>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

System na AKO, potrzebna mała pomoc.

R 0

rafal30

Użytkownik
Wymyśliłem sobie system, którym chciałbym sobie pograć. Mianowicie wyszukujemy wyrównanego meczu i obstawiamy wszystkie kombinacje 1.polowa/koniec, czyli wysyłamy 9 kuponów. Żeby nie było tak różowo potrzebne są nam dwa pewniaki o łącznym kursie dla buka stacjonarnego 2,3 a w internecie 2. Łącznie wysyłamy 9 kuponow z 3 meczami. Jezeli pewniaki wejdą to wygramy zawsze i tylko jeden przypadek może sprawić, że wygramy mniej niż zainwestowaliśmy. Dlatego chialem sie zapytac co najlepiej obstawiac na te dwa pewniaki z łącznym ako 2,3 bo niestety gram w Fortunie. Jakies mpomysly ?

guernica 584

guernica

Użytkownik
Wymyśliłem sobie system, którym chciałbym sobie pograć. Mianowicie wyszukujemy wyrównanego meczu i obstawiamy wszystkie kombinacje 1.polowa/koniec, czyli wysyłamy 9 kuponów. Żeby nie było tak różowo potrzebne są nam dwa pewniaki o łącznym kursie dla buka stacjonarnego 2,3 a w internecie 2. Łącznie wysyłamy 9 kuponow z 3 meczami. Jezeli pewniaki wejdą to wygramy zawsze i tylko jeden przypadek może sprawić, że wygramy mniej niż zainwestowaliśmy. Dlatego chialem sie zapytac co najlepiej obstawiac na te dwa pewniaki z łącznym ako 2,3 bo niestety gram w Fortunie. Jakies mpomysly ?

Pomysł (bo nie system) delikatnie mówiąc głupi.
Skoro bazuje on na bezwzględnym trafieniu pewniaków po jakimś tam kursie, to graj po prostu te pewniaki. Po co ponosić dodatkowe koszty na pozostałe kupony? Bez sensu.

R 0

rafal30

Użytkownik
Dlatego chce podbić kurs pewniakami ponieważ bez niech nawet jak postawie kupon za 2 zl po przeliczniku 7 to i tak bede stratny bo sysylam 9 kuponow. A tak to w kazdym wariancie wygrywam (oprocz jednego bo zawsze na jednym jest kurs ponizej 5 ktory nie pokryje kosztow wyslania wszystkich kuponow). Dlatego zastanawiam się co obstawiac zeby miec wieksze szanse na ugranie tego AKO 2,3.

guernica 584

guernica

Użytkownik
Dlatego chce podbić kurs pewniakami ponieważ bez niech nawet jak postawie kupon za 2 zl po przeliczniku 7 to i tak bede stratny bo sysylam 9 kuponow. A tak to w kazdym wariancie wygrywam (oprocz jednego bo zawsze na jednym jest kurs ponizej 5 ktory nie pokryje kosztow wyslania wszystkich kuponow). Dlatego zastanawiam się co obstawiac zeby miec wieksze szanse na ugranie tego AKO 2,3.

Ja wiem, że polska języka trudna języka ale na litość boską spróbuj czytać ze zrozumieniem. Przecież ten sposób grania jest kompletnie bez sensu.
I tak za każdym razem musisz trafić te swoje pewniaki żeby wygrać to po jakiego grzyba ponosić dodatkowe koszty na te 8 (bo jeden musisz puścić) kuponów? Graj SAME pewniaki i już. Po cholerę Ci ten dodatkowy mecz i dziewięć kombinacji? Przecież to jest totalna głupota. Inna sprawa, że szybko przekonasz się, że &quot;pewniaki&quot; nie istnieją.

R 0

rafal30

Użytkownik
Guernica no właśnie język polski jest trudny. Nie prosiłem o Twoją opinię o moim sposobie grania. Tylko o tym co polecacie obstawiać na takie AKO. Ale w jednym się z Tobą zgodzę, pewniaków nie ma i jak byś logicznie pomyślał to byś doszedł do wniosku, że skoro tutaj jestem to sobie zdaje z tego sprawę. Problem w tym, że jak chcesz coś ugrać to musisz zaryzykować i to się nigdy nie zmieni, a ten ostatni mecz na rozpisanie tylko podnosi moja wygrana i to znacznie niezależnie co wypadnie. Kwestią jest tylko dobre wytypowanie dwóch meczy o łącznym AKO 2,3. W najgorszym wypadku jeśli takie granie nie przyniesie żadnej korzyści przegram parę złotych i zaniecham takiego grania i po krzyku. Nie przyszedłem się tutaj kłócić dlatego jeśli nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie to po prostu myśl nad swoimi kuponami, a ja się będę zajmował swoimi. Pozdrawiam

Termen masz na myśli 3 mecze z podpórką 1X ? Jeśli tak to 3 takie mecze, o łącznym AKO 2,3 wcale nie są takie oczywiste. Ale porobię sobie symulacje i zobaczę jaką będę miał skuteczność. Dzięki za podpowiedz. Jeśli ktoś ma inne podpowiedzi będę wdzięczny.

guernica 584

guernica

Użytkownik
Guernica no właśnie język polski jest trudny. Nie prosiłem o Twoją opinię o moim sposobie grania. Tylko o tym co polecacie obstawiać na takie AKO. Ale w jednym się z Tobą zgodzę, pewniaków nie ma i jak byś logicznie pomyślał to byś doszedł do wniosku, że skoro tutaj jestem to sobie zdaje z tego sprawę. Problem w tym, że jak chcesz coś ugrać to musisz zaryzykować i to się nigdy nie zmieni, a ten ostatni mecz na rozpisanie tylko podnosi moja wygrana i to znacznie niezależnie co wypadnie. Kwestią jest tylko dobre wytypowanie dwóch meczy o łącznym AKO 2,3. W najgorszym wypadku jeśli takie granie nie przyniesie żadnej korzyści przegram parę złotych i zaniecham takiego grania i po krzyku. Nie przyszedłem się tutaj kłócić dlatego jeśli nie jesteś w stanie odpowiedzieć na moje pytanie to po prostu myśl nad swoimi kuponami, a ja się będę zajmował swoimi. Pozdrawiam

Hmmm, zgadza się. To jak grasz to wyłącznie Twoja sprawa i nic mi do tego.
Zastanawiam się tylko jaki sens ma ponoszenie kosztów związanych z dodatkowymi ośmioma kuponami jak można ponieść koszt tylko kuponu z pewniakami? Przecież jak, któryś z pewniaków Ci nie wejdzie to grając Twoim sposobem wszystkie dziewięć kuponów idzie do śmieci czyli 9 x stawka ląduje w kuble. Grając same &quot;pewniaki&quot; tracisz tylko jeden kupon czyli stawka x jeden. Jeśli wytłumaczysz mi gdzie sens i logika w tym Twoim pomyśle to posypię głowę popiołem. Nie mam zamiaru Cię pouczać. Chciałem Ci tylko uświadomić, że takie granie jakie planujesz nie ma sensu. Wszystko co opiera się na założeniu, że trafiasz jakieś &quot;pewniaki&quot; jest bardzo
śliskie.

R 0

rafal30

Użytkownik
Gram tak ponieważ 1.polowa/koniec jest zdarzeniem 9 drogowym i tyle. Przelicznik na kazde z tych dróg są na tyle atrakcyjne bo wahają się od 5 do nawet 50 co sprawia, że jeżeli trafie pewniaki to z 2 zl bede mial o wiele wiecej grajac tylko 2 mecze(niestety zawsze jest tak, że jedno zdarzenie jest po przeliczniku okło 3 więc w najgorszym wypadku zwróci mi się częśc stawki). Co zrobić żeby ugrać AKO 2,3 ? Wystarczy obstawić mecz po kursi 1,4 i 1,65 i już takie AKO mamy dlatego nie wydaje mi się, żeby to była aż taka wielka głupota zaryzykowania raz w tygodniu parudziesięciu złotych tym bardziej, że jak się czyta tutaj testy nowych systemów to i tak ludzie je prowadzący kończą pod kreską. Wiesz moge sobie zagrac po 100 zl i mecze z kursem 2, ale to juz tutaj bylo grane i nic z tego nie wyszlo. Skoro gram za pieniądze to chce też mieć szansę wygrać pieniądze, a nie jakieś drobne po miesiącach obmyślania systemów wielkich w ktorych i tak potrzeba szcześcia. A tutaj musze ustrzelić tylko 2 mecze po kursach takich j/w. Poprostu gdzies trzeba zaryzykować. Oto cała filozofia.

S 72

siargiej

Użytkownik
Wlasnie sprawdzilem jaki kurs z dutchingu wychodzi na rynkach ht ft i wyszlo ok. 0,84. Oznacza to, ze grajac Same pewniaki wygralbys prawie 20 procent wiecej!!!

S 72

siargiej

Użytkownik
Prosze Cie bardzo: Rayo - Atletico
1&#39;1 kurs 9; np. 100:9 to 11,11 itd
1&#39;X kurs 17
1&#39;2 kurs 23
X&#39;x kurs 5,5
X&#39;1 kurs 11
X&#39;2 kurs 4
2&#39;1 kurs 41
2&#39;X kurs 15
2&#39;2 kurs 2,5
Grajac te mecze do wygranej 100j, musialbys wlozyc 122,75j co daje strate 22,75j, wiec lepiej grac same pewniaki

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
@rafal30, choć koledzy napisali tu już wszystko, to może na tym przykładzie kursów z Bet365 na 9 opcji HT/FT z meczu Kalmar - Gefle, będzie Ci łatwiej to zrozumieć.

Te kursy wynosiły: 2.75-4.33-23-15-5-15-41-10-8

W bukmacherce jest taka technika stawkowania o nazwie Dutching, która pozwala na uzyskanie równych wysokości wygranych przy różnych kursach, poprzez odpowiednie rozłożenie ogólnej kasy jaką mamy na całą grę.

Do takich obliczeń służą odpowiednie kalkulatory, np. ten:
http://www.oddschecker.com/betting-tools/dutching-calculator

gdzie wpisując kursy tych naszych zdarzeń oraz budżet na grę np.100 j. uzyskamy informację, jakie mają być stawki dla każdego z kursów - aby dawało to zawsze tę samą wygraną obojętnie którego trafionego zakładu.

Oczywiście rozumiesz, że na rynku tego samego zdarzenia ( tu HT/FT ) granego na wszystkie opcje w tej samej firmie bukmacherskiej, nie ma możliwości uzyskania zysku - a jedynie tę identyczną wygraną trafionego typu 1z9 HT/FT, czyli ta wygrana nie ma wymiaru w sensie finansowym, bo tu nie stanowi zysku, czyli kwoty ponad poniesiony na grę koszt - o co już swoją marżą zadbał bukmacher, tak wystawiając odpowiednie co do wysokości kursy aby nikt nie ograł go, obstawiając wszystkie możliwe opcje.

A teraz przejdźmy do sytuacji z dodaniem tego &quot;pewniaka&quot; z kursem @2 do każdego z tych 9 kursów dla 9 opcji HT/FT.

Powstanie wtedy 9 nowych kursów, bo powiększonych każdorazowo x 2 i teraz mamy:
5.5-8.66-46-30-10-30-82-20-16 które wprowadzamy do rubryk w/w kalkulatora Dutchingu.

Przyjmijmy, że naszą kasą na grę ( Total Staked ) jest 100j.
Trafienie obojętnie którego HT/FT (1z9+pewniaka z kursem @2) daje wygraną 163.83j. a zatem zysk to
163.83-100=63.83j.

A teraz zamiast nadawania tych 9 kuponów HT/FT+&quot;pewniak&quot;, rozważ nadanie tylko 1 zakładu z &quot;pewniakiem&quot; za te same łączne 100j. - i skoro fundamentem Twojej koncepcji gry jest trafienie tego &quot;pewniaka&quot;, to gdy faktycznie go trafisz za 100*2=200 więc tu wygrana to 200j. a zatem czysty zysk to 100j.

Tak więc wybór należy do Ciebie.

Pozdrawiam

.

Do góry Bottom