dużo większa niż u drużyny Juergena Kloppa. Trzeba również przyznać, że BMG poczyniło bardzo ciekawe wzmocnienia w letnim okienku transferowym. W poprzednim sezonie, Gladbach miało problemy z kreowaniem akcji ofensywnych, brakowało tam kreatywnego zawodnika, który potrafiłby rozegrać piłkę i puścić jakieś decydujące prostopadłe podanie. Teraz klub pozyskał Krusego oraz Raffaela, co daje dużo większe możliwości z przodu. Szczególnie ten pierwszy pokazał w poprzednim sezonie we Freiburgu, że jest ciekawym graczem i potrafi z przodu zrobić wiele zamieszania.
Podsumowując, BVB wystąpi dzisiaj na Telekom Cup w dość mocno okrojonym składzie, natomiast Gladbach pokazało już w sparingach, że z nowymi zawodnikami w ofensywie potrafią grać fajną, kombinacyjną piłkę. Jeśli dodamy do tego, że to właśnie BMG jest gospodarzem tego turnieju i będą niesieni dopingiem swoich fanów, to zagranie dzisiaj czegoś w ich stronę wydaje się być dość ciekawą opcją.
Gladbach - Dortmund 1x (1,96) Fortuna ✅
Co do meczu Bayernu to uważałbym z tym hurraoptymizmem w graniu na Bawarczyków. Guardiola jest w Monachium zaledwie &#39;chwilę&#39; i nie zdążył jeszcze na tyle wpoić nowemu zespołowi swojej filozofii gry. W sparingach również obrona drużyny z Monachium nie wyglądała tak dobrze, jak miało to miejsce w poprzednim sezonie. Nie zdziwiłbym się jak HSV pokaże pazurki i doprowadzi do rzutów karnych, czy przegra po dobrym spotkaniu, strzelając jedną czy dwie bramki. Tak więc jakiś over lub BTS może paść.
Są to jedynie luźne przemyślenia z mojej strony, bo wiadomo że nikt nie będzie grał w takich turniejach śmiertelnie poważnie, więc i wyniki mogą być zaskakujące. ;-)

Otrzymane punkty reputacji: +11
S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Co do meczu Bayernu to uważałbym z tym hurraoptymizmem w graniu na Bawarczyków. Guardiola jest w Monachium zaledwie &#39;chwilę&#39; i nie zdążył jeszcze na tyle wpoić nowemu zespołowi swojej filozofii gry.
Mówisz tak, jakby Guardiola miał przyjść na ratunek. ???? Nie zapominaj, że Bayern bez Guardioli był dwa poziomy wyżej niż HSV (tym bardziej bez Sona). Nie widzę żadnej innej opcji niż zwycięstwo Bayernu. Uważam, że zawodnicy podejdą do tego meczu poważnie, po to by pokazać się z jak najlepszej strony przed nowym trenerem. Za tydzień mecz o superpuchar z BVB i każdy z nich chciałby w nim zagrać.
Miałem dylemat między over 2,5, a handi, ale myślę, że mecz zakończy się w okolicach 2-0, więc wybieram handi.

HSV (+1) - Bayern @1,8 Bwin ✅

K 246

krysti24

Użytkownik
Mówisz tak, jakby Guardiola miał przyjść na ratunek. Nie zapominaj, że Bayern bez Guardioli był dwa poziomy wyżej niż HSV (tym bardziej bez Sona).
Źle mnie zrozumiałeś. Pisząc to co zacytowałeś, miałem na myśli to, że zawodnicy Bayernu nie załapali jeszcze tego co chce im przekazać Pep, a mówiąc prościej chodzi mi o to, że przez to Bayern może grać słabiej niż było to w poprzednim sezonie. Nie jest powiedziane, że Guardiola poradzi sobie z tą drużyna tak dobrze jak robił to Jupp.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Zgadzam się w 100%, że nie wiadomo jak poradzi sobie Pep z zawodnikami. Tak naprawdę nikt nie wie jeszcze co Bayern będzie grał. Ten mini turniej troszkę nam to rozświetli. Ale uważam, że Bayern stać na pokrycie takiego handi. Bo po pierwsze wierzę w to, że Pep &quot;niczego nie zepsuje&quot;, a po drugie HSV (tak jak już pisał darius) straciło swojego najlepszego zawodnika - Sona, który w zeszłym sezonie w głównej mierze świadczył o sile tego zespołu.
e: tragiczny błąd w 60&#39; Weidenfellera i po wykorzystanym karnym to gospodarze turnieju awansowali do finału. Mamy więc chyba pierwszą niespodziankę.. ????

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Po meczu Borussi: Takiego braku zaangażowania po stronie BVB to dawno nie widziałem. Lewy jak drewno, a Weidenfeller to już nawet nie wiadomo jak nazwać - chyba nie chciało mu się przechodzić karnych. Tak czy inaczej trzeba unikać overów i BTSów w takich nic nie znaczący pucharach i 60min gry. Aż się boję o następny gdzie też mam pograne overy. Gospodarze chcieli, ale nie za bardzo mogli. Goście - olewka po całości.
edit po 2 meczu: Każdy kto się zastanawiał dlaczego to Bayern, a nie Borussia ma mistrzostwo kraju i LM powinien zobaczyć dzisiejsze spotkania. Niby nic nie znaczący Telecom puchar, niby nic takiego, ale Bayern zawsze daje z siebie wszystko, Borussia tylko jak gra u siebie lub o stawkę. Nie wspomnę tu o przepaści między każdym składem Borussi i każdym składem Bayernu. Wróżę w nadchodzącym sezonie jeszcze większe sukcesy Bayernu (o ile sobie można to w ogóle wyobrazić) i słabszą formę Borussi. Zastanawiam się nad przyjęciem strategii bukmacherskiej - grania zawsze na zwycięstwo Monachium, tylko z różnymi handi.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
Skład Bayernu:

Starke, van Buyten, Thiago, Ribéry, Mandzukic, Shaqiri, Pizarro, Boateng, Lahm, Alaba, Kroos

e: Pozamiatane. HSV na dobrą sprawę miało tylko jedną akcję przez całe 60min. Odnośnie transferu Thiago - polecam zobaczyć powtórkę drugiej bramki. Genialne podanie do Riberiego.

Pojawiły się kursy na półfinał i finał.

Borussia Dortmund - Hamburger SV 1,85 / 3,20 / 4,00
Borussia Mönchengladbach - FC Bayern München 8,50 / 3,65 / 1,40

Pograłem dubelek BVB z Bayernem. Uważam, że Borussia zagrała znacznie lepiej niż HSV. Owszem - dużo poniżej oczekiwań, ale na dobrą sprawę mieli sporo akcji po których powinni zdobyć gola. HSV natomiast nie zagrało kompletnie nic. Ani jednej składnej akcji czy udanej kontry. Biegali po boisku jakby pierwszy raz ze sobą grali. Jedyne czego się obawiam to składu jaki wypuści Klopp na boisko. Ale pograłem zawczasu bo kurs wg mnie zawyżony.
A Bayern jak Bayern. 1,4 na czyste zwycięstwo będę brał zawsze.

Borussia + Bayern @2,59 BAH. ✅

Otrzymane punkty reputacji: +10
adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Borussia Dortmund - Hamburger SV
Borussia Dortmund kurs: 1,85 buk: bah ✅ (edit po meczu: przewaga tylko jednej bramki - dobrze, że tego nie oglądałem bo bym kontrował, a tak to spokojnie zjadłem sobie obiadek u mamusi)
Borussia Dortmund - Hamburger i Borussia Mönchengladbach - FC Bayern München
AKO Borussia Dortmund + FC Bayern München AKO kurs łączny: 2,59 buk: bah ✅ (edit po meczu: Bayern, Bayern ponad wszystko ????
Na jutrzejsze mecze o finał i 3 miejsce tego śmiesznego pucharu znalazłem w tej chwili tylko ofertę 3 buków, z czego dla Polaków dostępny jest tylko bah. Co do Borussi mam nadzieję, że po dzisiejszym blamażu jutro wyjdą z troszkę innymi niż olewackie nastawienie, bo dzisiaj to nie Gladbach wspięło się na wyżyny swoich umiejętności tylko Lewy i spółka tak zagrali jak by nie chcieli wygrać. Chyba Klopp nie dopuści do tego, żeby na inaugurację sezonu przegrali dwa razy z takimi zespołami lub nawet zaryzykowali karne. Gdyby był jakiś handi -1 na Dortmund też bym to z chęcią wziął, ale na razie nie ma w ofercie bah. Uważam, że jutro pewnie pokonają słabiutki Hamburg, który dzisiaj może oddał 2 celne strzały. Co do Bayernu to oni nawet grając sprzątaczkami z szatni wygrają z każdą drużyną z środka i dołu tabeli Bundesligi ???? . Przy aku jestem spokojny o ich wygraną, bardziej niepokoi mnie Dortmund. Dzisiaj zagrali z takim zaangażowaniem i tak dobrze, że aż miło się oglądało. Nie mam takiej strategii bukmacherskiej, ale jak bym miał zaryzykował bym pewno większą kwotę po 1,40 na ich wygraną.
edit: w jednym czasie z kolegą szczepanirydlo pisaliśmy te posty, ale tak się złożyło, że co do typów jesteśmy zgodni. Jedyna różnica to taka, że ja uważam, że Gladbach zagrało jak zawsze czyli przeciętnie, mieli swoje sytuacje, ale to raczej nie wynikało z ich porywającej gry, tylko Dortmund nie tylko w ofensywie, ale i defensywie grał z totalną olewką. &quot;Poniżej oczekiwań&quot; to nie jest właściwe sformułowanie. Wicemistrz LM czyli druga najlepsza drużyna w Europie, która wyeliminowała Real Madryt i inne potęgi futbolowe po prostu nie powinna prezentować się tak jak dzisiaj, no chyba, że jednak Lewy się obraził, na boisku nie ma Goetzego i jest coś o czym nie wiemy, ale przecież sparingi wygrywali więc bardziej stawiam na to, że im się po prostu dzisiaj nie chciało i myśleli, że wygrają na stojąco.

Otrzymane punkty reputacji: +10
K 246

krysti24

Użytkownik
Weźcie też pod uwagę to, że BVB wróciło dopiero w czwartek z obozu treningowego w Bad Ragaz, który był głównym punktem przygotowań dortmundczyków do nowego sezonu (czyt. najcięższy i najbardziej wyczerpujący obóz w trakcie przygotowań). Było widać, że nogi piłkarzy były &#39;ciężkie&#39; i że gracze nie nabrali jeszcze należytej świeżości.

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
Weźcie też pod uwagę to, że BVB wróciło dopiero w czwartek z obozu treningowego w Bad Ragaz, który był głównym punktem przygotowań dortmundczyków do nowego sezonu (czyt. najcięższy i najbardziej wyczerpujący obóz w trakcie przygotowań). Było widać, że nogi piłkarzy były &#39;ciężkie&#39; i że gracze nie nabrali jeszcze należytej świeżości.
No chyba jakikolwiek mecz, nawet nie o stawkę jest ważniejszy od obozów treningowych. Szkolili ich chyba żeby wygrywali, a nie przegrywali, no i kto w takim razie układał terminarz spotkań ? Po drugie mając mecz z meczem w poprzednim sezonie, a do tego LM i Puchar Niemiec też się składało, że mieli bardzo dużo pracy, więc jak nawet najcięższy obóz szkoleniowy mógł wpłynąć na formę ? No zobaczymy dzisiaj.

darius010 1,3K

darius010

Forum VIP
Bayern Monachium -1.5 Kurs: 1,7
Borussia Dortmund v Hamburg (Alternatywne rzuty rożne) Typ: Poniżej 9 Kurs:1,25
Łączny: 2,125 Bet365
Gladbach wyglądało bardzo dobrze na tle przeciętnego Dortmundu, który zagrał w okrojonym składzie. Bayern nie wiem jak musiałby ten skład okroić, żeby wyglądać tak słabo jak BVB. Ale choć Dortmund był słabszy to wcale BMG w ofensywie nie imponowała, gola wymęczyli. Bayern do sytuacji dochodził co sekundę i mógł strzelić Hamburgowi więcej bramek. 2-0 powinno być na luzie.
60 minut to zdecydowanie za mało na 9 rzutów rożnych. Hamburg też będzie chciał zagrać o wiele lepiej niż wczoraj i przyblokuje ten mecz w środku pola.

K 246

krysti24

Użytkownik
No chyba jakikolwiek mecz, nawet nie o stawkę jest ważniejszy od obozów treningowych.
No i tutaj nawet nie wiesz jak grubo się mylisz. Ten tygodniowy obóz w Bad Ragaz był najważniejszym obozem w całych przygotowaniach BVB. Drużyna budowała tam fundamenty i podstawy zarówno kondycyjne i wytrzymałościowe na cały nadchodzący sezon. Ten cały pucharek Telekom Cup nawet się nie umywa do obozu w Bad Ragaz jeśli chodzi o priorytety.
Tak jak napisałeś, drużyna trenowała po to, żeby wygrywać, a nie przegrywać, jednak jak już pisałem Borussii jest obojętne czy zajmą 1 czy 4 miejsce w Telekom Cup (wiadomo, że jest to jakaś walka o honor, więc wątpię żeby dzisiaj Dortmund znów poległ z HSV). BVB ma ciężki obóz w nogach, zawodnicy nie mają tej świeżości, ale mają już wypracowane podstawy kondycyjne. Celem sztabu szkoleniowego Borussii nie było przygotowanie ich na Telekom Cup, a na poważne mecze nadchodzącego sezonu czyt. 1 runda DFB Pokal. Zespół został tak przygotowany, żeby trafić z formą i świeżością na oficjalne mecze w sezonie, a nie jakieś puchary towarzyskie.
Co do tego co napisałeś, że drużyna grała dużo meczy w poprzednim sezonie poprzez uczestnictwo w DFB Pokal, LM i BL. Zgadza się, chłopaki grali co 3 dni, ale wtedy byli już w pełni przygotowani do sezonu i w rytmie treningowym i meczowym. Teraz przecież każdy z piłkarzy miał również wakacje, po których musiał wrócić do treningów, a wiadomo że po takiej przerwie stan organizmu, wydolność itd. jest całkiem inna. Piłkarze to też tylko ludzie, a nie roboty. ;-)

adamo80 17,4K

adamo80

Użytkownik
No i tutaj nawet nie wiesz jak grubo się mylisz. Ten tygodniowy obóz w Bad Ragaz był najważniejszym obozem w całych przygotowaniach BVB. Drużyna budowała tam fundamenty i podstawy zarówno kondycyjne i wytrzymałościowe na cały nadchodzący sezon. Ten cały pucharek Telekom Cup nawet się nie umywa do obozu w Bad Ragaz jeśli chodzi o priorytety.
Tak jak napisałeś, drużyna trenowała po to, żeby wygrywać, a nie przegrywać, jednak jak już pisałem Borussii jest obojętne czy zajmą 1 czy 4 miejsce w Telekom Cup (wiadomo, że jest to jakaś walka o honor, więc wątpię żeby dzisiaj Dortmund znów poległ z HSV). BVB ma ciężki obóz w nogach, zawodnicy nie mają tej świeżości, ale mają już wypracowane podstawy kondycyjne. Celem sztabu szkoleniowego Borussii nie było przygotowanie ich na Telekom Cup, a na poważne mecze nadchodzącego sezonu czyt. 1 runda DFB Pokal. Zespół został tak przygotowany, żeby trafić z formą i świeżością na oficjalne mecze w sezonie, a nie jakieś puchary towarzyskie.
Co do tego co napisałeś, że drużyna grała dużo meczy w poprzednim sezonie poprzez uczestnictwo w DFB Pokal, LM i BL. Zgadza się, chłopaki grali co 3 dni, ale wtedy byli już w pełni przygotowani do sezonu i w rytmie treningowym i meczowym. Teraz przecież każdy z piłkarzy miał również wakacje, po których musiał wrócić do treningów, a wiadomo że po takiej przerwie stan organizmu, wydolność itd. jest całkiem inna. Piłkarze to też tylko ludzie, a nie roboty. ;-)
No ok, dziękuję za wyjaśnienie, ale myślę, że jednak dzisiaj się zepną. Czynnik psychologiczny - podwójna motywacja. Wczoraj dali ciała, a dzisiaj mieli by zremisować lub przegrać z zespołem ogranym 4:0 przez ich odwiecznego wroga - no way. I tak na marginesie te wczorajsze kursy na Dortmund i Bayern w bah to była naprawdę promocja, dzisiaj tak wszystko spadło, że by były piękne surebety. Trzymam kciuki za mistrza i wicemistrza LM i Bundesligi, wahałem się czy nie skontrować, ale ostatecznie zostawiam.

K 246

krysti24

Użytkownik
Nie mówię, że dzisiaj BVB nie wygra, bo to bardzo prawdopodobne. Chciałem jedynie napisać, że na razie na grę Dortmundu trzeba wziąć jeszcze małą poprawkę.

S 37

szczepanirydlo

Użytkownik
BAH grubo przeholował swoje pierwsze kursy. W tej chwili na czysty win BVB spadło z 1,85 do 1,5, a na Bayern z 1,4 do 1,2.
Co do zmęczenia Borussii - każdy zespół jest w trakcie budowania formy na najbliższy sezon. Dodatkowo mają jeszcze kontuzje czy choroby (np. Piszczek, Mkhitaryan, Błaszczykowski). Ale dlatego właśnie kurs na ich zwycięstwo był 1,85. Wg mnie grubo zawyżony. Po aktualnym kursie (1,5) nie zagrałbym na ich czyste zwycięstwo. To jest tak naprawdę mecz o pietruszkę co najlepiej pokazała wczorajsza zmiana w HSV. W okolicach 45-50 minuty (przegrywając 3-0) zmienili 8 zawodników na raz.

blaise 2,8K

blaise

Użytkownik
To jest tak naprawdę mecz o pietruszkę co najlepiej pokazała wczorajsza zmiana w HSV. W okolicach 45-50 minuty (przegrywając 3-0) zmienili 8 zawodników na raz.
dziwny ciąg przyczynowo-skutkowy. Jak zmiana niemal całej drużyny przy rozstrzygniętym wyniku ma się do meczu o 3 miejsce? Najprędzej nie ma żadnego związku, a była podyktowana tym, że trener chciał dać pograć innych graczom, skoro mecz był rozstrzygnięty. Jeżeli jednak mamy się upatrywać na siłę czegoś, to będzie to raczej zmiana, żeby odpoczęli przed dzisiejszym meczem, więc to z kolei wskazywałoby, że mecz będzie dla nich ważny.
Myślę i myślę i nijak jednak wymyśleć nie mogę jak zmiana 8 graczy wczoraj świadczy o tym, że dzisiejszy mecz jest o pietruszkę.. (nie twierdzę, że tak nie jest, ale chodzi mi o twoje rozumowanie - dla mnie kompletnie nielogiczne)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom