>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szwajcaria - sezon 2007/2008

Status
Zamknięty.
nowak 0

nowak

Użytkownik
✅ Neuchatel - Sierre ✅

Pojedynek w 2 lidze szwajcarskiej. Ostatni zespół w tabeli - Neuchatel podejmowac bedzie 10 zespół w tabeli - Sierre. Faworytem spotkania są hokeiscie gosci i dzisiaj najprawdopodobniej udowodnią ze są zespołem lepszym od gospodarzy. Neuchatel jest najgorszym zespołem w lidze, który na własnym lodowisku ma najgorszy bilans. Na 16 spotkan rozegranych u siebie Neuchatel nie wygrał ani razu, 4 razy remisował i az 12 razy ponosił porazke - ten bilans obrazuje jak słaby jest to zespół. Dodatkowo na własnym lodowisku Neuchatel zdobył zaledwie 2,69 goli na mecz a tracili srednio az 6 goli na mecz!!! Tylko w jednym spotkaniu przed wlasną publlicznościa padł Under 5,5, reszte spotkan druzyna gospodarzy przegrywała tak wyosko ze padał Over 5,5. Ostatnie 7 spotkan to poprostu beznadziejna gra Neuchatel i 7 porazek !!! Dzisiejsi goscie - zespół Sierre jak pisałem wczesniej zajmuje 10 miejsce w tabeli. Na wyjazdach gra całkiem przyzwoicie na 16 spotkan wygrali 5, 3 zremisowali i 8 przegrali, tracąc przy tym srednio 5 goli na mecz a zdobywając 4. Sierre na wyjazdach takze tylko raz zanotowało Under 5,5, reszte spotkan (15) konczyło sie wynikiem Overowym. W tym sezonie Sierre grało juz na wyjezdzie z Neuchatel i pokonało ich 5:3. W dzisiejszym meczu lidze na zwyciestwo gosci ale takze mam nadzieje ze w meczu padnie duzo goli. Tak wiec typ na zwyciestwo Sierre jak i na Over 5,5 wydają sie dobrymi typami.

Mój typ: Sierre oraz Over 5,5
Kurs: 1,55 oraz
Pewność typu: 9/10 oraz 9/10

✅ Wynik: 3:1 ✅

Kolejny typ na plus ????

mrbronkz 0

mrbronkz

Użytkownik
Rapperswil J.Lakers - SC Langnau Tigers
1 kurs: 2.00

Ekipa Mariusza Czerkawskiego podejmuje dzisiaj na swoim lodowisku druzyne SCL Tigers, obecnie znajdujaca sie na 8 pozycji w tabeli. Rapperswij zajmuje 10 miejsce w ligowej tabeli. Ta slaba pozycja gospodarzy spowodowana jest przede wszystkim fatalna gra druzyny w meczach wyjazdowych, w zwiazku z czym mecze u siebie Rapperswill po prostu musi wygrywac. Bilans domowych spotkan Lakers to 9-2-5, przy czym bramki strzelone/stracone 56/40 srednia odpowiednio 3,5 / 2,5. Rapperswil ma dzisiaj doskonala okazje na zdobycie kompletu punktow i przeskoczenie w tebeli (cyba najwieksze rozczarowanie) druzyne Lugano, biorac pod uwage klase dzisiejszego przeciwnika - Langnau Tigers. Bilan gosci w meczach wyjazdowych to 4-3-10, bramki 2,65/3,82. Ciekawie zapowiada sie rowniez Over 5,5 w tym spotkaniu....Rapperswil moim zdaniem sobie dzisiaj postrzela:-D

Rapperswil - Langnau 1 2.00

Pozdrawiam:spokodfhgfh:

C 0

crook

Użytkownik
Basel EHC - Rapperswill
Hokej Szwajcaria
typ 2
kurs 2.0
Expect

Rapperswill zajmuje trzecie miejsce od końca w lidze szwajcarskie z dorobkiem 43 pkt. Rapperswill ma jeszcze szansę powalczyć w play of .Natomiast Basel EHC -ostatni w tabeli z 13 punktami jest już pogrzebany i walczy jedynie o honor ,ale to mu cieniutko wychodzi. Basel EHC dotychczas na 16 spotkań u siebie tylko dwa wygrali a tak w ogóle przegrali ostatnie osiem spotkań.
Myślę ,że hokeiści Rapperswill nie zmarnują okazji do zdobycia punktów zbliżających ich do gry w play off. Ostatnie spotkanie na wyjeździe wygrali z wyżej postawionym od siebie Lugano. W tym sezonie Rapperswill już ograli na wyjeździe Basel EHC 3-0. Myslę ,że teraz będzie podobnie.

zigi 57

zigi

Użytkownik
NATIONAL LEAGUE A

vs

Spotkanie: SC Langnau Tigers - SC Bern
Typ: 2
Kurs: 1.95
Bukmacher: BAH

Informacji na temat spotkania:

1. Informacje o składach:

SC Langnau Tigers: W składzie Tigers zabraknie Jeff&#39;a Toms&#39;a (14 goli, 33 asysty, 32 mecze) i Vaclava Vardany (9 goli, 13 asyst, 26 meczy).

SC Bern: Nie wystąpi Nathan Dampsay (3 gole, 10 asyst, 26 meczy).

2. Pozycja obu drużyn w tabeli:

3. Ostatnie spotkania obu ekip.

Bern - Langnau 1:2
Langnau - Bern 2:3
Langnau - Bern 1:6
Bern - Langnau 3:1
Bern - Langnau 4:0​

Zacznę od tego że są to derby, więc walka na całego. Wyrażna przewaga SC Bern nad resztą stawki, a tym bardziej nad SCL Tigers na pewno nie spowoduje że goście przystąpią do tego meczu mało skoncetrowani, gdyż jak powiedziałem wcześniej są to DERBY!!!. Z historii meczy między tymi drużynami znacząco lideruje SC Bern, co znacza że poważnie traktują te mecze. Ostatnie spotkanie pomiędzy obiema ekipami wygrała drużyna SCL Tigers, ale w tamtym meczu wystąpił Jeff Toms (strzelec jednej z bramek), którego dzisiaj zabraknie z powodu złamanego żebra. SC Bern musi uważać na znakomitego zawodnika Tigers Josh&#39;a Holden&#39;a (20 goli, 32 asyty, 36 meczy), liderującego w klasyfikacji najlepiej punktujących zawodników National League A, jednak bez wsparcia takich zawodników jak Toms czy Vardana może mieć problem ze skutecznością. Goście na pewno będą chcieli zrewanżować się za porażke u siebie i w jakiś sposób zrekompensować kibicom ostatnią przegraną z Tygrysami w tak prestiżowym spotkaniu.

Mecz rozpocznie się 15.01.2008 o godzinie 19:45.

mack_tm 0

mack_tm

Użytkownik
SC Langnau Tigers - Kloten Flyers
SC Langnau Tigers - Kloten Flyers

2
2.28

Gospodarze zajmują 7 a goście 5. Różnica punktów też nie jest spora, ale ostatnia porażka kloten 4-1 myślę, że podziała na ambicji i dziś pokażą na co ich stać... Dla odważnych polecam typ do tercji! :spokodfhgfh:

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

GE Servette HC - ZSC Lions
Mój typ 1 (wynik 4-5 OT)⛔
kurs 1.90 Baw

W dzisiejszym meczu NLA zmierzy się w hali Vernets, vicelider Servette z piątą druzyna ligi ZSC Lions.

W bramce Servette stanie Gianluca Mona (GAA 2.40 SV% 0,905 % ,SO 4),natomiast w bramce ,,Lwów&quot; stanie Fin Ari Sulander (GAA 2.66 SV% 0,907 % ,SO 3).

We wczorajszym wyjazdowym meczu Servette pokonało EV Zug 5-3.Serwette posiada w swoim składzie wielu doskonałych napastników co odzwierciedla liczba bramek strzelonych przez nich ,aż 145 w 42 meczach.

W szczególności wyróżniają się:

Kanadyjczyk Serge Aubin (23 gole,28 asyst w 39 meczach),Serge grał kilka sezonów w NHL w takich zespołach jak Colorado Avalanche,Columbus Blue Jackets,Atlanta Thrashers.W 374 meczach rozegranych w NHL zdobył 44 bramki i miał 64 asyst.Serge jest najskuteczniejszy w zespole w bramkach w PP zdobył ich 11.

Drugim wyrózniającym się napastnikiem jest Słowak Juraj Kolnik (19 gol1,37 asyst w 42 meczach).Kolnik jeszcze w zeszłym sezonie wystepował w drużynie NHL Florida Panthers.

Bardzo pożytecznym dla druzyny Servette jest szwajcarski obrońca Mercier Jonathan ,który w klasyfikacji +/- lideruje w drużynie.

Jeżeli John Gobbi znów nie będzie łapał dużej liczby kar,nie bedzie osłabiał teamu.duet bramkostrzelnych napastników Aubin z Kolnikiem powiekszą swoją liczbę punktów w punktacji kanadyjskiej.

ZSC Lions bardzo często łapie kary ,co zawodnicy Servette w tym w szczególności Aubin doskonale wykorzystują.

Oba zespoły spotkały sie juz w tym sezonie dwukrotnie.

22.12.2007

ZSC Lions – Geneve-Servette 2-1 (1-1 ; 1-0 ; 0-0)

04’10 Kirby Law (Juraj Kolnik, John Gobbi ) 0-1 PP
10’45 Adrian Wichser (Peter Sejna, Mathias Seger) 1-1 PP
32’10 Beat Forster (Severin Blindenbacher, Rastislav Pavlikovsky) 2-1 PP

11.10.2007

Geneve-Servette – ZSC Lions OT 2-1 (0-1 ; 0-0 ; 1-0 ; 1-0)

02’6 Dustin Johner (Vitaly Lakhmatov) 0-1 PP
40’56 Martin Höhener (Goran Bezina, Jean-Pierre Vigier) 1-1 PP
63’24 Paul Savary (Serge Aubin, Goran Bezina) 2-1 OT.

Jak widać po ostatnich dwóch bezpośrednich spotkaniach wiekszość bramek pada w PP.Rzuca sie również w oczy mała liczba strzelonych goli.
Mój typ 1⛔ ewentualnie under 5.5⛔

lukash 63

lukash

Użytkownik
EHC Basel - Kloten Flyers​

Dzisiaj bardzo ciekawe spotkanie z seri dwudziestej czwartej kolejki ligi szwajcarskiej. Na lodowisku zmierz się ze sobą EHC Basel, które zajmuje w tabeli dwunastą pozycje i Kloten Flyers, który plasuje sie na miejscu czwartym. Warto dodać, ze gospodarze dzisiejszego meczu to najsłabsza drużyna ligi, która na swoim koncie ma zebrane zaledwie ... szesnaście punktów ( w czterdziestu trzech rozegranych spotkaniach). Na własnym boisku spisują się słabiutko tylko dwie wygrane, cztery remisy i aż czternaście porażek. Bilans bramkowy także tragiczny 42 : 77. A wszystko jeszcze jak by tego było mało podsumowuje aktualna forma obydwu drużyn. Zespół EHC Basel w ostatnich sześciu spotkaniach wygrał ... zero razy, zremisował .... zero razy i przegrał sześć razy . Przy czym Kloten Flyers na sześć ostatnich spotkań wygrał wszystkie. Myślę, ze to wystarczy, aby uznać gości za zdecydowanych faworytów.

Typ: Kloten Flyers kurs 1,50

sutek 79

sutek

Forum VIP
Gratuluję trafnego typu Lukash, muszę powiedziec że ja też wychaczyłem zespół EHC Basel i od dwóch tygodni konsekwetnie gram na ich przegrane i jak narazie super na tym wychodzę. Bukmacherzy dają prezenty wystawiąjac kurs np. 1,50 na rywali bo to jest pewne że Basel przegra dawno nie widziałęm tak słabego zespołu w hokeju ;)

panmv 10

panmv

Forum VIP
EHC Basel vs Bern
Tym razem słabiutke Basel bedzie podejmować u siebie ekipę z Berna, który lideruje w lidze. Drużynę takąjak Basel mozna ze świecą szukać w europejskich ligach, gdyż ma tragiczny, katastrofalny bilans. Nawet nie wiem co ta druzyna robi w 1 lidze. Na 46 meczy w lidze wygrał tylko 4! A bilans goli wynosi -101 goli... dlatego takie kursy jakie dzisiaj buki wystawiają na Bern mozna uznać za prezent. Byc moze jest to spowodowane troszke gorszą postawą w ostatnich meczach wyjazdowych (2 wygrane w 6 meczach), no ale jesli spojrzy sie w statystyki, to okazuje sie ze Bern jest najlepiej grającą druzyną w lidze na wyjazdach (22 mecze i 17 zwycięstw). Nie sądze by Bern dzis sprawił jakąś niemiłą niespodziankę, tymbardziej ze 3 tygodnie temu gładko pokonało u siebie Basel 6:1. Mozna powiedziec, ze to wstyd przegrac z Basel, które wygrało tylko z 4 druzynami w lidze ;) A nie wiem czy lider Bern będzie chciał odejmować sobie prestiżu ????
Mój typ: 2 @ 1,50 (1:5)

vader 2,8K

vader

Forum VIP
HC Lugano Vs. SC Bern
Typ: HC Lugano 60&#39; ⛔ ( @2.45 bwin), HC Lugano ML ⛔ ( @1.90 bwin) wynik: 3-4
Propozycja gry dość ryzykowna.
Kilka słów dlaczego ja skusiłem się na ten typ. Powoli w Europie niektóre ligi zbliżają się do fazy PO. Inne już rozgrywają PO.
Sytuacja obu drużyn jest bardzo odmienna.
Bern jest zdecydowanym liderem mając przewagę 20 pkt. nad drugą Genewą. Zostały im jeszcze 3 mecze do rozegrania. Sprawa jasna- pewny awans z 1 miejsca do PO. Lugano ma rozegranych 46 meczów i chłopaki zgromadzili 62 pkt. Są obecnie na miejscu 9-tym. Piewsze 8 zespołów wchodzą do PO walcząc o tytuł. Ostatnie 4 zespoły mają playoffy o pozostanie w lidze. Lugano w tabeli wyprzedza o 4 punkty Fribourg, choć mają o jeden mecz mniej rozegrany niż Lugano.
Reasumując- jeśli Lugano chce uciec od playoffów &quot;spadkowych&quot; to musi wygrać ostatnie mecze nie oglądając się na to co zrobią rywale.
Pytanie jaką postawę zaprezentuje Bern. Wczoraj grali mecz u siebie i wygrali ale w niezbyt przekonującym stylu.
Mam nadzieję, że jak mają już PO to odpuszczą trochę dzisiaj a zmotywowani hokeiści z Lugano wykorzystają szanse na powiększenie dorobku punktowego. Kurs bardzo zachęcający wystawił bwin @2.45. Jak na singla mi odpowiada. Jak ktoś jest mniej odważny to może brać @1.90 łącznie z dogrywką i karnymi. Także bet365 daje @1.83 na ML. Tutaj w przypadku remisu jest zwrot. Zagrałem singla w bwinie i wziąłem 1.83 w bet365 do kombosa.
Powodzenia i pozdrawiam!
Vader
EDIT: Propozycja nie okazała się pomyślna...:kwasny4565:
Chyba pogrzebali swoje szanse w końcówce 1 tercji. Gdzie w pół minuty stracili 2 gole. Że musiałem podać ten typ na forum. Reszta z dzisiaj ładnie weszła... Fribourg wygrał po dogrywce. Szanse na dogonienie dla Lugano maleją.

klik--&gt; wynik plus dzisiejsza gra &lt;-- klik

sutek 79

sutek

Forum VIP
Dziś mecz EHC Basel czyli można śmiało postawić na ich rywali kim by oni nie byli. Jeśli chodzi o Basel to najsłabszy zespół ligi na ponad 50 rozegranych spotkań wygrał tylko bodajże 4 czy 5 to jest katastrofa to co oni grają, bukmacherzy dają nam prezenty jeśli chodzi o kursy na rywali Basel teraz widziałem kurs 1,70 grają chyba z Langnau. Moim zdaniem warto postawić na gości ;)

zigi 57

zigi

Użytkownik
vs

Spotkanie: EHC Kloten Flyers - ZSC Lions
Typ: X2
Kurs: 1.66
Bukmacher: Toto-Mix​

Do bardzo ciekawego spotkania dojdzie w rozpoczynających się play-off National League A. Oba kluby od pewnego momentu są w konflikcie, a to za sprawą zawodnika, który ogłosił pod koniec rundy zasadniczej, że nie chce dalej grać w zespole Kloten, za to wyrażił zgode przejścia do ZSC Lions, które bez wahania przyjeło tą propozycje. Tym zawodnikiem jest 33 letni kanadyjczyk Domenic Pittis F (7 goli, 28 asyst, 35 meczy w zespole Kloten. Teraz 3 gole, 10 asyst, 13 meczy w zespole ZSC Lions). Trzeba podkreślić ważną sprawę, ZSC Lions ma podpisaną umowę z GCK Lions (druga liga szwajcarska) o wymianie zawodników między drużynami. Drugoligowcy zakończyli już udział w fazie play-off, tak więc są do dyspozycji trenera ZSC Lions. Na wyróźnienie zasługuje Dustin Johner F (4 gole, 6 asyst, 16 meczy w zespole ZSC Lions. W GCK Lions 20 goli, 14 asyst, 26 meczy), który często byl brany pod uwagę przy ustalaniu składu Lwów. Do drużyny powrócił Severin Blindenbacher D (9 goli, 7 asyst, 43 mecze), dzięki czemu trener może skorzystac z wszystkich zawodników. Co do Kloten, stracili zawodnika na korzyść ZSC Lions, a także nie pewny jest występ Rothen&#39;a (18 goli, 18 asyst, 47 mecze). Mimo dobrej gry u siebie, ja tu faworyzuje Lwy, a to za sprawą umowy o wymianie zawodników, pozyskania Domenic&#39;a Pittis&#39;a i braku jednego z czołowych graczy Kloten. Dodam, że są to derby Zurichu.

Wynik: 1:5 ✅

zigi 57

zigi

Użytkownik
vs

Spotkanie: Bern - Fribourg
Typ: 1
Kurs: 1.35
Bukmacher: BAH

I nadszedł ten moment. Bardzo mocny SC Bern spotyka się ze słabą drużyną z Fribourga. Do składu po odpoczynku powracają czołowi zawodnicy, a wśród nich: Christian Dubé F (7+39, 43 mecze), Sebastien Bordeleau F (20+25, 43 mecze), Christian Berglund F (13+31, 44 mecze) i kilku innych, ogólnie wszyscy zdrowi. Nie wyobrażam sobie innego wyniku niż wygrana gospodarzy i to bardzo wysoko. Do tego na bramce stanie rewejacyjny Marco Bührer, co jeszcze bardziej przekonuje mnie by zagrać na SC Bern. Co do Fribourg&#39;a, to nie zachwycił w rundzie zasadniczej i na koniec zajął 8 lokate. Teraz czeka ich ciężka przeprawa z faworytem do zdobycia tutułu, którą przegrają. W zespole Fribourg&#39;a zabraknie Antti Laaksonen&#39;a (12+12, 43 mecze).

Wynik: 5:3 ✅

zigi 57

zigi

Użytkownik
vs

Spotkanie: HC Davos - EV Zug
Typ: 1
Kurs: 1.82
Bukmacher: Toto-Mix​

Pierwszy mecz fazy play-off zakończył się zwycięstwem Zug. W pewnym stopniu spodziewałem się takiego obrotu sprawy, a to z tego względu, że Davos w rundzie zasadniczej nie radził sobie na wyjazdach. Za to u siebie prezentowali się znakomicie, a odzwierciedleniem ich gry jest pierwsze miejsce w tabeli &quot;Home Winner&quot;. Ja wierzę w tą drużynę i to bardzo. W połowie sezonu mieli strasznie napięty terminarz gier, spowodowany kilkoma turniejami między innymi Splenger Cup. Bardziej przykładali się do turnieju (z różnym skutkiem) niż na mecze ligowe i to spowodowało że spadli na miejsce oznaczające walkę o utrzymanie, a nie takie cele stawiali sobie zawodnicy Davos. Po zakończeniu turniejów i lekkim odpoczyknu, drużyna znowu zaczęła wygrywać i co ważne, mecz za mecz, nie było ekipy której nie dało się pokonać. W konsekwecji wylądowali na miejscu 5. Co do składów, to Davos gra niezmienionym juz od kilkunastu spotkań. Trzeba podkreślic, że do drużyny powrócił Robin Leblanc (3+2, 10 meczy), a od kilku spotkań gra Sven Helfenstein (2+3, 8 meczy, poprzednio Rapperswil). Natomiast w Zug zabraknie prawdopodobnie Duri Camichel (14+32, 43 mecze), Grosek Michal (12+12, 39 meczy). Ci zawodnicy nie wystąpili w ostatnim meczu z Davos. Daje duże szanse na zwycięstwo gospodarzom, którzy nie tak dawno wygrali z Zug 7:2 na własnej tafli. Również spodziewam się wspaniałego dopingu miejscowych kibiców prowadzącego Davos do zwycięstwa.

Wynik 4:4 ⛔

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.
vs

Rapperswil Jona - GE Servette HC (wynik 5-2)✅
Mój typ 1
kurs 2.20

Dziś w Eisbahn Lido odbędzie się drugie spotkanie w serii best of seven pomiędzy gospodarzami Rapperswil Jona a GE Servette HC.Wynik po jednym spotkaniu brzmi 1-0 dla GE Servette HC.

W pierwszym spotkaniu Servette miało ogromne szczęście do 57:31 minuty meczu przegrywali 0-1.W końcówce meczu do remisu doprowadził Kanadyjczyk Kirby Law.Wygrali ostatecznie po rzutach karnych 2-1.Jak widać spotkanie było bardzo zacięte.Dwuminutowa karę w tym meczu za hakowanie otrzymał nasz najlepszy hokeista Mariusz Czerkawski grający w Rapperswil.

Dziś na swoim lodowisku Lakers będą chcieli wyrównać stan rywalizacji na 1-1.Choć paradoksem jest ,że w konfrontacji z Servette w tym sezonie lepsze wyniki osiągają na lodowisku dzisiejszego rywala.Czas najwyższy po dwóch ostatnich porażkach na swojej tafli w meczach z Servette osiągnąć zwycięstwo.

Mariusz jest najlepszym strzelcem drużyny (49 meczy, 22 gole, 31 asyst).Doskonale sekunduje jemu grający już 5 sezon w Rapperswil Kanadyjczyk Stacy Roest (49 meczy, 16 goli, 38 asyst) oraz Szwed Niklas Nordgren (49 meczy, 20 goli, 31 asyst).
Rapperswil w ostatnim meczu rundy zasadniczej pokonali na wyjeździe Servette 3-4.

Obrońcy Rapperswil muszą jednak zwrócić uwagę na doskonałych napastników Servette -Słowaka Juraja Kolnika (50 meczy, 21 goli, 46 asyst), Kanadyjczyka Serge Aubina (47 meczy, 27 goli, 36 asyst) oraz wspomnianego powyżej Kirby Law.

Ostatnie bezpośrednie spotkania.

28/02-08 NLA Playoffs Servette Geneva vs. Rapperswil Jona 1:1 2:1 Pen
23/02-08 NLA Servette Geneva vs. Rapperswil Jona 3:4
21/02-08 NLA HC Davos vs. Servette Geneva 5:2
16/02-08 NLA Langnau Tigers vs. Servette Geneva 5:5 6:5 Pen
15/02-08 NLA Servette Geneva vs. HC Davos 3:0
02/02-08 NLA Servette Geneva vs. Kloten Flyers 2:2 3:2 (OT)

cl9vius 17

cl9vius

Użytkownik
HC Fribourg-Gottéron vs SC Bern
SC Bern
1.90
Interwetten
VS

Czwarte spotkanie ćwierćfinału Play Off szwajcarskiej Nationalliga A. Niedźwiadki z Bern lider po rundzie zasadniczej przyjeżdżają do Fribourg po 3 zwycięstwo. Póki co Bern prowadzi 2:1, po dwóch wygranych u siebie (5:1, 5:3) i przegranej po dogrywce 1:2, pechowej dorywce, kiedy gola stracili w samej końcówce. W rundzie zasadniczej Niedźwiadkom udawało się dwukrotnie wygrać na tafli rywala, jednak u siebie dwukrotnie przegrali - co jak widać już zdołali zmienić. Najlepszym strzelcem Niedźwiadków w PO jest Sébastien Bordeleau z 3 trafieniami.. co ciekawe otwierał wynik każdego z 3 dotychczasowych spotkań. Na uwagę zasługuje Christian Berglund, który asystował już przy 4 bramkach. W zespole Lugano.. narazie najlepiej punktował.. Julien Sprunger z golem i asystą i Benny Plüss z dwoma asystami. No wygląda to trochę gorzej. Dzisiejsze spotkanie powinni wygrać goście, którzy są zespołem napewno lepszym (zdeklasowali rywali rundzie zasadniczej, przewagą 22 pkt) i dziś powinni to udowodnić pokonując Błękitne Smoki na tafli Patinoire de St. Leonard.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

vs

HC Davos - EV Zug
Mój typ 1 (wynik 7-6)✅
kurs 1.95 Unibet

Dziś w Eisstadion Davos odbędzie się mecz ostatniej szansy dla Davos.Po 3 meczach ćwierćfinału przegrywają 0 – 3.Wszystkie dotychczasowe trzy pojedynki były bardzo wyrównane.

Dwukrotnie kończyły sie OT w którym Zug był lepszy od Davos.

W sezonie zasadniczym oba zespoły spotkały się czterokrotnie.

12/02/2008 NLA HC Davos vs. EV Zug 7:2
22/12/2007 NLA EV Zug vs. HC Davos 6:2
28/10/2007 NLA EV Zug vs. HC Davos 2:3
28/09/2007 NLA HC Davos vs. EV Zug 1:2

Czas najwyższy,aby faworyt przed sezonem drużyna z Davos uzyskała choć jedno zwycięstwo w konfrontacji z EV Zug.
Davos posiada w swoim składzie doskonałych napastników ,takich jak - Reto Von Arx (49 meczy ,13 goli,34 asysty),Kanadyjczyk Alexandre Daigle (45 meczy ,13 bramek,30 asyst).

Defensorzy Davos na czele z Finem Janne Niinimaa (48 meczy ,9 bramek,28 asyst) muszą zwrócić szczególną uwagę na fantastycznego napastnika Zug,Kanadyjczyka Dale McTavisha (49 meczy ,32 bramki,21 asyst !!!).W szczególności Dale błysnął w ostatnim meczu PO strzelając bramkę w reulaminowym czasie i w dogrywce.Mój typ 1✅.

Dotychczasowe bezpośrednie wyniki w PO.
03/03/2008 NLA Playoffs EV Zug vs. HC Davos W - 2:2 3:2 (OT)
01/03/2008 NLA Playoffs HC Davos vs. EV Zug W - 4:4 4:5 (OT)
28/02/2008 NLA Playoffs EV Zug vs. HC Davos W - 2:1

zigi 57

zigi

Użytkownik
Z tym Janne Niinimaa to dzwina historia, bo bodajże w drugim meczu z Zug (4:5) nie wystąpił, i pytanie czemu? (w 3 już wystąpił). Mam nadzieje że dzisiaj zagra, bo bez niego to nie ta sama drużyna. Być może dostał jakąś kare.

EDIT: Niinimaa nie wystąpi.
EDIT2: Niesamowite spotkanie 7:6.

fox71 2,2K

fox71

Forum VIP
Propozycja.

vs

EV Zug - HC Davos (wynik 2-3 OT)⛔
Mój typ 1
kurs 2.10 Baw

Dziś w hali Herti odbędzie się mecz znów ostatniej szansy ostatniej szansy dla Davos.Po 4 meczach ćwierćfinału przegrywają 1 – 3.Wszystkie dotychczasowe cztery pojedynki pojedynki były bardzo wyrównane.

Dwukrotnie kończyły sie OT w którym Zug był lepszy od Davos.Dwukrotnie natomiast Zug i Davos wygrali wygrywali różnicą tylko jednej bramki.Jak widać pojedynki PO pomiędzy tymi teamami są bardzo zacięte.

W sezonie zasadniczym oba zespoły spotkały się czterokrotnie.

12/02/2008 NLA HC Davos vs. EV Zug 7:2
22/12/2007 NLA EV Zug vs. HC Davos 6:2
28/10/2007 NLA EV Zug vs. HC Davos 2:3
28/09/2007 NLA HC Davos vs. EV Zug 1:2

Bardzo dziwny przebieg miało ostatnie 4 spotkanie.HC Davos prowadziło już 6-2,lecz Zug nie dawał za wygraną doprowadził do wyniku 7-6!!!

Zastanawia mnie ,czy dziś angielski trener Zug Simpson Sean zaufa swojemu bramkarzowi Lars Weibelowi ,który w ostatnim meczu spisywał się tak fatalnie?Sądzę jednak,że znów Lars będzie podstawowym bramkarzem EV.

W dzisiejszym meczu niepewny jest udział Travisa Greena (29 meczy, 9 goli 11 asyst).Travis jest bardzo doświadczonym graczem,rozegrał 16 sezonów w NHL w takich zespołach jak - New York Islanders,Anaheim Mighty Ducks,Phoenix Coyotes,Toronto Maple Leafs oraz Boston Bruins.W NHL rozegrał 970 spotkań ,strzelił 192 bramki i miał 262 asysty.Nie zagra również Czech Grosek Michal (39 meczy, 12 goli, 12 asyst).Jednak mimo tego osłabienia wierzę w doskonałą formę strzelecką Dale McTavisha (49 meczy, 32 gole, 21 asyst) oraz Trevor Meiera (47 meczy, 17 gol1, 13 asyst).Mój typ 1.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom