>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szybki powrót do zdrowia po kontuzji

K 108

kefir70

Użytkownik
Przecież Ci napisałem - idź do porządnego ortopedy który się specjalizuje w tego typu urazach.
Na zdjęciu RTG nie będzie widać czy masz czy nie zerwane (naderwane wiazadła). Ale jeśli był krwawy wysięk w kolanie to na 90% masz co najmniej naderwane.
Lekarze którzy się w tym nie specjalizują , albo co gorzej w ramach państwowej służby zdrowia nic - albo niewiele Ci pomogą...bo tu panuje spychologia - na zasadzie - boli ? - to zapisze maść albo tabletki przeciwbólowe&quot;. Ale to nie usunie przyczyny bólu
Musisz mieć zrobione naprawdę porządne USG , a być może artroskopie. I wtedy będzie ostatecznie widać co Ci jest.

boberek34 0

boberek34

Użytkownik
Przecież Ci napisałem - idź do porządnego ortopedy który się specjalizuje w tego typu urazach.
Na zdjęciu RTG nie będzie widać czy masz czy nie zerwane (naderwane wiazadła). Ale jeśli był krwawy wysięk w kolanie to na 90% masz co najmniej naderwane.
Lekarze którzy się w tym nie specjalizują , albo co gorzej w ramach państwowej służby zdrowia nic - albo niewiele Ci pomogą...bo tu panuje spychologia - na zasadzie - boli ? - to zapisze maść albo tabletki przeciwbólowe&quot;. Ale to nie usunie przyczyny bólu
Musisz mieć zrobione naprawdę porządne USG , a być może artroskopie. I wtedy będzie ostatecznie widać co Ci jest.
Byłem prywatnie o ortopedy, ten sam ortopeda zdejmował mi gips i u tego ortopedy mam termin za miesiąc. Mój tata, gdy miał złamaną rękę (6 tygodni w gipsie) też chodził to tego lekarza i wszystko teraz ładnie wygląda. Poczekam tydzień, może dwa. Jeżeli nadal będzie ból przy normalnym funkcjonowaniu, zastanowię się co dalej. Nie chcę robić czegoś na siłę.

K 108

kefir70

Użytkownik
Twoje zdrowie.
Są specjaliści którzy praktycznie tylko zajmują się kolanami. I na Twoim miejscu ja jak najszybciej bym się do kogoś takiego udał. Ale ja powiedziałem co wiedziałem i co sam przeszedłem.
Ostatnia rada - jakby nadal byłó źle - jeśli jesteś z Sieradza to nie masz tak daleko do POznania. Tu &quot;urzęduje&quot; dr. Piontek Tomasz - on jest w tej chwili lekarzem Lecha Poznań ale ma tez swoją klinikę - facet jest artystą jeśli chodzi o kolana - to opinia wszystkich ludzi z którymi ja się styknęłem a którzy się u niego leczyli. Umów się u niego na konsultacje - to co on Ci powie i poradzi - posłuchałbym.
I więcej się nie wtrącam - powodzenia.

szybkijony 2

szybkijony

Użytkownik
Byłem u ortopedy , dała mi wykład ( słuchałem 2 godziny ) że nie wie co to może być i trzeba by było porobić wszystkie badania ale są duże kolejki to dała mi skierowanie do szpitala z uzasadnieniem prawdopodobieństwo urazu kręgosłupa lub kręgów . Po świętach lub przed położę się na te badania i zobaczymy co wyjdzie , mam nadzieje że nic poważnego .

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Odkopuję temat bo mam problem. Mianowicie chodzi o mocne stłuczenie żeber. Jakieś porady oprócz leków przeciwbólowych (nie zażywam żadnych tabletek i tego nie chcę zmieniać) i ograniczenia do minimum wysiłku fizycznego. Na razie stosuję jeynie maść na bóle stawów. Podobno ból (najgorze jest zakaszleć, kichnięcia i śmiech też są sporym wyzwaniem) przy tym urazie trwa od 4 do 6 tygodni :?

Jak ktoś się kiedyś z tym spotkał to proszę o jakieś rady.

K 1,2K

kukla

Forum VIP
Odkopuję temat bo mam problem. Mianowicie chodzi o mocne stłuczenie żeber. Jakieś porady oprócz leków przeciwbólowych (nie zażywam żadnych tabletek i tego nie chcę zmieniać) i ograniczenia do minimum wysiłku fizycznego. Na razie stosuję jeynie maść na bóle stawów. Podobno ból (najgorze jest zakaszleć, kichnięcia i śmiech też są sporym wyzwaniem) przy tym urazie trwa od 4 do 6 tygodni :?

Jak ktoś się kiedyś z tym spotkał to proszę o jakieś rady.
Jako dzieciak mocno oberwałem w żebra i mimo, że było to tylko stłuczenie to trochę się namęczyłem. No właśnie - mocno &quot;się uderzyłeś&quot;?
Stłuczenie żeber to pikuś przy pęknieciu żebra, które może być bardzo groźne, choćby przez bliskość płuc.
Ja bym poszedł do lekarza :jezora:

edit: podobno byłęs u lekarza...

no to może jakiś syrop anty-kaszlowy? będziesz miał więcej spokoju.

cygeiro 486

cygeiro

Użytkownik
Jest to stłuczenie. Pewna diagnoza ;-)
Mocno &#39;się uerzyłem&#39;

Ted wiem że trzeba miesiąc pocierpieć. Chodzi mi o to czy ktoś nie zna jakś dobrych maści, żeli itp. bo tabletki jak już pisałem odpadają.

e:
Ja mam fastum a może ktoś zna coś lepszego.

szymonbee 110

szymonbee

Użytkownik
Nie jestem fachowcem ale wiem że wielu ludzi na różne bóle i bolączki stosuje maść końską. Poczytaj o tym wiecej w necie ;)
Ja osobiście korzystam zawsze przy urazach z pewnego żelu który super rozgrzewa i pomaga ale można go dostać chyba tylko w Czechach więc jesli ktos nie mieszka przy granicy to moze byc problem...

jacekk 208

jacekk

Użytkownik
Nie jestem fachowcem ale wiem że wielu ludzi na różne bóle i bolączki stosuje maść końską. Poczytaj o tym wiecej w necie
Właśnie miałem o tym pisać. Maść końska jak najbardziej pomocna w tego typu urazach.
Wydasz parę groszy, ale warto.

L 209

lukbor10

Użytkownik
Dokładnie, jedyne co może troche pomóc to maść końska.
ale troche...bo stłuczenia: żeber, piszczeli, przedramion ce****a sie tym, że trzeba po prostu swoje przebolec i odczekac ból.
kiedys poszedlem na trening KB to na drugi dzien nie poznałem swoich nóg.

Do góry Bottom