>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

System 2/8

S 0

stanley22

Użytkownik
Witam, jestem raczkującym bukmacherem, i chcę zapytać o pewną rzecz. Przeczytalem pare poradników odnośnie obstawiania oraz systemów, które daje nam dany bukmacher. Zaciekawił mnie system 2/8 Wiele stron podaje informację, że jeżeli obstawie 8 meczy tym systemem, i zaledwie tylko 2 siadną to mam juz zwrot kasy, którą postawiłem. Czy faktycznie tak jest? Obrazując na przykładzie: Obstawiam 8 meczy, obojętnie jaki kurs dajac 1 zł na kupon 2 z 8 (36 zakładów) Czyli Płace 36 zł wiec jak siadną te 2 mecze to mam zwrot 36 zł?

A 13

atak.

Użytkownik
Po 1 nie jesteś bukmacherem a graczem u bukmachera,po 2 wszystko zależy od kursu np.
trafiasz mecze z kursem 1,2 i 1,3 to obstawiajac za 36zł bedziesz non stop na minusie,można grać i 1 z 10 ,jeśli trafisz zdarzenie z kursem 13 a bedziesz stawiał każde zdarzenie w systemie po 2 zł (20zł całość) to wyjdziesz na + czysta logika.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Opisy systemów są o tyle nieprecyzyjne , że niekiedy podają błędną informację o zwrocie - tam gdzie powinno być napisane iż chodzi w tym przypadku jedynie o warunek wygrania , który nie przekłada się jednak na to , że przy osiągnięciu minimalnego dla danego systemu trafienia ( jak np. 2 zdarzeń przy 8 granych w ramach systemu 2z8 ) będzie osiągnięty zysk , czyli wygrana będzie stanowiła kwotę przewyższającą koszt gry...

Bo to zależy już jedynie od kursów takich trafionych zdarzeń i stawki za jaką system był grany.

S 0

stanley22

Użytkownik
Jak w takim razie mam obliczyć wysokość wygranej, w przypadku gdy mi siadną 2 mecze z 8 z kursem np. 2 i 2.5 ? stawiając 2 zł tj 36 zakładów (72zł) ?

wudar72 346

wudar72

Użytkownik
Jak w takim razie mam obliczyć wysokość wygranej, w przypadku gdy mi siadną 2 mecze z 8 z kursem np. 2 i 2.5 ? stawiając 2 zł tj 36 zakładów (72zł) ?
2x 2,5=5x2zł=10zł
wygrana10zł-72złstawka za 36 kombinacji=⛔62zł

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
W przypadku gry systemem 2z8 , wygrane to możliwe do utworzenia kombinacje po 2 elementy ( zdarzenia ) tak więc przy poprawnym wytypowaniu 2 zdarzeń , kwotę wygranej utworzy iloczyn trafionych kursów i stawki oraz ew. podatku obrotowego 12% ( jeśli grasz w polskiej firmie bukmacherskiej np. Fortuna , Totolotek , STS , Czarny Koń , E-Toto czy Milenium ) .

Zatem jeśli trafionymi będą kursy 2 i 2.5 a stawką 2zł , to wygrana wyniesie 2*2.5*2zł*0.88

Natomiast gdybyś trafił 3 zdarzenia , to wygraną utworzy suma z 3 kombinacji po 2 zdarzenia , gdyż z 3 meczów można utworzyć 3 kombinacje 2-elementowe.

W przypadku trafienia 4 zdarzeń , wygraną będzie stanowiła suma utworzona z 6 kombinacji 2-elementowych , gdyż 2z4=6 itd.

.

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
W przypadku gry systemem 2z8 , wygrane to możliwe do utworzenia kombinacje po 2 elementy ( zdarzenia ) tak więc przy poprawnym wytypowaniu 2 zdarzeń , kwotę wygranej utworzy iloczyn trafionych kursów i stawki oraz ew. podatku obrotowego 12% ( jeśli grasz w polskiej firmie bukmacherskiej np. Fortuna , Totolotek , STS , Czarny Koń , E-Toto czy Milenium ) .

Zatem jeśli trafionymi będą kursy 2 i 2.5 a stawką 2zł , to wygrana wyniesie 2*2.5*2zł*0.88

Natomiast gdybyś trafił 3 zdarzenia , to wygraną utworzy suma z 3 kombinacji po 2 zdarzenia , gdyż z 3 meczów można utworzyć 3 kombinacje 2-elementowe.

W przypadku trafienia 4 zdarzeń, wygraną będzie stanowiła suma utworzona z 6 kombinacji 2-elementowych , gdyż 2z4=6 itd.

A 85

aksior

Użytkownik
Najprościej będzie jak wejdziesz sobie na stronę bukmachera (najlepiej naziemnego), pododajesz mecze, ustawisz sobie rodzaj systemu i wpiszesz stawkę- wszystko ładnie ci wyliczy ile możesz wygrać przy trafieniu 2-8 meczów. generalnie 2z8 przy kursach 2-2,5 będziesz raczej w plecy (w przypadku trafieniu tylko dwóch zdarzeń). Ako 5-7 na blok i trafienie systemu 5z8 to już można iść na zakupy ???? także polecam stronę np fortuny- maja fajny kalkulator po prawej.

M 1

marasco

Użytkownik
Daje system przykładowo 4/8 i za 2zł mam do zapłaty w sumie 140zł. Kiedy daję podgląd kupony na dole jest tabelka &quot;błędy&quot; i tam jest wygrana zależnie ile będzie błędów. Mając 4 błędy to minimalnie wygram 3,24zł - to znaczy, że to będzie 140zł + 3,24 czyli w sumie 143,24zł? Dobrze rozumiem? Bo to za łatwo wygląda...

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
Nie piszesz nic o kursach tych zdarzeń , więc sam policz najgorszy wariant: wejście 4 zdarzeń z najniższymi kursami np. po 1.6

Więc np: 1.6*1.6*1.6*1.6*2zł*0.88=11.53zł

zapewne masz jednak mniejsze te najniższe kursy i stąd ew. wygrana to 3.24zł

M 1

marasco

Użytkownik
Kursy małe specjalnie ok. 1.20. Mi chodzi o coś innego - czyli jeśli mam do wygrania 3 zł w najgorszym wypadku to znaczy że stawiając 140 zł wtapian 137zł?

edi8 9,1K

edi8

Forum VIP
System 4z8 to 70 kombinacji 4-elementowych . stąd przy stawce 2zł za kombinację koszt jego nadania wynosi 140zł.
Przy kursach po 1.2 i trafionych wszystkich 8 typach ( więc także wszystkich 70 kombinacjach 4-elementowych ) wygrana wyniesie 1.2^4*2zł*0.88*70=255.46zł
ale przy trafieniu 4z8 typów wygrana wyniesie 1.2^4*2zł*0.88=3.64zł

Tak więc sprawa wysokości wygranej jest chyba jasna: w tym przypadku koszt gry to 140zł a wygrana 3.64zł , czyli ostro w plecy...

Do góry Bottom