Kupon #24
Napoli – RB Lipsk / Typ: Napoli pow. 1,5 gola / Kurs: 1,56 |
1:3
Szachtar Donieck – Roma/ Typ: Szachtar Donieck albo remis / Kurs: 1,52 |
2:1
Kurs: 2,37
Stawka: 3 j
Ew. wygrana: 7,11 j
Kupon #26
Rapid Wiedeń – Sturm Graz / Typ: Sturm Graz pow. 0,5 gola/ Kurs: 1,4
3 |
1:1
Sigma Ołomuniec – Viktoria Pilzno / Typ: Sigma Ołomuniec pow. 0,5 gola / Kurs: 1,44 |
0:0
Kurs: 2,06
Stawka: 3 j
Ew. wygrana: 6,18 j
Stan konta:
23,09 j
Ostatnio nie najlepiej. Kupon 23 jest jeszcze w grze – Barcelona z bramkowym remisem na wyjeździe ma znacznie większe szanse na awans, ale nigdy nic nie wiadomo. Chelsea pewnie zagra tak samo, a to może przynieść jakieś 0:1 czy znowu 1:1, a potem dogrywkę i karne.
Jeśli chodzi o nadchodzący weekend, to zainteresował mnie jeden mecz. Bardzo chcę go ugryźć od wczoraj, ale diabli wiedzą jak. W Rumunii Astra Giurgiu gra u siebie z Dynamo Bukareszt. Kursy na Dynamo bardzo niskie. Astra w przeciwieństwie do Dynama, które potrzebuje zwycięstwa albo dobrych wyników w innych meczach (rozgrywanych równocześnie), ma już zapewnione miejsce w rundzie mistrzowskiej – co prawda po tabeli tego jakoś nie widzę, ale wszędzie tak piszą, więc ja naiwnie, jak XIX-wieczny chłop, uwierzę, że co napisane, musi być prawdziwe. Trener Astry zasugerował, że będą grać jacyś młodzi, na dodatek powiedział, że dobrze by było, gdyby taki zespół jak Dynamo Bukareszt grał w rundzie mistrzowskiej. W tle jest też mały skandal z horrendalnymi cenami biletów (jakiś mało bojkot kibiców się szykuje?). Wyjście wydaje się banalne – brać wygraną Dynama o kursie 1,58 do dubla z czymś i cześć, mnie jednak kuszą inne kursy w tym meczu. A jest trochę wysokich. Typ na to, że obie strzelą, to 2,35; że Dynamo będzie wygrywać do połowy i do końca 2,45, na gol w obu połowach 2, jest też 1,76 na poniżej 6,5 kartek (wysoka linia, a istnieje prawdopodobieństwo, że jeden zespół odpuści). I wszystkie te opcje rozważałem do dzisiejszego poranka, aż mi do głowy strzeliło coś bardziej ryzykownego. Jak ma wygrać Dynamo, to wygra, ale liczę, że Astra też ukąsi, bo w końcu mecz u siebie, a tu z reguły coś strzela, więc łącze oba zdarzenia:
Kupon #27
Astra Giurgiu – Dynamo Bukareszt / Typ: Dynamo Bukareszt wygra i obie strzelą / Kurs: 4,60
Kurs: 4,60
Stawka: 2 j
Ew. wygrana: 9,20 j
Stan konta:
21,09 j