Ciekawy mecz
Young Boys - Luzern. Pierwsza połowa pod dyktando gospodarzy, akcje starał się kreować Costanzo, ale brakowało wykończenia zawodnikom YBB. Druga połowa to jednak odwrót o 180 stopni. Do ataków zabrała się drużyna gości i m.in Daniel Gygax zmarnował 3 doskonałe sytuacje na zdobycie bramki w ciągu kilku minut. Napór gości zakończył się trafieniem Ianu. Po strzelonej bramce goście cofnęli się i atakowali gospodarze czego efektem bramka wyrównująca. Końcówka emocjonująca, ale wynik już się nie zmienił.
Warto oglądać ligę szwajcarską. Widziałem dwa mecze Basel - Zurich 3:2 oraz Young Boys - Luzern 1:1 i póki co jestem bardzo zadowolony
====
Jutro zastanawiam się nad postawieniem na
FC Zurich w derbach z
Grashoppers. Zurich ma za sobą słaby sezon i teraz czas powrócić do ścisłej czołówki. Karierę zakończył obrońca Tihinen, ale w jego miejsce sprowadzono solidnego
Teixeirę z Maccabi Hajfa. Ogólnie Zurich zrobił na mnie pozytywne wrażenie w przegranym meczu z Basel 2:3. Grashoppers straciło m.in
Lulicia i Zarate czołowe postacie z minionego sezonu. Ogólnie w drużynie jest 11 nowych zawodników co raczej nie sprzyja osiąganiu korzystnych wyników w pierwszych kolejkach. Jeszcze wstrzymuję się z typem, ale wstępnie jedynka na FC Zurich.
edit: W Grashopper wątpliwy jest występ powracającego po kontuzji pomocnika
Cabanasa kreowanego na lidera drużyny. Trener Sforza mimo to wierzy w osiągnięcie korzystnego wyniku w derbach przypominając majowe zwycięstwo 4:0 jego podopiecznych.
Ogólnie w poprzednim sezonie na Letzigrund dwukrotnie wygrywali piłkarze FC 3:2 i 4:3, a na stadionie Grashopper było 4:0 i 1:0 dla gospodarzy.
W FC Zurich zabraknie prawdopodobnie z ważniejszych graczy Nikci i Magnin. Gotowi do gry są jednak obrońca
Teixeira, pomocnicy
Djurić i Margairaz oraz dobrze rozumiejacy się duet napastników
Alphonse-Hassli.
W tym meczu stawiam na gospodarzy, a w wersji bezpieczniejszej typ ten podpieram remisem.
TYP:
FC Zurich - Grashopper Zurich | 1 - 2,00 w Tobet
2:0
*wersja bezpieczniejsza FC Zurich - Grashopper Zurich | 1x - 1,24 w Tobet
2:0