>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Szwajcaria 2010/2011

Status
Zamknięty.
leon92mielonka 355

leon92mielonka

Użytkownik
Delermont - Vaduz

Sytuacja bardzo przyjemna bukmachersko, bo dość oczywista jest forma obu drużyn. Delermont przegrało ostatnie 5 spotkań ligowych. Vaduz wygrało ostatnie 5 spotkań ligowych. Gospodarze nie muszą się raczej martwić o utrzymanie, bo są na dobrej pozycji w tabeli. Za to Vaduz wciąż walczy o bezpośredni awans do ekstraklasy szwajcarskiej. Wczoraj Lugano potrafiło wygrać swój mecz, dziś Vaduz powinien powtórzyć wyczyn głównego rywala i ponownie zasiąść na fotelu lidera. Na liście nieobecnych po stronie gości mamy braki Burgmeiera (P, 17/3), Sturma (P, 12/0) i Oehri&#39;ego (O, 15/0). Te osłabienia nie powinny wpłynąć na postawę Vaduz. Delermont prawdopodobnie będzie musiało sobie radzić bez Kollara (O, 15/0). Dziwne, ale w ostatnim meczu gospodarze mieli na ławce tylko 4 piłkarzy. Ciężko powiedzieć dlaczego.
Myślę, że goście udowodnią swoją przewagę i pokonają Delermont. W pierwszym meczu tych drużyn w tym sezonie padł wynik 6-1 oczywiście na korzyść Vaduz.

Typ:
Delermont 1-3 Vaduz
⛔
(1-1)

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
FC Chiasso - FC Lugano Wynik 0:2 ✅
Typ 2
Kurs 1,85
Bukmacher bet-at-home

Lugano wygrało ostatnie 9 meczy z rzędu !! Jest na pozycji lidera z przewagą zaledwie 3 punktów nad Vaduz. Drużyna jest bardzo zmotywowana i zrobi wszystko by wywalczyć upragniony awans.
Chiasso nie gra już teoretycznie o nic i gra bardzo w &quot;kratkę&quot;. Ostatnie dwa mecze u siebie przegrali, jednak mecz z Lugano ma dodatkowy smaczek, gdyż jest to spotkanie dwóch wielkich rywali. To jedyna motywacja zawodników z Chiasso. Myślę jednak, że Lugano nie zmarnuje swoich szans i może nie po łatwym boju, ale ostatecznie zdobędzie 3 punkty na trudnym terenie.

Pozdrawiam ????

-------------------------------------------------------------------------------
Lugano spokojnie zwycięża 0:2 !!! ✅
Wszystko przebiega po mojej myśli.

skolsik1 1,7K

skolsik1

Użytkownik
FC Chiasso - FC Lugano Wynik 0:2 ⛔
Typ Dokładny Wynik 1:2
Kurs 7,00
Bukmacher bet-at-home

Jeśli przyjrzeć się jeszcze uważnie ostatnim poczynaniom Lugano można łatwo zobaczyć, że na 9 rozegranych ostatnich meczy, aż 8-krotnie Lugano zdobywało po dwa gole. Można śmiało zaryzykować i postawić na dokładny wynik 1:2. Czemu 1:2, a nie 0:2 ?? To proste, Chiasso na własnym boisku napewno będzie dzielnie walczyć, a na dodatek Chiasso w prawie każdym meczu chociaż raz trafia do siatki rywala. Można, więc śmiało zaryzykować i obstawić dokładny wynik 1:2.

Pozdrawiam ????

---------------------------------------------------------------------------------------
Aż mi głupio bo sam obstawiłem zarówno 0:2 jak i 1:2. a tu poleciłem wszystkim tylko wynik 1:two:zoltakartka: . Na obydwa zdarzenia był kurs 7,00, więc osobiście zyskałem sporo na tym meczu. Mogę mieć tylko nadzieje, iż to, że przewidziałem dwie bramki dla Lugano komuś się przydało !!!

takjakby 3

takjakby

Użytkownik
FC Lugano - Stade Nyonnais - 1 - 1.35 - Tobet
wynik: 1:2 ⛔

FC Lugano lider drugiej ligi szwajcarskiej. Dziewięć zwycięstw, jeden remis i porażka. Tak przedstawiają się statystyki lidera w meczach na własnym stadionie. 2.09 bramki na mecz u siebie jest dobrym prognostykiem przed zbliżającym się spotkaniem. Dodatkowym plusem może być wygrana ostatnich pięciu pojedynków między tymi drużynami.
Co można powiedzieć o gościach? Cztery zwycięstwa, remisy i porażki, taki jest bilans tej drużyny na wyjeździe. Statystyki mówią, że traci ona średnio półtorej bramki na wyjeździe. Jednym słowem nie jest to faworyt tego spotkania.
Sądzę, że jest to ciekawy meczyk do akumulatora.

l0k0 1,5K

l0k0

Użytkownik
Lugano v Winterthur 2:3 ⛔
Lugano 1.33 /Bet365

Ostatnio Lugano sensacyjnie przegrało u siebie z Nyonnais i przerwało serię 10-ciu wygranych z rzędu i ogólnie 11-tu meczy bez porażki. Przerwana seria skróciła różnicę między Lugano a Vaduz do 3 punktów.
Wg mnie dziś już nie ma, że boli i Lugano, jeśli myśli o awansie bezpośrednim to musi ten mecz wygrać. Analizowałem składy Lugano z ostatnich meczy i nie wygląda na jakieś osłabienia czy coś. Po prostu chyba przychodzi czas na złamanie serii.
Goście bronią się przed spadkiem. Mają jeszcze 3p przewagi ale ostatnio jakaś zadyszka, a nawet jakaś padaka: od 6ciu meczy bez wygranej, co więcej, w tych 6ciu meczach tylko 2 punkty.

P 5

pih

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Szwajcaria: Challenge League
Spotkanie: Lugano - Servette
Wynik: 0:6 ✅
Typ: 2
Kurs: 3,50
Bukmacher: Sportingbet

Analiza:

Mecz lidera z 3 zespołem w tabeli. Różnica punktowa między tymi zespołami wynosi 5pkt. Do końca sezonu pozostały 4 kolejki. Gospodarze ostatnio jednak bardzo zawodzą. Po pierwszej części sezonu wydawało się, że awans jest już właściwie przesądzony. Jednak jeśli lider przegrywa ostatnie 3 mecze z rzędu to na pewno dzieje się coś niedobrego. A jeśli zobaczymy na rywali, z którymi ostatnio przegrali to można wręcz złapać się za głowy. Dwie domowe porażki ze słabymi Nyon(7 miejsce w tabeli) i Winterthur (12 miejsce w tabeli) oraz porażka na wyjeździe z Aarau (10 miejsce w tabeli). Tak słabe wyniki nie biorą się znikąd i na pewno nie jest to przypadek, lecz bardzo słaba dyspozycja lidera.
Goście w pierwszej części sezonu grali dość przeciętnie. Awans raczej był poza ich zasięgiem, tak przynajmniej się mogło wydawać. Jednak ostatnio pokazali na co ich stać i wygrali 5 kolejnych meczów, co dało nadzieję na awans. Gromili wręcz swoich rywali pokazując świetny i efektowny football. W ostatnich 5 meczach strzelili rywalom aż 19! bramek, a stracili ledwie 3. Wszystkie te mecze kończyły się zwycięstwami minimum dwoma bramkami.
Tak, więc dziś szansa na zbliżenie się do czołówki jest ogromna i sądzę, że słabo spisujące się ostatnio Lugano nie będzie miało za wiele do powiedzenia w tym spotkaniu.

Otrzymane punkty reputacji: +2
P 5

pih

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Szwajcaria-Challange League
Spotkanie: Locarno-Servette 3:2 ⛔
Typ: Drużyna gości, dwiema bramkami lub więcej
Kurs: 2,45

Bukmacher: Betsson

Analiza:
Po kolejnej mega wpadce Vaduz, które dziś zostało rozbite 0:5 przez słabe Wohlen, oraz zważywszy na strasznie słabą formę Lugano to Servette stało się murowanym faworytem do awansu. Zresztą nie ma się co dziwić, jeśli pokonuje się lidera na jego śmieciach 6:0.
Locarno zajmuje przedostatnie miejsce w tabeli i walczy o utrzymanie. Jednak w ostatniej kolejce przegrali z ostatnim Yverdon, czym pokazali, że nie są w dobrej formie. W meczu ze Servette też nie mają co liczyć na zdobycz punktową.
Servette gra ostatnio znakomicie. Wygrali 6 kolejnych spotkań tracąc w nich tylko 3 bramki, a strzelając 25!!! Chyba nic nie trzeba do tego dodawać. Wszystkie z tych 6 spotkań wygrali różnicą minimum 2 bramek, więc jutro ze słabiutkim Locarno nie powinno być najmniejszego problemu z wysokim zwycięstwem.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Basel vs. Thun 5:1 ✅
over 2.5
1.44
Bwin
5/10

Basel gra o majstra, Thun jeszcze o Europę. Basel lubi strzelać, Thun ostatnio też. W Basel nie zagrają: Abraham, Safari, Stocker, Tembo, Wieser. Dwóch podstawowych obrońców zabraknie w Basel i DM&#39;a. Thun podobnie jak poprzednio bez Heidegera i Schirinziego.

A do tego takie coś:
HT/FT Thun/Basel 29.00
Ladbrokes
0.5/10
Basel ma kiepskie pierwsze połowy zwykle, a Thun nawet niezłe, więc lekko spróbuję, a nuż wejdzie

P 5

pih

Użytkownik
Dyscyplina: Piłka Nożna - Szwajcaria, Chellenge League
Spotkanie: Lausanne-Lugano HT/FT
Typ: 1/1
Kurs: 3,40
Bukmacher: Ladbrokes

Analiza:
Ostatni mecz 28 kolejki w 2 lidze Szwajcarskiej. Do końca sezonu pozostały do rozegrania jeszcze 2 kolejki. Na chwilę obecną gospodarze są na trzecim miejscu z dorobkiem 56 punktów, zaś goście są liderem z dorobkiem 58 punktów. Awans do pierwszej ligi uzyska tylko drużyna z pierwszego miejsca, a drugi zespół o awans będzie walczył w barażach.
Lausanne jest z bardzo dobrej dyspozycji. Wygrali 4 mecze z rzędu. Ostatnie dwa mecze były w ich wykonaniu wręcz fenomenalne, najpierw u siebie rozbili
Schaffhausen 4:0, a w ostatniej kolejce zmiażdżyli na wyjeździe Nyon 5:0, który co ciekawe nie tak dawno pokonał Lugano i to na wyjeździe 2:1. Jeśli dziś wygrają awansują na pierwsze miejsce w tabeli i na dwie kolejki przed końcem sezonu to oni będą rozdawać karty.
Lugano w drugiej części sezonu jest cieniem tej drużyny z początku sezonu, kiedy to wygrywali mecz za meczem. Przegrali już 4 mecze z rzędu. Ostatnio wręcz skompromitowali się przed własną publiczności przegrywając 0:6 z czwartym w tabeli Servette. Wcześniej równie hańbiące trzy porażki ze słabymi: Nyon(7 miejsce w tabeli), Winterthur(13 miejsce w tabeli) i Aarau(11 miejsce w tabeli). Dodatkowo 3z4 porażek doznali na własnym obiekcie.
Patrząc na obecną formę obu zespołów można powiedzieć, że gospodarze są murowanym faworytem do zwycięstwa w tym spotkaniu i moim zdaniem tak właśnie się stanie i Lausanne obejmie dziś fotel lidera.

ipococito13 107

ipococito13

Użytkownik

FC Lausanne Sport - Lugano typ:1 @ 1.85 Cenbet
Krótko i na temat, 4 drużyna podejmuje lidera. Lidera który 4 ostatnie mecze przegrał, a dotkliwa była porażka w ostatniej kolejce, gdy Lugano uległo u siebie Servette aż 6-0. Natomiast Lausanne jest w odmiennej formie 4 ostatnie mecze to same zwycięstwa i wygrywając dziś awansują na 1 miejsce na 2 kolejki przed końcem sezonu i będą bliscy awansu. Lausanne u siebie w tym sezonie przegrało tylko 2 razy, Lugano niby na wyjeździe jest bardzo groźne ale taki drastyczny spadek formy i 3 porażki u siebie z rzędu oraz porażka na wyjeździ 2-0 z Aarau. Nie lubię stawiać meczów na szczycie ale forma Lugano skusiła mnie do zagrania 1 i oby typ okazał sie trafny. FC Lausanne Sport z tego co pamiętam grała w tym sezonie w LE i chyba teraz odzyskali siły i awans się szykuje.​

phobos 26

phobos

Użytkownik
Lausanne-Sport - FC Vaduz 2:0 ✅
Typ:
Lausanne @ 1,70
BUK:
Betclic
Tak jak poprzednio value dnia całej Szwajcarii. Zostały już tylko dwie kolejki i sytuacja na szczycie tabelki powoli robi się klarowna. W zmartwychwstanie Lugano chyba nikt już nie wierzy i choć mają ostatni gwizdek wątpię by mieli wygrać z Wohlen, które spuściło łomot FC Vaduz 5:0. Wprawdzie 4 zespoły walczą jeszcze o awans, to jak dla mnie Lausanne jest zdecydowanym faworytem. Przechodzili w 2002/03/04 roku tragiczne chwile, ale małymi kroczkami wrócili na właściwy tor. Pamiętamy Lausanne z rozgrywek LE, gdzie jak na obecną chwilę drugoligowy zespół doszli dość daleko. Wspomniany przeciwnik gospodarzy formą nie grzeszy - jak wspomniałem: łomot od przeciętniaka Wohlen, dwa remisy z niemalże spadkowym zespołem i drugim przeciętniakiem. To niezbyt prosperuje na awans. Kurs fantastyczny, warto zaryzykować.

pirelli 739

pirelli

Forum VIP

Servette - Bellinzona -W pierwszym meczu, którego stawką jest gra w najwyższej klasie rozgrywkowej w Szwajcarii w następnym roku Bellinzona wygrała u siebie 1:0 po bramce stopera Pergla w 90 minucie meczu.
-W tamtym meczu mimo, że Bellinzona była częściej w posiadaniu piłki, to piłkarze z Genewy stworzyli sobie 2x więcej sytuacji bramkowych, lecz żadnej nie wykorzystali.

-Wiem, że Servette to jeszcze obecny drugoligowiec, ale zespół radził sobie w lidze bardzo dobrze, notując najlepszy bilans bramkowy w całej lidze 75-27 !!! W meczach na własnym stadionie Servette zanotowało następujący bilans: 12-1-2 bilans bramkowy 47-16. Zatem piłkarze z Genewy na własnym boisku strzelali średnio 3 bramki swoim rywalom.
-Piłkarze Bellinzony mieli troszeczkę szczęścia, gdyż bo całym fatalnym sezonie powinni spaść, lecz jakimś cudem w ostatniej kolejce pokonali u siebie Grasshoppers Zürich 2:0 i ostatecznie grają baraże o pozostanie w lidze.
-Trzeba zaznaczyć, że Bellinzona w lidze straciła aż 75 bramek, oczywiście najwięcej w lidze.
-Servette zdecydowanie należy się gra w najwyższej klasie rozgrywkowej w Szwajcarii, również ze względu na swoją historie, w której piłkarze z Genewy grali w 1 lidze nieprzerwanie przez 108 sezonów od 1897 aż do 2005 roku, kiedy to klub ogłosił bankructwo. Teraz od kilku lat klub próbuje wrócić na szczyty,
-Z tego co poczytałem, to dzisiaj kibice mają wypełnić stadion do ostatniego miejsca. W sumie ponad 30 000tys. i dosłownie &quot;zgotować piekło&quot; przyjezdnym.
-Servette jako najbardziej utytułowany zespół z francuskojęzycznej Szwajcarii ma wiele do udowodnienia i jak wszyscy zapowiadają w klubie dzisiaj to udowodnią i pokonają Bellinzonę, która już praktycznie powinna dawno spaść, ale co się odwlecze, to nie uciecze.
-Mimo, że Servette to jeszcze drugoligowiec, ale buki również ich bardzo faworyzują ~ 1.60 kurs z Tobet. -Jeśli chodzi o sytuację kadrowę w obu zespołach: Seevette bez: Esteban(N 18/10), Karanovic(N 26/8). AC Bellinzona bez: Aimo Diana (O 16 / 0), Mattila (P 25 / 1), Mihoubi(P 19/1), Siqueira(O 18/0) oraz zawieszony Lima(O 19/0);
- Servette mimo braku w składzie 2 napastników, nadal ma kim straszyć, gdyż na pewno zagrają dzisiaj najlepszy strzelec zespołu Eudi - 15 bramek oraz De Azevedo - 13 bramek i Vitkiewez -11 bramek
Tak więc jak dla mnie:
Servette win [3:1] ✅
Kurs: 1.67
Buk:

Servette 1/1 [3:1](1:0) ✅ Kurs:2.75
Buk:

Servette (-1) [3:1] ✅ Kurs:2.70
Buk:

Servette 15 celnych strzałów na bramkę - Bellinzona 3 celny strzały, tak więc minimalny wymiar kary i Servette zasłużenie w 1 lidze!!!

Otrzymane punkty reputacji: +1
Status
Zamknięty.
Do góry Bottom