>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<
Fortuna bonus

Strategia "układanka na przypał"

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
Spójrzcie, wymyśliliście setki systemów/strategi (jak zwał tak zwał), a każdy z nich modyfikowaliście na wiele sposobów. Żaden nie okazuje się bezwzględnie skuteczny (nawet surebety nie zawsze są takie sure!, a progresja potrafi doprowadzić do depresji). Nie ukrywam, sam też głowie się nad czymś dostatecznie skutecznym... ale może szkoda wysiłku, bukmacher musi zarobić i basta, nie ominiemy tego!
Co proponuję? Aby mieć przeznaczone tyle złotówek ile jest kolejek w sezonie danej ligi, najlepiej dość nieprzewidywalnej, jak np. ligi polskie (chociaż, która dziś jest nieprzewidywalna?)
Zatem każdą kolejkę ostawiamy za złotówkę wg własnego systemu &quot;układanki&quot;. Np.:
1 mecz: 1 X 2
2 mecz: 1 X 2
3 mecz: 1 X 2
4 mecz: 1 X 2
5 mecz: 1 X 2
6 mecz: 1 X 2
7 mecz: 1 X 2
8 mecz: 1 X 2
9 mecz: 1 X 2
Kolejność meczy zachować wg terminarza kolejki (jeśli mecze są rozgrywane o tej samej godzinie dnia to pierwszeństwo najłatwiej ustalić alfabetycznie dla gospodarza).
Uśredniając każdy zakład to kurs ok. 2,5 co przy akumulatorze z 9 spotkań daje blisko 3800 zł wygranej.
W przypadku ligi 18 zespołowej przeznaczy się na sezon tylko 34 zł. Małe prawdopodobieństwo że system wejdzie, ale jakie mamy prawdopodobieństwo w polskich ligach grając nawet podpórkami? Też niewielkie - a wygrywa się max 15zł przy postawionej złotówce (9 meczy na kolejkę).
Jak zaznaczyłem, każdy może wymyślić sobie sam układankę, ale najważniejsze jest pozostać tej strategii wiernym, nawet jak ulubiony zespół wypada jako faworyt przed swoją publicznością, a należy postawić na drużynę przyjezdną. jeśli statystyka ligi wskazuje, że na kolejkę przypada 50% zwycięstw gospodarzy, 30% remisów i 20% zwycięstw gości to można tą układankę w ten sposób ułożyć. A nic przecież nie szkodzi założyć drugi &quot;bardziej prawdopodobny&quot; zakład za złotówę - jeśli układanka nie pasuje, wydając w ten sposób razem max. 68zł na sezon.
Pole do manipulacji systemu jest! Np. 7 z 9. Wydane wówczas 36zł, przynoszą zwrot minimalny na poziomie ok. 90zł przy uśrednionym (pesymistycznym) kursie 2,0. Raczej zbyt ryzykowne do włożonych pieniędzy, bo to by oznaczało 36zł x 34 kolejek = 1224zł na sezon.
Tak jak kiedyś musi wejść remis na progresji, tak kiedyś musi wejść &quot;układanka na przypał&quot; i pewnie da się wyliczyć dla tego prawdopodobieństwo, ale czy można liczyć prawdopodobieństwa dla formy dnia 22-28 piłkarzy biegających po boisku?!
Czemu taka nazwa strategii/systemu? Bo układanka jest, a przypał z tego taki, że obstawiamy wówczas coś czego nawet nie mielibyśmy odwagi postawić.
Od następnej kolejki zaczynam :grin:

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
pierwsza kolejka ekstraklasy udowadnia, że zanosi się na wyrównaną płaską lige, poza paroma wyjątkami, którzy wykrystalizuja się po kilku meczach, niemniej każdy jest zdolny do odbioru punku najlepszym, dlatego strategia &quot;na przypał&quot; może się opłaci...
będę grał na 4 zwycięstwa gospodarzy, 2 remisy, 2 zwycięstwa gosci (to jest najbliższe średniej poprzedniego sezonu)
ustaliłem stałą kolejność dla poszczególnych kolejek:
1 mecz: 1
2 mecz: 1
3 mecz: X
4 mecz: 2
5 mecz: 1
6 mecz: 1
7 mecz: 2
8 mecz: X
i tak do ostatniej kolejki sezonu ???? a równolegle będę grał najbardziej prawdopodobne zdarzenia (część pewnie z podpórką) też za najniższą stawkę. 29*2=58złoty na cały sezon, a potem podsumowanie ????

P 18

pawelz

Użytkownik
Jeśli dobrze rozumiem przypadkowo ułożyłeś sobie kolejność akumulatorów i będziesz je grał przez całą kolejkę ? ???? W sumie gdybym miał tak grać wybrałbym inny system ale powodzenia może Ci się uda i przyjdzie ta Twoja kolejka ???? Dobrze, że chociaż zajrzałeś w statystyki z ilością zwycięstw, remisów i porażek na kolejkę. Ciekawe tylko czy uda Ci się je odpowiednio dopasować. Moim zdaniem to co będziesz grał normalnie zjedzą Ci te Twoje akumulatory ale może rzeczywiście trafisz na ten &quot;złoty strzał&quot;. Ja chyba wolałbym grać akumulatory na faworytów, nie wiem czy była taka kolejka w zeszłym sezonie ale jeśli była to chyba tak bym grać, ewentualnie krótszy kupon ale powodzenia może Ci sie uda.

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
tak dokładnie, do konca sezonu. zeszły sezon - fakt chyba nigdy nie było kolejki gdzie faworyci nie zawiedli. jeden złoty strzał daje taki budżet że końca grać tym systemem na kilkadziesiąt sezonów do przodu :p
oczywisci, drui kupon bede grał i krótszy i na faworytów być może...
ale chyba najlepiej grać tak jak to pisali Moderatorzy na single powyżej 1,4 za większe stawki i raczej to jest źródło do zwycięstw, narazie robie sobie symulacje i sprawdzam przypuszczenia, na 10 potencjalnie załozonych kuponów mam narazie 100% skutecznosci (oby tak było w realnej grze) ????

P 18

pawelz

Użytkownik
Jeżeli szukasz już jakiegoś systemu lub chcesz grać taśmy to może spróbuj systemu o którymś ktoś tu już pisał czyli granie np. kuponów z AKO 3 i granie np. 3 poziomów takich kuponów i na drugi i trzeci poziom przeznacza się w całości wygrane z poprzednich czyli np. grasz za 10, 30, 90. Moim zdaniem szansa niż w Twoim przypadku trochę większa a wygrać też można sporo.

trutana 211

trutana

Użytkownik
proponuję walnąć same jedynki zakład bez remisu , byle nie weszła 2 moze byc z tego niezła sumka przy srednim kursie 1,5

P 13

pitman

Użytkownik
jak jakis mecz skoncy sie remisem to kupon padnie, czyż nie?
Nie padnie. Ten mecz, który Ci nie wejdzie zostanie rozliczony po kursie 1.00, więc zmniejszy Ci się tylko kurs kuponu.
P.S
Oczywiście pisząc &quot;mecz, który Ci nie wejdzie&quot; miałem na myśli remis ;)

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
przyznam, że po rundzie jesiennej zapomniałem o tym na wiosnę... ale nie wykluczam, że mogłoby się udać, zysk chyba wyższy od prawdopodobieństwa trafienia ;)

leniuszek 21

leniuszek

Użytkownik
Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, bo kombinatorykę miałem... jakieś 4 miesiące temu, ale to i tak dawno ????
Jeżeli założymy, że w kolejce w której jest rozgrywanych 8 meczy, padnie: 4 zwycięstwa gospodarzy, 1 remis, 3 zwycięstwa gości, to jest możliwych 56 takich zdarzeń?
Przedstawiam moje obliczenia:
8po4*4po3=56
Jeśli tak to grając wszystkie takie możliwości w każdej kolejce minionego sezonu po 1zł zainwestowalibyśmy 1680zł, a wyciągnęlibyśmy: 2822zł+2107zł+2648zł+786zł+1479zł+5248zł+2104+12111zł= 29305zł. (bo tyle razy w kolejce był bilans 4-1-3 i takie były kursy - Ekstraklasa sezon 2011/2012)
Co daje 27625zł czystego zysku. Wydaje mi się to zbyt piękne by było prawdziwe... pewnie pomyliłem się z tą ilością możliwych zdarzeń (56), a może odkryłem żyłę złota ????

incubus7 115

incubus7

Użytkownik
nie gadaj, że w poprzednim sezonie 8 razy padła kombinacja wg zapisu z pierwszego postu! to wiosny nie grałem i tyle mogłem wyciągnąć?

S 1

szwagier

Użytkownik
Poprawcie mnie, jeżeli się mylę, bo kombinatorykę miałem... jakieś 4 miesiące temu, ale to i tak dawno ????
Jeżeli założymy, że w kolejce w której jest rozgrywanych 8 meczy, padnie: 4 zwycięstwa gospodarzy, 1 remis, 3 zwycięstwa gości, to jest możliwych 56 takich zdarzeń?
Przedstawiam moje obliczenia:
8po4*4po3=56
Jeśli tak to grając wszystkie takie możliwości w każdej kolejce minionego sezonu po 1zł zainwestowalibyśmy 1680zł, a wyciągnęlibyśmy: 2822zł+2107zł+2648zł+786zł+1479zł+5248zł+2104+12111zł= 29305zł. (bo tyle razy w kolejce był bilans 4-1-3 i takie były kursy - Ekstraklasa sezon 2011/2012)
Co daje 27625zł czystego zysku. Wydaje mi się to zbyt piękne by było prawdziwe... pewnie pomyliłem się z tą ilością możliwych zdarzeń (56), a może odkryłem żyłę złota ????
fajnie, ale uwzgledniles kolejnosc taka jak jest w rozpisce autora czy prostu sobie dopasowales 4zw gospodarzy 1 remis i 3zw gosci gdzie pasowalo ? ;)

leniuszek 21

leniuszek

Użytkownik
nie gadaj, że w poprzednim sezonie 8 razy padła kombinacja wg zapisu z pierwszego postu! to wiosny nie grałem i tyle mogłem wyciągnąć?
Nie! 4 razy zdarzyło się tak że bilans w kolejce był 4-2-2, ale nie w takiej kolejności jak podałeś. Za to 8 razy zdarzyło się, że był bilans 4-1-3. Zastanawiałem się ile jest takich zdarzeń, że w 8 meczach będzie bilans 4-1-3, za pierwszym wyszło mi, że 56, za drugim i podejrzewam, że ten jest dobry, wyszło mi 280. Gdyby było 56 to rzeczywiście byłaby żyła złota, przy 280 trzeba by zainwestować 8400zł w ciągu sezonu i żeby uzyskać zysk około 5 razy musiał by paść bilans 4-1-3 w kolejce.

Do góry Bottom