ll9
Użytkownik
Kupon nr 20
6.09 18:00 Wigry Suwałki - Motor Lublin - Under 2,5 - 1.57 Wynik: 2-1
Ako: 1.57
Stawka: 32,80j
Ew. wygrana: 51,50j
Buk: Betsafe
Opis:
... Wigry Suwałki - Motor Lublin ...
6.09 18:00 Wigry Suwałki - Motor Lublin - Under 2,5 - 1.57 Wynik: 2-1
Ako: 1.57
Stawka: 32,80j
Ew. wygrana: 51,50j
Buk: Betsafe
Opis:
... Wigry Suwałki - Motor Lublin ...
Pierwszy wpis na drugiej stronie tematu, więc wypadłoby rozpocząc ją jakimś pozytywnym akcentem . Pierwszy mecz szóstej kolejki II ligi wschodniej wyjątkowo rozgrywany jest w czwartek. Wszystkie pozostałe mecze odbędą się w najbliższą sobotę. Pojedynek dwóch sąsiadów w tabeli, 15 Wigier Suwałki z 16 Motorem Lublin. Obie drużyny zgromadziły do tej pory na swoim koncie po 4 punkty, obie zapowiadają też walkę o pełną pulę w dzisiejszym meczu. W roli gospodarza wystąpi dziś drużyna Wigier. Piłkarze prowadzeni przez litewskiego trenera Donatasa Vencevičiusa wracają na własny obiekt po trzech kolejnych wyjazdowych potyczkach, w których udało się zdobyć jedyne jak do tej pory ligowe punkty. Na bardzo ładnym, zmodernizowanym obiekcie miejskim piłkarze biało niebieskich powalczą dziś o pierwsze zwycięstwo przed własną publicznością, a ta zapowiada pełną mobilizację, podobnie zresztą jak kibice z Lublina, którzy w krainie jezior mają stawić się w komplecie i szczelnie wypełnić oddany niedawno do użytku sektor dla gości. Aby jednak gospodarze mogli cieszyć się 3 punktów potrzebne są bramki, a tych jak na razie Suwalczanie zdobywają jak na lekarstwo. Po zakończeniu kariery przez ikonę tego klubu i najlepszego strzelca drużyny Grażvydasa Mikulenasa nie ma w zespole zawodnika, który wziąłby na własne barki ciężar zdobywania bramek. Najlepszym strzelcem drużyny w obecnych rozgrywkach jest 21-letni pomocnik Adam Pomian, który zdobył dwa z czterech trafień zespołu z Suwałk. Podobny problem ze zdobywaniem bramek mają również zawodnicy z Lublina. Podopieczni trenera Mariusza Sawy zdobyli w pięciu meczach jedynie 3 bramki, w tym dwie w meczu na własnym boisku z Pelikanem Łowicz. Trzy ostatnie mecze w wykonaniu żółto niebieskich to 0 strzelonych i 3 stracone bramki. Jeśli chodzi więc o grę z przodu obie drużyny mocno kuleją. W ich meczach padały już wyniki over'owe, w meczach Wigier trzy razy, zaś Motoru dwa razy. Te wyniki to raczej efekt ich słabości w grze obronnej aniżeli, tak jak już wcześniej wspomniałem, skutecznych popisów w ataku. Takie statystki skłaniają mnie do zagrania typu, w którym nie padnie zbyt wiele bramek. Co prawda w historii bezpośrednich pojedynków zawsze padały jakieś bramki, ale ich autorem najczęściej bywał Mikulenas, który w piłkę już nie gra, a swoje buty piłkarskie powiesił po meczu sparingowym z Widzewem Łódź na początku okresu przygotowawczego. Osobiście widzi mi się tu wynik remisowy, lub jedno bramkowe zwycięstwo którejś z drużyn. Wskazanie jednak faworyta tego spotkania wydaję mi się wyjątkowo trudne.