>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
  • Przypomnienie i prośba o zapoznanie oraz stosowanie się do wymienionych wytycznych odnośnie rozliczania swoich typów na forum!
    TUTAJ!

system czysto statystyczny - czy jest to możliwe ?

K 14

kempmarek

Użytkownik
Program może lepiej ode mnie ocenić szanse na wynik rywalizacji z takiego prostego powodu, że zawsze weźmie wszystkie przygotowane kryteria pod uwagę. Ja mogę coś ominąć, przegapić,
pytanie podstawowe - skąd program będzie miał dane???
chyba musisz je wprowadzić ręcznie - czyli co chcesz pominąć??

a jeżeli nie wprowadzasz danych typu np braki w składzie
to niepotrzebny ci program
poniewaz własnie z takiego programu wychodza stawki u buka oceniające szanse po obecnych statach

G 0

garbi

Użytkownik
baza na pewno nie będzie aktualizowana ręcznie, po wtedy wszystko nie trzymałoby się kupy. Importowanie danych do bazy będzie rzeczą kluczową, inaczej całość nie ma żadnego sensu. I mówię tu o danych:
- kursy
- drużyny
- informacje dodatkow (kartki, kontuzje, sędzia itp)
- historia

ja28 92

ja28

Użytkownik
Cytat:
Napisał Ja28 -&gt;

Jak z tego widać jesteś jeszcze bardzo młodym typerem i musi minąć jeszcze dużo czasu abyś zrozumiał że grać można każdy mecz, obojętnie przy jakim kursie i prawdopodobieństwie. Ważne jest tylko to aby wszedł i to i tylko to sie liczy.

Przypuszczam, że myślisz tak:
Mamy dziś rano 100 zdarzeń o prawdopodobieństwie 70%, więc 70 meczów wygrają faworyci. Jednak mogę wybrać 10 takich meczów, z których 9 będzie się znajdowało w grupie spotkań wygranych przez faworyta.
Ja bawię się w typowanie już tak długo że przeszedłem wszystkie etapy o których piszesz już stosunkowo dawno.
Aktualnie ja analizuję np. tak:
Z statystyki Barcelony wynika że średnio raz na 8 meczy zdarza się jej wpadka (czyli niespodzianka). Jeżeli Barcelona wygrała już 6 mecz z rzędu to oznacza że prawdopodobieństwo niespodzianki jest już wysokie i może nastąpić w ciągu kilku najbliższych meczy. Oznacza to że jeżeli będę grał na jej wygraną to teraz coraz mniejszą stawką (bez względu na kurs i związane z nim prawdopodobieństwo), lub zaczne grać na X2 czyli remis lub przegraną Barcelony (na tzw przełamanie w kilku najbliższych meczach).
Jak widać przypomina to analizę podobną do analizy wyjścia remisu w kolejnym meczu.

Dokładniej aktualnie analizuję mecze wg. algorytmu:
- jeżeli prawdopodobieństwo niespodzianki dla gospodarza i gości jest małe to gram taki mecz stosunkowo dużą stawką.
- jeżeli prawdopodobieństwo niespodzianki dla gospodarza jest małe a dla gości duże, lub odwrotnie to nie gram takich meczy.
- jezeli prawdopodobieństwo niespodzianki dla gospodarza i gości jest duże to gram taki mecz na X2 (czyli remis lub przegraną) stosunkowo wysoką stawką.

Oczywiście prawdopodobieństwo niespodzianki to zupełnie co innego niż prawdopodobieństwo związane z kursem o którym piszesz, olbrzymia większość meczy jest w drugiej grupie czyli że prawdopodobieństwo niespodzianki jest wysokie tylko dla jednej drużyny co dyskwalifikuje taki mecz do grania.

Jak z tego widać ja zajmuję się zupełnie inną statystyką i reprezentuję zupełnie inne podejście.

pozdr

K 14

kempmarek

Użytkownik
baza na pewno nie będzie aktualizowana ręcznie, po wtedy wszystko nie trzymałoby się kupy. Importowanie danych do bazy będzie rzeczą kluczową, inaczej całość nie ma żadnego sensu. I mówię tu o danych:

- kursy
- drużyny
- informacje dodatkow (kartki, kontuzje, sędzia itp)
- historia

no cóz............
jestem ciekaw tego programu który sam będzie pobierał aktualny skład druzyn na dany mecz czyli absencje zawodników....

G 0

garbi

Użytkownik
sam jestem tego ciekaw ;) ale mogę wiele się nauczyć dzięki temu, nawet jeśli sam program nie zostanie użyty ani razu

Do góry Bottom