Mistrzostwa Europy 2016
Ja się do końca z kolegą wyżej nie zgodze. Faktem jest, zresztą tak jak zauważyłeś, iż Monteiro wygląda tutaj fenomenalnie i jutro najprawdopodobniej pokona naszgo młokosa. Chciałbym sie mylić, ale tak najprawdopodobniej będzie. Jeśli chodzi o Freitasa, to w życiu się nie zgodze, że jest jednym z dwóch najlepszych w Europie, jego psychika jest tragiczna i potrafi często przegrywać wygrane spotkania. K.Karlsson to zawodnik przeciwko, któremu sie nie stawia, juz się o tym sam przekonałem...on potrafi pokonać praktycznie każdego w Europie. Dwoma najlepszym zawodnikami w Europie są obecnie Ovtcharov (pomimo słabszej ostatnio formy) oraz Samsonov. Ale patrząc na formę, to faworytem tutaj będzie Boll, który wchodzi na poziom zbliżony do poprzednich lat. W moim mienaniu albo Boll albo Białorusin wygrają tutaj wszystko.
Teraz pora na jakies typy ????
Silbereisen/WInter 1,25 od godz 10:00
4-1
Shan/Solja 1,20 od godz 10:00
4-3
Dodean Monteiro/Samara 1,36 od godz 10:00
4-1
AKO: 2,04
Stawka: 8/10
Wszystkie spotkania to mecze deblowe kobiet. Silbereisen/WInter graja z pogromczyniami naszych zawodniczek. Dla mnie spotkanie to skonczy sie w 4 lub mx 5 setach. Rywalki Niemek pokonały wczesniej parę Grzybowska/Partyka, jednak Poli były na tym mistrzostwa absolutnie pod formą, a mimo wszystko mogły wczoraj pokonać Galic/Moret.
Shan/Solja to główne faworytki do złota na Węgrzech. Czeszki zaskoczyły w poprzedniej rundzie i pokonały bardzo silne Ekholm/Pota, ale dzisiaj to juz raczej nie wystarczy.
Ostatni typ to ciekawe starcie rosyjsko-rumuńskie. Dodea Monteiro już świętuje ze swoim mężem złoto w mikscie. Dzisiaj będzie chciała zameldować się w półfinale wraz ze swoją koleżanką, Samarą. Będzie to na pewno wyrównane i ciekawe spotkanie, ponieważ Noskova/Prokhorova to bardzo dobre deblistki, które regularnie grają rezem w turniejach, ale ich rywalki są w mojej ocenie mocniejszym duetem.
Mecz: Gionis/Wang vs Karlsson/Karlsson od godz 11:00
Typ: Karlsson/Karlsson
2-4
Kurs: 1,80
Stawka: 9/10
Pojedynek defensywno-ofensywny. Dla mnie zdecydowanie lepszym duetem są Szwedzi. Sądzę, iż ich ofensywa przełamie defensywny styl rywala. Skandynawowie potrafią grać z zawodnikami, który preferują grę obroną i czekają głównie na błędy rywali. Poza tym, na tych mistrzostwach oboje wyglądają dobrze i jestem niemal pewien, że to oni zagrają w półfinale. Dla starszego Karlssona to będzie walka o drugą strefę medalową na Węgrzech - w miksta juz srebro ma.
Teraz czas na spotkania kobiet.
Macz: Silbereisen vs Xia Lian Ni od godz 12:45
Typ: Silbereisen
4-3
Kurs: 2,00 całoroczny
Stawka: 6/10
Niemka kontra naturalizowana zawodniczka z Luksemburga. Silbereisen na razie zaskakuje pozytywnie na Węgrzech. Gra bardzo pewnie, atak jej "siedzi", dobrze wyczuwa swoje rywalki, co pokazała wczoraj z Liu Jia, ktora była jedną z faworytek do strefy medalowej i wygrała bardzo pewnie 4-1. Warto wspomnieć, że było to jej pierwsze zwycięsto z Austryjaczką od 10 lat. Natomiast jej rywalka poonała wczoraj naszą Klaudię Kusińską, i gdyby nie pech Polki w 4 secie, to najprawdopodobnie ona grałaby dzisiaj z Niemką.
Na koniec mecze singlistów.
Samsonov 1,30 od godz 13:45
3-4
Boll 1,25 od godz 13:45
4-3
Gauzy 1,66 od godz 13:45
4-2
Dla mnie Boll i Samsonov spotkają sie tutaj w półfinale tych mistrzostw. Bardzo doświadczeni zawodnicy, triumfatorzy wielu prestiżowych turniejów, multimedaliści, prawdziwe legendy i wspaniali zawodnicy. Widać, że trafili tutaj z formą, szczególnie Boll, który już dawno nie był w takiej dyspozycji. Samsonov gra swoje, zresztą jak zawsze. Ich rywale nie powinni im dzisiaj zagrozić. Jesli chodzi o 3 typ, to spotkanie to będzie na pewno dużo bardziej wyrównane. Spotkają sie najlepsi tenisiści ze swoich krajów. Ja wyżej cenie umiejętności Francuza, który dla mnie jest po prostu lepszym grajkiem.
AKO: 2,70 całoroczny
Stawka: 5/10
Z dodatkowych spotkań fajnie wyglądają kursy na Ukrainca i kolejnego Francuza. Można spróbować na nich grać.
Lebesson 2,20 całoroczny 4/10
4-2
Kou 1,61 całoroczny 6/10
4-2