>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Strikeforce: Barnett vs Kharitonov

Status
Zamknięty.
salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Data: 10 września 2011
Miejsce: U.S. Bank Arena, Cincinnati, Ohio, USA
Transmisja: Showtime

Walka wieczoru:

Półfinał Grand Prix Strikeforce w wadze ciężkiej
265 lbs.: Josh Barnett (30-5) vs. Sergei Kharitonov (18-4)

Główna karta:

Półfinał Grand Prix Strikeforce w wadze ciężkiej
265 lbs.: Antonio Silva (16-2) vs. Daniel Cormier (8-0)

Pojedynek o pas Strikeforce w wadze średniej
185 lbs.: Ronaldo Souza (14-2) vs. Luke Rockhold (7-1)

205 lbs.: Muhammed Lawal (7-1) vs. Roger Gracie (4-0)

Pozostałe:

170 lbs.: Jordan Mein (22-7) vs. Evangelista Santos (18-14)
155 lbs.: Maximo Blanco (8-2-1) vs. Josh Thomson (18-4)
205 lbs.: Marcos Rogerio de Lima (8-0) vs. Mike Kyle (18-8-1)*
205 lbs.: Rafael Cavalcante (10-3) vs. Yoel Romero (4-0)*

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Założyłem jużo temat, ponieważ jeden zakład wydaje sie być dobry i widze, że &quot;kursy lecą &quot;

265 lbs.: Antonio Silva (16-2) vs. Daniel Cormier (8-0) kurs ok. 1.6 - 2.4

Daniel Cormier to wysokiej klasy zapaśnik, który wszedł w zastępstwo relegowanego ze Strikeforce A. Overeema.
Niezły zawodnik ale bez przesady. Rekord zrobiony na mało znanych zawodnikach, może poza ostatnią walką z Jeffem Monsonem.

Moim zdaniem Cormier nie ma szans w starciu z topem zawodnikow wagi cięzkiej.
Ponieważ jest za mały jak na tą kategorię. Same zapasy oraz niezły boks nie wystarczą.

Antonio Silva to jest TOP 10 wagi ciężkiej.
Jest duży, silny, posiada wystrczajace umiejętności w kazdej płaszczyżnie walki.
Bije Cormiera warunkami fizycznymi oraz doświadczeniem.
Myślę , że bez problemu będzie wstanie kontrolowac zapasnika, obijac go bezkarnie w stójce, a jeśli da się obalić, to nie da sobie zrobić krzywdy w parterze, bo w tej płąszczyżnie jesli jest nie lepszy to nie gorszy od Cormier.

Moim zdaniem kurs powinien oscylowac w okolicach 1.3 na Silve.
Wziąłem po 1.65 teraz max jest:

A. SILVA
1.60 w Pinnacle i 5Dimes
7/10

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Silva i Barnett AKO ok 2.30 Dwie walki które wejdą w miarę łatwo (spora różnica umiejętności pod każdym względem).Silva może przed czasem a Barnett prawdopodobnie poddanie.Ostatnio były niewypały ale za te dwie daje rękę pod gilotynę. Tych dwóch zawodników spotka się ze sobą w finale turnieju.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij: Dzięki.

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Pudzian, popieram typy, ale nie pisz w każdej analizie, że zawodnik na którego stawiasz jest lepszy pod każdym względem. Wg Ciebie Barnett ma lepszą stójkę od Kharitonova?
Dodam jeszcze, że skoro Silva zdominował fizycznie Fedora, to tym bardziej zdominuje jeszcze niższego Cormiera. W stójce może technicznie jest gorszy, ale przewaga zasięgu swoje zrobi.
Sam planuję zagrać taki dubel, więc powodzenia!

snoopdogg 369

snoopdogg

Forum VIP
Czas zacząć analizować walki. Bardzo ciekawa rozpiska. Oprócz turnieju wagi ciężkiej zobaczymy również kilka innych, ciekawych pojedynków. Ciekaw jest bardzo jak zaprezentuje się z bardzo wymagającym rywalem Roger Gracie. Widać było, że stopniowo dobierają mu przeciwników, ale widać, że nadszedł czas na prawdziwy test. Muhammed Lawal na pewno będzie chciał szybko sprowadzić na ziemię Gracie, ale nie w walce ponieważ na pewno obawia się BJJ Rogera. Wiem, że Gracie jeszcze musi długo pracować nad stójką, ale parter ma opanowany perfekcyjnie dlatego jestem ciekaw co pokaże ten zawodnik. Również wcale się nie zdziwię jeśli w finale turnieju wagi ciężkiej zobaczymy Sergeia Kharitonova. Tutaj w przeciwieństwie do Rogera, Sergei bardzo dobrze i pewnie się czuje w stójce. Może wygrać ten półfinał, ale musi naprawdę mądrze walczyć, unikać parteru i liczyć na swoje umiejętności bokserskie.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Zgadza się, walka
205 lbs.: Muhammed Lawal (7-1) vs. Roger Gracie (4-0)
będzie z tego szalenie ciekawa, bo da nam odpowiedż na pytanie:
co tak naprawde liczy się w mma
zwierzęca siła czy technika ?

Chociaz z drugiej strony Gracie to tez kawał chłopa, jakies 193 cm.W ostatniej walce niezle szło mu trzymanie na dystans Randelmana i okładanie go.

A co do nowych twarzy w Grand Prix chciałbym, żeby szanse otrzymał Chad Griggs. Może niektorzy sie usmiechną ale facet naprawde daje dobre walki i ma umiejetności.
W kazdym razie nie stał by na straconej pozycji vs n.p. Big Silvia.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Antonio Silva vs Daniel Cormier 1 1.56⛔ Expekt.Zbyt duża przewaga w warunkach fizycznych,ogromnej sile,umiejętnościach zadecyduje o w miarę łatwej wygranej Silvy.16 cm wzrostu,więcej niż 10 kg wagi i aż 25 cm zasięgu.Silva to czarne pasy w BJJ i Judo do tego wielki ,ciężki i silny jak Godzilla.Cormier jest za mały,za mało doświadczony i same zapasy nie wystarczą na takiego wielkoluda,nie obali Silvy za nic w świecie a po tym jak męczył się z Monsonem w tej walce dostanie tęgie lanie.Jak dla mnie jedna z pewniejszych walk w ostatnim czasie.&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij Dzięki.

Pudzianxx 13,9K

Pudzianxx

Użytkownik
Josh Barnett vs Sergei Kharitonov 1 1.33✅ Expekt.Josh przejedzie się po Sergeiu tak samo jak huragan Irene przejechał się po wschodnim wybrzeżu USA.Josh melduje się w finale turnieju,możliwa wygrana przez poddanie.Plus na innym Silva+Barnett =AKO 2.07 Expekt.Walki już w sobotę&lt;&lt;&lt;Skorzystałeś z typu? Kliknij Dzięki.

vito-corleone 256

vito-corleone

Użytkownik
Ja też nie ogarniam tego że się z nim męczył ale może chodziło Pudzianowi o to że Cormier nie dał rady poddać lub znokautować Monsona.Cormier walkę wygrał zdecydowanie na pkt i przec całe 3 rundy systematycznie obijał przeciwnika dobrymi kombinacjami bokserskimi.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
155 lbs.: Maximo Blanco (8-2-1) vs. Pat Healy (25-16)

Maximo Blanco to wenezuelski uderzacz. Szybki, silny, niekonwencjonalny. Ma nisko opuszczone ręce, zadaje nie klasyczne kombinacje. Trudno zawodnik jako przeciwnik.
Jest niepokonany od 2009 roku, co prawda przeciwnicy byli średnio rozpoznawalni ale styl w jakim walczył był przekonujący.

Pat Healy to doświadczony, przekrojowy zawodnik. Kiedys pokonywał znane nazwiska, teraz popadł w przeciętnośc.

Moim zdaniem nie da rady żywotnemu, dynamicznemu Blanco.
Miał juz problemy w ostaniej walce z Ericem Wisely, ktory głównie z powodu słabych warunków fizycznych przegrał starcie. W przedostatnim starciu pokonał Berbholma, który poza siłą fizyczna niewiele umiał.
Teraż będzie miał naprzeciw silniejszego przeciwnika, który ma wysokie umiejętnosci.

Blanco ⛔
1.9 w Pinnacle
5/10

W 53

wyjazdowiec

Użytkownik
Kolejne łatwe pieniążki. Blanco zje Hanleya. Trafi go prędzej czy później, to jest półka wyzej, a kurs to jakaś pomyłka. Nawet jeśli wymęczy decyzje(w co wątpię) to kwiat jest do przodu. Do tego polecam Silve. Dysproporjce są kosmiczne i nie widzę możliwości, żeby Cormier zrobił krzywdę Silvie. Cormier nie pokonał nikogo, za to Silva jest na fali i ma przewagę od samego początku....

cinoj 160

cinoj

Użytkownik
Dzisiaj analizowałem walkę Silvy z Cormierem i już nie jestem tak pewny Brazylijczyka. Skoro super-hiper-mega zapaśnik, jakim jest Werdum potrafił obalić Silvę, to Cormier może to zrobić tym bardziej. Do tego Silva ma wątpliwe cardio. Muszę się jeszcze zastanowić, czy to zagrać.

gredluk 295

gredluk

Użytkownik
Zastanawia mnie dlaczego na bwin piszą:
Josh Thompson (USA) - Maximo Blanco (VEN) - 03:00 ??
11 września 2011 Strikeforce, Świat
pomyliły się nazwiska ??

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Zastanawia mnie dlaczego na bwin piszą:
Josh Thompson (USA) - Maximo Blanco (VEN) - 03:00 ??
11 września 2011 Strikeforce, Świat
popi*** im się nazwiska ??
Nie chce im się uaktualniać pojedynków w tym bwin
Josh Thompson wycofał się jakiś czas temu i został zastapiony przez Healy.

salonowiec 616

salonowiec

Użytkownik
Josh Barnett vs. Sergei Kharitonov

Josh Barnett jest uważany za faworyta w zdobyciu Grand Prix Strikeforce. Obiektywnie to jest w tej chwili najmocniejszy zawodnik w tej organizacji. W dodatku odnosze wrażenie, że jest nawet ciut lepszy niż kiedyś, rozwinął swoje umiejetności ofensywne a nie głownie bazuje na fizyczności.
Na swoim rozkładzie ma wielu dobrych uderzaczy, Rosjanin nie powinien dostarczyć mu dużych problemów.

Kharitonov to też czołówka wagi cięzkiej ale grozny dla stójkowiczów. Nie daje sobie rady z zapaśnikami, a do takich nalezy Barnett.
Kharitonov został ostanio szybko poddany przez przeciętnego Jeffa Monsona.
Przewiduje szybkie poddaniem najpózniej w 2 r.

Under 2.5 r. ✅
1.513 w Pinnacle i 5Dimes
6/10

mike_18 42

mike_18

Użytkownik
Ja powiem, że stawiam na wygraną Silvy. Zastanawiam się też czy nie postawić na Barneta. Do tego polecam Kliczke przez decyzję po kursie 4.0 za nie wielka stawke.

S 2

saku

Użytkownik
Maximo Blanco to wenezuelski uderzacz.
Walki kończy głównie przez tko z dominujących pozycji ale nazywanie go uderzaczem to w jego przypadku pewne naciągnięcie. Warto wiedzieć jak styl bazowy ma dany zawodnik stawiając na niego 5 jednostek. Chyba że to tak dla zabawy ;-)

Status
Zamknięty.
Do góry Bottom