>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szwajcaria - sezon 2011/2012

Status
Zamknięty.
diuq85 354

diuq85

Użytkownik
5 mecz połfinałowy rozgrywek play-off w 2 lidze szwajcarskiej NLB zanosi się na niezwykle ciekawie. Ta drużyna, która dzisiaj wygra wyjdzie na prowadzenie 3-2 i bedzie już 1 nogą w finale rozgrywek o mistrzostwo ligi. Mecz trudny do wytypowania i zarazem bardzo zaciety, tak jak poprzednie. 3 z nich kończyły sie po dogrywce, dzisiaj tez blisko remisu moim zdaniem, ale gra nie warta świeczki, bowiem ta liga nalezy do bardzo nieprzewidywalnych. Buki trochę pobłaźliwie oszacowały linię u/o. Szczerze mówiąc, uznaję obecną linię 5,5 gola za promocję... I to po takim kursie - nawet 1,72 w Betclicu. Dawno nie pamietam, aby na mecz w NLB lidze buki wystawiły linię 5,5. Ciekawe czemu? Chyba dlatego, że 2 ostatnie mecze to under, ale nie wierzę, że kolejny raz tak overowe drużyny zagraja roztropnie i zachowawczo skupiając się na defensywie. Patrzac na H2H dominuje over, przyzwyczajony do lini 6,5 którą czesto pobierałem do swoich kuponów w tym sezonie, nie mogę przejść obojętnie wobec linii 5,5 na ten mecz po tak promocyjnym kursie, polecam !!!

:hokej: SC Langenthal - HC La Chaux-de-Fonds (over 5,5 gola) | 1,75 ▶ 8
4/10 Betclic
✅✅✅
E: 30 minut gry i można ksiegować, izzi

grzeg232 1,1K

grzeg232

Użytkownik
SC Bern - ZSC Lions
Typ: under 5,5

Finał w Szwajcarii. Pierwsze spotkanie zostanie rozegrane w Bern. Buki wskazują jako faworyta gospodarzy, ale ZSC Lions w playoffach ma bilans 8-0. To zespół, który wystartował z 7 pozycji po sezonie zasadniczym, a najpierw ograł Davos, a potem EV Zug, zwycięzcę sezonu zasadniczego. W 8 meczach zaliczyli bilans bramkowy 29-9. Bern uporali się z Kloten i Fribourg po 4:1, a to zespoły z 3 i 4 pozycji po sezonie zasadniczym. Widać więc, że nie ma co stawiać na opcję 1X2. Jako, że to finał to nie powinniśmy obserwować zbyt wielu bramek. Tutaj każda akcja będzie się liczyć, a obie ekipy zagrają z zabezpieczeniem tyłów. W ostatnich 20 grach między tymi zespołami 14 underowych wyników. W tym sezonie 4 undery:
20/01/2012 SC Bern - ZSC Lions 3:2
15/11/2011 ZSC Lions - SC Bern 2:3
21/10/2011 SC Bern - ZSC Lions 1:2 OT
13/09/2011 ZSC Lions - SC Bern 0:3
Pokazuje to, że formacje defensywne obu ekip to ich atut. Ponadto bramkarze, Fluerer (Lions) w 8 grach playoffów zanotował 1,13GAA i 96,3% obronionych strzałów, w sezonie 2,3GAA, u gospodarzy Bührer 1,56GAA i 94,2% w playoffach i 2,5GAA w sezonie. Jak widać nieźli specjaliści od wyłapywania strzałów. Postawię na under bramkowy w tym spotkaniu.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Zurich - Bern
Piekielnie ważne spotkanie w kontekście całego finału. Jeśli przyjezdni wygrają wyjdą na prowadzenie 3:1 w serii i będą mieli mecz na własnej tafli. Będą więc o krok od tytułu. Dodatkowo w ostatnim czasie bilans bezpośrednich starć zdecydowanie na korzyść SCB. Ale Zurich w play off złapał kapitalną formę, w cuglach odprawił szybkim 4:0 najpierw Davos, z którymi również ostatnio im się nie wiodło, a później Zug. Szczególnie wygrane w półfinale z Zug 7:1 na wyjeździe i 5:1 u siebie robią wrażenie. A pamiętajmy że były to 2 najlepsze ekipy po rundzie zasadniczej. Bern miał teoretycznie łatwiejszych rywali. Póki co stan rywalizacji 2:1 dla gości, u siebie Bern raczej bez problemów pokonali ZSC 4:2 i 3:0, w Zurichu prowadzili 1:0 ale gospodarze na 13 minut przed końcem meczu zdołali odwrócić losy rywalizacji. Skróty: spotkanie nr 1: http://www.bluewin.ch/de/index.php/1104,70804/de/sport/eishockey/videos/?asset_id=112989&amp;amp;page=1 nr 2: http://www.bluewin.ch/de/index.php/1104,70804/de/sport/eishockey/videos/?asset_id=113218&amp;amp;page=1 i nr 3: http://www.bluewin.ch/de/index.php/1104,70804/de/sport/eishockey/videos/?asset_id=113362&amp;amp;page=1. Spotkania są zazwyczaj wyrównane, dużo walki, dobrze ogląda się spotkania tej ligi. W bramce gospodarzy młody Lukas Flueler GAA 2,30 i SVS% 9,15, w bramce gości Marco Buhrer GAA 2,36 i SVS% .909. Obie ekipy dysponują podobnym potencjałem w ofensywie, mają swoje gwiazdki w postaci Jeffa Tambelliniego w ZSC i Byrona Ritchie w SCB. Dużo więcej do ofensywy wnoszą obrońcy Zurichu Mathias Seger i Severin Blindenbacher. Do tego dochodzą solidni napastnicy Andres Ambuhl i Domenic Pittis. Bern aż tak produktywnych w ofensywie obrońców nie posiada, ma za to w składzie kilku ciekawych napastników. Teoretycznie lepsza kadrą dysponują goście ale liczę, że ten finał nie skończy się na 1 zwycięstwie we własnej hali Zurichu. Atmosfera w tej hali jest świetna, ani na moment nie cichnie doping. Tak na prawdę nie mam poważnego argumentu by stawiać na gospodarzy, myślę jednak że forma z ćwierćfinałów i półfinałów szybko nie ucieknie zawodnikom, a zaangażowaniem i charakterem powalczą. Po cichu mam nadzieję, że to ZSC zdobędzie tytuł, ale jak będzie zobaczymy na koniec serii.
Zurich Lions 1 2,30 DOXXbet ⛔ 0:2

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
No to jeszcze jeden typ na dziś. W NLA przed ogromną szansą na wywalczenie mistrzostwa staje SC Bern. Prowadzi w finałowej serii 3-1 i ma mecz na własnej tafli, przy kompletnie zapełnionej hali. Tak jak przy okazji poprzedniego meczu pisałem że nie mam żadnego argumentu na zwycięstwo ZSC tak teraz trudno sobie wyobrazić by gospodarze wypuścili taką okazję z rąk. Kibice w Hallenstadion po raz kolejny stworzyli niesamowitą atmosferę, warto chociaż namiastkę tego zobaczyć na skrócie. http://www.bluewin.ch/de/index.php/1104,70804/de/sport/eishockey/videos/?asset_id=113460&amp;amp;page=1 polecam. Miałem nadzieję, że to ZSC zdobędzie tytuł, tutaj oczywiście wszystko może się zdarzyć i Bern finał może przegrać, ale będzie o to piekielnie trudno. Tym bardziej, że Zurich już w 2 spotkaniu nie zdołal pokonać Buhrera. Jak więc myśleć o zwycięstwie? świetnie na stronie gospodarzy w tym finale spisuje się Martin Pluss. Na 20 ostatnich spotkań w 17-tysięcznej hali Bern aż 14 razy wygrywali gospodarze. Nie zagra Luca Camperchioli w ekipie gości i Kevin Lotscher u gospodarzy. Zurich lepiej w tym sezonie spisywał się w spotkaniach wyjazdowych, czy to w play off co już pisałem ale także w rundzie zasadniczej. O ile z Zug i Davos w przekroju sezonu potrafili nawiązać walkę tak SCB im bardzo nie leży. Zobaczymy, ja jestem sceptycznie nastawiony do Zurichu, choć bardzo im kibicuje to nie widzę większych szans w tym spotkaniu dla nich.
Bern 1,90 DOXXbet ⛔ 1:2 d.

hawkeyesti 1,7K

hawkeyesti

Forum VIP
Ostatnio możecie śmiało obstawiać dokładnie odwrotnie niż ja a będziecie mieli całkiem niezłe korzyści z tego, ale nie ma się co dziwić, to są finały w ligach, spotykają się najlepsi w sezonie, drużyny prezentujące zbliżony poziom i wybranie zwycięzcy danego spotkania jest bardzo trudne. Tak to już jest można przeszukać wiadomości o kontuzjach, przejrzeć statystyki a i tak zdecyduje forma dnia. Przed nami więc już we wtorek ostatnie rozdanie w szwajcarskiej NLA. Zurich przegrywał już 1-3 ale pokazał charakter, wyciągnął wynik, ba w ostatnim meczu nie dał szans SCB pewnie wygrywając 6:3. Oba zespoły grają bardzo konsekwentnie i uważnie, w tych wszystkich spotkaniach nie oglądaliśmy jakiś większych złośliwości. Jasne, zdarzało się że puszczały nerwy Stoffelowi czy Morantowi ale to są w końcu finały, gra o wielką stawkę. Ale tak jak podkreślam, nie ma brutalnych fauli, praktycznie wszystko rozgrywa się fair i chwała zawodnikom za to. Wystarczy spojrzeć na ilości kar w tych spotkaniach. Do roboty zabrały się gwiazdy ZSC i od razu widać efekty, wygrana na wyjeździe to zasługa Pittisa i Segera, w szóstym również ogromny udział tych zawodników w zwycięstwie, do tego parę groszy wtrącili Ambuhl, Bartschi i Tambellini. Zatrybił więc trzon zespołu, teraz są na fali mają komfort psychiczny odwrócenia losów rywalizacji i to oni przystępują do tego spotkania w nastrojach zwycięzców. Prostymi środkami znaleźli w tych dwóch ostatnich spotkaniach drogę do bramki, tutaj skrót z ostatniego spotkania http://www.bluewin.ch/de/index.php/1104,70804/de/sport/eishockey/videos/?asset_id=113964&amp;amp;page=1. Bramki przedniej urody. Zaskakujące dla graczy Bern były strzały z dystansu, tak padła bramka decydująca w meczu nr 5, tak rozmontowali ich w meczu nr 6. Bern swoje akcje stara się grać kombinacyjnie i lubi wjeżdżać z krążkiem nie mal w bramkę, Zurich widać na ten ostatni mecz obrał inną taktykę i to się sprawdziło. Nie popisał się w ostatnim meczu Buhrer, można go tłumaczyć że przy bramkach był zasłonięty itd, nie mniej i tak krążek za wiele razy znajdował drogę do jego bramki. Trudno wskazać faworyta tego meczu, Lions nie wiedzie się ostatnio z Bern ale za postawę w play off, za pokazanie zęba w finale ten tytuł im się po prostu należy, w tej chwili grają najładniejszy dla oka hokej w swojej lidze. Jak będzie zobaczymy we wtorek, ja dla większych emocji stawiam na gości i z całego serca będę im kibicował.
Zurich 2,80 ✅ 1:2

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom