W pierwszym półfinale edycji w 2022 roku zmierzą się ze sobą Real Madryt (wicemistrz) i FC Barcelona (zdobywca pucharu), a więc czeka nas El Clásico. W drugim obejrzymy starcie Atlético Madryt (mistrz) z Athletikiem (finalista pucharu).
1xbet/parimatch linia -5 na BarceKojarzy ktoś zakłady na posiadanie piłki? Wystawił jakiś buk?
Betclic - posiadanie piłki Barcy - over/under 52,5 po kursie 1.82 na oba zdarzenia.Kojarzy ktoś zakłady na posiadanie piłki? Wystawił jakiś buk?
Nie ma rewanżów. 2 półfinały i finał.Panowie to jest 1 mecz czy 2mecz ,bo różne źródła mowia mi różne wersje
Właśnie postawiłem kartkę live i już była okazja, delikatny łokieć poszedł od Alvesa, ale końcówka połowy i mu nie dał. Miejmy nadzieję, że to zapamięta i będzie żółtko20:00 Barcelona - Real Madryt
Real Madryt @ 1.97
Benzema strzeli gola @ 1.85
Alves otrzyma kartkę @ 3.50
Fortuna / Unibet
Czas na pierwsze spotkanie półfinałowe o Superpuchar Hiszpanii, gdzie swoje miecze skrzyżują piłkarze Barcelony jak i Realu Madryt. Jak widać idę tutaj w kierunku Królewskich, którzy na ten moment są zdecydowanie poziom wyżej niż piłkarze Barcelony. W weekend Real rozbił u siebie 4:1 Valencię i tym samym zamazał plamę po porażce z Getafe, gdzie Królewscy rozegrali jeden z słabszych meczów w tym sezonie. Dalej w mega formie są Benzema i Vinicius, którzy są liderami pod względem zdobytych goli dla Realu. Bardzo dobrze radzi sobie Asensio na którego Ancelotti lubi stawiać. Dużo jakości mamy w środku pola, a co najważniejsze nikt nie narzeka na urazy. Ancelotti naprawdę dobrze wkomponował się w zespół z swoim pomysłem na grę i teraz jego celem jest zdobycie pierwszego trofeum z klubem.
Barcelona wygląda z swoją grą na ligowego średniaka. Przyjście Xaviego nie wiele zmieniło, ale może dlatego, że niema do dyspozycji wszystkich graczy, którzy to co chwilę ktoś nowy łapie kontuzję, a dwa ciągle testy, które większość jest pozytywnych. Do składu dołączają Pedri, Torres oraz Fati. LEcz tak naprawdę ich forma jest jedną wielka zagadką bo cała trójka leczyła w ostatnim czasie kontuzje. De Jong dalej bez formy podobnie jak wracający po kontuzji Depay, który moim zdaniem latem będzie na wylocie. To wszystko stara się ciagnąć młody Gavi, któremu jeszcze brakuje doświadczenia oraz Dembele, który swoją szybkością i niezła techniką stara się nękać obrońców rywali. Na prawą obronę powrócił Alves, lecz to już nie ten sam Dani co kilka sezonów temu, ale mimo to jest lepszy od Minguezy. Ciekaw jestem jak Dani jutro wypadnie na tle szybkiego i zwinnego Viniciusa.
Podsumowując nie oczekuje tutaj fajerwerków po stronie Barcelony. Klub ten jest w fazie budowy i moim zdaniem ten sezon trzeba wpisać na stracenie. Presja bardziej leży tutaj na Realu, który jest faworytem do wygrania Superpucharu oraz to, że mecz rozgrywany jest w Arabii Saudyjskiej, i to są dwa atuty Barcelony przed tym spotkaniem.