>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Tarcza Wspólnoty 09.08.2009

Status
Zamknięty.
camillo 9

camillo

Użytkownik
Mecz typowo prestiżowy. Ja osobiście nie podjąłbym się typowania tego meczu, ale co do tego, że Chelsea jest lekkim faworytem to mogę się zgodzić, bo w meczach sparingowych prezentowali się świetnie. Oglądałem wszystkie 5 spotkań: z Seattle Sounders (2:0), Interem Mediolan (2:0), Milanem (2:1), Boca Juniors (2:0) i Reading (2:2). We wszystkich meczach Chelsea spisała się wyśmienicie, a gra im się kleiła bez dwóch zdań. W ostatnim meczu z Reading Ancelotti testował tzw. diament 4-1-2-1-2 i zawodnicy trochę się gubili, stąd remis 2:2. Choć trzeba przyznać, że CFC pokazała pazur zdobywając dwa gole w końcówce meczu.
A teraz pytanie z troche innej beczki: czy mecz będzie transmitowany na Canal+Sport?
Pozdrawiam.

R 4,1K

robson1416

Forum VIP
Nie ukrywajmy faworytem jest Chelsea, obecnie mają lepszy skład niż Manchester, z którego odeszło dwóch znaczących graczy (Ronaldo i Tevez), natomiast w Chelsea jest nowy trener, a do zespołu ma dołączyć jeszcze Andrea Pirlo

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Nie ukrywajmy faworytem jest Chelsea, obecnie mają lepszy skład niż Manchester, z którego odeszło dwóch znaczących graczy (Ronaldo i Tevez), natomiast w Chelsea jest nowy trener, a do zespołu ma dołączyć jeszcze Andrea Pirlo
A kto powiedział że Pirlo od razu wniesie coś dobrego do gry Chelsea? Moim zdaniem on tam jest niepotrzebny bo co jak co ale akurat druga linia Chelsea jest silna i mają wielu dobrych pomocników, ale widac Carlo ciagnie swoich z MIlanu jak tylko może... z Pato nie wyszło to zabierze Pirlo, ale nie wiem po co ...

I już nie przesadzaj że Manchester ma słabszy skład bo tak wcale nie jest.
Ferguson ma w dalszym ciągu dobrą pake i są w stanie w tym meczu wygrac.
Ogólnie mecz to typowy NO BET się zapowiada, chyba że można się pokusic o typowanie UNDER/OVER z akcentem na under. Widzi mi się w tym spotkaniu remisik i nawet karniaki ;)
To dopiero będzie pierwsze starcie nowego sezonu więc nie wszystko może działac perfekcyjnie.

Aaa i to że odszedł Ronaldo i Tevez to nie ma co wspominac. Przyszli nowi i trzeba to zaakceptowac, nic nie trwa wiecznie także można było się tego spodziewac. Ronaldo zastąpic ma Valencia/Nani, a role jokera po Tevezie przejmie Owen, ktory już strzela w sparingach sporo bramek.

camillo 9

camillo

Użytkownik
Robson nie potrzebnie tak krytykujesz transfer Pirlo bo zapomniałeś chyba, że w styczniu odbywa się Puchar Narodów Afryki, więc ze składu odpada Mikel i Essien (no i Kalou i Drogba), tak więc druga linia Chelsea traci wiele na wartości. Do końca nie jest jasna przyszłość Deco, więc być może Pirlo ma być następcą Portugalczyka. Po za tym jego transfer nie powinien być taki drogi, ponieważ w transakcję ma wchodzić Pizarro, którym Milan jest zainteresowany.

robson-united 7,8K

robson-united

Użytkownik
Robson nie potrzebnie tak krytykujesz transfer Pirlo bo zapomniałeś chyba, że w styczniu odbywa się Puchar Narodów Afryki, więc ze składu odpada Mikel i Essien (no i Kalou i Drogba), tak więc druga linia Chelsea traci wiele na wartości. Do końca nie jest jasna przyszłość Deco, więc być może Pirlo ma być następcą Portugalczyka. Po za tym jego transfer nie powinien być taki drogi, ponieważ w transakcję ma wchodzić Pizarro, którym Milan jest zainteresowany.
Faktycznie wyleciało mi z głowy o tym PNA, ale i tak dalej jestem zdania że Pirlo Chelsea jest zbędny. On jakoś mi nie pasuje do Premiership nic a nic. I nie krytykuje tylko wyrażam swoją opinie na ten temat hehe ;)
To w styczniu chyba rzeczywiście Chelsea straci najwięcej zawodników.
Co do Pizarro to podczas jakiegoś meczu komentator mówił że Claudio chce zostac na Stamford Bridge i zabłysnąc w Anglii, bo w Bundeslidze już pokazał swoją klase. Teraz chce zwojowac Premiership, ale wątpie czy to mu się uda bo Anelka, Drogba są lepsi, a Ancelotti zapewne gral będzie dalej na jednego napastnika i dwóch skrzydłowych. Tak w ogóle to przecież jeszcze jest Szewa, ale cień samego siebie z przed lat...

Jeżeli chodzi o Manchester United to jutro czeka ich jeszcze ostatni sparing z Valencią na Old Trafford i potem już mecz oinaugurujący oficjalnie sezon 2009/10 z Chelsea.

Co do meczu o Traczę Wspólnoty to zapowiada się starcie gigantów. W ostatnich latach rywalizowali ze sobą wielokrotnie i niektóre z meczów były naprawde bardzo dobre, tak więc tego samego oczekuje od niedzielnego starcia na Wembley.

M 3

mistrzunio

Użytkownik
robson chyba jednak nie oglądałeś sparingów Chelsea bo Ancelotti zmienił taktykę i Chelsea gra diamentem czyli 1-4-1-2-1-2 z dwójką napastników Anelka-Drogba,
Pirlo ostatecznie do Chelsea nie trafi i dobrze,bo jak zauważył robson byłby zbyteczny,
poza tym robson- MU jest słabszy,mówisz że Ronaldo zastąpi Valencia/Nani t ja ci mówię,że to nie gracze tego poziomu,a kto jak kto ale to Ronaldo a nie Ronney,Berbatov czy ktoś inny był głównym strzelcem drużyny ostatnich lat,
owszem MU ma silny skład ale już nie tak silny jak ostatnio i jakoś nie wydaje mi się,że będą mistrzami,
a co do meczu to w MU nie zagra van Der Saar,

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
robson chyba jednak nie oglądałeś sparingów Chelsea bo Ancelotti zmienił taktykę i Chelsea gra diamentem czyli 1-4-1-2-1-2 z dwójką napastników Anelka-Drogba,
Ancelotti zmienił ustawienie Chelsea ale nie swoje bo prowadząc Milan tez ustawiał diament ????

benqsimens 61

benqsimens

Użytkownik
Spotkanie: Chelsea - Manchester United
Typ: połowa/koniec 1/1
Kurs: 4.45
Bumacher: Expekt
Data i godzina: 09.08 16:00
Analiza:
Zbliza sie wielkimi krokami kolejny sezon Premier League,wiec czas na rozegranie meczu na Wembley o Tarczę Wspólnoty.Spotkanie Manchesteru z Chelsea zawsze zapowiada fantastyczny mecz,a ze zagrają na najsłynniejszym stadionie Świata, Wembley.
Z meczów przygotowawczych,których obie ekipy rozegrały sporo mozna stwierdzić ,że Chelsea lepiej prezentowała sie w ostatnich tygodniach.Meczów The Blues nieoglądałem ale za to widziałem kilka spotkań Czerwonych Diabłów i niewygladało to obiecująco.Wiadomo,to przecież tylko przygotowania,a do sezonu był niespełna miesiac .Mogło się duzo zmienić, jednak dla mnie murowanym faworytem do zwycięstwa w tym spotkaniu jest ekipa prowadzona przez Carlo Ancelottiego.
Może być ciezko,bo Carlo na starcie musi sie zmierzyć z najpopularniejsza ekipą globu i chyba najsłynniejszym menadżerem świata fergusonem,który tą tarczę wspólnoty wygrywał 8 razy.
Ostatni swój mecz przygotowawczy ekipa The Blues rozegrała z Reading,remisujac 2:2 na The Madejski Stadium.
O to składy obu ekip:
Manchester United: Foster (B), Kuszczak (B), O&#39;Shea, Ferdinand, Evans, Evra, Valencia, Fletcher, Carrick, Scholes, Anderson, Gibson, Nani, Giggs, Rooney, Owen, Berbatov, Macheda, Tosic, Fabio, Cleverley
Chelsea: Cech (B), Hilario (B), Turnbull (B), Belletti, Alex, Terry, Carvalho, Mancienne, Bosingwa, A Cole, Ballack, Sturridge, Mikel, Deco, Lampard, Anelka, Drogba, Ivanovic, Kalou, Ferreira, Malouda
Po transferze Cristiano Ronaldo z Manu do realu siła napadu znacznie zmalała.Piłkarz,który strzelał mnóstwo pięknych,a co ważniejsze decydujacych o losach spotkania bramek odchodzi ..
Manu beknie tą stratą w sezonie ,bo moim zdaniem nie są przygotowani na tą strate.Nie maja w składzie kogoś, kto w momętach kiedy potrzebny jest gol by nietracić punktów strzela tego upragnionego gola.
Jeżeli Rooney nie poprawi się w statystykach bramkowych,w porównaniu do poprzedniego sezonu to z Manchesterem bedzie marnie w tym sezonie.
Jeżeli wygrał by dziś Manchester to była by dla mnie wielka niespodzianka i szok.W spotkaniach turnieju Audi Cup nieprezentowali się dobrze.Zaprezentowali jedynie dobrą skutecznosc w meczu z Boca Juniors,gdzie byli znacznie słabszą ekipą,a szczególnie w drugiej połowie.Zdecydowanie stawiam na The Blues i polecam ten typ.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Fucking disgrace, pozdro Drogba ????
Nie chcę tutaj odbierać trofeum Chelsea, bo taki jest sport i błędy sędziów były, są i będą, ale zachowanie przy golu Lamparda było karygodne. Evra leżał i zwijał się z bólu, a The Blues nie przerwali akcji, tylko ruszyli do ataku. Jak w pierwszej połowie Drogba leżał to wznosili ręcę ku górze w proteście, że arbiter gry nie przerywa... Sędzia Chris Foy - główna twarz organizacji RESPECT promującej grę Fair Play nie zatrzymał gry, gdy zawodnik leży na murawie ???? Mógł tego nie zauważyć, ale sygnalizowało mu to pół składu United.
Pierwsza połowa to wyraźna przewaga Manchesteru i świetna gra Cecha. Druga połowa pod dyktando Chelsea. Karne niby loteria, ale trzeba przyznać, że Londyńczycy wykonywali je znacznie lepiej.

ryba_gangsta12 665

ryba_gangsta12

Użytkownik
Ogólnie mecz na dobrym poziomie, nie brakowało sytuacji bramkowych i emocji. Jakby nie patrzeć Chelsea była dzisiaj lepsza, świetny mecz zwłaszcza Cecha. Sędzia powinien przerwać sytuację gdy Evra leżał na murawie - pierwszy błąd, Rooney strzeił bramkę z wyraźnego spalonego - drugi błąd. I tak to jest ze sędziowaniem.

miko_mu 1

miko_mu

Forum VIP
Sędzia powinien przerwać sytuację gdy Evra leżał na murawie - pierwszy błąd, Rooney strzeił bramkę z wyraźnego spalonego - drugi błąd
Spalony był, ale minimalny, więc nie ma się co dziwić, że go ludzkie oko nie dostrzegło. Sytuacja gdy leżał Evra była oczywista. Sędzia miał dobre kilka sekund na podjęcie decyzji. Poza tym gdyby Chelsea grała fair play to by wybiła w aut :]

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Mecz który nic mi nie powiedział odnośnie szans na Mistrzostwo obu ekip. Cieszyć się chyba musi LFC, Arsenal, Everton i ManCity bo mam wrażenie że obie ekipy są daleko od pełni formy.
IMO to jednak MU prezentował się lepiej a gole jakie stracili były dość &quot;nietypowe&quot;. Pierwszy gol to jakieś totalne nieporozumienie (co robi beznadziejny Foster w bramce ?) drugi padł w wiadomych okolicznościach. Tak się po prostu nie gra. Ja rozumiem, że to mecz bezpośrednich rywali, że była dobra szansa, że rywal może nawet i symulował (choć akurat Evra) i przepisy nie zobowiązują do wybicia piłki na aut ale po takich akcjach pozostaje niesmak. Kiedyś takiego gola strzelił Arsenal i bardzo spodobała mi reakcja Wengera. Po Ancelottim tego się nie spodziewam. Choć MU też nie jest bez winy, bo po pierwsze trzeba grać do gwizdka lub gdy piłka jest poza boiskiem a nie czekać na sędziego. Ponadto sami też wielokrotnie grali niefair (faul Evry na Ballacku) i jakoś mi ich nie żal ale fakt jest faktem, że sędziowanie dziś było beznadziejne. Sędzia mylił się bardzo często i to w obie strony.
Chelsea grała tak jak Milan, typowo dla Ancelottiego czyli po łepkach do celu. Nie podoba mi się taka gra tak ofensywnie uzdolnionego zespołu. Grali ostro, czasem wręcz brutalnie. Dość wolno, zupełnie nie po brytyjsku. Wstawienie Ivanovica zamiast Bosingwy czy pozostawienie Ballacka/Deco na ławce to jest już po prostu grzech.
Podsumowując mimo, że przegrali to jednak lepsze wrażenie IMO sprawiło MU a Chelsea powinno podziękować Cechowi.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom