Modena - Monza
Zastanawiałem się nad 2oma meczami dziś w SuperLega, które dać - Lube vs Perugia czy właśnie wspomniane Modena vs Monza ale jednak wybrałem to 2gie.
Modena rozpoczęła od 2óch zwycięstw 3:2 z Milano i 3:2 z Verona natomiast Monza wygrała 3:0 z Lube Civitanova i przegrała 0:3 z Perugią ale ten mecz był niesamowicie zacięty 23:25, 30:32 i 22:25.
W poprzednim sezonie obie drużyny rozegrały ze sobą 3 spotkania i 2krotnie Monza wygrała 3:2 i 3:2 oraz Modena wygrała 3:1 w każdym z tych meczy padło co najmniej 181 punktów.
Modena ma w tym sezonie dość solidny skład ale nie wydaje mi się aby mogli zagrozić tym najlepszym czyli Perugii, Trentino, Piacenzie czy Lube jednak nazwiska takie jak Bruno Rezende, Juantorena, Stanković, Sapożkow, Rinaldi czy Davyskiba każdy zna. Oczywiście można powiedzieć, że Bruno, Juantorena czy Stanković to już zawodnicy wiekowi i te najlepsze lata mają za sobą. Teraz czas na Rinaldiego, Sapożkowa czy Davyskibę jednym słowem można śmiało powiedzieć, że kadrę mają doświadczoną ale i również jest kilka młodych zdolnych zawodników.
Przejdźmy teraz do Monzy, tutaj na pewno nazwiska nie robią takiego wrażenia jak u gospodarzy jednak jest kilka bardzo ciekawych siatkarzy. Ran - przyjmujący Japonii, S. Maar, A. Szwarc, G. Galassi. Tutaj można zdecydowanie powiedzieć, że kadra jest dużo młodsza.
Monza gra bardzo dobrze w końcu zwycięstwo nad Lube w 3 setach i co by nie mówić walka z Perugią nie wzięła się z przypadku. Dziś liczę, że również powalczą z Modeną.
powyżej 180,5 1,72
Fortuna