>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Superpuchar Hiszpanii 2014: Real Madryt-Atletico Madryt 19 i 22.08.2014

Status
Zamknięty.
diegoforlan1 1,3K

diegoforlan1

Użytkownik
A ja myślę, że po prostu to Atletico jest wciąż nie docenianie (przeze mnie) i &quot;zapomniałem&quot;, że to przecież wicemistrz ligi mistrzów. Przed pierwszym meczem kurs na puchar dla Realu był 1,36... Z 2 strony to tylko nie przynoszący kasy puchar, kwestie prestiżowe, ale nie finansowe. Wyciąganie jakichkolwiek niekorzystnych wniosków w stronę Realu jest grubą przesadą. Na tle Sevilli zaprezentowali się świetnie. Atletico to jednak w tej chwili ścisła czołówka, chyba najlepsza drużyna na świecie w sensie kolektywu, a nie indywidualności. Mandżukicz jednak dobrze zastąpił Costę, zresztą w takiej maszynce najważniejsze jest zgranie wszystkich trybików niż umiejętności jednego.
Patrzyłem na spotkanie realnie. A co do porównania Mandzukić - Costa. Chorwat wraca się i jest aktywny tam gdzie zespół potrzebuje pomocy. Costa tylko atak, zero obrony. Łysek espaniolski wywalił go z Bayernu za to, że nie strzelał sporej ilości goli. Dobra. Ale strzelali on i inni (kolektyw). Taki zawodnik w sam raz pasuje do Atletico. Ma okazję - strzela. Trzeba bronić - defensywa. No, ale właśnie tak to jest Adamo69 jak nie ogląda się meczy wcześniejszych zespołów Chorwata czy mało się zna sam profil zadownika, bo Mandzukić jest z tego znany w reprezentacji. Dobrze zastąpił? Na serio? Costa to miernota w porównaniu z nim. Piszę to chociaż to dopiero 2 mecz tego zawodnika, ale jego zachowanie znane od lat i dobrze się dostosuje. Costa jak nie dostał dobrego podania to nic nie zdziałał #LEWANDOWSKI.
EDIT: Powiem więcej. Costa będzie drugim Torresem w Chelsea.

konar25 2,9K

konar25

Użytkownik
Teraz to już nikt mi nie powie, że postawa Casillasa jest przypadkiem. Ten pan ma dobre lata już dawno za sobą i wczoraj raczyliśmy się kolejnym meczem, który pokazał dobitnie, że ów zawodnik powinien rozważyć zakończenie kariery, albo przeprowadzkę do innej ligi. Jego historię szanuję, bo z przytupem wchodził do bramki Realu, ale obecna dyspozycja pozostawia wiele do życzenia. Jestem człowiekiem zdrowo myślącym, więc nie będę tarczownikiem pozostawienia go w klubie z uwagi na wcześniejsze dokonania. Gra marnie to widać. Nikt tego nie zamiecie pod dywan. Myślałem, że po Mistrzostwach Świata weźmie na poważnie możliwość zakończenia kariery ale się pomyliłem. Nie zamierzam go krytykować doszczętnie, bo sam byłem parę lat dobrym bramkarzem i wiem jak jest. Bez wsparcia obrony nawet najlepszy bramkarz nie da rady obronić wszystkich strzałów. Ramos i Carvalaj są może przebojowi w ofensywie (często ich widać w akcjach) ale nie ma to kompletnie przełożenia na bramki + mocno traci na tym defensywa. Grając tak w lidze to będzie maks 3-4 miejsce. Ronaldo też wydaje się wypalony a transfer Kroosa i Jamesa to za mało, by coś zmienić.
Na temat Casillasa Costy i Mandzukicia to ja sie zgodzę ale czy Ty kolego nie zapomniałeś ze dla Realu to jest początek sezonu i oni ZAWSZE na tym etapie sa ciency jak barszcze(w porównaniu z tym co pokazują po nowym roku).Martwi mnie jedna rzecz na temat której duzo osób juz pisało Di Maria wczoraj nie usiadł na ławce co oznacza ze zapewne negocjował gdzieś wczoraj kontrakt...Jednak odejdzie chociaż ja do końca ludzilem sie ze bedzie inaczej ale to raczej byłoby science fiction.James pokazał wczoraj w 1 połowie ze potrafi sie znaleźć.Ufam ludziom odpowiedzialnym za transfery przeciez nikt nie wyrzucilby tyle kasy na gościa którego wartość jest przede wszystkim marketingowa.Khedira do Bayernu zapewne trafi ale jego odejście przewidziane.
Na temat Atletico mozna napisac same superlatywy GENIALNY krok z oddaniem Costy który ewidentnie nie jest piłkarzem którego forma cały czas sie trzyma i transfery Mario i Grizmana.Mandzukic idealnie pasuje do Atletico.Grizman to talent czystej wody.Do tego ten następca Kasmirskiego gra bardzo podobnie do swojego poprzednika i moim zdaniem szybko załata dziurę po nim.Atletico bedzie tak samo groźne jak przed rokiem a wszystko to zasługa tego maga z ławki trenerskiej.Simeone powoli w moim rankingu trenerów zabiera miejsce Mourinho podobieńst miedzy tymi panami jest mnóstwo.

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom