Moja metoda polega na podzieleniu liczb od 1 do 42 na pięć grup. Czyli od 1 do 9, od 10 do 19, od 20 do 29 itd. Każdą z tych grup nazywam dziesiątką. Na tej podstawie utworzyłem kilka schematów. Wziąłem pod uwagę częstotliwość występowania liczb z jednej dziesiątki podczas losowania. Moje schematy wyglądają następująco.
221 - dwie liczby z jednej dziesiątki, dwie z drugiej dziesiątki i jedna pojedyncza,
oczywiście schemat ten, jak i pozostałe może mieć formy 122, 212.
311 - trzy liczby z jednej dziesiątki i po jednej z dwóch innych dziesiątek,
2111 - dwie z jednej dziesiątki i po jednej z trzech innych dziesiątek,
32 - trzy liczby z jednej dziesiątki i dwie z drugiej,
41 - cztery liczby z jednej dziesiątki i jedna z innej,
11111 - każda liczba z innej dziesiątki,
5 - wszystkie liczby z jednej dziesiątki.
Taki podział pozwala na realne odseparowanie bardziej realnych kombinacji od tych mniej realnych i praktycznie nierealnych. Tylko teoretycznie każda kombinacja jest tak samo prawdopodobna. Trzy pierwsze schematy występują najczęściej, przy czym wystarczy skupić się tylko na jednym z nich i grać na dłuższą metę. Trzy ostatnie schematy można odrzucić na starcie. 5 - nie spotkałem jeszcze od początku roku, 11111 występuje średnio max raz na miesiąc, 41 też jest bardzo rzadko spotykane.
Granie wg takiego schematu np przez tydzień gwarantuje na 100% trafienie 5-tki i to nawet kilka razy, ale jest pewien problem. Schemat 221 posiada aż 260415 kombinacji. Niby bardzo dużo, ale i tak nie jest to już blisko 900 000 kombinacji.
Zauważyłem, że każdy z powyższych schematów, zawiera własne podrzędne schematy. Ja przyglądam się na schemat 221 i zauważyłem, że najczęściej pada schemat, którego nazywam 10x20. Oznacza to występowanie jednej pary w zakresie od 10 do 19 a drugiej pary w zakresie od 20 do 29. Liczby pojedyncze występują od 1 do 9 i od 30 do 42.
To cały czas duża ilość kombinacji. Można jeszcze sortować ostateczny wynik ze względu na liczby parzyste i nieparzyste. Piątki praktycznie zawsze padają z liczb mieszanych pod tym względem.
Jeśli ktoś ma jakieś pomysły, może ulepszające a może całkiem zmieniające tą metodą to bardzo proszę o podzielenie się własnymi spostrzeżeniami.
Mam zamiar zaatakować jakiś wybrany schemat i cisnąć go przez np 2 miesiące. Niestety mam na ten cel tylko kilka tys zł. Gwarancją trafienia piątki byłaby inwestycja rzędu 50-80 tys zł.