>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Strona z kontuzjami czy to sie opłaca ???

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
Byłem niedawno (byłem, bo zrezygnowałem z braku czas) redaktorem naczelnym największego serwisu w Polsce o Counter-Strike: Source i co nieco wiedziałem co i jak z reklamami (nasz marketingowiec mnie wtajemniczył hehe ???? ).
A więc tak. Dokładnie nie pamiętam, ale my mieliśmy układy z firmami, które handlowały sprzętem (Creative, Everglide, Megabajt, Galaxy itp.), że miesięczna opłata wynosiła 80zł za banner na stronie (a jak wiemy tych bannerów trochę może być ???? ).
Jak to było z ilością odwiedzin to nie wiem, ale można by np. wejść w jakiś układ, że jeżeli serwis będzie oblegany to stawki można podnieść, albo umówić sie na jakieś dodatkowe profity w tej sprawie ????
Aha, za moich czasów serwis miał tak około 1500-2000 odwiedzin dziennie czyli około 45-60k na miesiąc.

bandzbuch 75

bandzbuch

Użytkownik
jesli bedziesz mial taka liczbe odwiedzin to pewnie po 3 miesiacach zamkniesz servis i opchniesz domene na allegro co nie twierdze ze jest zlym pomyslem. Odwiedzalność miesieczna takiego rzędu to wartość twojej domeny oceniana bedzie na jakies 20.000 PLN (cena wywoławcza) i nie bedziesz miał problemu ze sprzedaniem, Pójdzie jak swieże bułeczki na allegro albo jakiejs innej aukcji tylko proponuję pomyśleć nad nazwą :-D

narosdz 46

narosdz

Forum VIP
A co do tych cen bannerów... nie wiem tego na bank, ale możliwe, że stawki za miesiąc były niższe bo te firmy dostarczały nam sprzęt do testowania -&gt; a potem recenzje.

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Jakbyś potrzebował jakiejś pomocy przy stronie np. kogoś do popisania to mogę pomóc, expa mam w pisaniu ;)
No własnie miałem własnie napisac dzieki za odpowiedzi teraz trzeba stworzyc strone tyle ze ja nie mam zielonego pojecia o tworzeniu stron w PHP HTML. Jak bedziesz cos mógł pomóc to wysyłam ci na PW moje gg

J 3,9K

jacques

Forum VIP
Filip życzę Ci powodzenia ale 70 tys odwiedzin to nie jest mało ... Rzekłbym , że nawet bardzo dużo . Żeby to osiągnąć musiałbyś nieźle wybulić na wypozycjonowanie , reklamę i dobrą domenę . Żeby to było profesjonalne to parę stówek musiałbyś przeznaczyć , żeby ktoś Ci zrobił porządny szablon itd. Sam kiedyś chciałem stworzyć podobny serwis ( choć kontuzje miały być jako dodatek :p ) . Ale pytałeś ile za reklamy od buków. Ja co prawda od nich reklam nie miałem ale kiedyś &quot;pracowałem&quot; dla stronki o Polonii Bydgoszcz ( jakieś 10 000 odwiedzin miesięcznie ) i z tego co pamiętam to reklamy były za kliknięcie w baner około 100 zł na miesiąc ale nie pokrywały nawet kosztów serwera ;-) No ale jakbyś doszedł do tych 70 tys to rzeczywiście mógłbyś na tym zbić nie małą kasę . Tylko czy chcesz podjąć takie ryzyko ? Bo koszty na początek będą spore a niewiadomo czy stronka się przyjmie ...

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
Zawsze mozna spróbowac cos zaiwestowac ale narazie to szukam osób które pomogły by cos zrobic bo ja nie mam pojecia jak zrobic strone w HTML czy tez w PHP. A odwiedzi ciezko powiedziec ile by mogło byc napewno cos takiego było by przydatne wielu osoba zresztą był by to chyba jedyny taki serwis w internecie z taką iloscą lig bo to wszystko jest porozrzucane a mi własnie chodzi o to aby to wszystko umiescic w jednym miejscu. Osoby które grają u bukmacherów szukają takich stron i myśle ze pomysł nie jest zły. Nwet nie chodzi tu głównie o to aby zrobic jakis ogromny interes ale dobrze by było jak by sie chociaz zwróciło

krisw3 0

krisw3

Użytkownik
&lt;- jedną odsłonę dziennie już masz ????
Jeśli chodzi o szablon itp to wiele osób się tym zajmuje.Sam Ci mógłbym kogoś polecić, tylko że większość robi profesjonalne stronki, a to oczywiście wiąże się z $$$.No niestety taka prawda, nie ma zysku bez strat

fcbialas 91

fcbialas

Forum VIP
pomysł moim zdaniem bardzo fajny , tylko troche bedzie trzeba poswiecac na to czasu i wyszukiwac tych kontuzji potem dawac na stronke.A wiesz mozeesz potem zrobić ze jkas tam drobna opłata i masz wstep do wszystkich kontuzji jak to zrobiła pewna stronak napewno wiesz jaka ;) tylko wiesz najpeirw musisz miec renomke ;) a banery to ja niewiem ile sie wyciaga , ale wiesz jakies reflinki mógłbys dawać czy nad czyms takim pomyslec.

Ja tez tobie życze powodzonka w tym przedsiewzieciu ;)
trzymaj się

midel 189

midel

Użytkownik
pomysł moim zdaniem bardzo fajny , tylko troche bedzie trzeba poswiecac na to czasu i wyszukiwac tych kontuzji potem dawac na stronke.A wiesz mozeesz potem zrobić ze jkas tam drobna opłata i masz wstep do wszystkich kontuzji jak to zrobiła pewna stronak napewno wiesz jaka ;) tylko wiesz najpeirw musisz miec renomke ;) a banery to ja niewiem ile sie wyciaga , ale wiesz jakies reflinki mógłbys dawać czy nad czyms takim pomyslec.

Ja tez tobie życze powodzonka w tym przedsiewzieciu ;)
trzymaj się
Możesz wejść jeszcze w programy partnerskie ????

filip_r2 769

filip_r2

Użytkownik
No jak sie zabiore do tego to bede musiał komus zlecic zrobienie takiego szablonu bo za freeko to tylko w Puerto Rico i raczej chetnych na to nie znajde. A o szukanie kontuzji to sie raczej nie martwie bo to co napisałem to juz znalazłem a jest tego jak by nie było całkiem sporo wiecej znalesc mi sie nie udało chodzby stronke do Szweckiej allsvenskan niewiem nigdzie znalesc tego nie moge a szukałem juz bardzo długo gdzies jest ale gdzie tego niewiem. Narazie trzeba troche buków obrobic zeby na spokojnie cos próbowac zacząc ze stronką. Fajnie ze duzo osób wspiera ten pomysł

C 0

cnk

Użytkownik
Nie wiem czy jest az tak wielki popyt na serwis specjalizujacy sie jedynie kontuzjami. Poki co 70-80% ludzi opiera sie jedynia na statystykach lub/i nazwach zespolow. Jesli chcesz stworzyc serwis to raczej ogolny; statystyki wyniki, kontuzje, analizy, typy, pilka nozna, tenis, sporty amerykanskie. Obecnie nie ma strony, ktora zawieralaby wszystkie te info, a nie ukrywam, ze z pewnoscia utrzymalaby sie na rynku.
Sam bym sie chetnie za to wzial, ale nie mam wiedzy informatycznej.

Z 0

zicoo

Użytkownik
Witam Cię filipie, jeśli byłbyś zainteresowany to z miłą chęcią mógłbym wykonać jakiś layout dla Ciebie i ewentualnie troszkę popisać coś w html... Jako student grafiki na 3 roku bardzo lubię tworzyć stronki, szczególnie interesuję się właśnie &quot;skórkami&quot;... Stronki robię od jakiegoś już czasu i na prawdę uwielbiam to robić... czekam na privka od Ciebie,
Pozdrawiam

T 9

tosterkm

Użytkownik
Nie wiem czy jest az tak wielki popyt na serwis specjalizujacy sie jedynie kontuzjami. Poki co 70-80% ludzi opiera sie jedynia na statystykach lub/i nazwach zespolow. Jesli chcesz stworzyc serwis to raczej ogolny; statystyki wyniki, kontuzje, analizy, typy, pilka nozna, tenis, sporty amerykanskie. Obecnie nie ma strony, ktora zawieralaby wszystkie te info, a nie ukrywam, ze z pewnoscia utrzymalaby sie na rynku.
mysle ze CnK ma racje, same kontuzje to oczywiscie bardzo ciekawa rzecz, ale wiekszosc ludzi typujacych mecze nie zaglada na takie stronki (moze nie wiedza gdzie znalezc takie info) i umieszczajac na stronie tylko info o kontuzjach bardzo sobie ograniczasz grupe potencjalnych odwiedzajacych, gdybys umieszczal na swojej stronie typy (twoje sa bardzo dobre, warto byloby podjac wspolprace z kilkoma innymi dobrymi typerami, mysle ze minimum trzech was powinno byc), porady, jakies artykuly o bukmacherce ogolnie, widze taka stronke jako glownie strone o kontuzjach, ale tez z typami, poradami, info o promocjach (za to chyba jakas kase mozna wyrwac od bukow, ale pewien nie jestem) i... na razie nie mam pomyslu, ale jak cos wymysle to jeszcze napisze...
ogolnie swietny pomysl, chetnie bym pomogl, ale nie znam sie na pisaniu stron :/
powodzenia

D 0

duzers_on

Użytkownik
Taka strona jest w trakcie tworzenia ???? Obecnie jesteśmy na etapie tworzenia bazy danych. Pomimo iż na początek zaczniemy od ligi polskiej bazę trzeba utworzyć pod kątem różnych sportów. Docelowo będą ligi piłkarskie, tenis i NBA.. Reszta zależy od popularności, profitów i wsparcia.
Obecnie nad projektem pracują 3 osoby. Bazodanowiec, Programista PHP i grafik.

Do góry Bottom