>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Superpuchar Francji 2012 - HSC Montpellier vs Olimpique Lyon - 28.07.2012r

Status
Zamknięty.
w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
VS

Już dzisiaj rozegrany zostanie mecz o Superpuchar Francji pomiędzy obecnym mistrzem, a zarazem największą niespodzianką zeszłorocznego sezonu, HSC Montpellier, a zdobywcą pucharu Olimpique Lyon.
Dla klubu z Langwedocji jest to debiut w Superpucharze. „Les Gones” o superpuchar walczyli już siedmiokrotnie, a tylko raz zeszli z boiska pokonani.
Mecz rozegrany zostanie na Red Bull Arenie w Nowym Yorku.
Która z drużyn lepiej przygotowała się do inauguracji sezonu?
Zapraszam do dyskusji.

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
Od siebie polecam Montpellier DNB po kursie 1,89 w Pinnacle. Około godziny 15 dodam analizę, bo teraz nie mam czasu ale łapcie bo kurs pewnie jeszcze spadnie. szkoda tylko, że tak późno bo można było złapać bez problemu 2,00 na DNB a nawet 2,07 w Pinku.

M 2,5K

mati89

Forum VIP
Kursy się trochę odwróciły i teraz to Montpellier jest faworytem. Wszystko przez absencję Lisandro Lopeza który nabawił się jakiejś kontuzji. Choć w niekt órych bukach to Lyon nadal jest faworytem, w sumie nie wiem dlaczego? Bo wygrali 6 z 7 meczów o Superpuchar w historii klubu? Mnie to nie przekonuje bo obecnie Olympique nie jest za mocny. Oglądałem Lyon w meczach sparingowych z Bilbao i Sociedad i wyglądało to w sumie bardzo podobnie do tego co grali w poprzednim sezonie czyli bez rewelacji ???? Dobrze grał Yoann Gourcuff, na prawym skrzydle szalał Jeremy Pied ale obrona nadal pozostawia wiele do życzenia. Pod nieobecność Lisandro atak Lyonu sporo traci. Wiadomo że Gomis ma takie mecze w których jest okropnie nieskuteczny więc z bramką Lyonu może być problem. Jeśli chodzi o Montpellier to tu nie powinno być kłopotu z trafieniem do siatki Llorisa. I to nawet pomimo nieobecności Belhandy który jest zawieszony. Zastąpi go Cabella który w zeszłym sezonie pokazał że jest solidnym zmiennikiem. Ponadto nowy nabytek Herrera bardzo szybko się zaaklimatyzował w drużynie Girarda. Szansę na pokazanie się dostaną również nowozakupieni Mounier i Congre. Mounier zajmie miejsce Dernisa na prawym skrzydle, z kolei Congre zagra na prawej obronie bo Bocaly narzeka na uraz. Zobaczymy jak ta prawa strona będzie funkcjonowała. Rok temu w Maroko padło sporo bramek. Tym razem może dziewięciu goli nie zobaczymy ale jakieś gole paść powinny. Zastanawiałem się nad btsem i overem ale tak jak napisałem wyżej wszystko zależy od skuteczności Lyonu, czyli głównie Gomisa. Zobaczymy jak wejdą w mecz i wtedy ewentualnie można zagrać te typy na live. Przed meczem tak jak kolega wyżej pobieram Montpellier dnb. Mistrzowie Francji spokojnie coś strzelą więc przegrać nie powinni. Kurs spadł z 2,0 na 1,8 ale nadal warto pograć taki typ.
L’équipe probable
Jourdren - Congré, Yanga-Mbiwa (cap), Hilton, Bedimo - Saihi, Estrada, Cabella - Utaka, Herrera, Mounier
L’équipe probable
Lloris - Réveillère, B.Koné, Cris, Cissokho - Gonalons (cap), Grenier - Briand, Gourcuff, Pied (ou Lacazette) - B.Gomis
Montpellier dnb @ 1,80 WillHill

Otrzymane punkty reputacji: +1
qozi 4,8K

qozi

Forum VIP
Dziekuje za zalozenie tematu,ja smigam tylko i wylacznie na telefonie wiec mam ograniczone mozliwosci.

Tez chcialbym cos dodac od siebie,a i rowniez mam delikatna,bezpieczna propozycje na to spotkanie.

HSC Montpellier - Olympique Lyon | under 2.5 - 1,65 (Bet365)

Pierwsze powazne starcie we francuskiej pilce i juz spore trofeum do wygrania.Nie mniej patrzac na to co sie dzieje we francuskiej pilce to nie elektryzuje ten mecz az tak.Sadze,ze przy poczynaniach przede wszystkim PSG i Lille to Montpellier wyglada orzecietnie a oby dwa Olympique slabo co ma odbicie w sile zespolu.O ile Girard robi transfery na miare klubu bo za takie mozna nazwac sprowadzenie Congre,Mouniera czy tez Herrey to u Garde nic sie nie dzieje.Trener musi opierac sklad na wychowankach i liczyc na powrot do formy Gourcouffa.Wiec jak widav na pierwszy rzut oka to nie mozna oczekiwac pozytywnych sygnalow dotyczacych przyszlosci klubu.Co do juz samego meczu to jak widac po przewidywanych skladach to co rzuca sie w oczy to praktycznie przebudowana firmacja ataku Montpellier.Z poprzedniego sezonu zostal tylko Utaka i dolaczyli do niego dwaj mlodzi koledzy.Raczej w sezonie powinni wypalic,ale dzis to bedzie ich pierwszy oficjalny mecz.Ponadto zabraknie Belhandy.W obronie Congre zastapi jednego z bocznych obroncow mimo ze jest stoperem, ale podejrzewam ze jak YMbiwa odejdzie do Milanu to wroci na swoja nominalna pozycje.Co do Lyonu to glowna strata to na pewno brak Lopeza,ktory nabawil sie urazu lydki i go na pewno zabraknie takze cala sila ataku bedzie oparta na Gomisie.Troche szkoda,ze nie bedzie Lovrena bo jest najpewniejszym obronca w ekipie Garde ale i tak nie licze na sporo goli przez co skieruje sie w strone undera maja w pamieci ostatni ich ligowy mecz gdzie OL nie oddalo celnego strzalu na bramke Jourdrena.Takim troche sztucznym argumentem mize byc to, ze w NY beda godziny popoludniowe takze sloneczko bedzie przygrzewac.W kazdym badz razie nie licze na duzo goli w wykonaniu oby dwu ekip takze wg mnie under najleoszym rozwiazaniem.Allez.

Otrzymane punkty reputacji: +8
k42a 112

k42a

Użytkownik
Za Lyonem stoi wiele aspektów, ale nie wiele z nich jest czysto piłkarskich - historia, pieniądze, doświadczenia. Jak pokazał poprzedni sezon we Francji nie to jest najważniejsze. Montpellier sezon temu zadziwiło wszystkich wygrywając ligę, startując praktycznie z zerowej pozycji. Tym razem jest inaczej - epoka Lyonu już przeminęła, teraz zespół stara się znowu wrócić na szczyt. Sparingi nie napawają optymizmem - owszem, przeciwnicy z dosyć wysokiej półki, ale wyniki przemawiają i tak przeciw graczom z Francji. Z kolei Montpellier - w czterech sparingach cztery gładkie zwycięstwa, może z mniej klasowymi zespołami, ale jednak widać, że forma nadal jest. Kadrowo o dziwo Mistrz Francji również prezentuje się już lepiej niż bogatszy rywal - poza sprzedażą Girouda do Arsenalu, ani jednego znaczącego osłabienia, transfery dokonywane przez zespół również bardzo trafne np. Anthony Mounier. Z kolei Lyon stracił dwóch ważnych zawodników - szukającego nowego klubu Bastosa oraz kapitana Lisandro Lopeza, pauzującego z powodu kontuzji.
Bez wątpienia warto grać na Montpellier - 2.50 bet365 ⛔ sami sobie winni, dwa razy prowadzili, dwa razy prowadzenie tracili, do tego jeszcze ta czerwona kartka...
Do tego mając na uwadze fakt, że zespoły nie będą jeszcze stuprocentowo skupione i patrząc na tego typu mecze warto pograć over 2.5 gola po 2.20 za bet365 ✅ kurs 2.20 aż za wysoki na taki zakład był

w0jtek 199

w0jtek

Użytkownik
HSC Montpellier - Olympique Lyon

W Montpellier wszystko idzie w miarę dobrą stronę. Po zdobyciu mistrza nie uruchomili wyprzedaży jak by się mogło wydawać. Jedyną jednak na razie stratą jest Olivier Giroud, sprzedany do Arsenalu, bo tego Dernis i Lacombe, ale to akurat nie ma większego znaczenia. Do tego Mapou Tanga-Mbiwa po powrocie prawdopodobnie zmieni barwy klubowe na AC Milan. Ale do USA pojechał i zagra w dzisiejszym meczu. Mimo wszystko trener Girard sięgnął po kilku nowych zawodników, może nie z najwyższej półki ale solidnych i z pewnością wzmocnią kadrę mistrza. Mounier, Charbonnier, Congre i Herrera. Trzech z nich ofensywnych graczy w sparingach grało i strzeło. Wydaje się, że dobrze się wkomponowali w zespół. Herrara ładną bramkę strzelił Nicei ale widziałem bramki przeciwko Kansas City i może nie były to urodziwe bramki bo walił do pustaka albo miał sam na sam ale bramki strzela i potrafi się znaleźć w odpowiednim miejscu o odpowiednim czasie a to się ceni u napastnika. Mounier chyba go przedstawiać nie trzeba, asystuje w sparingach i strzela również i co ciekawe jest wychowankiem Lyonu a to tylko dodaje smaczku. Trener zachował praktycznie cały kolektyw z poprzedniego sezonu, który radził sobie przecież znakomicie. Sparingi w ich wykonaniu pozytywnie 4 wygrane na 4 mecze. 5-0 vs Lozerne, 3-1 vs Arles, 2-1 vs Nice, 3-0 vs Kansas City. Mimo, że sparingami nie można się mocno sugerować to wygrane zawsze wzmacniają zespół i podnoszą morale.
Co do Lyonu to zero wzmocnień na miarę tego klubu, a co więcej zamiast się wzmacniać to drużyna może się osłabić przed sezonem. Mówi się o odejściu Llorisa, Bastosa, czy nawet Gomisa, a ten drugi nie przyjechał do USA bo negocjuje kontrakt z Arabami. Ale fakt, że drużyna przyjechała osłabiona jedynie brakiem Bastosa. Lyon sparingi bardziej na &quot;europejsko&quot; 1-2 vs Bilbao, 1-1 vs Sociedad, 1-1 vs Motreal. Nie są to najlepsze rezultaty a co ciekawe ten słaby wynik z Amerykańcami zaliczył pierwszy skład Lyonu ( ze zmianami na drugą połowę) który to przecież dzisiaj wystąpi w Superpucharze. Na domiar złego kontuzję wyłapał Lisandro czyli kapitan i najlepszy strzelec Lyonu w poprzednim sezonie i jego występ stoi pod znakiem zapytania. Także duże osłabienie. W tej chwili stoi za nimi doświadczenie i historia, bo grywali w Superpucharze już 7 razy z czego 6 razy zdobywali trofeum, ale to raczej mało sportowy aspekt. Kursy na Montpellier w okolicach 2,87 były dla mnie nieporozumieniem, ale oczywiście mądry Polak po szkodzie bo teraz zostało 2,5 ale wciąż warto a ja pobieram Montpellier DNB.
Montpellier DNB 1,81 Betsafe

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom