>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

SYSTEM NA KURS 1.4

W 0

wojtasm

Użytkownik
Tak, zle dobierałem stawki i zle zapisywalem poziomy progresji. Teraz wszystko wygląda obiecująco. Jeszcze dla pewności wszystko porządnie przeanalizuje, żeby nie popełnić błędu i zaczynam ???? W razie pytań pozwole sobie do Ciebie napisać.
Pozdrawiam

W 0

wojtasm

Użytkownik
Pytanie do edi8 (niestety nie moge wysyłać wiadomości prywatnych)
Analizowałem progresje na kurs 1.85 jaką wysłałeś mi na początku tematu i zastanawiałem się czy można zwiększyć ilość progów kosztem niższych wygranych? Czy można dobierać niższe stawki progresji i rozbić powiedzmy 20j. na więcej progów dla tego kursu? Jest na to jakiś wzór?
Z moich obliczeń wyszło, że każda kolejna stawka jest większa od poprzedniej o ok. 44%.
Jak zmniejszyłem ten procent do 30% to po kilkunastu progach niestety nie zwrócił mi się wkład już nie mówię o zysku.Mówimy tu cały czas o progresji z przerzutką na 2 kolejno po sobie wygrane zakłady.
Mam nadzieję, że mnie zrozumiesz i będę wdzięczny o wskazówki.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
zastanawiałem się czy można zwiększyć ilość progów kosztem niższych wygranych? Czy można dobierać niższe stawki progresji i rozbić powiedzmy 20j. na więcej progów dla tego kursu?
Oczywistym jest, że wraz ze zmniejszeniem oczekiwanego docelowego zysku dla wciąż tego samego poziomu kursów - musi zmniejszyć się nasze finansowe zaangażowanie w grę na poszczególnych stopniach rozpisu tej drabinki, poprzez zmniejszenie wysokości kolejnych stawek w stosunku do wzorca na większy zysk, a to z kolei przełoży się na wydłużenie ilości progów możliwych do pokrycia za tę samą kasę, co przeznaczona na grę o większy zysk.Ta redukcja oczekiwanego zysku musi tu jednak być wtedy istotna a nie symboliczna.
Bo tak w formie przykładu z zupełnie innej beczki biorąc, to przecież mając do dyspozycji 20j. na zakup bułek o tej samej wadze 50g, te 20j. wystarczy na kupno 20 bułek lepszej jakości po 1j. - lub na 25 bułek niższej jakości po 0.8j.
.................
W 1. z kilku wątków o tej metodzie ( bo zaprezentowałem wiele jej wariantów ) kolega @rednee
(który nadal jest aktywnym użytkownikiem FB: http://forum.bukmacherskie.com/members/rednee-u76869.html )
we wpisie #100:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/progresja-z-przerzutka-by-edi8-83005-5.html#post3301275
zamieścił napisany przez siebie kalkulator do tej metody - dla różnych opcji co do stawek i kursów.
Myślę, że ułatwi Ci to obliczenia i robienie symulacji gry, tak więc zwróć się z prośbą do niego na PM, bo tamten podany parę lat temu link jest już nieaktywny.
Pozdrawiam

W 0

wojtasm

Użytkownik
Kolejne 2 pytania co do progresji
1. Czy warto ustalić sobie limit progów jaki gramy, np. 10,20? Czy nie ma to sensu
2. Jeśli gramy w zakłady 50/50 czyli albo jeden albo drugi zakład wygrywa, warto grać progresją równolegle i na jeden i na drugi? np. zakład na TAK i NIE dla danej dziedziny.Warto grać jedną progresję na wynik TAK i równolegle drugą progresję na NIE, czy lepiej skupić się na jednej stronie?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@WojtasM,
Ad1/ Technika &quot;przerzutki&quot; umożliwia przecież wyjście z gry już po 1. trafieniu - bez wchodzenia na podetap np. 3a czy 5a/ czyli bez polowania na to 2. z rzędu trafienie zamykające cykl...
Tak więc dochodząc powoli do końca naszych możliwości finansowych wstępnie przyjętych w ramach zbudowanego planu gry, lepiej wyjść z gry w tym cyklu ze stratą i odzyskaną częścią kasy, więc po 1.trafieniu będąc na wysokim etapie drabinki.
Nie musi to przecież oznaczać wcale straty w ogólnym bilansie gry!
Ad2/ zapytaj praktyka takiej gry na obie strony, kolegę @wladyslaw50:
http://forum.bukmacherskie.com/f18/system-skrocony-na-7-meczy-jak-gram-go-ja-118979.html
Ze swej strony mam tylko taką uwagę dotyczącą 1.etapu singlowej gry obustronnej:
nie ma sensu zaczynać jej od gry w obu liniach od równoległego obstawienia obu opcji, gdyż możesz wygrać tylko 1z2, a zatem 1. gra mająca ~50% powodzenia niech będzie grą tylko na 1 opcję, bo szanse że będzie to dobry wybór są tu wysokie.
Dopiero przy ew. niepowodzeniu, ta przegrana linia wejdzie wtedy na 2. etap, a linia dotąd niegrana rozpocznie swój 1. etap.
Oczywiście obie linie są tu prowadzone na swoich oddzielnych rozrachunkach.

Do góry Bottom