>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szwecja - Swedish Hockey League/Allsvenskan - 2013/2014

Status
Zamknięty.
superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Lulea - Modo
Typ: Lulea (w regulaminowym czasie)
Kurs: 1,80
Bukmacher: bet365

vs.

Moim zdaniem faworyt jest tylko jeden. Widziałem Modo w ostatnich dwóch meczach i zagrali w obu bardzo słabo. Przegrali z outsiderem Orebro w stosunku 1:2 na własnej tafli oraz zwyciężyli Leksands 4:2. W obu meczach nie porwali, z Orebro zaprezentowali się wręcz żenująco. Po 1 tercji wygrywali 1:0 i całkowicie ich gra się posypała. Bezbarwna druga tercja i katastrofalna strzecia i zasłużona porażka 1:2. Z Leksands nie było wiele lepiej mimo dobrego wyniku. Pierwsza tercja to porażka 1:2, druga wyrównana - zakończona bramką. Przy remisie 2:2 wynik mógł pójść w każdą stronę - Modo poszczęściło się i strzelili na 3:2. Bramka na 4:2 to już trafienie do pustej bramki. Drużyna dzisiejszych gości gra bez pazura i nie zachwyca umiejętnościami. Moim zdaniem nie postawią dużego oporu gospodarzom z dalekiej północy Szwecji - Lulei. Ich z kolei widziałem w meczu, w którym roznieśli Brynas 5:1. Pierwsza i trzecia tercja to popis w ich wykonaniu, w drugiej widoczny był mały przestój. Nie jestem ekspertem w dziedzinie hokeja, ale oglądało mi się tę drużynę z wielką przyjemnością. Po tym meczu przegrali po dogrywce z Leksands i wygrali po dogrywce z Frolundą. Dzisiaj wracają na własne śmieci i według mnie pokonają bezbarwne Modo w regulaminowym czasie. 8 wyjazdów wygranych z rzędu to zdecydowanie za dużo, jak na tą ekipę.

Otrzymane punkty reputacji: +4
hunter3 673

hunter3

Użytkownik
dyscyplina:SZWECJA: SHL
spotkanie :Leksands - Linkopings(-1.5)
Typ: 2
Kurs: 4.00 ✅
Bukmacher: Sportingbet
01.12.2013 19:00
analiza:
Dawno nieodwiedzana przez ze mnie liga szwedzka.Hokej tam także stoi na najwyższym poziomie , no nie dorównuje temu zza oceanu ale także jest wysoko.na dziś spotkanie myślę że na przełamanie dla gości.od dawna nie wygrali spotkania więc dlaczego by nie mielin w końcu pewnie zwyciężyć dziś.Ostatnie cztery spotkania poszło linkopings jak po grudzie.Przegrali wszystko_Ostatnie dwa spotkania między nimi zakończyły się pewnie dla gości.Liczę że i dziś wieczorem także tak będzie.Gospodarze w tabeli o trzy oczka wyżej jak i o trzy spotkania więcej wygranych.no ale to goście mają zadyszkę w której sądzę w końcu się skończy.od dziesięciu spotkań bez wygranej bezpośredniej więc dziś w jedenastym spotkaniu sądzę że to będzie ich wieczór i pewnie wygrają te spotkanie!!!

hunter3 673

hunter3

Użytkownik
Dyscyplina: Hokej,szwecja SHL
Mecz: Orebro - Linkopings
Typ: 2

Kurs: 2.25 ⛔
Bukmacher: Bet365
07.12.2013 16:00
Analiza:
Na dziś kolejny dzień z hokejem europejskim.Dziś myślę że to Link pójdzie za ciosem i wygra czwarty mecz z rzędu.W końcu się przełamali i zlali pod rząd Brynas,Aik i Leksands.Czyżby dziś przyszedł czas na baty dla ostatniego zespołu w lidze?Ostatniego ich spotkanie z 1 października na tafli gospdoarze zakończyło się po ich myśli.Pewnie wygrali na własnej tafli.Teraz sytuacja jest inna bo Link po chudszym czasie wręcz fatalnym złapało rytm i sądze że teraz będą cieżcy do zatrzymania dla każdego.Mają za przeciwnika zespół który obecnie wygrał tylko sześć spotkań i dlatego też zajmują ostatnie miejsce w tabeli.Beniaminek jak na arzie nie radzi sobie z presją i walką na najwyższym poziomie.W każdym więc razie dziś stawiam na zespół który w końcu się przełamał i idzie za ciosem.Kuje zelazo póki gorące i myślę że i dziś ten płomień nie zgaśnie.Hokej jest ciężki i niespodzianki się zdarzają ja jednak i tak typuję na gości.Kto odwazny niech stawia tak jak ja.Powodzenia chłopaki!!!

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Karlskrona HK - Södertälje SK
W temacie fińskiej ligi pisałem że pobieram dubla więc pora na drugi mecz. I przyznam że postawa Karlskrony w tym sezonie jest dla mnie bardzo dużym zaskoczeniem. Świetna jazda w obronie, dużo do zaoferowania w ataku. A na przeciw najgorsza defensywa ligi. Przede wszystkim robi wrażenie kapitalny bilans domowych spotkań - 14 spotkań bez porażki. Ciekaw jestem czy wygranie z #6 i #7 to oznaka zwyżki formy czy raczej fartowne wyniki. Z Mora uciekli spod gilotyny w ostatnich sekundach, z Rogle to oni akurat grać potrafią, Asploven świetnie wykorzystało PP. Karlskrona złożyła fajny zespół, torman Patrick Galbraith reprezentant kraju (GAA 1.83 świetny wynik), pozbierali chłopaków którzy wyróżniali się w niższych ligach jak Jimmy Andersson czy Pär Lindholm, dołożyli do tego tych co już coś ciekawego pokazali w lidze jak Alexander Bergström czy Jordan Smotherman i mamy taki o to efekt. Södertälje cóż... Damien Fleury powinien zmienić otoczenie bo to nie jego poziom, szkoda chłopaka, był pomysł by oprzeć skład na młodych zawodnikach i z nimi zwojowac ligę stąd 17sto letni David Pastrnak gra pierwsze skrzypce, może to i talent i coś pogrywa ale to raczej melodia przyszłości. No i w bramce 20sto latek Niklas Lundström, który często nie wytrzymuje ciśnienia a dziś będzie pod dużym obstrzałem. Podobnie jak w przypadku tamtego spotkania nie chce mi się kombinować z handi więc biorę to co oferują buki.
Karlskrona HK 1,45 ✅ 3:1

elano07 1K

elano07

Użytkownik

Linkopings-AIK 1 AH-1,5C 1,91 5/10 Sportingbet
AIK ostatnio słabo gra, brak pieniędzy, a fani nie zbyt chętnie przychodzą na mecze, może wyjątkiem jest ostania kolejka gdzie na trybunach zasiadło około 13 tys fanów, ale to za sprawą Leksand który ma bardzo dużo fanów w Sztokholmie. W AIK nadal jest kontuzjowanych 7 graczy, Linkoping mają lepszą kadrę i AIK będzie miał duże problemy.
http://www.aftonbladet.se/sportbladet/hockey/sverige/shl/aik/article18089236.ab

S 202

szymontom

Użytkownik
Dyscyplina.Hokej na lodzie - Szwecja - SHL
Spotkanie.Brynäs IF - Växjö Lakers HC
Typ.x
Kurs.4,00
Bukmacher.Sportingbet
Data.30.12.2013 g.19.00
Analiza.
Liga Szwedzka w hokeja na lodzie i spotkanie pomiedzy zespolami Brynäs IF - Växjö Lakers HC .Jak wiadomo ta liga obfituje w bardzo duzo remisow i ja typuje ,ze wlasnie w tym spotkaniu taki wynik bedzie.Mam pewna teorie na to spotkanie i dlatego stawiam tutaj na wynik remisowy.Po pierwsze spotykaja sie tutaj dwa wyrownane zespoly bowiem Brynäs IF - 3 i 55 oczek na koncie ,natomiast Växjö Lakers HC-4miejsce i takze 55 oczek zdobytych wiec poziom sportowy wyrownany.W dodatku obie ekipy w ostatnim czasie sporo remisow bo...
Brynäs IF -ostatnie dwa mecze i dwa remisy z Frolunda na wyjezdzie 2-2 i u siebie takze 2-2 z MODO
Växjö Lakers natomiast takze dwa spotkania ostatnie remisowe ze Skellefteaa 2-2 i 1-1 z Orebro ,oba u siebie
Ale nie to jest najwazniejsze...Historia spotkan pomiedzy tymi ekipami daje duzo do myslenia...
12/11/13 SHL Vaxjo - Brynas 3:4 (Pk)
12/10/13 SHL Brynas - Vaxjo 0:3
21/09/13 SHL Vaxjo - Brynas 0:3
16/02/13 SHL Brynas - Vaxjo 4:3 (Pk)
05/01/13 SHL Vaxjo - Brynas 0:1 (OT)
Ostatnie spotkania to pewna sekwencja...2 remisy,2 mecze rozstrzygniete(takze idealne remisy)w regulaminowym czasie,nastepnie remis,wiec dzisiaj wypada na kolejny remis...Wiem,ze teoria spiskowa i moze byc z tego wielki klops,ale ja po takim kursie sprobuje,tym bardziej,ze ekipy w tym sezonie wyrownane i w dodatku sasiedzi z ligowej tabeli...

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
AIK-Lulea@2.00 b365 ✅✅ 1-4
Gospodarze zajmują ostatnie miejsce w tabeli i przegrali 6 ostatnich spotkań.
W ich składzie zabraknie najlepszego gracza i najlepszego strzelca drużyny Janmarka(16+9).Wątpliwy jest występ Fina Ramstedta,a to również bardzo wartościowy gracz.
Lulea(5 miejsce) zagra w optymalnym zestawieniu.W ataku zapewne postraszy jeden z najlepszych strzeleców ligi-Klasen(16 bramek+25 asyst).
Trzeba dodać,że gracze gości jak do tej pory obok lidera Skelleftea stracili najmniej bramek w lidze(średnia 2.1).
Gospodarzom bez Janmarka będzie więc bardzo ciężko korzystny rezultat dziś osiągnąć.
W tym sezonie obie ekipy spotkały się dwukrotnie i dwa razy zwyciężyła Lulea 6-2 w Sztokholmie i u siebie 5-2.
Polecam!!!

Otrzymane punkty reputacji: +17
elano07 1K

elano07

Użytkownik
Karlskrona-Almtuna 1 AH-1,5 1,92 5/10 Pinnacle Sports

Jako że jestem dobrym typerem i dobrym człowiekiem to podzielę się z wami jeszcze jednym typem. Karlskrona jest bardzo dobrym zespołem u siebie, wygrali 15 z 17 gier, Almtuna jest jednym z najsłabszych, wiele razy bramkarz Hanses ratował im wynik, a dzisiaj nie zagra, zamiast niego w bramce stanie Alexander Sahlin, który będzie dzisiaj debiutował, myślę że zmiana bramkarza może mieć dość duzy wpływ na drużynę.​

pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Ja bym na dziś jeszcze zaproponował Skellefteę,która lideruje i ma już 18 punktów przewagi nad resztą stawki.Bramek tracą malutko,bo średnio równo 2 na mecz,strzelają sporo.
Beniaminek z Orebro takimi statystykami pochwalić się nie może,strzelają najmniej w lidze,tracą sporo.Jak widać najwyższa klasa rozgrywkowa to dla nich za wysokie progi.
Skelleftea w ostatnich 10 wyjazdowych meczach ośmiokrotnie wygrywała,a zanotowała tylko 2 porażki po dogrywkach.
Orebro-Skelleftea@1.65 b365 ⛔ 2-2

stanisuaw 120

stanisuaw

Użytkownik
Ja bym na dziś jeszcze zaproponował Skellefteę,która lideruje i ma już 18 punktów przewagi nad resztą stawki.Bramek tracą malutko,bo średnio równo 2 na mecz,strzelają sporo.
Beniaminek z Orebro takimi statystykami pochwalić się nie może,strzelają najmniej w lidze,tracą sporo.Jak widać najwyższa klasa rozgrywkowa to dla nich za wysokie progi.
Skelleftea w ostatnich 10 wyjazdowych meczach ośmiokrotnie wygrywała,a zanotowała tylko 2 porażki po dogrywkach.

Orebro-Skelleftea@1.65 b365
Ja biorę gości z handi -1,5 i myślę, że bez problemu go pokryją.

Od siebie zaproponuję typ podparty remisem w stronę Frolundy w meczu z Farjestads. Indianie przedwczoraj zdemolowali chcąc nie chcąc słabe Leksands grając bez jednej piątki! Klasowi gracze tacy jak: Andreas Johnsson, Alexander Wennberg, Sebastian Collberg, Erik Karlsson i Andreas Karlsson którzy odpoczywali mają zastąpić dzisiaj młodzież szalejącą od pierwszej do ostatniej minuty. Również na plus uważam fakt iż gospodarze nie są typową drużyną własnego lodu i wracają po bardzo słabym w ich wykonaniu meczu z liderem.
Myślę, że warto spróbować chociażby dla samego kursu jaki został wystawiony przez buki, który uważam za promocję!

Orebro - Skelleftea / Skelleftea -1,5 @ 2,13 Betsafe ⛔
Farjestads - Frolunda / X2 @ 1,63 Betsafe ✅

stanisuaw 120

stanisuaw

Użytkownik
Farjestads - Leksands / Farjestads 60&#39; @ 1,78 Pinnacle ✅

Nie rozpisując się specjalnie - jeden z moich pewniaków w dzisiejszej ofercie SHL.
Najwyższy czas piąć się w górę tabeli i pokonać praktycznie bezpośredniego rywala poprawiając h2h. Jeżeli chodzi o ostatnie spotkanie między tymi drużynami, to wszyscy jednogłośnie mówią o rozegraniu słabych zawodów przez bramkarza gospodarzy, a był to nr 2 jeżeli chodzi o tą pozycję (dzisiaj między słupkami jedynka). Mają za sobą ciężkie mecze, bo wyrównany i przegrany w ostatniej minucie z silną Frolundą i wcześniejszy z aktualnym liderem Skellefteą, co wcale nie znaczy o słabości tego zespołu. Dzisiaj zadanie nieco łatwiejsze. W osiągnięciu korzystnego rezultatu na pewno pomoże brak najlepszego strzelca jak i bramkarza nr 1 w szeregach Leksands.

Otrzymane punkty reputacji: +3
stanisuaw 120

stanisuaw

Użytkownik
Lulea - Skelleftea / Lulea ML @ 1,88 Betsafe ✅

Mecz z podtekstem historycznym, walka o prestiż i zapowiadające się niezłe widowisko to coś co wybrałem z (bogatej) oferty SHL na dzisiaj.
Zwykle nie podejmuję się typowania zwycięzców w takich spotkaniach i bardziej wolę pograć under ogólny, bądź danej drużyny, ale dzisiaj nieco inaczej.
Nie patrzę tu na tabelę, ani w h2h. Goście, którzy są w zdecydowanym dołku dzisiaj zagrają bez trzech zawodników, w tym kluczowego napastnika i ważnych obrońców. Do tego bramkarz, który ostatnio spisuję się poniżej średniej i nie ma co liczyć na zastępcę! Zapewne będą chcieli wrócić na właściwe tory, szczególnie po ostatniej wysokiej porażce do zera ale myślę, że nie dzisiaj. Nie z Luleą, której gra defensywna jest na bardzo wysokim poziomie i Owyua w bramce złapał formę życia. Nie z zespołem, który jest głodny zwycięstwa nad Skellefteą przed swoją publicznością jak nikt inny. Myślę, że gospodarze wykorzystają słabą dyspozycję lidera i przedłużą jego serię przegranych.

stanisuaw 120

stanisuaw

Użytkownik
Skelleftea - MODO / Skelleftea -1,5 @ 1.98 Betsafe ⛔

Lider kontra beniaminek, czyli spotkanie jakie najbardziej lubimy typować!
Dorzućcie do tego fakt, że lider ma 3 porażki z rzędu.. typowy mecz na przełamanie? TAK! No bo z kim jak nie z MODO i gdzie jak nie u siebie?
Wyczytałem, że goście dzisiaj zagrają bez dwóch obrońców zajmujących pozycje w okolicach drugiej i trzeciej linii. Dodam jeszcze, że ich defensywa jest mega niestabilna, a sam zespół gra w kratkę. Z wywiadów z trenerem miejscowych można wywnioskować, że jest zadowolony z poprawy i w sumie się nie dziwię, bo w meczu z Luleą zagrali naprawdę dobrze, oddali dużo strzałów na bramkę, ale co zrobić kiedy goalie przeciwnika ma taki dzień, że broni wszystko! Jeszcze jedno - Skelleftea w tym sezonie z kompletem punktów przeciwko MODO i liczę, że i tym razem historia się powtórzy. Ostatnio typowałem taki handicap w wyjazdowym spotkaniu Skelleftei - w końcu siądzie ????

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Leksands - Frolunda
Typ: 1 (włącznie z dogrywką i karnymi) ✅
Kurs: 2,25
Bukmacher: Bet365
Wynik: 3-2​

Leksands nie widziałem już bardzo długo, ale widziałem Frolundę w meczu z MoDo. Nie wiem co oni chcieli zaprezentować. Szybko strzelona bramka na 1-0 i potem przez cały mecz antyhokej i skończyło się to tak jak zazwyczaj się taka gra kończy, czyli bramką dla gości w ostatniej minucie 3 tercji i porażką Frolundy w karnych. Wydaje mi się, że wicelider SHL formą ostatnio nie grzeszy. To nie MoDo w tym meczu zagrało dobry hokej, a po prostu gospodarze mieli ogromne problemy z konstrukcją ciekawych akcji. W następnym meczu MoDo przegrało u siebie z Vaxjo Lakers, co potwierdza moje przypuszczenia, że to wcale nie dobra forma gości spowodowała wtedy porażkę Frolundy. Potem Frolundzie przyszło się zmierzyć z AIK&#39;iem, ale tych to leje każdy i to był obowiązek dla wicelidera ligi zgolić wysoko prawdopodobnego spadkowicza. Leksands we własnej hali zawsze groźne i liczę, że mogą sprawić &quot;niespodziankę&quot; (choć ja tego tak bym nie nazwał) i przy wsparciu własnej publiczności pokonać faworyzowaną drużynę.

Mecz: Lulea - AIK
Typ: Linus Klasen strzeli bramkę ✅
Kurs: 2,70
Bukmacher: Efortuna

Ile można czekać na bramkę gwiazdy Lulei? Zatrzymał się z 16-toma trafieniami na koncie i nie pali się, żeby ten dorobek powiększyć. A umiejętności to on ma i to bardzo duże. Świetny technicznie, dużo widzi na tafli. Szwed zdecydowanie preferuje asystowanie, no ale kiedy i komu strzelać jak nie totalnemu outsiderowi ligi? Ostatni gol 14 grudnia 2013 roku w potyczce z HV71, 9 spotkań temu. Dzisiejszy mecz ma zdecydowanie potencjał na pogrom i moim zdaniem warto poszukać przełamania Klasena.
Tak potrafi zamieszać #86 Lulei, liczę, że nie będzie czekał z bramką do karnych ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
pf1920 2,3K

pf1920

Użytkownik
Lulea(-1.5)[email protected] b365 ✅ 3-0
W ekipie gości zabraknie najlepszego strzelca Janmarka-Nylena(17+10),kilka dni temu opuścił zespół Ramstedt(6+15).Z tego co widzę to nie gra również Steen(5+13)oraz już dłuższy czas Melin(6+13).
Jeśli by dodać do tej czwórki Pirnesa(zagra)to oto mamy pierwszą piątkę zespołu w klasyfikacji kanadyjskiej.
Pirnes i Hurtubise w ataku to trochę za mało na takiego rywala jak Lulea,ba to za mało na każdego rywala w szwedzkiej lidze.
Obie drużyny grały ze sobą w tym sezonie 3krotnie i 3 razy zwyciężała Lulea,w Sztokholmie 6-2 i 4-1,u siebie 5-2.
Dziś można śmiało wchodzić w ten typ.Lulea po ostatniej porażce w Orebro będzie chciała się szybko zrehabilitować,a AIK im wyjątkowo leży.
Do zakończenia rundy zasadniczej jeszcze 12 kolejek,a że w górze tabeli ciasno to z takimi rywalami jak AIK trzeba punktować.
Dodam,że goście w ostatnich 10 spotkaniach wygrali tylko raz i co za tym idzie nadal zamykają tabelę.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Frolunda - HV71
Typ: over 4,5 ✅
Kurs: 1,66
Bukmacher: WilliamHill
Wynik: 4-1​

HV71, czyli moja ulubiona drużyna do grania overów. Ekipa z Jonkoping preferuje bardzo radosny hokej, co zresztą widać po liczbach. 43 mecze: 122 bramki strzelone, 138 straconych. Średnia grubo ponad 4,5 na mecz, bo 6,05. Więc nawet over 5,5 w tym meczu mógłby wydawać się w stu procentach pewnym. No ale po drugiej stronie Frolunda, czyli dużo gorsza ekipa pod tym względem, bo w 43 spotkaniach strzelali 116 razy i stracili 95 bramek, co daje średnią 4,91. Gram jednak over, bo sezon pomału zmierza ku końcowi, a Frolunda została zepchnięta z drugiego miejsca przez Vaxjo, a po piętach depcze Lulea. Trzeba zacząć prezentować lepszy hokej, strzelać bramki, wygrywać. A o gości jestem spokojny, są ostatnio w świetnej formie, widziałem ich w meczu ze Skellefteą, czyli liderem, których rozbili u siebie 4:2. Zaprezentowali naprawdę świetny hokej i byłem pod ogromnym wrażeniem ich gry. Ogólnie notują 4 zwycięstwa w ostatnich pięciu meczach i podejdą z dużą wiarą do meczu z Frolundą. HV71 też ma swoje cele, mianowicie jak najwyższe miejsce na mecie sezonu regularnego, by trafić słabszego przeciwnika w play-offach. O spadek raczej martwić się nie muszą, bo mają przewagę 11 punktów nad zagrożonym Orebro, więc można skupić się na tym, co wychodzi najlepiej, czyli ofensywnym, jak to nazwałem wcześniej - radosnym hokeju i wygrywaniu z najlepszymi. Polecam.

superfrank 2K

superfrank

Użytkownik
Mecz: Orebro - Vaxjo Lakers
Typ: over 4,5 ✅
Kurs: 1,83
Bukmacher: Unibet
Wynik: 3-6​

Linia jak na hokej niezbyt wygórowana, a kurs już tak, więc moim zdaniem warto w to wejść. Mam nadzieję, że obejdzie się bez horroru jak we wczorajszym meczu, gdzie over został uratowany w 19:59 3 tercji trafieniem do pustej bramki. Czas dla Orebro, aby powalczyć o utrzymanie. Jeszcze nic straconego, 11 spotkań, 11 punktów do odrobienia. Zadanie trudne, ale do wykonania. Trzeba zacząć grać na wyższym poziomie. Może pomoże w tym własna hala, gdzie Orebro może liczyć na niesamowity doping swoich kibiców. Ogólnie drużyna ta przeplata dobre mecze ze słabymi, ale teraz trafia się przeciwnik sprzyjający do wykręcenia overa. Vaxjo, czyli trzecia drużyna ligi, mająca średnią 5,23 na mecz. Dla formalności podam, że Orebro ma średnią 5,07, więc też całkiem niezłą, ale oni śrubują tę liczbę raczej bramkami straconymi, aniżeli strzelonymi. Wracając do Vaxjo, ostatnio pokonali Brynas 7:2 na własnym lodzie i bardzo mi w tym meczu zaimponowali. To była totalna demolka i pokaz siły tej drużyny. Progres jaki zrobili od zeszłego sezonu jest niewyobrażalny. Nie podpalam się jednak i nie stawiam na ich zwycięstwo, bo już raz w tym sezonie zrobili typerom psikus. Pokonali na wyjeździe lidera Skellefteę 6:0, by potem przegrać z czerwoną latarnią - AIK&#39;iem 1:3. Po prostu liczę na 2-3 bramkową zdobycz gości w dzisiejszym meczu. W meczu z Brynas pokazali, że potrafią demolować i strzelać bramki, na to samo liczę dziś. Mam nadzieję, że również i gospodarze dorzucą coś do overa, bo to najwyższy czas dla nich, żeby zdobywać bramki i wygrywać. U siebie są w stanie trafić 3 razy spokojnie, ostatnio zaaplikowali tyle najlepszej defensywie ligi - Lulei, a więc bądźmy dobrej myśli. Historia spotkań Orebro i Vaxjo w tym sezonie również wskazuje na over. Dla oddsmakerów nie jest to już jednak takie oczywiste, przez co mamy świetny kurs na to zdarzenie. Ja biorę @1,83 z pocałowaniem ręki i liczę na pozytywne rozstrzygnięcie.

Otrzymane punkty reputacji: +1
yem-uoniaki 4,1K

yem-uoniaki

Użytkownik
Färjestad BK - Leksands IF
Gulaš strzeli gola (60 min)
3,0 Fortuna
✅✅✅
Na chwilę wracam do Europy, zatrzymując się przy SHL.
Początkowy entuzjazm kibiców gospodarzy na wieść o sprowadzeniu Milana mógł się wydawać dla przeciętnego obserwatora co najmniej dziwny. Przychodzi gość, który w Magnitce w 22GP strzelił 2 bramki i bez żalu został jak najszybciej oddany, a tu nagle wielkie poruszenie i nadzieje na to, że Czech będzie kluczowym snajperem, którego brakuje ekipie z Karlstadu.
Jak się okazuje ogromne zainteresowanie fanów okazało się być uzasadnione, bo #44 w ekspresowym tempie pokazał, że nie bez kozery uważano go za jednego z 5 najlepszych zawodników czeskiej Extraligi. Wielu kibiców wciąż tęskni za Milanem. Zwłaszcza ci z Budejovic. Przełomowy okazał się sezon po transferze do HC Plzen. W 44GP niemal 60pts, najlepszy współczynnik +/- w lidze (+27) i natychmiastowa reakcja władz Mettalurga. Myślano wtedy, że Gulaš okaże się fajnym uzupełnieniem do bottom. Efekt jest taki, że w Rosji nikt już o Czechu nie pamięta, bo najzwyczajniej w świecie sobie nie poradził. Nie wiem, co go tak paraliżowało, ale 3-4 spotkania Magnitki widziałem (pierwszy lepszy Czech nie jedzie sobie ot tak do Rosji grać w jednym z porządniejszych klubów) i Milan był tylko cieniem samego siebie. Doszedł do tego rzekomy konflikt z trenerem i trzeba było pakować walizy. Wrócić do ojczyzny jak ten syn marnotrawny nie wypadało, więc obrał kierunek na Szwecję i okazało się to strzałem w dziesiątkę. Poziom rozgrywek w SHL wciąż rośnie w zawrotnym tempie, ale to nadal niebo a ziemia w porównaniu do KHL. Taki mały przeskok był najlepszym co mogło spotkać Czecha. W 17GP ma już na koncie tyle bramek, co niektórzy zawodnicy grający od początku sezonu (44GP). Doskonale odnajduje się na dużym lodzie, bo na takim się wychował. Dostał duży kredyt zaufania, wśród wszystkich F tylko Aslund dostaje średnio więcej TOI. Obecna wersja Milana to ta z ojczyzny, i taką wersję wszyscy z przyjemnością oglądają. #44 to szybki RW, który wie również na czym polega gra jako C, co czyni go jeszcze bardziej wszechstronnym. Urodzony snajper, idealny do lig takich jak te w Czechach, Szwecji, czy Szwajcarii. W Rosji i za Oceanem trzeba jednak umieć trochę więcej. Milan podpisał kontrakt do końca sezonu i sam jestem ciekaw, co będzie dalej. W jakichś wywiadach wypowiadał się, że zamierza się uczyć szwedzkiego, więc może jest szansa na przedłużenie. Wszystko będzie też zależało od tego, czy utrzyma świetną formę. Jedno jest pewne, nie jest co jakiś tam zawodnik z łapanki - 3 ostatnie sezony w Czechach to 141pts w 144GP. W ekipie gospodarzy to chyba jedyny naprawdę wartościowy strzelec, potrafiący utrzymywać streak przez długi okres czasu, więc @3 uważam za odpowiedni.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom