Poniżej 3,5 goli, poniżej 10,5 rzutów rożnych, poniżej 4,5 kartek (zakład łączony) @2,44 Fuksiarz
Nie spodziewałbym się dziś fajerwerków w meczu o Superpuchar Europy. To dość ważne trofeum i zarówno City, jak i Sevilla mają na nie dużą chrapkę. Faworytem są oczywiście podopiecznie Pepa Guardioli, którzy są obecnie faworytem w starciu z każdym zespołem na kuli ziemskiej. Mecze o to trofeum zazwyczaj się underowe i choć underów się wystrzegam, a szczególnie takich kombinacji to dziś zrobię wyjątek. Stawiam, że Hiszpanie zagrają mocno defensywnie, a Manchester długo będzie miał piłkę. Ekipa z Andaluzji nieźle broni i ma solidną formację defensywną. Co prawda nie potwierdziło się to na naugurację LaLigi z Valencią, jednak Nietoperze byli w tym meczu szalenie skuteczni. Na trzy celne strzały w meczu zdobyli dwa gole i to z takich powiedziałbym połokazji, bo to nie były jakieś setki. Nie ma wątpliwości, że przeciwko The Citizens pomoc i obrona Sevilii musi być bardziej skupiona. Wydaje mi się jednak, że nawet jeśli City obejmie prowadzenie to obraz gry się nie zmieni, bo ciężko będzie Hiszpanom ugryźć rywali, stąd też te undery, które nabijać będą pewnie poza kartkami przedstawiciele
Premier League. Od strony statystyczno - historycznej w zeszłym roku, gdy zwyciężał Real Madryt padły dwa gole, cztery rogi i jednak kartka. Rok wcześniej również dwa gole, dwie kartki, ale aż jedenaście rogów, tyle że wtedy grały bardziej wyrównane drużyny.
Uważam ten typ za trochę ryzykowny, ale taki jest mój pomysł na ten mecz, biorąc pod uwagę style obu ekip i dużą jednak stawkę Tym bardziej, że przy ewentualnej wygranej podwajamy zainwestowaną kwotę i to z hakiem, więc wydaje mi się to najciekawszą opcją na ten mecz.