>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

Strach.. przed obstawianiem? :)

H 19

havierx

Użytkownik
Hej, chcialem poruszyc pewna, wydaje mi sie ciekawa kwestie. Na wlasnym przykladzie, aby bylo wiarygodnie. Bukmacherka zajmuje sie dobrych kilka lat, ale jak to zwykle bywa - dopiero od jakiegos czasu odnosze sukcesy, znaczne sukcesy. Czesto analizuje swoja gre, glownie przegrane zaklady/kupony. I zauwazylem jedna prawidlowosc - jak zaczynam grac za wyzsze stawki to przegrywam! Nazwalem to &#39;strachem przed obstawianiem&#39;. Zeby byc scislym - dla mnie wyzsze stawki to te ~ponad 1k zl. Wtedy w glowie pojawia sie mysl, ze to duzo kasy jak na 1 kupon, ze trzeba asekuracyjnie itd. i ostatecznie gram tak glupio, ze przegrywam.
Dla porownania - tydzien temu postanowilem, ze skorzystam z bonusu WilliamHill, wplacilem 100 Euro, tylko do wczoraj zrobilem z tego ~800 Euro. Ale gralem tak, jakby te 100 Euro to bylo 100 zl. Gdybym mial np. postawic ponad 1k zl na wygrana Pironkovej z Williams to na pewno bym tego nie zrobil. A tak postawilem &#39;tylko&#39; 250 Euro (czyli dokladnie tyle samo, ale inaczej przedstawione).
Jak sobie z tym radzic, macie podobne problemy czy ja tylko wymyslam? ????

Otrzymane punkty reputacji: +1
G 72

gwiazda2010

Użytkownik
Hej, chcialem poruszyc pewna, wydaje mi sie ciekawa kwestie. Na wlasnym przykladzie, aby bylo wiarygodnie. Bukmacherka zajmuje sie dobrych kilka lat, ale jak to zwykle bywa - dopiero od jakiegos czasu odnosze sukcesy, znaczne sukcesy. Czesto analizuje swoja gre, glownie przegrane zaklady/kupony. I zauwazylem jedna prawidlowosc - jak zaczynam grac za wyzsze stawki to przegrywam! Nazwalem to &#39;strachem przed obstawianiem&#39;. Zeby byc scislym - dla mnie wyzsze stawki to te ~ponad 1k zl. Wtedy w glowie pojawia sie mysl, ze to duzo kasy jak na 1 kupon, ze trzeba asekuracyjnie itd. i ostatecznie gram tak glupio, ze przegrywam.
Dla porownania - tydzien temu postanowilem, ze skorzystam z bonusu WilliamHill, wplacilem 100 Euro, tylko do wczoraj zrobilem z tego ~800 Euro. Ale gralem tak, jakby te 100 Euro to bylo 100 zl. Gdybym mial np. postawic ponad 1k zl na wygrana Pironkovej z Williams to na pewno bym tego nie zrobil. A tak postawilem &#39;tylko&#39; 250 Euro (czyli dokladnie tyle samo, ale inaczej przedstawione).
Jak sobie z tym radzic, macie podobne problemy czy ja tylko wymyslam? ????
Jak wtopiłem 1k na singlu to się nauczyłem i więcej tak nie gram ???? Jedyny przynajmniej dla mnie sposób grać sobie normalnie single czy tam 3-4 spotkania a ewentualną wygraną odrazu wypłacić żeby nie przyszło na myśl aby obstawić całość bo łatwa kasa .

H 19

havierx

Użytkownik
Oczywiscie masz racje, z tym, ze ja nie gram za calosc, kiedys potrafilem w 1 dzien ze 100zl zrobic 1,5k zl po czy, wszystko przegrywalem - wiec teraz wole ze 100zl zrobic drugie 100 - i nie przegrac ????
Mi chodzi o sama psychologie tj. za niskie stawki kupony &#39;wchodza&#39; a za wyzsze juz nie.

B 68,7K

bosky

Użytkownik
tak, to raczej absolutnie normalne, ja tak i zacząłem, i nadal w tym niestety trwam. ???? inna sprawa to fakt, że nikt nie jest nieomylny i ta wtopa kiedyś przytrafić się musi, a grając za wygrane wygranych itd. itp. tylko nakręcamy ten system. Prosty wniosek, chyba warto wypróbować progresję, jeśli ma się do siebie i swoich typów przekonanie. ;-)

ramoke 0

ramoke

Użytkownik
występuje tutaj czynnik ludzki, który wpływa niekorzystnie na wszystkie rodzaje gier hazardowych, dlatego trzeba go wyłączyć ????
Najlepiej grać systemem i nigdy go nie łamać.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
tak, to raczej absolutnie normalne, ja tak i zacząłem, i nadal w tym niestety trwam. ???? inna sprawa to fakt, że nikt nie jest nieomylny i ta wtopa kiedyś przytrafić się musi, a grając za wygrane wygranych itd. itp. tylko nakręcamy ten system. Prosty wniosek, chyba warto wypróbować progresję, jeśli ma się do siebie i swoich typów przekonanie. ;-)
Progresja to najgorszy system jakikolwiek wymyślono. Progresja nie prowadzi do niczego dobrego, bo możesz być na plusie cały rok, potem przyjdzie czarna seria i stracisz wszystko.

ramzesa 13,8K

ramzesa

Forum VIP
Ramzesa to jaki w takim razie system byś polecał?
Chłodna głowa to najlepszy system. Ludzie przegrywają swoje pieniądze bo dają się ponieść emocjom tzn. Jak przegrywają to za wszelką cenę chcą się odkuć, a jak wygrywają to wciąż im mało, zaczynają grać za duże kwoty i przegrywają dwa razy tyle co wygrali. Ja tam systemami nie gram, a jeśli gram to raczej single bo to moim zdaniem najlepsza metoda.

marcus3k 8

marcus3k

Użytkownik
Oj również tak mam tylko że ja nie stawiam bardzo dużo.. heh ale pomysł to Ty masz dobry brawo ????

cock 756

cock

Użytkownik
Zapominacie o paru rzeczach, myślę istotnych:

- na stół kładziemy pieniądze, w przekonaniu, że nasza zgadywanka jest słuszna.
- logicznym jest, że wygrywamy, bo chcemy i taki mamy cel
- rośnie nasz stan posiadania, który kusi, bo idzie tak dobrze...
- matematyka ma to do siebie, że w przypadku prawdopodobieństwa rzutów monetą z ilością prób wynik będzie coraz mniej odbiegał od fifty/fifty

Stąd straty. Dochodzi psychika gracza i chęć odegrania... I nie mówcie o długofalowej inwestycji, nie mylmy zbędnie pojęć. To zgaduj-zgadula w oparciu to o statystyki, to o informacje, inne analizy. Chwiejny fundament słuszność racji... Tyle.

Do góry Bottom