>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Szanse a kurs

M 0

mdsn

Użytkownik
Witam, mam pytanie:

Zakladam ze bukmacherzy okreslaja matematyczna szanse wsytapiena danego wyniku gry i na podstawie tego okreslaja kurs. Pytanie przmi, czy jest jakas sztywna regula na podstawie ktorej mozna odtworzyc szanse. Tzn. np. mamy kurs 3.2 na remis: czy to znaczy ze kazdy mecz o tym kursie zostal oszacowany na np. 20% szanse remisu? Czy da sie to przeliczyc? (liczby teraz sse z palca)

macieqleo 5,3K

macieqleo

Użytkownik
Tak, da się to policzyć:
dzielisz 1/kurs i otrzymujesz prawdopodobieństwo wystąpienia zdarzenia
kurs jest jednak zaniżony w stosunku do realnego prawdopodobieństwa wystąpienia zdarzenia przez marżę, więc musisz wziąć poprawkę na marżę

M 0

mdsn

Użytkownik
Ok, przleiczylem na przykladzie, czyli to co wyszlo mi powyzej calosci (0.111873) to marza, ktora powinienem odjac proporcjonalnie do kursu od wylicoznego prawdopodobienstwa i otrzymam realne prawdopodobienstwa.

B 0

bester.

Użytkownik
Ok, przleiczylem na przykladzie, czyli to co wyszlo mi powyzej calosci (0.111873) to marza, ktora powinienem odjac proporcjonalnie do kursu od wylicoznego prawdopodobienstwa i otrzymam realne prawdopodobienstwa.
Marża nie jest wliczana w kurs proporcjonalnie. na 1 moze byc wyższa niż na X itd.

Do góry Bottom