>>>BETFAN - BONUS 3X 100% DO 200 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Superbet - bezpodstawny zwrot zamiast wygranej, oszustwo?

Y 70

Yorinobu

Użytkownik
Czesc,
Dzisiaj mialem dziwna sytuacje w superbecie, zaklad ktory powinien byc rozliczony jako wygrana zostal w ogolnie przewazajacej czesci rozliczony jako zwrot z powodu, jak sie dowiedzialem na chacie, "blednego kursu".
Chodzilo o mecz Lille - Touluse, wiec nie jakas 5 liga singapurska, tylko mecz z topowej ligi. Zaklad jak widac postawiony o 16:36, czyli biorac pod uwage fakt ze mecz zaczal sie o 15:00, pierwsza polowa trwala 45+2 minuty, przerwa 15 minut to o 16:36 mielismy 79 minute, stan 0:1, jeszcze przed czerwona kartka wiec generalnie mecz nudny wiec ten kurs na over wydaje sie calkiem normalny. Po czerwonej kartce, o 16:40, wiec 4 minuty pozniej, jakos w 83 minucie meczu na efortunie postawilem tez live zaklad na zwyciestwo Lille po kursie 10.50 - zaklad rozliczony poprawnie, bez problemu, wiec nawet tutaj te kursy maja sens. Przed czerwona karta, na zdarzenie bardziej ogolne, do konca regulaminowego czasu 11 minut - kurs 6.75, na efortunie 7 minut do konca regulaminowego czasu ale Tuluza w oslabieniu i typ nie na sam over, ale tez na wygrana Lille - 10.50. No ogolnie normalne kursy i tu i tu, z reszta swiadczy o tym stawka - nie wlecialem jak wariat all in przekonany, ze odkrylem jakis blad kursowy - totalnie nie.

No i superbet dal zwort, argumentujac sie "blednie wystawionym kursem". Na pytanie na czym polegal blad, jaki powinien byc kurs, generalnie odpowiedzi nie otrzymalem - support mnie olal, powiedzial ze byl blad i sie rozlaczyl. Troche cyrk. Co moge dalej z tym zrobic? Ja wiem, ze to drobne, ale zazwyczaj gram wieksza stawka. Ten kupon byl taki troche na czuja, sledzac mecz na zywo, bez jakiejs super analizy i mam teraz swiadomosc, ze rownie dobrze mogliby tak samo zrobic przy jakiejs wiekszej wygranej - byl blad, masz pan zwrot, narazie...

Dodam tez, ze mialem podobna sytuacje gdzie wkrecano mi, ze kursy byly zle wystawione bo bukmacher (superbet) nie mial informacji o czerwonej kartce kiedy wystawial kursy - rzecz w tym ze ja tylko dlatego postawilem w tamtym meczu zaklad bo zobaczylem ze goscie maja czerwo na superbecie, wiec to tez bylo wciskanie kitu. Wtedy tez to zlalem, bo inny mecz na kuponie nie wszedl.
superbet5.png supertbet4.png lille.png superbet2.png superbet1.png

W 5,4K

Wojciech4x

Użytkownik
W 76 minucie Alexis Vossah faulował i dostał żółta kartkę, była krótka przerwa po tym faulu, bo sfaulowany zawodnik potrzebował pomocy, i w 79 minucie sędzia dostał sygnał i podszedł do VAR obejrzeć tą akcję jeszcze raz, dopiero po przeanalizowaniu w 80 minucie zmienił żółta kartkę na czerwoną. Myślę, że to, że ta akcja i proces decyzyjny był w tak rozciągnięty w czasie, mogło mieć wpływ na zamieszanie z kursami, być może już na etapie sprawdzania VAR były przesłanki, by kursy się zmieniły lub by czasowo zostały zablokowane w oczekiwaniu na decyzję, nie wiem jak sama dostępność kursów w tym czasie wyglądała w Superbet i u innych bukmacherów, może przeoczyli przyblokowanie kursów na czas VAR, ciekawe też jaki kurs na +2,5 gola był tuż po decyzji na czerwoną kartkę.
Nie wiem czy bukmacher ma w tym wypadku rację, ale może to co opisałem to są przesłanki, że faktycznie mogło być zamieszanie z kursami w tym właśnie czasie.

Otrzymane punkty reputacji: +70
Y 70

Yorinobu

Użytkownik
Ja bym nie drazyl generalnie, gdyby ten kurs ewidentnie wskazywal na to ze bukmacher popelnil jakis blad, no ale 6.25? To byl mecz w ktorym bukmacherzy oczekiwali undera (przedmeczowo w superbecie na over 2.5 bylo 1.97, na under 2.5 1.85), wiec ten kurs w 80 minucie na over 2.5 w ogole nie wygladal na blad i tez nie dlatego go pogralem, tylko dlatego ze po prostu sledzilem mecz Spodziewalem sie ze sedzia duzo doliczy i rzucilem te "dwie dyszki". Z ciekawosci jeszcze godzine temu zerknalem na zywo kursy na Ligue 1 jak to wygladalo w superbecie na "jeszcze dwa" gole i jak widac to 6.25 ktore pogralem w ogole sie wyroznia. Najgorsze w tym wszystkim jest zachowanie supportu, "byl blad i spadaj pan". Skoro wiedza ze byl blad i ze wystawili zly kurs, co i tak jest naciagane, to powinni mi chociaz odpowiedziec nie wiem, "wystawilismy kurs 6.25 a powinnismy 5.50" i zaproponowac rozliczenie po takim kursie. No cokolwiek, a nie zaslaniac sie naciaganym bledem i jeszcze wine zrzucac na gracza. Przeciez tak samo moga zrobic, jak ktos wygra serio duzo kasy, "byl blad z kursem, nie powiemy jaki powinien byc, masz pan zwrot po 1.0, spadaj pan". Ja wiem ze to kupon za grosze i na grosze, ale ja po tym powaznie zastanawiam sie nad zamknieciem tam konta, bo z takim podejsciem do klienta strach grac.

kursy league 1.png

T 27,3K

tadzin

Użytkownik
nie bylo zadnego bledu robia cie na w wala i to jeszcze na jakas symboliczna stawke, jak widac 'powazny' bukmacher heh
"nie mamy panskiego plaszcza ico nam pan zrobisz" to ich odpowiedz

Y 70

Yorinobu

Użytkownik
a jest tu moze ktos kto gral w tym meczu over live u innego buka? wtedy w historii jest zaklad z kursem, ja na innych bukach mecz sledzilem, ale screenow nie robilem a jedyny zaklad na ten mecz jaki stawialem gdzie indziej live, to ten w fortunie.

K 223,2K

kossma

Użytkownik
Zakład został przyjęty przez bukmachera, jest więc zobowiązujący bo błędnie wystawione kursy, to np. zamienione stronami a nie zawyżone. Przecież na tym polegają wygrane. Prostackie lamenty buka, żenada.

H 190,1K

hagi84

Użytkownik
Zakład został przyjęty przez bukmachera, jest więc zobowiązujący bo błędnie wystawione kursy, to np. zamienione stronami a nie zawyżone. Przecież na tym polegają wygrane. Prostackie lamenty buka, żenada.

dopiero grac zaczales?
20 lat temu mogles jeszcze cos z tym zrobic, przyklad Kiel pograny przez Kanclerza i sadowo zalatwiony na korzysc gracza.
Kazdy jeden buk kreci jak sie tylko da, maja regulaminy, ze moga zamknac konta bez konkretnej przyczyny, podepna Cie pod "zawodowego" gracza lub osobe, ktora korzysta niby z nielegalnego programu i pieniadze rekwiruja i tyle
I to nie tylko tyczy sie polskich bukow tylko topowe buki w UK, ktore maja w dupie klienta, konto Ci zamkna, kase zawina, a Ty mozesz pisac do SBR, ecogra, IBAS itp i Ci to kompletnie gowno da.

Superbet akurat jesli chodzi o jakies babole to chyba topowy buk jesli chodzi o rozliczanie zakladow
Tam nie ma zadnej logiki, mozesz dostac voida za lekkie value, a potrafia rozliczac zdarzenia, ktore sie odbyly.

Otrzymane punkty reputacji: +610
Do góry Bottom