>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

strzeli/niestrzeli

Z 1

zolw123

Użytkownik
Witam
System polega na tym żeby znaleść drużyny co miały minimum 4 gry bez strzelonej bramki. Znaleść kilka takich drużyn żeby było fajne Ako ????
Automatycznie prosze o pomoc w szukaniu.
1. 1. FC Nürnberg (5 meczy) kurs 1.22

dyskograf 1

dyskograf

Użytkownik
Kolejny &quot;Pan&quot;, który wyznaje bardzo popularną ostatnio &quot;logikę&quot;, że jeżeli dane zdarzenie nie występuje przez X prób, to przy X+1 próbie prawdopodobieństwo na zajście tego zdarzenia rośnie.
Nie wiem z jakiej matematyki korzystacie, ale chyba nie z tej samej co ja. Natomiast szczytem wszystkiego jest pomysł, żeby poszczególne takie herezje łączyć jeszcze w AKO. Życzę powodzenia i gratuluję bukowi, u którego testowałbyś ten &quot;system&quot; za prawdziwe pieniądze.

Z 1

zolw123

Użytkownik
przeciesz to jest logika ludzi którzy nie maja pojecia o sporcie. Szukamy tylko zwiększenia prawdopodobieństwa naszych wyliczeń i graniu progresją. Dlaczego odrazu krytukujesz ? jak byc pomógł i przeswietlił mecz czy jest mozliwe to zeby strzelił bramke i z twojego doswiadczenia sportowego powiedział tak albo nie .

F 0

frank365

Użytkownik
hehe żaden system nie bedzie dobry jeśli typy nie będą dobre, ameryki nie odkryłem bo to oczywiste chociaz dla wielu nadal pozostaje obce... jak bedziesz walil pierwsze lepsze druzyny z takimi seriami to nic z tego, bez analizy daleko nie zajedziesz no i ta boska mysl ze jak w pierwszych 3 spotkaniach nie strzelili to znaczy ze w 4 strzela, szanse zawsze sa takie same tylko twoje stawki rosna..

Rada odemnie: analizuj spotkania, patrz w przeszłość z kim grali czy z mocnymi zespolami, czy slabymi czy z ekipami z dobra obrona itp. jak wyglada h2h to tez wazne oraz kontuzje, glownie zawodnikow ofensywnych i oczywiscie analiza najblizszego rywala, wiecej nic nie powiem bo nigdy sie takim czym nie interesowałem i nie zamierzam bo kursy lipne oraz progresja czyli dwie rzeczy dla ktorych przed startem ten system jest dla mnie bezwartości, ale zawsze jakis pomysl jest, kto szuka nie bładzi ja chyba z 3 lata szukałem idealnego DLA MNIE sposobu gry i moge powiedziec ze nawet sie oplacilo, dzieki temu wiele sie nauczyłem...

Powodzenia w....

... doborze typów

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Kolejny &quot;Pan&quot;, który wyznaje bardzo popularną ostatnio &quot;logikę&quot;, że jeżeli dane zdarzenie nie występuje przez X prób, to przy X+1 próbie prawdopodobieństwo na zajście tego zdarzenia rośnie.

Nie wiem z jakiej matematyki korzystacie, ale chyba nie z tej samej co ja. Natomiast szczytem wszystkiego jest pomysł, żeby poszczególne takie herezje łączyć jeszcze w AKO. Życzę powodzenia i gratuluję bukowi, u którego testowałbyś ten &quot;system&quot; za prawdziwe pieniądze.

Kolega ma rację.
Najlepszy przykład był w zeszłym sezonie z Gijonem i remisami. Niektórzy, ba mega dużo ludzi, już po 15 meczach bez remisu twierdziło, że teraz musi paść remis. Ale czy w danym meczu padnie remis, to nie zależy od tego, czy był remis, przez ostatnie 10 spotkań, tylko od sytuacji w i wokół danego spotkania. Zwiększa się tylko prawdopodobieństwo tego, że zremisują i dobiją do pewnej prawidłowości, która zwykle w tej lidze ma miejsce, czyli ileś tam remisów na cały sezon.

Z 1

zolw123

Użytkownik
no to własne dlatego tu pisze że jak znajdzemy takie drużyny to potem szybka analiza i stawiamy ????
Dziś trafiłem ???? 22 złote do przodu ????

olo 2,4K

olo

Użytkownik
no to własne dlatego tu pisze że jak znajdzemy takie drużyny to potem szybka analiza i stawiamy ????

Dziś trafiłem ???? 22 złote do przodu ????
Tylko, że ta prawidłowość nie jest wieczna, jeden zawodnik może odmienić zupełnie tą prawidłowość, więc kierowanie się tym jest bezsensem.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
nie chcę krytykowac, ale na jakiej podstawie opierasz się, że przy n+1 prawdopodobieństwo jest większe niż przy n ?
Nie jesteś pierwszym, który to mówi/pisze w tym temacie. Wraz z userem dyskograf już to napisaliśmy (on pierwszy). Ale chyba autor tematu nie rozróżnia prawdopodobieństwa zajścia zdarzenia od prawdopodobieństwa wypełnienia pewnej reguły, która ma miejsce w pewnych rozgrywkach.

E 4

etiene8912

Użytkownik
Interesuje mnie to na czy Pan który tak pisze opiera te wnioski - czy ma może jakieś wyniki, czy cokolwiek co to potwierdza ? bo bynajmniej jest to ciekawe spojrzenie ????

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Interesuje mnie to na czy Pan który tak pisze opiera te wnioski - czy ma może jakieś wyniki, czy cokolwiek co to potwierdza ? bo bynajmniej jest to ciekawe spojrzenie ????
Mi się zdaje, że zakłada on pewną prawidłowość, która zwykle następuje za pewnik. Taką w stylu, że zwykle seria bez gola w przypadku takiej drużyny w takiej lidze trwa tyle i tyle. No, ale wiadomo, że odchylenie od średniej potrafi być bardzo duże i starczy kilka spotkań, żeby mocno uszczuplić budżet. No, ale jego sprawa. Poczekajmy może, aż się wypowie ;)

Z 1

zolw123

Użytkownik
dziękuje o udzielenie głosu. ????
Wyszukuje tego typu mecze i z nich wybieram najbardziej prawdopodobny czyli sama matmatyka + analiza z kim gra itp mam z 11 zmiennych które daja mi procentową prawdopodobieństwo trafienia. Napisałem taki specjalny program a teraz przez kilka spotkań go wam pokarze ????

marnik 18

marnik

Forum VIP
Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, że jedynym słusznym sposobem gry są dla mnie single/duble z ako 1.3-2. Nie wierze w żadne systemy, ponieważ każdy system w dłuższym okresie (minimum rok) bez analizy sportowej danego zdarzenia jest skazany na porażkę.

Odnośnie kwestii matematycznego prawdopodobieństwa nie moge zgodzic sie z dyskografem. Jeżeli potraktujemy serie spotkań jako jako jeden ciąg zdarzeń niezależnych, to w miare upływu kolejnych spotkań bez zdobycia bramki, statystyczne prawdopodobieństwo &quot;jej zdobycia w całej serii rośnie&quot;.

Przykład:
Rzut monetą. Zakładamy, że oczekujemy wyrzucenia orła i na to stawiamy. Powiedzmy, ze mamy 8 rzutów monetą. W pierwszych 7 rzutach pada jednak reszka. Prawdopodobieństwo zajcia takiej sytuacji to:

0,5*0,5*0,5*0,5*0,5*0,5*0,5= 0,78 %

Widać ze jest to bardzo mało prawdopodobne, aby wyrzucic tyle razy pod rząd reszke. I teraz pojawia sie ktoś kto kombinuje, skoro tyle razy pod rzad padła reszka to teraz musi paść orzeł. Dyskograf powie mu (i bedzie miał racje) prawdopodobieństwo że padnie teraz orzeł to tylko 50% (jezeli kazde zdarzenie traktujemy oddzielnie). Ktoś inny natomiast powie, ale ja traktuje to jako serie zdarzeń od pierwszego do ostatniego i dla niego prawdopodobieństwo zaistnienia takiej serii bedzie wtedy wynosiło 0,78%*0.5= 0.39 %.

Punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia. Co ciekawe oba sa z pkt widzenia matematycznego poprawe, ale biora inne załozenia pod uwage.

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Na samym wstępie chciałbym zaznaczyć, że jedynym słusznym sposobem gry są dla mnie single/duble z ako 1.3-2. Nie wierze w żadne systemy, ponieważ każdy system w dłuższym okresie (minimum rok) bez analizy sportowej danego zdarzenia jest skazany na porażkę.

Odnośnie kwestii matematycznego prawdopodobieństwa nie moge zgodzic sie z dyskografem. Jeżeli potraktujemy serie spotkań jako jako jeden ciąg zdarzeń niezależnych, to w miare upływu kolejnych spotkań bez zdobycia bramki, statystyczne prawdopodobieństwo &quot;jej zdobycia w całej serii rośnie&quot;.

Przykład:
Rzut monetą. Zakładamy, że oczekujemy wyrzucenia orła i na to stawiamy. Powiedzmy, ze mamy 8 rzutów monetą. W pierwszych 7 rzutach pada jednak reszka. Prawdopodobieństwo zajcia takiej sytuacji to:

0,5*0,5*0,5*0,5*0,5*0,5*0,5= 0,78 %

Widać ze jest to bardzo mało prawdopodobne, aby wyrzucic tyle razy pod rząd reszke. I teraz pojawia sie ktoś kto kombinuje, skoro tyle razy pod rzad padła reszka to teraz musi paść orzeł. Dyskograf powie mu (i bedzie miał racje) prawdopodobieństwo że padnie teraz orzeł to tylko 50% (jezeli kazde zdarzenie traktujemy oddzielnie). Ktoś inny natomiast powie, ale ja traktuje to jako serie zdarzeń od pierwszego do ostatniego i dla niego prawdopodobieństwo zaistnienia takiej serii bedzie wtedy wynosiło 0,78%*0.5= 0.39 %.

Punkt widzenia, zalezy od punktu siedzenia. Co ciekawe oba sa z pkt widzenia matematycznego poprawe, ale biora inne załozenia pod uwage.
Ja się zgadzam z dyskografem jednak.

To, że wypadło nawet 20 reszek pod rząd wcale nie zwiększa prawdopodobieństwa wypadnięcia orła w następnym rzucie. Bo nieprawdą jest, że dla serii rzutów prawdopodobieństwo wypadnięcia orła wynosi 50%. Chyba, że jest to seria o nieskończenie dużej ilości prób. Przy 7-8 czy nawet 100 rzutach nie można wyciągać wniosków. Jakbyś rzucił 100 tysięcy razy to wtedy już ewentualnie założenia mogą być bardziej poprawne.

marnik 18

marnik

Forum VIP
Ja się zgadzam z dyskografem jednak.

To, że wypadło nawet 20 reszek pod rząd wcale nie zwiększa prawdopodobieństwa wypadnięcia orła w następnym rzucie. Bo nieprawdą jest, że dla serii rzutów prawdopodobieństwo wypadnięcia orła wynosi 50%. Chyba, że jest to seria o nieskończenie dużej ilości prób. Przy 7-8 czy nawet 100 rzutach nie można wyciągać wniosków. Jakbyś rzucił 100 tysięcy razy to wtedy już ewentualnie założenia mogą być bardziej poprawne.
Nie zrozumiałes mnie wogole Olo. Prawdopodobieństwo zaistnienia seri niezaleznych od siebie zdarzeń, oblicza sie mnożąc te nielzalezne jednostkowe prawdopodobieństwa. Więc ja wyliczyłem prawdopodobieństwo rzucenia 8 razy po rzad reszki, wynosi ono 0,0039, a oczywiscie wyrzucenie pojedynczej reszki czy orła wynosi 0,50. To sa dywagacje czysto matematyczne, poniewaz podkreslam nie popieram zadnego systemu, a tym bardziej tego.

Prawdopodobieństwo wypadniecia jednego orła - 0,5
Prawdopodobieństwo wypadniecia 8 orłów pod rząd - 0,0039

olo 2,4K

olo

Użytkownik
Nie zrozumiałes mnie wogole Olo. Prawdopodobieństwo zaistnienia seri niezaleznych od siebie zdarzeń, oblicza sie mnożąc te nielzalezne jednostkowe prawdopodobieństwa. Więc ja wyliczyłem prawdopodobieństwo rzucenia 8 razy po rzad reszki, wynosi ono 0,0039, a oczywiscie wyrzucenie pojedynczej reszki czy orła wynosi 0,50. To sa dywagacje czysto matematyczne, poniewaz podkreslam nie popieram zadnego systemu, a tym bardziej tego.
No może faktycznie trochę nie ogarnąłem, noł meder.

W każdym razie na pewno nie zgadzam się z traktowaniem kilku meczów z rzędu w taki sposób:

Ktoś inny natomiast powie, ale ja traktuje to jako serie zdarzeń od pierwszego do ostatniego i dla niego prawdopodobieństwo zaistnienia takiej serii bedzie wtedy wynosiło 0,78%*0.5= 0.39 %.

Bo taki sposób może i jest matematycznie poprawny, ale zupełnie niepoparty jakąkolwiek logiką jeżeli chodzi o sport.

marnik 18

marnik

Forum VIP
Matematycznie to wyglada ok, ale zastosowanie tego do sportu to bład. Zgadzam sie w pełni. Poza tym błedem jest właczanie sie, po 7 rzucie, aby do końca to wszytsko było ok, trzeba by rzucać od poczatku monetą.

Z 1

zolw123

Użytkownik
pierdol.... drdrużyna piłkarska musi strzelić bramkę ! widzeliście kiedyś zespół który przez calą lige nie strzelił gola ?? w meczu jest około 30 meczy i żeby być w tabeli minimum na 8 czy 7 pozycji trzeba strzelic bramkę !!
wiec pieprzycie gupoty trzeba poprostu znalesc zespół z górnej tabeli co ma jakąś serie dłuższą !

krzysiultd 0

krzysiultd

Użytkownik
a statystyka i finanse behawioralne mówią:

kontynuacja TRENDU jest BARDZIEJ prawdopodobna niż jego odwrócenie. kontynuacja oznacza kolejny mecz bez strzelonej bramki, a odwrócenie trendu to mecz z bramką (w finansach - korekta). dlaczego? kontynuacja postępuje z każdym meczem, w ktorym nie padla bramka, a korekta następuje w jednym spotkaniu.
jeżeli ktoś zna się trochę na finansach, wie, że NIGDY nie gra się PRZECIWKO TRENDOWI!!!

np. nawet w Twoim przypadku, kurs na to, że strzela bramke wynosi 1,22, zgaduje, ze kurs przeciwny około 4,00. Mamy trend utrzymujący się przez 5 spotkan, wiec czemu ma sie nie utrzymac przez 6? co to za roznica, czy nie strzela przez 5 czy przez 6 spotkan? skoro im sie nie udalo, znaczy, ze mają z tym poważne problemy.
jeżeli uważasz, ze jest to bardziej prawdopodobne niż przy 2 spotkaniach bez strzelonej bramki, jesteś w błędzie. prawdopodobienstwo na pewno nie urosło, a ośmieliłbym się stwierdzić, uwzględniając słabą motywacje i morale drużyny - spadło!!!

moim zdaniem zakład jest dobrze wybrany, jednak powinienes postawić na to, że NIE STRZELĄ bramki!!!

ale jak uważasz ;]

Olo // Ale to jest sport, a nie finanse. Więc takie porównania do finansów są z deczka bez sensu. A grając na strzelą/nie strzelą należy kierować się danymi na konkretny mecz, a nie ilością meczów bez bramki, czy jakimś trendem.

ehh co to za nawyk edytowac w celu odpowiedzi?
nawet nie wiesz ile wspolnego maja te dwie dziedziny ;] nie chodzi mi o porownanie rynku finansowego do boiska, a bardziej graczy gieldowych i bukmacherskich. Wg Ciebie są to porównania bez sensu, jednak nie jest nigdzie powiedziane, że masz racje ;] bo nie masz :]

Olo // Ja mówiłem o konkretnej sytuacji, na zakłady strzeli/nie strzeli. To, że drużyna nie strzelała goli w kilku spotkaniach z rzędu, to nie znaczy, że w następnym także nie strzeli. To może być uzależnione od wielu czynników, które należy rozpatrzeć przed postawieniem, np. terminarz czy braki kadrowe. W takiej sytuacji granie na ślepo jak Ty to mówisz zgodnie z trendem jest bez sensu. Więc teraz Ty nie masz racji.

A taki nawyk, że nie chce mi się posta nabijać i już. Mam tylko drobną uwagę, a nie coś naprawdę konkretnego do przekazania, więc moim zdaniem lepiej edytować.

dobra nie bede sie klocil z modem ????

masz racje, wybacz

heh

Z 1

zolw123

Użytkownik
1. Tylko Niemiecka / Angielska
2. Zespoły od 7 miejsca w górę.
3. Najlepiej grające z miejscem od 7 niżej.
4. Zespół który nie strzelił w ostatniej kolejce gola.
Kapitał 300.Gramy do 3 przegranych.Buk Expekt.Mecze od 29-31.01.
Hamburg 1,11
Kaiserslautern 1,29
Aston Villa 1,34
Liverpool 1,06
Swansea 1,27
-------------------
AKO 2,58 x 100

Do góry Bottom