>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szwajcaria (Super League | Challenge League) - 2011/2012

Status
Zamknięty.
hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Axpo Super League - najwyższa klasa rozgrywek ligowych w Szwajcarii.
W rozgrywkach bierze udział 10 drużyn. W przeciwieństwie do innych lig piłkarskich, w tej lidze każda drużyna gra z każdą inną w sezonie po 4 mecze - 10 drużyn, 36 kolejek.
Sezon 2011/2012
- FC Basel
- Servette Genewa
- Grasshoppers Zurych
- FC Lausanne-Sport
- FC Luzern
- Neuchâtel Xamax
- FC Sion
- FC Thun
- BSC Young Boys
- FC Zürich

hellraiser 636

hellraiser

Forum VIP
Xamax DNB - Servette @ 1.91 5/10 0:0
Czas na pieniądze Czagajewa by zdobyły kolejne punkty i wreszcie komplet w jednym spotkaniu, tydzień temu bezbramkowy remis z pucharowiczem Thunem więc powoli, powoli coś się krystalizuję po pierwszych porażkach, może wreszcie moment by wygrać mecz u siebie.
Xamax na pewno ostatnio zyskał na sławie poprzez Czagajewa, transferów i zawirowań w składzie, zarządzie czy na ławce trenerskiej, ostatnio jednak bez wielkich szumów.
Na przeciwko odwrotność klub który 6 lat temu ogłosił bankructwo wrócił do Szwajcarskiej Ekstraklasy po tyluż latach banicji, lecz nie było z tego wielkiej pompy czy konkretnych wzmocnień chociaż jak narazie grają dosyć dobrze.
Wybijające się nazwiska u beniaminka to na pewno Karanović, Eudis czy Yartey ale porównując ich do np. Geigera, Navarro, Uche, Bailliego, Rochata, Seferovićia itp to można wysnuć jedno że wreszcie trzy punkty powinny zostać w Neuchatel, chociaż presja na pewno będziena ekipie Xamax przynajmniej z jednej ale najważniejszej strony czyli Bułata Czagajewa.

leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Luzern - Lausanne

Luzerna po dwóch ligowych porażkach staje dziś przed okazją do rehabilitacji i przywrócenia dobrej atmosfery w drużynie. Od początku sezonu gospodarze radzili sobie w Super League świetnie, w 10 spotkaniach z rzędu byli niepokonani. Potem jednak coś pękło. O ile porażka z Young Boys na wyjeździe to nic takiego, to zero punktów w meczu z Xamax daje do myślenia. Media zwracają uwagę, że problem tkwi w pogłoskach odnośnie przenosin trenera Murata Yakina do innego klubu, m.in. Basel. Podobno kilka zespołów interesowało się też m.in. gwiazdą klubu - Hakanem Yakinem, który nie dementował pogłosek o transferze, co spowodowało kiepską atmosferę w zespole. Jednak czy może przytrafić się lepsza okazja do przełamania niż mecz z najsłabszym zespołem w lidze na własnym terenie? Na pewno nie. W końcu Luzerna jest na chwilę obecną wiceliderem i to zobowiązuje.
Strona internetowa gości huczy od tego, że przeciwnik jest w kryzysie. Ja jednak tego specjalnie nie widzę. Raczej to lekki dołek, z którego spokojnie można wyjść. Do tego trener zapowiada zemstę za porażkę z sierpnia, jak uważają wszyscy w Lozannie pechową, nieuczciwą - po błędzie sędziowskim. Tak czy inaczej nie da się ukryć, że Lausanne jest outsiderem tej ligi. Nie potrafi wstrzelić się w poziom prezentowany w najwyższej lidzie. Na wyjeździe gra katastrofalnie (0-1-5). W jakiejś wybornej formie też nie jest. Mylić może nieco ostatnia wygrana 5-0 w pucharze. Przeciwnik był z 5 poziomu ligowego. Liczę na lekkie przełamanie i zwycięstwo mimo wszystko lepszego zespołu. Za typem przemawia też sytuacja kadrowa obu drużyn.
Luzerna dzisiaj jedynie bez zawieszonego Alaina Wissa (P,12/1). Lausanne ma o wiele większe problemy. Ze składu wypadli dziś: Matt Moussilou (N,10/1), Nicolas Marazzi (P,12/1) Bardzo wątpliwy jest występ takich graczy jak: Emil Lyng (N,5/0), Nicolas Marin (P,9/0), Michael Avanzini (P,1/0) i Junior Negrao (N,6/0).
Biorąc pod uwagę wszystkie okoliczności można pokusić się o typowanie na gospodarzy. Nie ma jednak co szaleć z handicapami itp, bo jednak Lausanne nie jest bez szans i według mnie najbardziej prawdopodobnym wynikiem jest minimalne zwycięstwo Luzerny.
Gdyby nie duże osłabienia w ataku gości zapewne postawiłbym też na over 2,5, ale jednak aż 3 graczy ofensywnych jest dziś niedostępnych, co na pewno osłabia siłę rażenia Lausanne.

Luzern - Lausanne
Typ: 1 - 1,33 ✅
Bet365

Xamax - Young Boys

Xamax w ostatnim czasie sprawia bardzo dobre wrażenie. Choć zespół ten nigdy nie był w czołówce ligi teraz zajmuje niezłe 5. miejsce i ma na koncie 3 zwycięstwa z rzędu w lidze. Na własnym terenie Xamax notuje przeciętny bilans 2-2-2. Mimo wszystko można ocenić go jako solidny zespół, posiadający w składzie kilku naprawdę dobrych grajków (m.in. Navarro w obronie czy Kalu Uche). Gospodarze mogliby być nawet faworytem tego meczu, gdyby nie kilka faktów przemawiających na korzyść YBB.
Po pierwsze goście prezentują się równie dobrze. Choć sensacyjnie przegrali ostatni mecz, to zagrali całkiem dobre zawody. Wcześniej mogli się pochwalić serią 4 zwycięstw ligowych z rzędu. Young Boys od 4 lat nieustannie zajmują miejsce na podium w lidze. Przez trzy lata zdobywali tytuł wicemistrza kraju. Jest to dobrze ukształtowany klub jak na warunki Szwajcarii. W tym roku najprawdopodobniej po raz kolejny YBB zakręcą się koło podium, może nawet powalczą o tytuł? Bazylea nie jest w jakiejś mega formie, do tego musi łączyć Super League z europejskimi pucharami. Tak czy inaczej chcąc się liczyć w tej walce YB muszą wygrywać takie mecze jak ten dzisiejszy z Xamax. Historia pokazuje, że w przeszłości goście bardzo rzadko mieli problem z pokonaniem dzisiejszego rywala. Do tego trener Gross może dziś wystawić praktycznie najsilniejszy skład. Prosty stąd wniosek: goście mają dużą szansę na zwycięstwo i są w lepszej sytuacji niż dzisiejszy rywal.
Dodatkowo na korzyść Young Boys przemawia ważny aspekt pozasportowy. Wokół zespołu Xamax pojawiły się pogłoski o problemach finansowych i ewentualnym bankructwie. Wpływają na to rzekomo za wysokie zarobki piłkarzy, którzy zresztą dopiero co otrzymali płace za wrzesień. Jak się okazuje problemy nie są wymyślone. Szwajcarski ZPN poinformował o możliwości zawieszenia licencji Xamax i poprosił o przedstawienie sprawozdania finansowego za ostatni rok. Tak czy inaczej zamieszanie wokół klubu na pewno nie wpływa korzystnie na morale piłkarzy. Niewykluczone, że to początek końca Xamax. Kurs na Young Boys wydaje się godny gry wobec takich okoliczności. Nie dość, że jest to lepsza drużyna, ma cały skład to jeszcze wspomniane problemy po stronie gospodarzy przemawiają za typem.

Xamax - Young Boys
Typ: 2 - 1,91 ⛔
Bet365

sparta 309

sparta

Użytkownik
Young Boys - Lausanne 4:1 ✅
Typ:
1 Kurs: 1.20

Young Boys ostatnio przegrana po przypadkowej bramce z Grasshoppers u siebie 0:1, potem remis 0-0 z Xamax na wyjeździe. Po kompromitacji ze słabym Grasshoppers na pewno nie pozwolą na stratę punktów z najgorszym klubem z lidze jakim jest Lausanne. Kolejna pewna jedynka

Otrzymane punkty reputacji: +3
quaresma77 93

quaresma77

Użytkownik
Witam!
Bardzo zainteresował mnię kurs na 2 ligę Szwajcarską (Challange League) w meczu pomiędzy Bruhl i Wohlen, jest to ostatni mecz obu drużyn w Lidze i zastanawiam się czy to nie jakiś fake ten kurs, gdyż obie drużyny to niebo a ziemia. Bruhl-ostatnia pozycja, 2 pkt na 14 meczy :/ 0-2-12 i pewny spadek do niższej klasy rozgrywkowej zaś Wohlen to nie jest jakiś super zespół ale ma jakiś cel do spełnienia jest nim utrzymanie w Challange League, plasują się na 12 pozycji z dorobkiem 17 pkt na 14 meczy, bilans 4-5-5. Drużyny znajdujące się przed wohlen tj. Nyonnais , Winterthur , Locarno mają rozegrane już wszystkie mecze i mają kolejno 19 pkt , 19 pkt , 20 pkt, pozycje od 3-10 utrzymują zespół w Challange League tak więc tylko zwycięstwo zespołu z wohlen pozwala na utrzymanie w lidze. Pytanie brzmi co taki kurs robina BWIN?
Bruhl-Wohlen 16:30
Kurs:1.72
Buk:Bwin
Czy to nie jest jakiś prezent na święta? Może oni nie chcą się utrzymać w lidze i dlatego jest taki kurs. Jeśli ktoś coś wie na temat tego meczu to proszę o opinię i pomoc ???? Ja skłonny jestem dać za grubszą kwotę na 2.
Pozdrawiam ????
KURCZĘ, ZAPOMNIAŁEM ŻE JEST JESZCZE RUNDA REWANŻOWA :/ PRZEPRASZAM ZA WPROWADZENIE W BŁĄD!. ale i tak wydaje mi się dziwny kurs.

homel 918

homel

Użytkownik
Może oni chcą się utrzymac. Hehe, pewnie chcą, ale zbytnio im nie idzie i morale leca, z ligi spada duzo druzyn, Wohlen musi walczyc, a calkiem niezly bilans na wyjazdach - dobry typ

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
vs

Analiza: Goście w tym meczu wystąpią bez dziesięciu piłkarzy z składu z czego aż sześciu to podstawowi gracze drużyny.Najbardziej odczuwalny będzie brak trójki obrońców: Adailtona (14/1), Mario Mutscha (10/2), Arnaud Bühlera (15/0) i najlepszego zawodnika z linii pomocy Gorana Obradovica (17/2). Gospodarze u siebie grają dość kiepsko ale ostatnio zwyżka formy i dwa wygrane mecze z rzędu w lidze.Praktycznie bez osłabień gdyż zabraknie tylko dwóch graczy.

Wynik: 1:1
Zurich - Sion 1 2.10 Betgun ⛔

Zurich - Sion gospodarze over 0.5 1.30 Expekt 10/10 !!! ✅

kris6891 11

kris6891

Użytkownik
Zurich - Sion
Typ: 1
wynik: 1:1
⛔
Absencje u gości:
Pascal Feindouno Napastnik (9/3)
Gabri Pomocnik (5/0)
José Gonçalves Obrońca (4/0)
Ketkeophomphone Billy Napastnik (1/0)
Mario Mutsch Obrońca (10/2)
Adailton Obrońca (14/1)
Goran Obradovic Pomocnik (17/2)
Arnaud Bühler Obrońca(15/0)
Fickentscher Kevin Bramkarz (1/0)
Dragan Mrdja Napastnik(8/1)

doberman 4,8K

doberman

Forum VIP
FC Basel - FC Sion
Już jutro w nowej rundzie Basel rozegra swoje pierwsze oficjalne spotkanie w tym roku podejmą pogrążony i skłócony ze wszystkimi Sion którego historia pucharowa i związkowa z dnia na dzień się zmienia ukaranie ich odjęciem punktów umieściło ich na ostatniej pozycji w tabeli. Opuścili ich szeregi piłkarze tacy jak Zambrella i Sio, Brak tego ostatniego będzie zapewne odczuwalny jednak na konto Sionu wpłynęło około 6 mln euro od Wolfsburga, Drużynę z Bazylei opuścił jedynie Wieser. Vogel ma do dyspozycji cały zespół w tym trio Streller, Frei i Shaqiri pomimo że ten ostatnio był kuszony przez Bayer Monachium. Postanowił zostać w Bazylei do lata. Spotkanie powinno się odbywać pod dyktando gospodarzy a kurs 1,55 jest zachęcający do dubla.

Win Bazylea @@ 1,55
0:0 ⛔

ufo1987 4

ufo1987

Użytkownik
Wie ktoś może na kiedy przełożono wczorajszy mecz Lausanne - Basel ??? Zamyka mi kupon i nie mam pojęcia dlaczego po odwołaniu meczu nie została mi po prostu odliczona stawka ;/ Stawiałem w stacjonarnym Toto-Mixie i nie wiem co teraz...

P 531

paolo_

Użytkownik
Wie ktoś może na kiedy przełożono wczorajszy mecz Lausanne - Basel ??? Zamyka mi kupon i nie mam pojęcia dlaczego po odwołaniu meczu nie została mi po prostu odliczona stawka ;/ Stawiałem w stacjonarnym Toto-Mixie i nie wiem co teraz...
Może z powodu pogody? Śniegu?
Póki co nie wiadomo na kiedy przełożone spotkanie, jeżeli nie zostanie rozegrane w ciągu 24h od pierwotnego terminu to masz zwrot.

ufo1987 4

ufo1987

Użytkownik
Może z powodu pogody? Śniegu?
Póki co nie wiadomo na kiedy przełożone spotkanie, jeżeli nie zostanie rozegrane w ciągu 24h od pierwotnego terminu to masz zwrot.
Na pewno z powodu pogody zostało odwołane ale nie chodzi o powód tylko co dalej. Więc muszę poczekać do wieczora jeśli mówisz że po 24 h jest zwrot. Dzięki za odpowiedź.

pawelek78 1,7K

pawelek78

Użytkownik
FC Sion - BSC Young Boys Bern
Wynik: 0:1 ✅

Typ: Young Boys Berno
Kurs: 2,60

bwin
Z dzisiejszej oferty moją uwagę przykół pojedynek szwajcarskiej Super League pomiędzy Sionem a Young Boys Berno. Ja widzę tutaj faworyta w ekipie gości. Jeszcze może na początku sezonu stawiał bym na gospodarzy. Sion był w pierwszej trójce tabeli i walczył o europejskie Puchary. Obecnie po karze jaką nałożyła na klub Szwajcarska Federacja Piłkarska, odjęcie trzydziestu sześciu punktów, Sion już napewno następny sezon spędzi w drugiej lidze. Sion może niejest słabym zespołem ale nawet gdy nie mieli tego ujemnego konta punktowego to z piłkarzami z Berna grało im się ciężko. Ostatnie dwa pojedynjki wygrał Young Boys. W lidze też grają coraz lepiej. Wygrali choćby ostatni mecz z Servette Genewa trzy do jednego. Dzisiejsza wygrana pozwoli im przeskoczyć Luzernę i wspiąć się na drugie miejsce w tabeli. Myślę że goście wykorzystają to że gospodarze załamani są tymi karami i wygrają spotkanie.

S 16

swierszcz89

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna, Szwajcaria, Challenge League
Spotkanie: Biel - Bellizona 0:0 ⛔
Typ: Bellizona
Kurs: 2,05
Bukmacher: Betclic

Analiza:
Dzisiaj wybrałem mecz ze szwajcarskiej ligi Challenge League, pomiędzy Biel a Bellizoną. Goście po trzech porażkach z rzędu kolejno z Lugano, Chiasso i St Galen wrócili na zwycięską drogę w meczach na własnym stadionie i ograli w stosunku 2-0 ekipy Nyonnais oraz Etoile. Dziś czeka ich jednak kolejny wyjazd, tym razem na stadion ekipy Biel. Ekipa gospodarzy notuje na własnym obiekcie bardzo przeciętne wyniki ( bilans 2-3-3), nie udało im się wygrać żadnego z czterech ostatnich meczów w których grali u siebie. Bellizona tak jak wspomniałem wcześniej znowu wygrywa i dzisiaj powinni wygrać ponownie i przerwać serie dwóch porażek na wyjeździe z rzędu. Za plecami gości czai się już drużyna Aarau, która ma jednak jeden mecz rozegrany więcej, więc dziś szansa dla Bellizony żeby troche odskoczyć. W pierszej rundzie rozgrywek Bellizona rozbiła na własnym stadionie rywali z Biel 5-2. Myślę, że dzisiaj może nie będzie aż takiego pogromu i gradu bramek ale można spodziewać się wygranej gości. Najlepszy kurs oferuje na to spotkanie Betclic.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Challenge League
Bruhl SC - Nyonnanis 2 @ 1,60 Unibet ⛔ 3-1

Dziś goście stają przed szansą odniesienia 8 zwycięstwa w obecnym sezonie. Zadanie wydaje się o tyle łatwe, że zagrają z najsłabszą drużyną w stawce. Gospodarze to prawdziwa czerwona latarnia. W 23 spotkaniach odnieśli jedynie 1 (słownie: jedno) zwycięstwo które miało miejsce 10 grudnia. Dorobek 6 pkt. uzupełnili jeszcze trzema remisami. Goście obecnie na 11 miejscu, które nie gwarantuje pewnego utrzymania. Do 10. Locarno które wczoraj odniosło pewne zwycięstwo 5-1, tracą 6 pkt. Także dzisiejsze ewentualna wygrana pozwoli im zniwelować stratę do 3 pkt, czyli takiej jak wynosiła przed 24. kolejką. Jeśli piłkarze Nyonnanis marzą o utrzymania to takie spotkania należy pewnie wygrywać.

rivaldinho 240

rivaldinho

Użytkownik
Challenge League
Biel-Bienne - FC Aarau [2] 2.20 BAH ✅ 0:3

4 kolejki do konca rozgrywek.. gospodarze z 8 punktami przewagi nad zagrozona strefa wydaja sie byc w bezpiecznej sytucaji w koncowce sezonu.. Motywacja po stronie gosci.. ktorym prezydent klubu obiecal premie za awans.. wiec mozna liczyc ze nie odpuszcza i do konca beda walczyc o promocje.
St. Gallen nikt juz raczej nie dogoni, jednak sprawa 2 lokaty otwarta.
Do gry wraca najlepszy strzelec ekipy gosci Shkelzen Gashi (15 bramek - 3 zawodnik ligi) co napewno jest dla nich dobra wiadomoscia w koncowce sezonu.
Co wazne.. dzis takze mecz na szczycie ligi pomiedzy druga Bellinzona i 3 druzyna Lugano.. wygrana Aarau pozwoli wyprzedzic jedna z ekip.

M 0

miko409

Użytkownik
Co sadzicie o spotkaniu Basel - Young Boys? Gospodarze pewni mistrzostwa a goscie w przypadku zwyciestwa zagraja w LE. Kurs spory, bo w granicach 5.

rumak57 271

rumak57

Coach
Bellizona - Wohlen
Typ: 1 (-2)
Kurs:3.55
buk:bet365 ✅ ✅ ✅ 5-0
Widze i sie dziwie bo wg mnie taki przebieg wydarzen jest bardzo prawdopodobny.Chodzi o to ze Bellizona jest w Tabeli 3 a tylko 2 druzyna moze zagrac w barazach o wejscie do SuperLeague z Sion. Drugie z kolei jest Aarau ktore dzisija zagra z Etoile z ktorym nie bedzie mialo zapewne wiekszych problemow tylko ze obie druzyny maja tyle samo pkt i obie maja taki sam stosunek bramkowy tylko ze Aarau ma wiecej strzelonych i wiecej straconych ale obie ekipy stosunek maja +23. Wiec nie wiem dokladnie jak sie liczy w Challenge LEague czy bramki czy bezposrednie ale wychodzi na to ze bramki gdyz Bellizona ma lepszy bilans bezposrednich spotkan gdyz wygrala na wyjezdzie 3-2 a przegrala u siebie 0-1. To w tej ostatniej kolejce zanosi sie na ostre stzrelanie w przyapdku obu zespolow bo kazda bramka moze duzo wniesc do tabeli i w efekcie do wejscia do pierwszej ligi szwajcarskiej.

kunciapek 896

kunciapek

Użytkownik
Co sadzicie o spotkaniu Basel - Young Boys? Gospodarze pewni mistrzostwa a goscie w przypadku zwyciestwa zagraja w LE. Kurs spory, bo w granicach 5.
Z racji tego, że w finale Pucharu Szwajcarii grały dwie drużyny które awansowały z Ligi do Europejskich pucharów (Basel z Luzern) to 4. drużyna też zagra w eliminacjach do LE

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom