superfrank
Użytkownik
Mecz: Lulea - Modo
Typ: Lulea (w regulaminowym czasie)
Kurs: 1,80
Bukmacher: bet365
vs.
Typ: Lulea (w regulaminowym czasie)
Kurs: 1,80
Bukmacher: bet365
Moim zdaniem faworyt jest tylko jeden. Widziałem Modo w ostatnich dwóch meczach i zagrali w obu bardzo słabo. Przegrali z outsiderem Orebro w stosunku 1:2 na własnej tafli oraz zwyciężyli Leksands 4:2. W obu meczach nie porwali, z Orebro zaprezentowali się wręcz żenująco. Po 1 tercji wygrywali 1:0 i całkowicie ich gra się posypała. Bezbarwna druga tercja i katastrofalna strzecia i zasłużona porażka 1:2. Z Leksands nie było wiele lepiej mimo dobrego wyniku. Pierwsza tercja to porażka 1:2, druga wyrównana - zakończona bramką. Przy remisie 2:2 wynik mógł pójść w każdą stronę - Modo poszczęściło się i strzelili na 3:2. Bramka na 4:2 to już trafienie do pustej bramki. Drużyna dzisiejszych gości gra bez pazura i nie zachwyca umiejętnościami. Moim zdaniem nie postawią dużego oporu gospodarzom z dalekiej północy Szwecji - Lulei. Ich z kolei widziałem w meczu, w którym roznieśli Brynas 5:1. Pierwsza i trzecia tercja to popis w ich wykonaniu, w drugiej widoczny był mały przestój. Nie jestem ekspertem w dziedzinie hokeja, ale oglądało mi się tę drużynę z wielką przyjemnością. Po tym meczu przegrali po dogrywce z Leksands i wygrali po dogrywce z Frolundą. Dzisiaj wracają na własne śmieci i według mnie pokonają bezbarwne Modo w regulaminowym czasie. 8 wyjazdów wygranych z rzędu to zdecydowanie za dużo, jak na tą ekipę.