T
7,3K
trudnesprawy
Użytkownik
Rozgrywki : Premier Liga
Spotkanie : Rubin Kazań - Spartak Moskwa
Typ : Obie drużyny strzelą bramkę - NIE
Kurs : 1.85
Bukmacher : bet-at-home
Stawka : 50zł
Spotkanie : Rubin Kazań - Spartak Moskwa
Typ : Obie drużyny strzelą bramkę - NIE
Kurs : 1.85
Bukmacher : bet-at-home
Stawka : 50zł
Cześć ! Z dniem dzisiejszym do boju ruszają rozgrywki rosyjskiej Premier Ligi. Spotkanie inaugurującym tegoroczny sezon będzie niezwykle ciekawie zapowiadający się pojedynek, w którym to naprzeciw siebie staną jedenastki Kazańskiego Rubinu i Spartaka Moskwy. Patrząc na spotkanie przedsezonowe ciężko wytypować w tym spotkaniu jakiegoś zdecydowanego faworyta ponieważ forma obu ekip nie zachwycała. Ja postanowiłem pójść w stronę innego betu, który według mnie szanse prawdopodobieństwa trafienia ma znacznie większe. W obu ekipach przed rozpoczynającym się sezonie nie szalały podczas okienka transferowego i skupiły się głównie na utrzymaniu kadry z poprzedniego sezonu. Personalnie kadrowo obie ekipy wyglądają bardzo podobnie i wskazanie ewentualnego zwycięzcy wydaje się być wręcz niemożliwe.
Piłkarze Rubinu przed ligą prezentowali się nie najlepiej i widać było że nie potrafią złapać tego odpowiedniego rytmu meczowego. Grali dużo jednak to nie przekładało się do końca na wyniki. W 7 spotkaniach sparingowych udało im się wygrać zaledwie dwa spotkania - na samym początku okresu przygotowawczego z Neftekhimik 1-0 i włoskim Torino 1-0. Poza tym cztery spotkania remisowali i raz schodzili z murawy jako pokonani. Wiadomo, że to tyko spotkania kontrolne które mają na celu sprawdzenie piłkarzy, innych ustawieni itd, jednak kibice zapewne spodziewali się nieco lepszej gry swoich podopiecznych. W dzisiejszym spotkaniu piłkarze Rubinu najprawdopodobniej rozpoczną mecz z kilkoma zmianami w wyjściowej jedenastce w porównaniu do poprzedniego sezonu. Bardzo możliwe że dzisiaj od początku na środku pola ujrzymy Maksima Kanunnikova i Magomeda Ozdoeva. Według mnie Ci dwaj piłkarze to najciekawsze transfery poczynione przez klub które zdecydowanie wpłyną na jakość drużyny. Na pewno dużo więcej będą musieli pokazać na początku sezonu Devic i Azmoun, ponieważ teraz rywalizacja w ataku wydaje się być zdecydowanie większa.
Ich przeciwnikami w dzisiejszym spotkaniu zawodnicy Moskiewskiego Spartaka. Również oni w kontrolnych spotkaniach tuż przed rozpoczęciem rozgrywek nie błyszczeli i widać było brak ogrania. Ich sparingpartnerami były głównie drużyny z ligi Szwajcarskiej i trzeba przyznać że te starcia nie wychodziły im najlepiej. O ile na początek meczy kontrolnych zremisowali z duńską Broendby to następne dwa spotkania zakończyły się jednak ich porażkami. Najpierw pokonali ich piłkarze Schaffhausen a następnie Luzern. Po tych nie najlepszych spotkaniach w ich wykonaniu przyszło zwycięstwo z Grashoppers i remis z Winterthur. Te wyniki tak jak to miało miejsce w przypadku Rubinu nie powalają i pokazują że ta forma nie jest jeszcze ustabilizowana na tyle, na ile by chcieli tego w klubie. Jeśli chodzi o kadrę gości na to spotkanie - trener nie będzie mógł dzisiaj skorzystać z według mnie dwóch piłkarzy, którzy miejsce w podstawowej jedenastce mieliby murowane. Mowa tutaj oczywiście o Arasie Ozbiliz i Romanie Shirokovie. Dodając do tej dwójki Movsisyana osłabienie gości w tym spotkaniu są naprawdę dosyć duże. Warto też dodać jeden fakt - zarówno jedna jak i druga ekipa w tych sparingowych spotkaniach nie błyszczała jeśli chodzi o formę strzelecką. I tutaj właśnie upatruje szanse tego beta.
Wiadomo że na początku sezonu drużyny nie są jeszcze w odpowiedniej formie strzeleckiej i może to szwankować. Osobiście uważam że w tym pojedynku nie zobaczymy bramek z obu stron ( jeśli jakieś zobaczymy). Spotkania przedsezonowe również potwierdziły że ta gra ofensywna nie jest jeszcze najlepsza. Wydaje mi się że ten kurs i ten typ na to spotkanie jest zdecydowanie najciekawszy i ma największe szanse na powodzenie.