Spotkanie: Chelsea - Manchester United
Typ: połowa/koniec 1/1
Kurs: 4.45
Bumacher: Expekt
Data i godzina: 09.08 16:00
Analiza:
Zbliza sie wielkimi krokami kolejny sezon
Premier League,wiec czas na rozegranie meczu na Wembley o Tarczę Wspólnoty.Spotkanie Manchesteru z Chelsea zawsze zapowiada fantastyczny mecz,a ze zagrają na najsłynniejszym stadionie Świata, Wembley.
Z meczów przygotowawczych,których obie ekipy rozegrały sporo mozna stwierdzić ,że Chelsea lepiej prezentowała sie w ostatnich tygodniach.Meczów The Blues nieoglądałem ale za to widziałem kilka spotkań Czerwonych Diabłów i niewygladało to obiecująco.Wiadomo,to przecież tylko przygotowania,a do sezonu był niespełna miesiac .Mogło się duzo zmienić, jednak dla mnie murowanym faworytem do zwycięstwa w tym spotkaniu jest ekipa prowadzona przez Carlo Ancelottiego.
Może być ciezko,bo Carlo na starcie musi sie zmierzyć z najpopularniejsza ekipą globu i chyba najsłynniejszym menadżerem świata fergusonem,który tą tarczę wspólnoty wygrywał 8 razy.
Ostatni swój mecz przygotowawczy ekipa The Blues rozegrała z Reading,remisujac 2:2 na The Madejski Stadium.
O to składy obu ekip:
Manchester United: Foster (B), Kuszczak (B), O'Shea, Ferdinand, Evans, Evra, Valencia, Fletcher, Carrick, Scholes, Anderson, Gibson, Nani, Giggs, Rooney, Owen, Berbatov, Macheda, Tosic, Fabio, Cleverley
Chelsea: Cech (B), Hilario (B), Turnbull (B), Belletti, Alex, Terry, Carvalho, Mancienne, Bosingwa, A Cole, Ballack, Sturridge, Mikel, Deco, Lampard, Anelka, Drogba, Ivanovic, Kalou, Ferreira, Malouda
Po transferze Cristiano Ronaldo z Manu do realu siła napadu znacznie zmalała.Piłkarz,który strzelał mnóstwo pięknych,a co ważniejsze decydujacych o losach spotkania bramek odchodzi ..
Manu beknie tą stratą w sezonie ,bo moim zdaniem nie są przygotowani na tą strate.Nie maja w składzie kogoś, kto w momętach kiedy potrzebny jest gol by nietracić punktów strzela tego upragnionego gola.
Jeżeli Rooney nie poprawi się w statystykach bramkowych,w porównaniu do poprzedniego sezonu to z Manchesterem bedzie marnie w tym sezonie.
Jeżeli wygrał by dziś Manchester to była by dla mnie wielka niespodzianka i szok.W spotkaniach turnieju Audi Cup nieprezentowali się dobrze.Zaprezentowali jedynie dobrą skutecznosc w meczu z Boca Juniors,gdzie byli znacznie słabszą ekipą,a szczególnie w drugiej połowie.Zdecydowanie stawiam na The Blues i polecam ten typ.