>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Systemy z Wielkiej Brytanii

itan 21

itan

Użytkownik
WItam wszystkich,
podłączę się pod temat bo wydaje się ciekawy.Zastanawiam się które wyścigi wybierac,są z kilkoma zawodnikami ,a niektóre z kilkunastoma.Przykładowo wyścig o 19.20 Victoria Park 8 zawodników,wygrana ze stawką 13 której już nie uwzględniam bo daje mi minusowy profit.I co dalej jak jestem -100 j w plecy?Z tego miałbym zysku 2.7j,czyli przykładowo około 50 gier wygranych żeby odrobic te 100j..Jest tu jakaś progresja czy coś?Albo nie wszystko doczytałem.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Dutching to nie jest to samo co surebet , gdzie masz gwarancję zysku - powstającą na wyborze korzystnie rozpiętych wysokości kursów w różnych firmach bukmacherskich.
Tak więc dutching daje uzyskanie identycznej wygranej bez względu na to , który z kilku wybranych meczy dla dokładnego wyniku czy HT/FT lub koni wygra - ale musi to być ten z tych typowanych...
Gdybyś mógł obstawić wszystkie konie i mieć zapewniony z góry zysk - to byłby właśnie surebet , a dutching niesie z sobą oczywisty element ryzyka błędnego typowania nawet obstawiając 5z8 koni...
Pzdr.
edi8

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
System cover:

Załóżmy, że buk oferuje nam następujące zdarzenie:

FC Nantes – Paris Saint Germain

1 – 2.57
x – 2.85
2 – 2.85
1x – 1.35
x2 – 1.43

Jak widać obstawiając wygraną FC Nantes (1) zarobimy na czysto 157% wkładu. Gdy podeprzemy się remisem (1x), zysk wyniesie już tylko 35%. Natomiast zastosowanie Covera pozwoli zyskać blisko 69% (obstawiając remis równowartością 35% kapitału przeznaczonego na grę, a wygraną gospodarza pozostałymi 65% procentami).

Podsumowując:

Cover to taki sposób gry, który przy obstawieniu dwóch z trzech wariantów zdarzenia , pozwala nam na jednym uzyskać wygraną , natomiast w przypadku drugiego – odzyskać postawioną stawkę.
Stawkę tracimy tylko w przypadku wystąpienia tego trzeciego nieobstawionego wariantu.

Jakie dziedziny sportu można obstawiać Coverem?

Cover znajduje zastosowanie w każdej grze, której końcowy wynik może być wygraną gospodarza (1), remisem (x) lub wygraną gości (2). Takie zdarzenia potocznie nazywa się trzydrogowymi. Warto mieć na uwadze również to, że przy pomocy Covera bez najmniejszego problemu będziemy mogli obstawić różne inne trzydrogowe warianty zdarzeń, takie jak:

• wynik pierwszej lub drugiej połowy,
• wynik z handicapem,
• która drużyna strzeli pierwszego gola,
• połowa z większą ilością goli itp.

Często okazuje się, że zdarzenia uzupełniające mają równie atrakcyjnie kursy , co zdarzenie główne, a być może będą dla nas łatwiejsze do przewidzenia.

A oto kalkulator do tej techniki grania: http://betrush.com/calculators.php
Pzdr.
edi8

Otrzymane punkty reputacji: +2
edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
System &quot;4 z rzędu&quot;
Tutaj musimy trafić cztery razy pod rząd singla lub AKO z kursem wynoszącym około 1.6 , za każdym razem po trafieniu dodając pieniądze do puli. Symulacja dla stawki początkowej wynoszącej 100j:
1. 100j - 160j
2. 160j - 256j
3. 256j - 409j
4. 409j - 654j
Po zakończeniu gry otrzymujemy ponad sześciokrotne zwiększenie początkowego budżetu a zatem nawet w przypadku kilku porażek jesteśmy w stanie wyjść na plus po udanym typowaniu &quot; .
Czyli wystarczy wygrać jedną na 6 podjętych tą łańcuchową metodą gier - z początkowym każdorazowo budżetem 100j. - aby być wygranym 54 j.
UWAGA: w firmach naziemnych odpowiednikiem kursu 1.6 jest zastosowanie kursu 1.78
( znalezione w necie )

R 23

rutra

Użytkownik
System &quot;4 z rzędu&quot;

Tutaj musimy trafić cztery razy pod rząd singla lub AKO z kursem wynoszącym około 1.6 , za każdym razem po trafieniu dodając pieniądze do puli. Symulacja dla stawki początkowej wynoszącej 100j:

1. 100j - 160j
2. 160j - 256j
3. 256j - 409j
4. 409j - 654j

Po zakończeniu gry otrzymujemy ponad sześciokrotne zwiększenie początkowego budżetu a zatem nawet w przypadku kilku porażek jesteśmy w stanie wyjść na plus po udanym typowaniu &quot; .

Czyli wystarczy wygrać jedną na 6 podjętych tą łańcuchową metodą gier - z początkowym każdorazowo budżetem 100j. - aby być wygranym 54 j.

UWAGA: w firmach naziemnych odpowiednikiem kursu 1.6 jest zastosowanie kursu 1.78

( znalezione w necie )

Nie lepiej postawić na jednym kuponie te 4 mecze. Osobiście odradzam tego systemu, ja próbowałem na sucho i nigdy mi się nie udało 4x pod rząd trafić.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie lepiej postawić na jednym kuponie te 4 mecze. Osobiście odradzam tego systemu, ja próbowałem na sucho i nigdy mi się nie udało 4x pod rząd trafić.
Cześć rutra!
Bo Ty jesteś na tym polu nowicjuszem i dlatego dotąd Ci się to nie udaje , ale spokojnie dojdziesz i do lepszych wyników.
W tym roku miałem już serię 18 kolejno trafionych typów - a dziś rano zacząłem prezentować tę grę metodą &quot;4 z rzędu &quot; na forum u PASKO i jestem już na 3.etapie...
A odpowiadając Ci na Twoje pytanie czy nie lepiej grać 4 mecze razem - otóż nie , bo grając je oddzielnie masz możliwość zastosowania po drodze wielu manewrów typu wycofanie startowego budżetu na którymś etapie ( bo z reguły nigdy nie będziesz miał wszystkich typów z równym kursem 1.6 i powstaną nadwyżki w banku ) lub kontry po wejściu na 4-ty , finalny etap.
Tak więc NIE , nie jest lepiej grać razem!
Pzdr.
edi8

R 23

rutra

Użytkownik
Ja obecnie testuje głównie under 3,5. Ale ciekawy jest system Dutch(chyba się nazywa) gdzie np. w żużlu stawia się najwięcej na faworyta, trochę mniej na 2. co do faworytów, mniej na 3. i tak na 90% można łatwo wygrać.

Grałem 1.60 u bukmachera naziemnego (1.78 ale lepiej mi idzie w &quot;Łańcuchu 1.70&quot;.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
rutra &gt;&gt;&gt; w tym wątku jest dokładny opis oraz przydatne kalkulatory do metody którą wspomniałeś , a która nazywa się &quot;dutching&quot;...

lukas155 11

lukas155

Użytkownik
System cover:

Załóżmy, że buk oferuje nam następujące zdarzenie:

FC Nantes – Paris Saint Germain

1 – 2.57
x – 2.85
2 – 2.85
1x – 1.35
x2 – 1.43

Jak widać obstawiając wygraną FC Nantes (1) zarobimy na czysto 157% wkładu. Gdy podeprzemy się remisem (1x), zysk wyniesie już tylko 35%. Natomiast zastosowanie Covera pozwoli zyskać blisko 69% (obstawiając remis równowartością 35% kapitału przeznaczonego na grę, a wygraną gospodarza pozostałymi 65% procentami).

Podsumowując:

Cover to taki sposób gry, który przy obstawieniu dwóch z trzech wariantów zdarzenia , pozwala nam na jednym uzyskać wygraną , natomiast w przypadku drugiego – odzyskać postawioną stawkę.
Stawkę tracimy tylko w przypadku wystąpienia tego trzeciego nieobstawionego wariantu.

Jakie dziedziny sportu można obstawiać Coverem?

Cover znajduje zastosowanie w każdej grze, której końcowy wynik może być wygraną gospodarza (1), remisem (x) lub wygraną gości (2). Takie zdarzenia potocznie nazywa się trzydrogowymi. Warto mieć na uwadze również to, że przy pomocy Covera bez najmniejszego problemu będziemy mogli obstawić różne inne trzydrogowe warianty zdarzeń, takie jak:

• wynik pierwszej lub drugiej połowy,
• wynik z handicapem,
• która drużyna strzeli pierwszego gola,
• połowa z większą ilością goli itp.

Często okazuje się, że zdarzenia uzupełniające mają równie atrakcyjnie kursy , co zdarzenie główne, a być może będą dla nas łatwiejsze do przewidzenia.

A oto kalkulator do tej techniki grania: http://betrush.com/calculators.php
Pzdr.
edi8
Cover to nic innego jak draw no bet po gorszym kursie, więc nie ma najmniejszego sensu używać tej metody.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
lukas155 &gt;&gt;&gt; pomijasz jednak bardzo istotny element w postaci tego , że zakładu DNB nie zawsze można wstawić do systemu przy grze na ako - zaś cover owszem tak...bo wcale przecież nie muszę wykluczać wyniku remisowego w meczu i w ramach gry systemowej mogę grać zarówno 1 i x.
DNB natomiast wyklucza remis...
Tu na forum podałem kilka systemów opartych o typy wspierane coverem , m.in:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/gra-w-progresji-coverem-na-3-mecze-z-kursami-po-2-8-a-46107.html
Pzdr.
edi8

ja28 92

ja28

Użytkownik
Cover w stosunku do DNB ma o wiele większe możliwości. Ja zauważyłem że niektóre buki np. bet365 dla zarówno DNB jak i przede wszystkim podwójnej szansy zwiększają swoją marże i kursy prezentowane w stosunku do obliczonych są niższe o 0,05.
Ja do Covera używam malutki polski programik pod nazwą BUKCOVER, mogłbym gdzieś tu go podpiąć aby chętni mogli go sobie ściągnąć, ale nie wiem jak.

pozdr

wincent 150

wincent

Użytkownik
rutra &gt;&gt;&gt; w tym wątku jest dokładny opis oraz przydatne kalkulatory do metody którą wspomniałeś , a która nazywa się &quot;dutching&quot;...
A czy przy dutchingu nie &quot;zjedzą&quot; nas marże buków? Bo przecież przez nie prawdopodobieństwo sukcesu jest mniejsze niż 1/kurs?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Dutching to jedynie technika, wskazująca jak co do stawek rozdysponować posiadany na grę budżet, gdy gramy np. w jakimś meczu na correct score i chcemy się podeprzeć kilkoma choćby 3-4-5 możliwymi wg nas wynikami - tak aby trafienie obojętnie którego z typowanych przez nas dokładnych wyników dawało taką samą czyli identyczną wygraną .
Tak więc i tu - jak zawsze! - dla sukcesu nieodzowne jest poprawne typowanie...
A oto kalkulator do Dutchingu:
http://www.the-secret-system.com/dutching-betting-calculator.htm

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
System gry znany jako &quot;Maria&quot; , od imienia dziewczyny z Łotwy - która to ze startowych 3 tys. funtów dojechała do 100 tys.funtów:
http://www.premiershiptips.com/betting-systems/maria-laying-system
http://expertbettingadvice.co.uk/forum/thread18432.html
.......................................
Ta &quot;Maria&quot; walczy nadal na innym forum , o wyścigach koni:
http://www.adrianmassey.com/bb/viewtopic.php?t=6854

Pzdr.
edi8
Jeszcze o grze metodą nazwaną Maria, od imienia dziewczyny z Łotwy:

http://www.thestakingmachine.com/maria.php

http://www.thestakingmachine.com/maria_liability.php

Pzdr.
edi8

M 0

mardrak

Użytkownik
Całkiem ciekawy ten system gry na cornery. Edi, a możesz trochę rozjaśnić sposób stawkowania, bo nie do końca go rozumiem.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
mardak &gt;&gt;&gt; autor tamtego wątku podał w FAQ ( click here to see the Holy Grail ) :

how much do you stake?

i will measure the difference between my estimate and the midpoint of the bookies spread to work out my stake:

eg the spread is 11.25-11.75 gives a midpoint of 11.50
i estimate 10.00 which gives a difference of 1.5 corners or a SELL of 7 units

difference stake
0-0.74: no bet
0.75-0.99: 3 units
1-1.24: 4 units
1.25-1.49: 5 units
1.5-1.74: 7 units
1.75-1.99: 8 units
2-2.24: 9 units
2.25-2.49: 11 units
2.5-2.74: 12 units