>>>BETFAN - BONUS 200% do 400 ZŁ <<<<
>>> BETCLIC - ZAKŁAD BEZ RYZYKA DO 50 ZŁ + GRA BEZ PODATKU!<<<
>>> FUKSIARZ - 3 PROMOCJE NA START! ODBIERZ 1060 ZŁ<<<

stawkowanie

dyrektor1 6

dyrektor1

Użytkownik
witam, po wypróbowaniu wielu metod gry u bukmachera zdecydowałem że chciałbym grać jednego singla dziennie, kurs mniej więcej 1,5 mój budżet to 500zł, i teraz moje pytanie jak dobierać stawki aby pomnożyć kapitał? może grać płaską stawką? progresja? czekam na odpowiedzi

bludek 367

bludek

Użytkownik
Trzymanie się zasady jednego singla dziennie jest bardzo sztuczne. Będą dni kiedy nie znajdzie się nic wartego gry. Będą też dni kiedy ciekawych typów będzie więcej. Sztuczne jest też trzymanie się kursu ~1.5 - czasem warto stawiać kursy zacznie wyższe. Jeśli z góry wyznaczysz sobie widełki kursu to często będziesz grywał zaniżone kursy przechodząc obok ciekawych zdarzeń z kursem 2...

Tyle teorii. Jeśli jesteś w stanie utrzymać wysoką skuteczność to graj zakłady trzymając się stawek 6-10% budżetu (wraz ze zmianami w budżecie zmieniasz stawki trzymając się jednak stałego procenta).

Nie ma co się podpalać na kokosy. Jeśli masz z góry ustalony budżet to graj spokojnie. Przy dobrej skuteczności napewno wyjdziesz na swoje.

I pamiętaj żeby nie grać na siłę, bo żeby odrobić stratę jednego głupiego zakładu kolejne 2 będziesz musiał trafić...

krzysiultd 0

krzysiultd

Użytkownik
tak jak kolega napisał - czasem jest kilka dobrych zdarzeń do zagrania a czasem nie ma nic ciekawego, nie graj na siłę bo będziesz żałował.
nie myśl w kategoriach &#39;czy wygra?&#39; tylko &#39;jakie jest prawdopodobieństwo, że wygra?&#39;
to dwie różne sprawy, bo dobry typer czasem postawi, mimo niskiego prawdopodobieństwa. nie graj zbyt niskich kursów, ale nie porywaj się na zbyt wysokie.
graj za 3-5% kapitału aby zminimalizować ryzyko bankructwa. nigdy go nie wyeliminujesz, ale możesz je zmniejszyć.
nie popadaj w samozachwyt - jak wygrasz 10 typów pod rząd, nie myśl, że jesteś supertyperem, wmawiaj sobie, że to przypadek. będziesz w ten sposób czujny i nie będziesz grał byle czego.
powodzenia

cosmo 11

cosmo

Użytkownik
Doradzam staranne dobieranie zakładów. Stawka1-2 % kapitału.Trzymanie się swojej opracowanej strategii i broń boże,nie odgrywać się na siłę. Powodzenia.

ja28 92

ja28

Użytkownik
A ja troszkę inaczej. Problem nie polega na ilości typowanych meczy lecz na wytypowaniu poprawnego wyniku. Stąd najkrótsza droga do typowania tylko jednego meczu dziennie. Taki mecz jest zazwyczaj dokładnie przeanalizowany i przemyślany. Jeżeli z analizy wynika że nie potrafisz z dużym prawdopodobieństwem wytypować wyniku żadnego z oferowanych meczy to po prostu nie grasz w tym dniu. Natomiast jeżeli typujesz kilka meczy w danym dniu (a w szczególnosci po pierwszym przegranym następny) to musisz się liczyć z większą przegraną.
Kluczem nie jest przewidywanie ile dziennie wygrasz, lecz obliczenie ile w danym dniu możesz przegrać. Stąd decyzja czy masz tą kwotę przegrać w jednym dobrze przeanalizowanym meczu, czy też po podzieleniu na mniejsze kwoty w kilku meczach. Jeden mecz możesz tylko wygrać lub przegrać. W kilku meczach jest dużo kombinacji. Najczęściej na trzy mecze dwa wygrywasz jeden przegrywasz. Efekt końcowy zależy od kursów.

pozdr

W 0

wiesiek2101

Użytkownik
Ja znalazłem ciekawy sposób gdzieś na internecie.
Mianowicie mówi on o tym, że lepiej wyjdzie na tym ten, który gra za małą kasę niż ten, który gra za dużą kasę. Dlaczego? W przypadku długiej serii porażek nie stracisz wszystkich pieniędzy. Lepiej zarabiać dłużej, małymi kroczkami niż ryzykować stratę wszystkich pieniędzy.
Stawiaj więc max 5% całego swojego budżetu.
Czyli np jak masz na start 500zł to pierwszy typ zagraj za 25zł. Zawsze 5%. ja tak gram i mi idzie całkiem nieźle. Na + w każdym bądź razie jestem

R 0

rafik89

Użytkownik
Najlepiej stawiać mniej ale więcej meczy mamy wtedy większy zarobek przy teoretycznie mniejszej inwestycji.Wiadomo może się to przeciągnąć w czasie gdyż nie wszystko bd wchodziło ;) Ja stawiam ustaloną wcześniej stawkę i się tego trzymam

aka-shakal 16,7K

aka-shakal

Użytkownik
Na początku możesz spróbować grać delikatnie te kursy 1,5 za 10 zł.
A jak Ci nie wejdzie kurs 10 zł to zagraj drugi za 20 zł też o kursie 1,5, a jak nie wejdzie to za 60 ;-). Myślę, że nie zbankrutujesz bo kursy 1,5 jeszcze jako tako fajnie wchodzą.
A jak będą Ci wchodzić kupony za 10 zł i sam zobaczysz, że dobrze typujesz to możesz wraz z zyskiem zwiększać adekwatnie stawkę, ale bez głupich szaleństw.
Taka płaska stawka po 10 zł może zgubić Cię i doprowadzić do bankructwa. Bo musisz wygrać dwa razy kupon 10 zł o kursie 1,5 ,żeby mieć zysk 10 zł na trzeci kupon. Więc jak sam widzisz. Lepiej grać tak i tak stawkować, żeby wygrana pokrywała poprzednią porażkę, bo wątpię, żebyś trafił na jakąś serię ⛔ minusów o kursie 1,5.

marnik 18

marnik

Forum VIP
Na początku możesz spróbować grać delikatnie te kursy 1,5 za 10 zł.
A jak Ci nie wejdzie kurs 10 zł to zagraj drugi za 20 zł też o kursie 1,5, a jak nie wejdzie to za 60 ;-). Myślę, że nie zbankrutujesz bo kursy 1,5 jeszcze jako tako fajnie wchodzą.
A jak będą Ci wchodzić kupony za 10 zł i sam zobaczysz, że dobrze typujesz to możesz wraz z zyskiem zwiększać adekwatnie stawkę, ale bez głupich szaleństw.
Taka płaska stawka po 10 zł może zgubić Cię i doprowadzić do bankructwa. Bo musisz wygrać dwa razy kupon 10 zł o kursie 1,5 ,żeby mieć zysk 10 zł na trzeci kupon. Więc jak sam widzisz. Lepiej grać tak i tak stawkować, żeby wygrana pokrywała poprzednią porażkę, bo wątpię, żebyś trafił na jakąś serię ⛔ minusów o kursie 1,5.
Progresja zaproponowana Ci to najszybsza droga do bankructwa. Graj na poczatku spokojnie małymi stawkami. Później w miarę wzrostu wiary w siebie zwiekszaj stawki, ale staraj sie grac raczej płaską stawka.

B 94

bart7890

Użytkownik
Najpierw określ sobie zakres stawkowania w zależności od pewności typów. Standardowo jest to zakres od 1 do 10, ale możesz ustalić sobie własny. Ja swoje typy podaje w zakresie od 1 do 10, ale przeważnie używam stawek od 2 do 6, bo akurat tak mi najbardziej pasuje. Następnie w zależności od kapitału ustalasz sobie ile pieniędzy przeznaczasz na 1 jednostkę, np. typ o pewności 1/10 grasz za 10 pln, więc typ o pewności 5/10 grasz za 50 pln. Myślę, że to jest najlepsza droga jaką można obrać, najpierw oceniasz pewność typu i od pewności będzie zależała stawka za jaką zagrasz dany typ. Oczywiście jest to tylko moje zdanie i nie każdy musi się ze mną zgadzać ;)

Do góry Bottom